Va stiti dintr-o alta viata?

Omul pe Pamant se compune din trup, suflet si spirit. Trupul se supune legilor ereditatii, nasterea si moartea il guverneaza. Sufletul se supune legilor karmei sau destinului, pe care insusi omul singur si l-a creat. Spiritul se supune legilor reincarnarii, a vietilor pamantesti repetate.
Dumnezeu, Creatorul, in marinimia lui, a acordat omului mai multe vieti pentru a invata diferite lectii, considerand ca o singura existenta ar fi prea putin. Intr-una invatam sa reusim in viata, sa ne exprimam personalitatea; in alta invatam sa fim parinti, uneori suportand consecintele altor vieti in care am refuzat asta sau nu am fost responsabili fata de parintii sau copiii nostri; intr-o alta viata invatam sa iubim, ce inseamna sacrificiul pentru persoana draga si uneori primim foarte putin in schimb, etc.

Reintalnirile karmice sunt destul de frecvente: membrii de familie apropiati(parinti, parteneri de viata, frati/surori, copii), iubitul cel mai drag, prietena cea mai buna, profesorul care ne-a ghidat alegerea carierei sunt adesea suflete cu care ne-am mai intalnit si in alte vieti. 

Motivele reintalnirii sufletelor

Acestea pot fi grupate in patru mari categorii:

1. Plata unor datorii – in vechile lor intalniri, pe parcursul lor, sufletele au acumulat datorii unele fata de altele. In univers, nimic nu ramane neplatit, totul tinde spre un echilibru, si de aceea, sufletele care au „restante” isi reprogrameaza intalnirea pentru a se putea achita de ele.

In aceasta situatie, unul are de platit o datorie, iar celalalt trebuie sa o primeasca. Aparent, cel de-al doilea ar fi in avantaj, dar nu e totdeauna asa.

Un exemplu este acela in care, intr-un cuplu, unul se sacrifica, isi ofera toate dragostea, il sustine pe celalalt, dar acesta nu are nevoie, nu isi doreste asta si isi face partenerul sa sufere. Nu renunta la el(pentru ca, in subconstient, se simte legat de el), dar il raneste si ii face foarte dificila sau chiar imposibila platirea datoriei, incarcandu-se si el cu karma negativa.

2. Invatarea unei lectii – fiecare suflet a ramas „repetent” la una sau mai multe lectii de viata; uneori, chiar de mai multe ori la rand, la aceeasi lectie(asa cum este cazul celor care au Saturn retrograd in astrograma lor natala). La momentul reincarnarii, sufletul isi propune sa rezolve aceasta chestiune, dar pentru asta trebuie sa treaca prin probele potrivite pentru a fi fortat sa faca asta.


De aceea, trebuie sa-si caute acele suflete care il pot ajuta, prin propriul lor program de viata, sa treaca prin probele respective. In aceste reintalniri, unul este profesorul, celalalt elevul, dar sarcina poate sa nu fie usoara pentru nici unul din ei. Profesorul poate fi de tipul planetei Jupiter si prin blandete poate preda lectia, manifestand bunavointa, dar fermitate, fata de greselile elevului. Dar se poate ca profesorul sa se apropie de tipul lui Saturn, manifestandu-se foarte critic, cu severitate la orice abatere a elevului.

3. A continua ceva care s-a intrerupt, care nu s-a consumat – Cercul trebuie sa se inchida, in orice contact intre suflete. Daca doua suflete s-au iubit foarte mult, dar nu au putut sa-si exprime iubirea, din cauze diferite(ratiuni sociale, familiale, obligatii morale sau chiar prin moartea unuia dintre ei), ele se vor reintalni pentru a continua ceea ce a ramas neterminat.
De obicei, in aceasta situatie, unul din suflete sau chiar amandoua cad prada geloziei si posesivitatii, deoarece exista adanc incastrata in subconstientul lor, teama ca s-ar putea pierde din nou, unul de celalalt.

Cel care a fost „parasit” in alta viata, poate fi tot timpul nelinistit ca situatia se poate repeta si in aceasta viata, desi partenerul actual nu-i ofera nici un motiv pentru acasta temere. Aceste situatii se pot petrece nu numai in cadrul unor relatii romantice, ci si in cadrul celor intre parinte si copilul sau. Am intalnit astfel o mama extrem de posesiva fata de fiul ei, care prin atitudinea ei sufocanta a produs un mare rau acestuia, nelasand-l sa se dezvolte ca un barbat normal, deoarece intr-o viata anterioara, acesta fusese iubitul cu care nu a putut avea o relatie.

4. A ajuta, in mod dezinteresat, la evolutia altui suflet - Motivatia acestui tip de intalnire este iubirea fara margini a unui suflet pentru altul.
Desi poate legea karmei nu il obliga la aceasta reintalnire si posibil nici la o noua reincarnare, sufletul mai evoluat spiritual se reincarneaza pentru a ajuta la evolutia celui mai putin evoluat.

Uneori, aceasta reintalnire ia forme extrem de dureroase: poate fi copilul care se naste cu un handicap si care isi ajuta astfel un parinte sa evolueze prin suferinta; poate sa fie iubitul pierdut prin despartire sau chiar prin moarte, dar care ne-a modelat sufletul si mintea; poate sa fie omul care salveaza o viata, adesea pierzand-o pe a sa si datorita caruia cel salvat isi schimba cursul vietii.
 

Comentarii (24)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andrey pe 5 Apr 2014, 22:55
    pt angel

    bai angel daca ai de gand sa te dai mare ciumec , sau baiatas da cartier , dute tata la tomberon studio si date acolo tot ce vreti tu , ai tu pe mata si tactu in pijamale si nu ii are nici adem si eva ... ce cauti pe siteuri dinastea daca nu crezi in asftel de lucruri , nu iti mai pierde timpu aiurea , dute si afirmate undeva ca vand ca suferi de lipsa de atentie tata

    0
    1

  • angel pe 19 Ian 2014, 19:24
    biblia

    Nimeni nu a citit biblia originala. Ha...idiotilor. Doar eu detin varianta originala veche de peste 2000 de ani. Nici Papa de la Roma nu a citit-o....un habarnist...hahaha

    1
    1

  • cristina pe 10 Feb 2012, 13:03
    karma

    daca ar trai experienta unei karme ,ar simti acele energii nu ar mai comenta,este frrumos dar dureros

    0
    1

  • Wind pe 17 Mai 2010, 23:59
    I want to BELIEVE !

    Dincolo d ecuatia asta tridimensionala in care suntem prinsi, in felia d spatiu/timp-aici/acum, stiti bine, se gaseste ALTCEVA. Poate Casa/locul d unde venim, poate mii d alte locuri pe unde am poposit, noi, stropi d energie Eterna, aflati in cea mai fabuloasa calatorie imaginata vreodata d Marele Magician.. Ma inclin , deci, in fata Domniilor Voastre, cei care reusesc sa vada/simta Spirala, nu numai cercul..

    3
    0

  • clara pe 16 Ian 2010, 23:23
    nu judeca sa nu fi judecat

    Sunt de accord cu Mihaela si Manuela.Imi plac mesajele lor nu jignesc ,isi spun doar parerea.Asa ar trebui sa facem toti.Sa ne spunem parerea ,nu sa jignim in stanga si in dreapta. Daca dragoste nu e nimic nu e.......

    0
    1

  • danahalibei pe 25 Nov 2009, 20:17
    astrologie karmica

    Buna... AM intalnit sufletul meu pereche acum cativa ani,chiar daca nu mai suntem impreuna,il iubesc si acum. 사랑!

    1
    0

  • BARBU MANUELA pe 22 Nov 2009, 12:09
    uneori aceste lucruri se simt

    uni spun ca este o prostie ceea ce spune-ti,alti spun interesant dar adevarul este ca sunt persoane care " simt" lucrurile despre care scrieti dumneavoastra.Inainte sa citesc despre astfel de lucruri le-am "simtit" ,am intalnit oameni care m-au ajutat sa ma ridic,am intalnit oameni care m-au lovit,am intalnit oameni care s-au schimbat dupa ce ne-am intalnit,am intalnit oameniau avut de invatatdin experientele pe care le-au traitsi am intalnit oameni care nu au invatat nimic desi experientele au fost extrem de dureroase.personal am invatat ca atunci cacand mi se intapla un lucru rau ,trebuie sa-mi corectez atitudinea ,pentru ca este o lectie ,am invatat ca trebuie sa iwert ,sa-i fac pe alti sa vada unde gresesc dar multi ,forte multi nu vor sa isi corecteze atitudinea,persista in greseli si se intrebe "de ce mi-e mi se intampla toate astea"?

    0
    1

  • MIHAELA pe 5 Nov 2009, 17:01
    SUNTEM ENERGIE

    doar daca iubesti cu adevarat, poti sa intelegi ca sufletele pereche se reintalnesc intr-o alta viata, si asta nu are nimic de-a face cu credinta mea in Dzeu. Eu sunt o fata foarte credincioasa, am citit biblia, si merg la biserica atat de des cat pot.sunt curioasa de tot ceea ce ma inconjoara, iar din punct de vedere spiritual, am avut tot felul de experiente(atat din punct de vedere al credintei in Dzeu, cat si din punct de vedere al existentei mai multor vieti). nu e nimic rau in a fi deschis catre orice posibila ipoteza. noi suntem ENERGIE

    0
    1

  • ramonadiana pe 31 Oct 2009, 19:00
    PS

    Pot spune cu siguranta dupa felul in care gandesti ca tu nu stii ce inseamna o spovedanie adevarata, un post adevrata si staruitor! Dupoa ce vei fi indeplinit aceste lucruri poti sa te exprimi pro sau contra dogmelor unei credinte! Amatorule.

    0
    1

  • ramonadiana pe 31 Oct 2009, 18:58
    completare

    Cat despre vechile religii si filosofii, tu ce parere ai? CA Iisus a ajuns printre noi intamplator??? Nu pt a face lumina??? Sau esti musulman!

    1
    0

  • Ramonadiana pe 31 Oct 2009, 18:56
    Pt cornel

    Pune mana si fa ceea ce religia ta iti cere si ai sa vezi daca sunt numai aberatii! Nu mai blasfemia! Daca nu crezi in ceea ce religia ta iti spune desprinde-te de ea! Sau daca esti atat de inteligent, comporta-te ca atare, adica intai gusta un fel de mancare abia apoi descrie-l!!!!!!

    0
    1

  • Cornel pe 31 Oct 2009, 14:50
    Interesant,dar nu suficient

    Recomand autorului articolului sa citeasca "Cartea vietii si a mortii tibetana" pentru a se lamuri asupra insemnatatii karmei si dharmei in viata noastra fizica trecatoare. In privinta Bibliei,reincarnarea a fost exclusa aprox. intre anii 300 -500 DH,foarte clar,din motive ideologice si de dominatie a maselor de fraieri care trebuiau supusi si condusi intr-un fel.Nu pentru a le arata un drum catre cresterea lor spirituala continua (dupa cum nu se face nici azi explicit in BOR),ci doar pentru dominatie. De altfel cititi mai mult si veti vedea ca toate religiile principale actuale au aceeasi radacina si motivatie (crestinism timpuriu egiptean (3000 ani IH !!!! - cel mai vechi !);crestinism ortodox sau catolic;budism;hinduism;musulmani).Nu numai Biblia crestina este o carte Sfinta,sint multe altele care ar trebui citite si judecate,desi sintem crestini si poate tocmai de aceea. In rest,articolul nu lamureste nimic pina la pag. 3,chiar batind cimpii cu gratie.De la pag. 3 incep citatele din alte materiale si sint interesante.

    0
    1

  • ramonadiana pe 29 Oct 2009, 22:35
    mda

    Si eu credeam in asa ceva, pana am aflat ce inseamna religia si ce schimbare de personalitate si de aptitudini se produce in urma credintei adevarate, a efortului sustinut in a fi de o anumita religie. Si din pacate multi dintre noi ajung la sfarsitul vietii fara sa fi descoperit ce este Dumnezeu si in ce fel ajungem sa vedem si sa simtim grija Lui.... Nu poti sa fi un om echilibrat indiferent cate carti, povesti ai citi, indiferent de optica ta deschisa. Marea greseala este ca multi dintre noi ne mintim singuri ca suntem crestini cand de fapt ne cadem examenele zi de zi. Si e pacat ca nu ati gustat din adevarata credinta, ca sa vedeti schimbari..... pacat ca nu aveti "curajul" sa vedeti ce este Dumnezeu, sa il lasati sa va ajute in a va descoperii adevarata vocatie in viata... cati dintre noi nu au o slujba pe care o urasc sau cel putin la care nu merg cu placere, din cand in cand descoperindu-si anumite aptitudini insuficient dezvoltate pt a se axa pe acea directie... sa nu mai vb de alegerile gresite facute in viata si cu efect pe termen lung, gen avorturi, casatorii cu oameni nepotriviti s.a.m.d... pacat ca ne ratam viata in felul asta...

    0
    1

  • dana pe 29 Oct 2009, 13:45
    pierdere de timp.

    mai bine citeam biblia decat............................

    0
    2

  • Gia pe 27 Oct 2009, 14:58
    recomandare pt Katy

    Am citit mai multe carti despre acest subiect si pot spune ca mi-au schimbat viata. Iti recomand sa citesti "Karma Pura" si "Descifrarea destinului" scrise de Carmen Hara. De asemenea pt restul fetelor care citesc acest mesaj le recomand cu caldura cea mai buna carte pe care am citit-o vreodata ( si am citit multe ) : "Viziunile de la Celestina" scrisa de James Redfield. Va pup!

    0
    2

  • ecaterina ordeanu pe 27 Oct 2009, 14:33
    suflete pereche

    interesant!si eu cred foarte mult in ceea ce nu vedem cu ochil liber, si ca exista plata pentru faptele nostre. de aceea este bine sa fim in armonie in primul rand cu noi insine!

    1
    1

  • Don pe 27 Oct 2009, 10:46
    idiotenie cat casa

    Va rog frumos sa nu mai postati nimic in legatura cu Biblia daca nici pe departe nu aveti nimic in comun cu aceasta carte. Mai ales despre istoria Bibliei sa nu postati nimic, mai ales informatii extrase din legende/ povesti. Din Biblia originala nu este pierdut nimic ... asta scrie in Biblie de altfel, dar si istoric este dovedit. SI mai ales daca nici teologic nu sunteti informati, atunci chiar lasativa de meseria asta de a posta tampenii. multumesc! p.s. nu credeti nimic din ceea ce este scris aici, e aberatie! mai bine cititi Biblia asa cum trebuie, si va dati seama ca versetele acelea nu au legatura cu reincarnarea nici pe departe

    1
    0

  • katy pe 26 Oct 2009, 23:33
    interesant!

    interesant articol, dar putea fi mai explicit si mai detaliat, as dori sa ne spuneti titluri de carti despre acest subiect, meirita de cercetat, iar vizavi de cele spuse eu cred in asta si o parte din cele relatate le-am simtit personal.

    0
    1

  • di pe 26 Oct 2009, 09:52
    super tare

    imi place foarte mult articolul si chiar cred in aceste lucruri.

    1
    0

  • Dorina pe 26 Oct 2009, 09:43
    nu este posibil!

    Va rog frumos,nu ma afisati reclame care nu se pot inchide! Acestea deranjeaza in primul rand la vizualizarea articolului...

    0
    1

  • Oana pe 26 Oct 2009, 08:59
    povesti..sau poate nu

    E usor sa cataloghezi ca "povesti" ceea ce nu cunosti... dar -in umila mea parere- acest lucru denota o gandire inchisa si limitata. Intai cautati sa cunoasteti, dragele mele, si apoi catalogati.. sau nu ;) Da, stiu, urmeaza sa ma catalogati si pe mine... Daca asta va face fericite.. go ahead.

    1
    0

  • stefania pe 26 Oct 2009, 08:26
    povesti

    Un frumos articol pentru cei care cred in povesti .A fost distractiv sa citesc imaginatia unui om mare care inca mai crede in povesti .

    0
    1

  • Andra pe 24 Oct 2009, 20:13
    Bati campii

    Inteleg sa vorbesti despre filozofiile asiatice in ceea ce priveste reincarnarea, dar cu citatele rupte din context din Biblie si fragmentelele istorice prezentate chiar bati campii rau de tot. Dar ma rog, asa iti castigi public credul care n-a pus in viata lui mana pe o Biblie sa o citeasca.

    0
    2

  • nori pe 24 Oct 2009, 15:22
    Interesant

    Foarte interesant articol....nu stiam ca varianta originala a Bibliei contine referiri la aspectul reincarnarii. E bine de stiut si e pacat ca s-au pierdut.

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod