Cum să înveți copilul să folosească olița

Orice mămică și-ar dori ca cel mic să vină cu un set de instrucțiuni la pachet ba, mai mult, să știe deja să facă la oliță.
Însă viața unei mămici nu este atât de ușoară precum se vede din exterior. Însă posibilitatea de a afla diferite informații este mult mai mare decât era în trecut și poți găsi rezolvarea unor probleme mult mai ușor. 

La ce vârstă poți învăța copilul să folosească olița?


Pentru început, va trebui să ai răbdare până în jurul vârstei de 18 luni pentru fetițe și 22 de luni în cazul băiețeilor. Această vârstă este potrivită pentru folosirea oliței deoarece piticul tău poate sta singur în fund, începe să vorbească și îți poate spune când are nevoie la toaletă, își poate da jos singur chiloțeii și, desigur, îți imită comportamentul chiar și în ceea ce privește mersul la toaletă.
De asemenea, te poți folosi și de câteva trucuri, care necesită răbdare și înțelegere din partea ta, dar care te pot ajuta să răsufli liniștită din momentul în care copilul începe să folosească olița. 

Iată 5 pași care îl ajută pe cel mic să folosească olița


1. Alege o oliță adecvată copilului tău.


Încearcă să alegi o oliță confortabilă, însă care să îi și poată atrage atenția celui mic. De exemplu, poate avea o formă amuzantă sau desene pe ea. De asemenea, explică-i pentru ce se folosește olița. 

2. Lasă-l să se obișnuiască cu olița.


Pentru aproximativ o săptămână, încearcă să-l lași pe cel mic să exploreze și să își dea seama cum poate fi folosită. Locul în care așezi olița este foarte important - aceasta trebuie să stea undeva la îndemâna celui mic.

3. Arată-i cum se folosește olița.


După săptămâna în care l-ai lăsat pe cel mic să se obișnuiască cu olița, așază-l pe oliță, însă nu îi da pantalonii jos. Lasă-l puțin pe oliță, pentru a se obișnui cu aceasta.
Repetă procedeul o dată pe zi, timp de o săptămână.

4. Dă-i pantalonii jos.


După ce trece și perioada de acomodare pe oliță, îi poți da chiloțeii și scutecul jos piticului tău și așază-l din nou pe oliță. Încearcă să-i explici că, acum că a crescut, este momentul să facă treaba mică și treaba mare ca adulții. De asemenea, pentru o învățare mai rapidă, pune conținutul scutecului în oliță, cât timp se uită copilul la tine, după care aruncă la toaletă nevoile.

5. Testează terenul.


Începe să-l lași fără scutec pe el pe cel mic și păstrează olița la îndemână. Întreabă-l o dată pe oră dacă are nevoie la oliță și dacă vrea să facă treaba mică sau treaba mare. 

În final, mărește perioadele fără scutec și nu uita că răbdarea este singura care te poate ajuta în aceste situații.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod