Cum să îi tai unghiile bebelușului

În timpul sarcinii există mai multe responsabilități care simți că te îngrădesc. Acestea par a se înmulți după ce naști. Trebuie să schimbi totul, de la programul tău la modul de viață. Trebuie să te gândești mai întâi la copilul tău și la nevoile acestuia și începi să înveți lucruri noi.
Îngrijirea unghiilor bebelușului este o sarcină dificilă, care apare pe lista responsabilităților de după naștere. Nou-născuții au unghiile mai moi și un ritm mai rapid de creștere în comparație cu un adult normal, de aceea fiind nevoie să fii extrem de atentă când vine vorba de îngrijirea lor. Acestea trebuie tăiate în mod regulat, deoarece piticul tău se poate zgâria foarte ușor. Există câteva modalități sigure care te ajută să tai unghiile bebelușului. Iată care sunt acestea!

Modalități prin care poți să îi tai unghiile bebelușului


1. Pilește-le


Cea mai ușoară modalitate de a scurta unghiile bebelușului este de a le pili cu o pilă specială pentru copii. Chiar dacă această modalitate durează mai mult timp decât orice altă metodă, aceasta merită.
Însă ai grijă la pielea delicată de sub unghiile bebelușului sau metodă în cauză poate deveni problematică.

2. Folosește o trusă de unghii pentru copii


Există mai multe unghiere prezente pe piață, care sunt special concepute pentru tăierea unghiilor unui bebeluș într-un mod foarte confortabil. Dar cum le folosești? Începe să-i tai unghiile celui mic precum ți le tai ție, împingând cu degetul buricul degetelor copilului. Acest lucru te va ajuta să nu tai pielea din jurul degetului.
Pentru a tăia unghiile de la picioare, ține-i ferm picioarele copilului.

3. Taie-i unghiile când doarme


Dacă îți este prea frică să îi tai unghiile copilului când este treaz, poți aștepta ca acesta să adoarmă. Dacă ești destul de norocoasă, vei putea să i le tai fără să îl trezești. Această sarcină necesită o cantitate suficientă de lumină, deci asigură-te că ești în locul potrivit din casă. 

Unii părinți rod unghiile bebelușilor lor pentru a le scurta, acțiune care nu este deloc recomandată de către specialiști, deoarece, în timp ce părinții fac acest lucru, pot introduce germeni și lasă unghiile bebelușului ascuțite și neregulate, pe lângă pericolul de a mușca pielea bebelușului.
Prin urmare, cu ajutorul pașilor corespunzători, vei reuși să îngrijești unghiile copilului în cel mai sigur mod. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod