Zodiile şi longevitatea. Cât de mult vei trăi?

Care sunt secretele tinereţii fără bătrâneţe şi a vieţii fără de moarte pentru care Făt-Frumos şi-a riscat viaţa, doar pentru a o cuceri pe cea care o iubea şi pentru care fac cam

Care sunt secretele tinereţii fără bătrâneţe şi a vieţii fără de moarte pentru care Făt-Frumos şi-a riscat viaţa, doar pentru a o cuceri pe cea care o iubea şi pentru care fac cam acelaşi lucru femeile în zilele de astăzi?


Unii spun că anumite diete sau stiluri de viaţă sau şansa de a trăi în anumite locuri de pe pământ care se pot lăuda cu locuitori care ating vârste înaintate ar fi secretul unei vieţii lungi şi sănătoase. M-am întrebat întotdeauna dacă acesta poate fi adevărul, ţinând cont de faptul că titlul de cel mai bâtrân om al planetei a fost disputat între oameni născuţi sau care au trăit în diferite zone geografice, care(surprise!) nici unul nu a fost vegetarian, ba unii au mai şi fumat, sau au mai băut şi câte o cafea. Ar putea fi ceva cu care a venit fiecare, un fel de genă, un fel de loz câştigător şi care s-ar reflecta în astrograma natală??? Ar putea fi o zodie sau alta sau anumite aranjamente planetare mai benefice decât altele şi care, coroborate şi cu un anumit fel de a fi, un anumit stil de viaţă (care să nu ţină cont neapărat de o dietă alimentară specifică) să fie adevărata formulă magică??

În astrologie, se consideră că Soarele este cea mai puternică planetă, cea dătătoare de viaţă şi sănătate şi este de dorit ca el să fie într-o zodie în care se simte bine, într-o poziţie bună în astrogramă şi cu aspecte favorabile cu alte planete.

El este primul indicator al sănătăţii cuiva şi a rezistenţei în faţa bolilor de tot felul. Alături de Soare, cel care aduce vitalitate şi capacitate de recuperare, este Marte, deşi tot el arată predispoziţiile către accidente dacă este în situaţii  nefavorabile.

Am studiat 3 liste distincte cu câte 10 poziţii fiecare:

1) lista celor mai bătrâni oameni care au trăit vreodată.
În această listă se regăseşte un singur bărbat, singura persoană care mai este şi în viaţă, celelalte fiind femei.
Prima poziţie este ocupată de o franţuzoaică, Jeanne Calment, care a trăit 122 de ani şi 164 de zile, cea mai lungă durată de viaţă care a fost verificată şi este sigură. Ea a fumat de la 21 de ani şi până la 117 ani, e drept însă că doar două ţigări pe zi, bea câte un pahar de vin Porto şi mânca(ţineţi-vă bine!) aproape 1kg de ciocolată pe săptămână. Născută în zodia Peşti, Soarele ei făcea un aspect pozitiv cu Jupiter, ceea ce noi, astrologii, numim trigonul de aur, foarte benefic pentru sănătate şi longevitate. Franţuzoaica era foarte activă şi a mers pe bicicletă până aproape de vârsta de 114 ani când, în urma unei căzături, şi-a fracturat femurul.

Martele ei este în zodia care dă cei mai mulţi sportivi înregimentaţi prin profesie sau pur şi simplu amatori, şi anume în Săgetător. Sunt în această listă de 10 persoane, ea(singura reprezentantă a Europei), o ecuadoriancă, o canadiancă, doi japonezi(singurul bărbat din toată list şi o femeie) şi cinci nord-americance: diete, moduri de viaţă şi locuri geografice cât se poate de diverse.

După structura zodiilor în care s-au născut cei mai bătrâni oameni care au trăit vreodată avem: 3 Fecioare, 2 Peşti şi câte un Rac, un Capricorn, un Leu, un Berbec(singurul bărbat) şi o Balanţă. Nu avem niciun reprezentant al zodiilor Taur, Gemeni, Scorpion, Săgetător şi Vărsător. Observăm că Fecioarele şi Peşti sunt zodiile care par să dea cei mai longevivi oameni.

2) lista celor mai bătrâni oameni din lume care sunt acum în viaţă.
Aici iarăşi femeile sunt în avantaj ocupând 9 locuri din 10, o italiancă, 3 japoneze şi 6 americani(un bărbat şi 5 femei).
După structura zodiilor avem: 3 Berbeci, 3 Lei şi câte un reprezentant din zodiile Peşti, Gemeni, Rac şi Fecioară. Lipsesc aici zodiile Taur, Balanţă, Scorpion, Săgetător, Capricorn şi Vărsător.

E drept că nu e neapărat ca, până la sfârşitul vieţii lor, zodiile de Foc, adică Leii şi Berbecii să rămână în poziţii fruntaşe, dar acum aceasta e situaţia. E interesant iarăşi că absenţii(mă refer la zodiile care nu au reprezentanţi în această listă) sunt cam aceiaşi ca în prima listă.

3) lista celor mai bătrâni bărbaţi care au trăit vreodată.
Avem 5 americani, 3 japonezi, un spaniol şi un bărbat din Puerto Rico.
Un caz interesant aici este americanul Walter Breuning, născut în 1896 şi care a murit în 2011(la 114 ani şi vreo 200 de zile), care a fost fumător de trabuc până la 103 ani când s-a lăsat spunând că a devenit un obicei prea costisitor, dar s-a apucat din nou la 108 ani. A fost o Fecioară cu Martele foarte bine aspectat şi în zodia care oferă multă isteţime şi înclinaţie spre activităţi intelectuale şi anume Gemeni. De fapt, el declara că „dacă ţii mintea şi corpul ocupate, vei trăi mult timp”. Francmason, cu o minte ascuţită până la sfârşitul vieţii, în fiecare zi se îmbrăca la costum şi cravată, deşi nu mergea nicăieri.

Structura zodiilor natale(unde aveau Soarele la naşterea lor) a celor din această listă este următoarea: 2 Berbeci, 2 Lei, 2 Săgetători, 2 Fecioare, un reprezentant al zodiei Gemenilor şi unul din Balanţă.

Cei mai longevivi bărbaţi apar din zodiile de Foc, cele în care Soarele este cel mai puternic, dar şi din modesta şi ipohondra Fecioară. Lipsesc, în această a treia listă, zodii ca Taurul, Racul, Scorpionul, Capricornul şi Peştii(aceasta din urmă dovedindu-se a fi o zodie mai puţin favorabilă longevităţii masculine).

Absolut toţi „bătrâneii” planetei au aspecte planetare armonioase care implică Soarele şi Martele din astrogramele lor natale şi care se reflectă în trăsături precum optimism, dragoste de viaţă, indiferenţă la stres, capacitatea de a fi mulţumiţi cu ceea ce au şi cu viaţa pe care o duc. Ei sunt descrişi ca oameni care zâmbesc mult, relaxaţi, dar care sunt activi, atât cât vârsta le-o permite.

AstroVesta®
http://www.astrovesta.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod