6 beneficii ale perioadei prelungite de alăptare

Majoritatea medicilor pediatri le recomandă mamelor să-și alăpteze copiii cel puțin până când aceștia împlinesc un an.
Însă multe mămici depășesc această perioadă datorită anumitor beneficii ale perioadei prelungite de alăptare.

De ce să alegi varianta perioadei prelungite de alăptare?


1. Asigură substanțele nutritive pentru copil


Multe persoane cred că laptele matern nu mai are nicio valoare nutritivă la un an după nașterea bebelușului, însă acest lucru nu este adevărat. Oricât de mare este copilul tău, va continua să beneficieze de proteine, calciu, grăsimi, vitamina A și alte elemente nutritive care se regăsesc în laptele matern. 

2. Întărește sistemul imunitar


Printre beneficiile perioadei prelungite de alăptare se numără și un risc mult mai mic al apariției bolilor. Întărirea sistemului imunitar are loc cât timp bebelușul este alăptat.
Cu cât alăptezi copilul pentru o perioadă mai lungă de timp, cu atât mai puțin probabil este ca bebelușul să sufere de infecții ale urechilor și căilor respiratorii superioare. Și mamele au beneficii de sănătate, reușind să scadă riscul apariției cancerului la sân, ovarian și endometrial. 

3. Stimulează dezvoltarea creierului


Studiile arată că perioadele prelungite de alăptare ajută la dezvoltarea creierului la nou-născuți. Și nu este doar datorită substanțelor nutritive. Bebelușii care sunt alăptații la ambii sâni sunt puși în poziții diferite și au posibilitatea de a privi în direcții diferite.
De asemenea, cei mici pot să își dezvolte instinctele în diferite direcții.

4. Calmează bebelușul


Alăptarea este șansa perfectă pentru ca relația mamă-copil să se îmbunătățească, dar este și o modalitate de a calma un copil aflat într-o situație stresantă.

5. Are un efect calmant și în ceea ce le privește pe mame


Mamele au o multitudine de lucruri pe lista lor zilnică de sarcini și este ușor să uite de momentele de relaxare, când sunt prinse cu muncă, treburi și familie. Însă alăptarea este momentul dedicat mamei și bebelușului său, iar toate celelalte lucruri pot aștepta.
În plus, reprezintă motivul perfect pentru a sta puțin jos și a se calma.

6. Este mult mai convenabilă


Cu toate că o perioadă extinsă de alăptare are nevoie de puțină pregătire în avans, aceasta este mult mai convenabilă decât orice formulă de lapte praf. Este mult mai ușor și mai puțin stresant să-ți desprinzi sutienul și să-l alăptezi pe cel mic decât să pregătești de fiecare dată formula de lapte praf. În plus, atunci când bebelușul începe să mănânce alimente solide, scutecele miros din ce în ce mai urât.
Așa că poți beneficia și de mirosuri mai puțin neplăcute în timp ce-l schimbi pe cel mic dacă alăptezi pentru o perioadă mai lungă de timp.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod