Zodiile şi divorţul. Ce spun astrele despre despărţire

O analiză de compatibilitate a cuplului Catherine Zeta-Jones şi Michael Douglas, aflat anul acesta în pragul separării. Am început să scriu acest articol acum vreo lună, cu acelaşi titlu,

O analiză de compatibilitate a cuplului Catherine Zeta-Jones şi Michael Douglas, aflat anul acesta în pragul separării.

Am început să scriu acest articol acum vreo lună, cu acelaşi titlu, după ce apăruseră zvonuri despre divorţul dintre Michael Douglas şi frumoasa lui soţie, Catherine Zeta Jones. Atunci erau oarecum separaţi, dar ulterior a apărut ştirea că s-au împăcat.

Prin iarnă, Michael declara că forma de cancer la gât de care s-a îmbolnăvit s-ar datora exclusiv unei boli cu transmitere sexuală, căpătată în urma practicării sexului oral. Atunci nu a spus-o explicit, dar toţi ochii s-au îndreptat spre frumoasa lui soţie. La puţin timp, el a uitat că soţia este şi mama copiilor săi şi a dat vina pe Catherine pentru problemele lui de sănătate şi nu pe dependenţa de alcool şi fumatul excesiv pe parcursul a mulţi ani. Mai mult, el s-a arătat deranjat şi de faptul că ea suferă de o boală psihică numită tulburare bipolară şi care se manifestă prin schimbări bruşte şi radicale de dispoziţie. Iată însă că Michael recunoaşte (măcar acum) că el a minţit şi că boala lui nu a fost nici măcar localizată în gât, ci în cavitatea bucală, iar vinovată nu e, în niciun caz, soţia lui.

Mi-a atras atenţia acest nou posibil divorţ prin faptul că Michael şi Catherine sunt născuţi în aceeaşi zi şi lună, dar la un interval de 25 de ani. Potrivit aprecierilor care se fac prin diferite siteuri, unele susţinute chiar de astrologi, o relaţie între reprezentanţii aceleeaşi zodii ar fi de bun augur şi relaţiile rezultate astfel sunt reuşite datorită compatibilităţii partenerilor.

Este încă o modalitate de a trata superficial, chiar dacă din perspectivă astrologică, modul în care planetele influenţează temperamentul şi implicit destinul oamenilor. Zodia natală, respectiv zodia în care se afla Soarele la momentul naşterii, conferă doar o părticică din tabloul ce reprezină o fiinţă umană cu gânduri, trăiri şi înclinaţii mult mai particulare, chiar unice, dacă se iau în considerare mai mulţi factori.

O să încerc să vă dau câteva idei despre cum stau, de fapt, lucrurile. Înainte de a compara astrogramele celor doi parteneri din orice cuplu, se studiază fiecare individ în parte. Nu poţi avea o relaţie bună cu altă persoană până ce nu ai una bună cu tine însuţi. În fiecare individ, trebuie să se exprime armonios atât latura masculină (yang-ul), cât şi cea feminină (yin-ul), indiferent de sexul lui. Primul semnal de posibile probleme cu sexul opus sunt aspectele dificile între Soare şi Lună, căci ele aduc, în viaţa noastră, lumina zilei (vitalitatea şi energia pe care o arătăm lumii) şi a nopţii (viaţa noastră interioară, intimă, în cadrul restrâns precum este familia).

Michael este o Balanţă, un semn în care Soarele, principala planetă masculină şi primul reper în astrograma unui bărbat, este destul de slăbit. În plus, Soarele este în aspect nefavorabil cu Luna, indiciu de dezacorduri cu femeile şi mai ales cu soţia. Confruntările cu sexul opus sunt adesea o reminiscenţă a celor din căminul părintesc, ori părinţii lui Michael, celebrul actor Kirk Douglas şi o actriţă mai puţin cunoscută, au divorţat pe când el avea 5 ani.

După acel moment, Michael a avut probleme serioase de comportament, necesitând şi şedinţe de consiliere psihologică, arătând astfel cât de mult l-a afectat separarea de tatăl lui.

Dacă ar fi să-l caracterizez pe Michael, numai după Soare şi Lună, aş spune că este „un pumn de fier într-o mănuşă de catifea”. Aparent stilat şi agreabil (semnul radios al Balanţei), capabil însă să joace ipostaze multiple (conjuncţia Soarelui cu Neptun, un aspect des întânit la marii actori sau la marii...escroci), Michael este, în profunzime, un tip pragmatic şi ambiţios (Luna se află în semnul auster al Capricornului). În viaţa intimă, el poate fi destul de pretenţios şi rigid, detaşat chiar, departe de masca zâmbitoare şi plăcută.  Venus în Balanţă arată atracţia lui spre femeile frumoase şi blajine de genul soţiilor sale (Catherine este a doua soţie), iar Martele tot în semnul Balanţei îi adaugă rafinament şi eleganţă, dar şi o părere prea bună despre sine, predispoziţie către probleme în parteneriate şi dependenţă de muncă (iubeşte activitatea, munca, uneori mai opresus decât familia).

Catherine Zeta Jones este de origine galeză, dintr-o familie modestă, dar cu un talent spre actorie manifestat de timpuriu. Ea era deja o actriţă cu experienţă la momentul când s-a căsătorit cu Michael şi o femeie cu capul pe umeri, căci a încheiat un contract prenupţial care îi oferă 1 milion de lire pentru fiecare an de căsătorie petrecut în mariaj. Nu e deloc de mirare, căci ea are un trigon, o piramidă regală în semne de Pământ, din care face parte şi Venus în Fecioară şi în casa (domeniu din astrograma ei natală) banilor partenerului.

Problema ei de sănătate se vede foarte bine în horoscopul ei, căci are Luna în Peşti şi în aspect rău cu Uranus, semn de instabilitate emoţională. Într-adevăr, se ştie că ea este o fire foarte impresionabilă şi a fost atât de afectată de boala soţului, încât a făcut şi o pauză în carieră, în perioada în care Michael s-a luptat cu cancerul şi efectele tratamentelor agresive contra lui.

La nivel interior, sufletesc, Michael şi Catherine nu se potrivesc deloc, Luna lui rece, materialistă şi ofilită din Capricorn este în dezacord cu Luna ei în Peşti, sensibilă, romantică şi plină de compasiune. Poate vă întrebaţi cum poate fi Catherine şi sensibilă şi pragmatică? În mediul în care a trăit şi s-a format, cele două nu se exclud, iar când e vorba de căsătorie cu un bărbat care are o avere impresionantă, care este şi celebru şi vânat de tot felul de femei frumoase, această opţiune, de a-şi asigura viitorul face parte din trusa de supravieţuire a oricărei posibile soţii. Ea a fost însă fidelă iubirii şi angajamentului dat, căci are pe Venus în Fecioară şi în aspect bun, în trigon cu Saturn. Dar ceea ce le place şi aşteptările lor afective diferite, plus încercările grele prin care au trecut şi-au spus cuvântul.

Michael are nevoie să fie în societate, să epateze şi să se distreze (conjuncţia Soare-Neptun şi Marte în casa Prietenilor). Catherine are Soarele într-o casă spirituală, care arată convingeri umaniste, Venus în casa crizelor şi a transformărilor profunde, existenţiale şi Saturn în Taur în casa intimităţii, a căminului arătând dragostea pentru natură, solitudine şi plăceri oarecum comune, banale.

Ei, este că nu se mai potriveşte Balanţă cu Balanţă? ca două monede care strălucesc la fel de tare, dar care sunt din materiale diferite şi care mai devreme sau mai târziu, puse una lângă alta, vor sfârşi prin a se coroda reciproc.

Şi atunci se pune întrebarea? De ce să se ajungă la psiholog pentru consilierea unui cuplu, când e mult mai bine să se prevină decât să se trateze? Câte şedinţe ar fi necesare să poată fi văzute diferenţele dintre ei, asta în cazul în care ar fi un psiholog destul de versat şi „pacienţii” destul de cooperanţi ca să-şi arate adevăratele personalităţi? Şi chiar dacă ar face-o în mod deschis şi total, tot sunt părţi ale sufletului de care partenerii, tineri dar şi mai în vârstă, nu ar fi conştienţi în momentul pornirii la un drum lung şi presărat cu multe, şi bune şi rele, şi care ies la iveală în timp, în situaţii conflictuale, dificile.

O compatibilitate astrologică făcută înainte sau măcar la începutul unei căsnicii şi consilieri periodice când se ivesc probleme care strică armonia unui cuplu nu asigură automat succesul unei relaţii, dar pot contribui la depăşirea mai uşor a problemelor. Cât timp mai există dragoste şi respect, totul se poate rezolva între doi oameni care vor să rămână împreună.

Vesta(Maria Onea)
www.astrovesta.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod