Pastila de astrologie. Iulia Albu şi Lady Gaga: nonconformism sau tulburare patologică?

Două personaje care contrariază prin felul cum se îmbracă şi se comportă, chiar în lumea lipsită de inhibiţii a artiştilor de pe meleaguri dâmboviţene sau din mai opulentul Hollywood.

Două personaje care contrariază prin felul cum se îmbracă şi se comportă, chiar în lumea lipsită de inhibiţii a artiştilor de pe meleaguri dâmboviţene sau din mai opulentul Hollywood.

Cât este nonconformism natural sau asumat pentru celebritate şi cât este posibil să fie o dereglare patologică mentală sau emoţională în ceea ce le priveşte pe cele două? Ar putea astrologia să ofere un reper în această privinţă?

Criticul de modă Iulia Albu, sau fashion designer cum ne place să spunem cu o tentă cosmopolită, a devenit cunoscută nu prin performanţele sale ca avocat (a absolvit facultatea de drept), ci prin faptul că a devenit soţia lui Mihai Albu, celebru designer român de genţi şi pantofi şi că a abordat stiluri vestimentare total şocante.

S-a spus că o copiază pe Lady Gaga şi într-adevăr există o asemănare în ceea ce priveşte apariţiile lor publice, dar cam atât, căci până la talentul celei din urmă este o cale pe care Iulia Albu nici măcar nu a pornit (chiar dacă e vorba de talente în domenii diferite).

Pentru a vedea starea emoţională a unei persoane ne uităm la Lună, aspectele ei şi la poziţia în horoscop. Mercur este deopotrivă implicat în starea emoţională, dar aduce şi informaţii despre claritatea gândirii, reuşita comunicării cu ceilalţi, simţul practic şi păstrarea contactului cu realitatea. Uranus poate oferi şi el indicii pentru spiritul de rebeliune şi nonconformism, despre procesele de gândire elevate, care implică ingeniozitate şi creativitate ca rezultat al asocierilor raţionale, deductive, logice.

Iulia Albu este o Leoaică, având un Mercur într-un semn de Apă, în Rac, semn în care intelectul este foarte capricios, influenţat de ceea ce o persoană simte în interacţiunea ei cu mediul înconjurător. Cei cu această poziţie astrală iau lucrurile destul de pasional şi judecă în funcţie de ceea ce simt.

De aceea, le este greu să fie obiectivi. Gândindu-se prea mult la trăirile lor, sunt predispuşi spre depresie. Mercur afectat în Rac conduce la curiozitate ilogică, sarcasm, cinism, tensiune mentală, ori la Iulia Albu, Mercur face, în plus, şi un aspect dificil cu Pluton.

Oriunde este Pluton, este vorba de manipulare, abuz sau obsesii. Şi aşa cei cu Mercur în Rac sunt foarte conservatori în opiniile lor, careul cu Pluton face ca stilul de exprimare să fie necioplit, grosolan, cu o totală lipsă de sensibilitate faţă de reacţiile celorlalţi.

Există şi o tendinţă spre a-i manipula pe ceilalţi şi o încercare de control mental pentru a-şi impune convingerile, ideile. Adesea tendinţa provine din copilărie şi e posibil ca cei cu această amprentă astrală să fi avut un părinte care a fost foarte dominator şi care a creat Iuliei sentimentul că, prin forţă şi manipulare  mentală, poate să obţină ceea ce are nevoie. Pe de altă parte, există tot felul de obsesii, suspiciuni care pot conduce chiar la o stare de paranoia, cum că ceilalţi trădează sau mint. Un cadrul familial echilibrat este absolut necesar pentru a menţine un echilibru mental fragil, iar Iulia Albu ar trebui fie să se întoarcă la soţul ei, fie să-şi creeze o nouă familie. De fapt, ea a şi declarat că nu suportă, după divorţ, să mai vadă cupluri aparent fericite. Asta este, într-adevăr, o temă de gândire. Mercur face şi un aspect favorabil cu Uranus, ceea ce arată, pe scurt, libertinism în gândire şi exprimare, dar şi tensiuni şi frustrări interioare.

Lady Gaga este născută în Berbec, şi are pe Mercur în Peşti, alt semn de Apă, unde planeta gândirii şi comunicării este mult slăbită în calităţile sale mai ales că Mercur este retrograd şi formează un aspect dificil cu Uranus. Peştii sunt visătorii, artiştii zodiacului, dar Mercur în această zodie predispune spre multe vulnerabilităţi în plan mental. Confuzia mentală, o viaţă haotică, emotivitate şi instabilitate sunt prezente. Atunci când se adaugă şi alte presiuni de la alte planete dificile, se poate ajunge la alienare mentală. Uranus în tandem cu un Mercur deja slăbit  aduce modele excentrice, neobişnuite de gândire, un aer de superioritate intelectuală, o atitudine rebelă faţă de norme şi tradiţii.

Cum la Lady Gaga, am aflat şi ora de naştere, se poate vedea şi Axa Comunicării şi a Intelectului, care are planete ce o guvernează în aspecte şi poziţii dificile cu domeniul relaţiilor şi al sănătăţii.

Dacă în ceea ce priveşte Iulia Albu se poate spune că nonconformismul ei este mai mult o atitudine asumată orientată spre obţinerea unor avantaje (cucerirea şi păstrarea unui soţ el însuşi un excentric, crearea unei imagini care poate aduce beneficii datorită „foamei” pe care o are mass-media pentru subiecte şi personaje ieşite din comun), la Lady Gaga este ceva mai mult. Prin naştere şi prin mediul timpuriu în care şi-a format personalitatea, ea dispune de o vulnerabilitate mentală care îi afectează atât relaţiile, sănătatea fizică şi mentală, cât şi orientarea sexuală. Totul dublat, în cazul ei, de un talent, de o creativitate ieşită din comun. Probabil că, aşa cum se întâmplă adesea, există şi un preţ pentru talentele ei.

AstroVesta®
http://www.astrovesta.com

Iulia Albu şi Lady Gaga: nonconformism sau tulburare patologică?

Două personaje care contrariază prin felul cum se îmbracă şi se comportă, chiar în lumea lipsită de inhibiţii a artiştilor de pe meleaguri dâmboviţene sau din mai opulentul Hollywood. Cât este nonconformism natural sau asumat pentru celebritate şi cât este posibil să fie o dereglare patologică mentală sau emoţională în ceea ce le priveşte pe cele două? Ar putea astrologia să ofere un reper în această privinţă?

Criticul de modă Iulia Albu, sau fashion designer cum ne place să spunem cu o tentă cosmopolită, a devenit cunoscută nu prin performanţele sale ca avocat (a absolvit facultatea de drept), ci prin faptul că a devenit soţia lui Mihai Albu, celebru designer român de genţi şi pantofi şi că a abordat stiluri vestimentare total şocante. S-a spus că o copiază pe Lady Gaga şi într-adevăr există o asemănare în ceea ce priveşte apariţiile lor publice, dar cam atât, căci până la talentul celei din urmă este o cale pe care Iulia Albu nici măcar nu a pornit (chiar dacă e vorba de talente în domenii diferite).

Pentru a vedea starea emoţională a unei persoane ne uităm la Lună, aspectele ei şi la poziţia în horoscop. Mercur este deopotrivă implicat în starea emoţională, dar aduce şi informaţii despre claritatea gândirii, reuşita comunicării cu ceilalţi, simţul practic şi păstrarea contactului cu realitatea.

Uranus poate oferi şi el indicii pentru spiritul de rebeliune şi nonconformism, despre procesele de gândire elevate, care implică ingeniozitate şi creativitate ca rezultat al asocierilor raţionale, deductive, logice.

Iulia Albu este o Leoaică, având un Mercur într-un semn de Apă, în Rac, semn în care intelectul este foarte capricios, influenţat de ceea ce o persoană simte în interacţiunea ei cu mediul înconjurător. Cei cu această poziţie astrală iau lucrurile destul de pasional şi judecă în funcţie de ceea ce simt. De aceea, le este greu să fie obiectivi. Gândindu-se prea mult la trăirile lor, sunt predispuşi spre depresie. Mercur afectat în Rac conduce la curiozitate ilogică, sarcasm, cinism, tensiune mentală, ori la Iulia Albu, Mercur face, în plus, şi un aspect dificil cu Pluton. Oriunde este Pluton, este vorba de manipulare, abuz sau obsesii. Şi aşa cei cu Mercur în Rac sunt foarte conservatori în opiniile lor, careul cu Pluton face ca stilul de exprimare să fie necioplit, grosolan, cu o totală lipsă de sensibilitate faţă de reacţiile celorlalţi.

Există şi o tendinţă spre a-i manipula pe ceilalţi şi o încercare de control mental pentru a-şi impune convingerile, ideile. Adesea tendinţa provine din copilărie şi e posibil ca cei cu această amprentă astrală să fi avut un părinte care a fost foarte dominator şi care a creat Iuliei sentimentul că, prin forţă şi manipulare mentală, poate să obţină ceea ce are nevoie. Pe de altă parte, există tot felul de obsesii, suspiciuni care pot conduce chiar la o stare de paranoia, cum că ceilalţi trădează sau mint. Un cadrul familial echilibrat este absolut necesar pentru a menţine un echilibru mental fragil, iar Iulia Albu ar trebui fie să se întoarcă la soţul ei, fie să-şi creeze o nouă familie. De fapt, ea a şi declarat că nu suportă, după divorţ, să mai vadă cupluri aparent fericite. Asta este, într-adevăr, o temă de gândire. Mercur face şi un aspect favorabil cu Uranus, ceea ce arată, pe scurt, libertinism în gândire şi exprimare, dar şi tensiuni şi frustrări interioare.

Lady Gaga este născută în Berbec, şi are pe Mercur în Peşti, alt semn de Apă, unde planeta gândirii şi comunicării este mult slăbită în calităţile sale mai ales că Mercur este retrograd şi formează un aspect dificil cu Uranus.

Peştii sunt visătorii, artiştii zodiacului, dar Mercur în această zodie predispune spre multe vulnerabilităţi în plan mental. Confuzia mentală, o viaţă haotică, emotivitate şi instabilitate sunt prezente. Atunci când se adaugă şi alte presiuni de la alte planete dificile, se poate ajunge la alienare mentală. Uranus în tandem cu un Mercur deja slăbit aduce modele excentrice, neobişnuite de gândire, un aer de superioritate intelectuală, o atitudine rebelă faţă de norme şi tradiţii.

Cum la Lady Gaga, am aflat şi ora de naştere, se poate vedea şi Axa Comunicării şi a Intelectului, care are planete ce o guvernează în aspecte şi poziţii dificile cu domeniul relaţiilor şi al sănătăţii. Dacă în ceea ce priveşte Iulia Albu se poate spune că nonconformismul ei este mai mult o atitudine asumată orientată spre obţinerea unor avantaje (cucerirea şi păstrarea unui soţ el însuşi un excentric, crearea unei imagini care poate aduce beneficii datorită „foamei” pe care o are mass-media pentru subiecte şi personaje ieşite din comun), la Lady Gaga este ceva mai mult. Prin naştere şi prin mediul timpuriu în care şi-a format personalitatea, ea dispune de o vulnerabilitate mentală care îi afectează atât relaţiile, sănătatea fizică şi mentală, cât şi orientarea sexuală. Totul dublat, în cazul ei, de un talent, de o creativitate ieşită din comun. Probabil că, aşa cum se întâmplă adesea, există şi un preţ pentru talentele ei.

AstroVesta®

http://www.astrovesta.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod