În cât timp expiră produsele tale cosmetice după ce le-ai desfăcut

Când a fost ultima oară când ai făcut curat în geanta cu produsele tale cosmetice? Dacă au trecut câteva luni sau poate chiar și câțiva ani, atunci există o probabilitate mare ca acestea să fi expirat. Iată în cât timp expiră produsele tale cosmetice după ce le-ai desfăcut!

Ce perioadă de valabilitate au produsele tale cosmetice după ce le-ai desfăcut


Pentru a te asigura că produsele cosmetice pe care le aplici sunt sigure și eficiente, experții în frumusețe spun că ar trebui să îți folosești simțurile. Trebuie să miroși produsele. Dacă este ceva greșit, nasul tău își va da seama, iar acest lucru înseamnă că e timpul să arunci produsul respectiv. Mai jos, poți regăsi perioada de valabilitate a celor mai des folosite produse cosmetice.

Tuș - de la 6 luni la 1 an


Tușul lichid este valabil doar între 6 luni și 8 luni, pentru că pui în mod constant o periuță într-un recipient. Un creion, pe de altă parte, are un termen de valabilitate de un an.
Dacă folosești un creion, îl poți ascuți și nu va fi un mediu propice de reproducere a bacteriilor la fel de mare precum tușul lichid.

Garantie produse cosmetice: Rimel - 3-6 luni


Pentru a te bucura de cele 6 luni de valabilitate ale rimelului, este important să eviți o greșeală des făcută. Multe persoane pompează rimelul pentru a ieși mai mult. Însă acest lucru nu face decât să introducă mai mult aer în recipient, rimelul se usucă și intră și mai multe bacterii.

Fard de obraz, fard de pleoape și alte cosmetice cu textură de pulbere - 1-2 ani


Produsele cu textură de pulbere au un termen de valabilitate mai mare decât formulele lichide, însă trebuie verificate periodic. Dacă își schimbă consistența, dacă miros ciudat, trebuie aruncate.
Iar dacă observi că se schimbă și culoarea, tot trebuie să arunci produsele.

Fond de ten - între 6 luni și 2 ani


Fondul de ten în recipiente expiră în aproximativ 6 luni, pe când fondul de ten în recipiente cu pompă pot rezista până la 1-2 ani. Când expiră fondul tău de ten obișnuit, poți încerca ceva nou. Pielea se obișnuiește cu formula fondului de ten, așa că poți apela la un nou fond de ten după ce termini recipientul vechi.

Garantie produse cosmetice: Ruj - 2 ani


Schimbarea culorii, a texturii sau a mirosului este avertismentul care îți indică faptul că rujul tău a expirat. Dacă rujurile tale trec aceste teste, atunci trebuie doar să le cureți, să le ștergi și să le ștergi cu puțin alcool doar pentru a le menține dezinfectate.

Produsele naturale - 3-6 luni


Gândește-te la produsele cosmetice naturale, fără conservați, ca la mâncare. Dacă le ții în frigider, vor ține puțin mai mult, dar întotdeauna vor expira mai repede decât alte produse cosmetice. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod