De ce se agravează alergiile în timpul nopții?

Odată cu venirea primăverii, alergiile sezoniere se întorc. Îți curge nasul, strănuți, te mănâncă ochii. Ca și cum toate acestea nu erau destul de grave, îți este aproape imposibil să dormi. Alergiile se agravează în timpul nopții. Și nu ți se întâmplă doar ție acest lucru. Iată de ce se întâmplă asta!

Care sunt motivele pentru care se agravează alergiile în timpul nopții?


1. Poziția orizontală a corpului agravează congestia nazală


Atunci când te culci, totul din nas începe să ajungă în gât. Din cauza anatomiei gâtului și nasului, poate fi provocată tusea, respirația șuierătoare și apar și dificultăți de respirație atunci când stai în picioare. Ar putea fi folositor să pui câteva perne suplimentare pentru a ameliora congestia.

2. Dormitorul tău este plin de acarieni și mucegai


Nivelul de polen nu crește în timpul nopții. De fapt, acesta este cel mai ridicat în timpul dimineții.
Alergia ta poate fi mai rea în timpul nopții deoarece sunt adăugate și declanșatoare din interiorul locuinței. Mulți oameni sunt alergici la lucrurile din dormitoarele lor, cum ar fi acarienii din perne și saltele sau mucegaiul din pereții caselor mai vechi. Dormitoarele tind să fie partea cea mai periculoasă din casă. Alergiile pe care le ai de la alergenii din afara casei împreună cu cele de la alergenii din casă pot înrăutăți simptomele. Poți da mai des cu aspiratorul, lua un purificator de aer și dormi cu ferestrele închise, pentru a minimiza cantitatea polenului care intră în casa ta.

3. Animalul tău de companie doarme în pat


Un alt alergen obișnuit care înrăutățește lucrurile pentru tine? Părul animalului tău de companie se acumulează pe pat sau pe covor. Desigur, animalul de companie reprezintă prietenul perfect, dar dacă ești alergic la el, nu îți va fi prea bine dacă dormiți în același pat.
Poți încerca să nu mai lași animalul în dormitor.

4. Ai lăsat polenul să intre în casă în timpul zilei


Dacă nu este vorba despre alergenii din interiorul casei care agravează simptomele, ar putea fi polenul pe care l-ai lăsat să intre în casă în timpul zilei sau pe care l-ai adus pe haine. Polenul poate să rămână pe piele, păr sau îmbrăcăminte. Este recomandat să să faci duș înainte de culcare și să îți pui o pijama curată. Dacă animalul tău iese în aer liber, atunci și acesta preia polen în timpul aventurilor tale și îl aduce în acasă.
Acesta ar fi un motiv în plus pentru care să îi interzici sau măcar limitezi accesul în dormitor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod