Fecioara, copilul cel mai silitor al zodiacului. Trebuie încurajat să se afirme!

Iată că vara este pe sfârşite şi acum ea pare mai frumoasă ca oricând. Zi după zi, lumina devine mai rafinată, mai filtrată şi căldura devine mai blândă. În acelaşi timp, totul se

Iată că vara este pe sfârşite şi acum ea pare mai frumoasă ca oricând. Zi după zi, lumina devine mai rafinată, mai filtrată şi căldura devine mai blândă. În acelaşi timp, totul se încarcă de bogăţie şi natura răsplăteşte hărnicia oamenilor, căci peste tot încep să se culeagă roadele pământului. În perioada 23 august – 22 septembrie, ne aflăm în zodia Fecioarei, cea care face trecerea de la anotimpul verii la cel al toamnei.

La mijlocul lui septembrie, grădiniţele, şcolile şi instituţiile universitare se animă odată cu începerea cursurilor, după ce au stat într-un fel de „hibernare” estivală (habar nu am ce cuvânt ar putea desemna această stare).

Nu cred că aţi putea găsi un semn zodiacal mai potrivit pentru această perioadă din an. Zodia Fecioarei este guvernată de planeta Mercur, care desemnează procesele de gândire şi învăţare, comunicarea, acumularea de cunoştinţe. Pe de altă parte, ea desemnează un loc pe zodiac care se numeşte casa/domeniul muncii de rutină, a serviciului şi sănătăţii, a sarcinilor domestice şi nu există reprezentanţi mai dedicaţi acestora. Multe Fecioare sunt dependente de muncă şi apte să o facă în linişte, cu modestie şi cu multă conştiinciozitate. Atenţia lor la detalii este o calitate până nu se transformă în chiţibuşărie, într-o manie de a vâna orice mic element care este sau doar pare imperfect.

Copilul-Fecioară este un copil inteligent, retras, chiar timid, închis şi capricios.

Are nevoie de multă afecţiune, deşi nu o arată şi trebuie încurajat ca să se afirme şi ca să-şi exprime sentimentele. Este foarte susceptibil şi va trebui să fiţi constant în afecţiunea pe care i-o arătaţi ca să-i câştigaţi încrederea. Este unul dintre puţinii copii căruia i se pot da sarcini precise, pe măsura puterii lui şi să aveţi siguranţa că le va duce la îndeplinire fără cusur. Va trebui şi să-i apreciaţi în mod explicit realizările, căci are o nesiguranţă interioară care ar putea să-l împiedice mai târziu să se afirme în viaţă. Are un spirit de observaţie deosebit şi unul critic pe măsură, aşa că va observa şi trăsături mai puţin plăcute ale părinţilor şi celor apropiaţi.
Este sârguincios şi are, de obicei, rezultate foarte bune la învăţătură, dar predispus spre epuizare nervoasă, aşa că trebuie încurajat să se relaxeze făcând mişcare fizică sau participând la activităţi sociale.

Dacă ar fi să asociez o fiinţă necuvântătoare zodiei Fecioarei, cred că cea mai potrivită ar fi furnica. Nativii care exprimă, în mod pozitiv, trăsăturile acestei zodii, sunt nişte furnicuţe care muncesc neobosite (te şi miri de unde atâta energie la nişte persoane care par atât de delicate şi de fragile) pentru a-i servi pe cei apropiaţi şi care dacă fac o critică nu o fac cu superioritate sau răutate, ci pentru că dorinţa lor ca totul să fie cât mai aproape de perfecţiune este însăşi raţiunea lor de existenţă.

De fapt, Fecioarele nici nu au pretenţii mari: este suficient ca, din când în când, să le arătaţi că le apreciaţi şi să le fiţi aproape când, destul de rar, vă cer şi ele ajutorul.

Vesta(Maria Onea)
http:www.astrovesta.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod