alăptat

5 mituri despre alăptat

Mamele își doresc întotdeauna ce este mai bun pentru copiii lor. Iar când vine vorba de nou-născuți, trebuie să fii foarte atentă. Din moment ce singura mâncare pentru un nou-născut este laptele matern, apar nenumărate întrebări despre alăptat. Multe persoane vin cu diferite păreri, care nu știi dacă sunt adevărate sau nu. Odată cu avansarea în tehnologie și cercetări, s-au descoperit mai multe mituri despre alăptat care nu sunt adevărate. Iată câteva dintre cele mai cunoscute!
Ce mituri despre alăptat nu ar trebui să te îngrijoreze?

1. Dacă ai sânii mici, nu vei avea suficient lapte pentru copil


Acesta este unul dintre cele mai des întâlnite mituri, pe care mai mult de 50% dintre femei îl cred. Însă este complet fals. Cantitatea de lapte produs nu are nicio legătură cu dimensiunea sânilor. Corpul tău se va adapta automat la nevoile copilului tău, iar cantitatea de lapte matern va fi produsă în consecință.

2. Te doare să alăptezi


Un alt mit crezut de mame este că alăptarea le face rău și provoacă durere la nivelul sânilor. Însă nu este adevărat.
Deși s-ar putea să simți furnicături în zona sânilor, nu există nicio durere resimțită atunci când alăptezi. Iar dacă te dor sânii, atunci există o problemă în ceea ce privește sânii tăi și trebuie să faci o vizită la doctor.

3. Hrănirea bebelușilor adesea înseamnă că nu produci suficient lapte


Aceasta este o concepție greșită. Laptele matern este foarte ușor de digerat în comparație cu alte alimente sau piureuri, așa că bebelușul tinde să vrea să mănânce mai des.
Hrănirea bebelușului la fiecare 2-3 ore este un semn că bebelușul este sănătos, nu că nu primește suficient lapte.

4. Trebuie să utilizezi ambii sâni de fiecare dată când îți hrănești copilul


Nu există nicio regulă conform căreia să fie nevoie să hrănești bebelușul de la ambii sâni de fiecare dată când alăptezi. Este complet normal și perfect acceptabil să hrănești copilul de la un singur sân. Partea importantă este că bebelușul trebuie să bea mai întâi de la un singur sân, iar apoi poate să se mute la altul.

5. Nu poți alăpta după operații la sâni


Operațiile la sâni, fie că este vorba de reducerea acestora sau de implanturi, nu afectează producția de lapte din sânii tăi. Nu există aproape niciun efect al intervenției chirurgicale asupra alăptării, în afară de faptul că este puțin incomod pentru copil și pentru tine inițial.
Majoritatea intervențiilor chirurgicale implică o incizie pe partea interioară a sânului și nu interferează cu capacitatea de producție a laptelui matern.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod