8 secrete ale femeilor cu o piele irezistibil de catifelată

Vrei să ai o piele hidratată, fără imperfecțiuni? Descoperă secretele femeilor care reușesc să evite descuamarea sau uscarea excesivă a pielii.
Îți dorești o piele strălucitoare și catifelată? Soarele, vântul, diferențele de temperatură sau aerul uscat din interior pot fi adevărate provocări când vrei să-ți menții pielea hidratată. La acești factori se adaugă tipul de produse utilizate, consumul de lichide utile și frecvența ritualului de înfrumusețare.

 
Iată care sunt secretele femeilor care au mereu o piele fină:

 
1. Transformă frumusețea într-o rutină zilnică

Îngrijirea pielii poate ajuta foarte mult în ceea ce privește textura și catifelarea, dar nu funcționează dacă nu faci acest lucru în fiecare zi. „Trebuie să ai grijă de pielea ta zilnic dacă vrei să fie mereu hidratată. Spală tenul cu un gel blând în fiecare seară și continuă cu un tratament sau o cremă hidratantă”, recomandă dr. Laura Kitzmann, dermatolog.

 
2. Curăță tenul blând

Alegerea unui produs pentru curățarea tenului este primul pas spre o piele mai fină. Gelurile de curățare blânde nu vor elimina complet sebumul.
„Săpunurile agresive vor usca pielea, favorizând deshidratarea, pielea care strânge și apariția ridurilor. Evită produsele care conțin sodium lauryl sulfate pentru că pot usca pielea foarte tare”, explică dr. Tsippora Shainhouse, dermatolog.

 
3. Evită să se spele prea des

Este foarte bine să cureți pielea zilnic, dar ai putea exagera dacă nu ești atentă. Apa caldă și săpunul vor deshidrata pielea, crescând riscul de infecții bacteriene. Ar fi bine să nu faci decât un duș pe zi pentru a nu favoriza uscarea pielii, dar dacă va fi nevoie și de al doilea încearcă să termini rapid și să folosești apă rece. Aplică o loțiune hidratantă în cel mult 3 minute după ce te-ai șters cu prosopul.

 
4. Nu uită niciodată de crema hidratantă

După ce ai spălat tenul, folosește o loțiune tonică și o cremă hidratantă pentru a crea un strat de protecție al pielii. „Alege o loțiune tonică fără alcool pentru a stimula catifelarea pielii.
Imediat după aceea continuă cu o cremă hidratantă, preferabil o variantă care conține acid haluronic, un ingredient care menține apa la suprafața pielii și diminuează aspectul ridurilor”
, spune dr. Kitzmann.

 
5. Evită soarele

Expunerea la soare este una dintre principalele cauze ale deshidratării și îmbătrânirii pielii, deci este foarte important să folosești o cremă de protecție solară în orice sezon. „Razele ultraviolete deteriorează epiderma și accelerează eliminarea colagenului din straturile din profunzimea pielii. Acest lucru provoacă apariția părților aspre de piele, a decolorării sau a ridurilor. Nu uita de protecția solară chiar și în zilele friguroase sau noroase”, potrivit dr. Shainhouse.
Alege un produs cu SPF de minimum 30, rezistent la apă și fără ulei. Evită lumina soarelui între orele 10 și 15, dar dacă trebuie neapărat să ieși afară poartă bluze cu mânecă lungă, pălării cu bor larg și alege zonele umbroase.
Dacă petreci mult timp în fața calculatorului sau folosești des telefonul mobil ori tableta, ar fi bine să alegi o cremă hidratantă care te protejează și de „lumina albastră” supranumită „agentul de îmbătrânire silențios” pentru că pătrunde adânc în piele fără să-ți dai seama.

 
6. Beau suficiente lichide utile

Lichidele consumate au și ele un rol funcțional pentru menținerea nivelului de hidratare a pielii. „Pielea ta reflectă și ceea ce se întâmpă în interiorul organismului. Corpul este constituit în mare parte din apă și trebuie să ai grijă să consumi o cantitate suficientă în fiecare zi. Uită de băuturile care te deshidratează cum sunt sucurile acidulate și alege apa plată simplă, limonada sau ceaiul slab”, recomandă dr. Shainhouse.

 
7. Au un stil de viață sănătos

Ceea ce este benefic pentru organism se va reflecta și în aspectul tenului, așa că nu uita să faci mișcare și să ai un meniu variat și sănătos. Evită consumul excesiv de cafeină sau alcool și renunță la fumat.

 
8. Cer ajutorul profesioniștilor în caz de nevoie

Dacă pielea ta este extrem de uscată și ai porțiuni descuamate, crăpate sau care sângerează, în paralel cu acnee sau rozacee, este indicat să te programezi la un consult de specialitate pentru a ți se recomanda o gamă de îngrijire adaptată nevoilor tenului tău.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod