Totul despre depresie

Depresia este una dintre cel mai des intalnite afectiuni din lume si poate si cea mai caracteristica. O persoana din cinci va suferi de depresie la un moment dat in viata ei. Poate afecta atat femeile cat si barbatii de toate varstele si indiferent de mediul in care traiesc.

Multi oameni cred ca aceasta boala nu se poate trata, dar multi dintre cei care sufera din aceasta cauza vor face tot ce le sta in putinta pentru a inlatura durerea, uneori, descoperind chiar tratamentul potrivit.

Depresia este un termen general, care cuprinde o larga paleta de afectiuni psihice, de la starile proaste pana la sentimente de sinucidere. Pentru a putea raspunde la intrebarile pe care vi le puneti, aflati mai multe despre cauzele majore ale depresiei, diferitele tipuri ale acesteia si posibile modalitati de tratare.

1. Cauzele depresiei


Chiar si cauza este un amalgam al acestor factori. Starea de depresie poate fi legata de o serie de cauze fizice, cum ar fi o alimentatie saracacioasa, lipsa exercitiilor fizice sau unele boli, cum ar fi gripa. Chiar si folosirea frecventa a energizantelor poate duce la depresie din cauza distrugerii reactiilor chimice ale creierului.

2. Simptomele depresiei


Exista foarte multe simptome ale depresiei printre care putem intalni:

  •  sentimente persistente de tristete, pierderea increderii in sine sau proasta parere despre sine, pierderea bucuriei in fata lucrurilor care altadata ar fi fost placute si interesante;
  •  pierderea sperantei si sentimente de neajutorare, sentimente inexplicabile de vinovatie si de zadarnicie;
  •  agitatie sau anxietate, dificultati in munca de la serviciu sau in comunicarea cu colegii, dificultati in concentrare;
  •  ganduri de sinucidere si de moarte.


Alte simptome fizice pot fi: oboseala, pierderea energiei, probleme cu somnul, pierderea apetitului sau exagerarea cu mancatul, pierderea apetitului sexual sau chiar probleme ale functiilor sexuale, consumul de alcool sau fumatul mai mult decat in mod obisnuit, dureri fizice sau diverse tulburari ale organismului.

Daca ai experimentat patru sau chiar mai multe dintre aceste simptome aproape in fiecare zi timp de peste doua saptamani, trebuie sa ceri ajutor.

3. Tipuri de depresie


Depresie reactiva

Se pare ca depresia reactiva este cel mai obisnuit tip de depresie. Aceasta este declansata de un eveniment traumatic, dificil sau stresant al vietii. Persoanele afectate se simt rau, nervoase, anxioase sau chiar furioase. Acest tip de depresie mai poate aparea dupa o perioada prelungita de stres si chiar la mult timp dupa sfarsitul acestei perioade. Cauzele variaza enorm de la o persoana la alta, fiind vorba uneori de schimbarea locuintei sau de pierderea unui parinte in copilarie, pana la incapacitatea de a realiza ceva o lunga perioada de timp, o pierdere grea sau un divort.

Depresia endogena

Acest tip de depresie nu este intotdeauna cauzat de un eveniment stresant din viata, ci mai degraba poate fi vorba de un dezechilibru al reactiilor chimice ale creierului. Acest tip de depresie apare cel mai adesea din cauza problemelor legate de familie.

Depresia maniaca

Cel putin o persoana dintr-o suta va experimenta genul acesta de depresie cel putin o data in viata ei.

Acest tip de depresie - cunoscuta si ca depresia bipolara - este foarte diferita de toate celelalte tipuri de depresie. In afara sentimentului de nefericire care o urmareste tot timpul, persoana afectata experimenteaza o crestere exagerata de energie si stari de exaltare, urmate de scaderi bruste si de disperare cumplita. Aceste urcusuri si coborasuri de stare pot dura chiar si cateva luni la rand.

De asemenea, persoanele afectate pot suferi de deziluzii si halucinatii - vad si aud lucruri care nu exista. Cei mai multi din cei afectati de acest tip de depresie sufera de aceasta in adolescenta si in jurul varstei de 20 de ani.

Ca si in cazul celorlalte tipuri de depresie, se poate da vina pe un intreg amestec de factori fizici si de ambient. Nu s-a confirmat ca ar exista vreo legatura cu determinarea genetica; daca unul din parinti sufera de aceasta afectiune, exista sanse de 10% ca aceasta boala sa te afecteze.

Depresia post-natala

Aceasta este o foarte bine cunoscuta forma de depresie, care afecteaza intre 10 si 20% dintre femeile care dau nastere unui copil.

A nu se confunda cu o alta afectiune, denumita "baby-blues" - o scurta perioada de timp de nefericire care apare la trei sau patru zile dupa nastere. Aceasta afectiune poate provoca un plans inexplicabil si sentimentul de singuratate pentru cateva zile de la nastere.

Depresia post-natala este o afectiune cu mult mai serioasa, care apare dupa doua sau chiar trei saptamani de la nastere si care se dezvolta incet, ceea ce face sa fie foarte greu de diagnosticat. De asemenea, poate fi foarte dificil chiar si pentru mama sa isi dea seama ca sufera de depresie, ceea ce ingreuneaza cu mult situatia. Acest tip de depresie este cauzat de un dezechilibru hormonal in creier.

Tulburari afective de sezon

Acest tip de depresie apare odata cu apropierea iernii si se pare ca se datoreaza lipsei de lumina a zilei in lunile de iarna. Aceasta lipsa de lumina a zilei limiteaza producerea serotoninei, un hormon al fericirii produs de creierul nostru, provocand sentimente de nefericire. Acest tip de depresie poate fi tratat cu terapie prin lumina.

 

Comentariile 51-100 din 426

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ella pe 2 Iun 2012, 23:40
    Draga Diana

    Niki eu nu mai suport depresia..si gandesk la fek ka tine desi am 14 ani!:|

    7
    1

  • eu pe 29 Mai 2012, 18:11
    -

    mergeti la biserica la Sf maslu si rugati-va osa fie bine

    5
    0

  • diana pe 24 Mai 2012, 15:38
    -

    numai suport depresia este groaznica :(:-< simt ca nu gandesc cu alte cuvinte ca nu traiesc:( sper sa-mi revin cat mai repede

    4
    0

  • eu pe 22 Mai 2012, 21:56
    rugati-va

    mergeti la icoana facatoare a Maici Domnului de minuni la radaseni jud iasi si rugati=va si osa va vindecatii

    4
    0

  • claudiu pe 17 Mai 2012, 12:08
    cert...

    ....starea depresiva ...atacu de panica ..sunt doar reversu medaliei unei stari de constiinta extinsa ...daca ati avut indrazneala sa cugetati catre alte dimensiuni , atunci aveti curaju sa platiti ...prea multului ...cu putina suferinta ...e cumplit , stiu ...dar ca sa mergi mai inainte , in asa impas ..trebuie sa recunosti ca te doare , sa tipi de durere ..sa suferi si prin suferinta te vindeci ....caci ea este epuizabila .....NOI nu ...

    4
    1

  • adinabluesky pe 15 Mai 2012, 01:12
    iubiti-va si pe voi insiva

    nu doar pe altii. tine-ti la voi insiva. acceptati tot ce e mai bun pt voi

    11
    1

  • Romina pe 11 Mai 2012, 22:12
    Draga Ilinca

    Viata nu este deloc usoara, insa viata este asa cum ti-o doresti tu,tine de tine in primul si in primul rand daca vrei sa razi sau sa plangi,daca vrei sa mergi mai departe sau sa renunti,gandeste-te ca sunt atatea si atatea persoane care ar vrea sa aiba o viata ca a ta si nu pot,gandeste-te ca de fiecare data cand plangi sau spui ca nu ai chef de viata ,timpul trece pe langa tine fara sa faci nimic care sa te bucure,sunt atatea lucruri frumoase pe pamant,bucura-te din plin de ele,fiindca avem doar o viata,continua sa mergi la psiholog,rezultatele vor aparea dupa mai multe sedinte de consiliere,fii mai optimista cu tine ,nu uita ca cineva acolo SUS ne iubeste,o seara buna.

    4
    2

  • ilinca pe 9 Mai 2012, 19:50
    ajutor!

    De ceva timp am impresia ca nu mai gasesc motive suficient de bune pt a ma ridica din pat dimineata. Am impresia ca toata lumea ma judeca, chiar ma crititca si nu mai gasesc pyterea sa trec peste. Am incercat sa merg la psiholog dar parca nu are efect. tot timpul' de ce nu poti avea incredere in tine' si tot timpul acelasi raspuns. Ceva sfaturi.

    4
    1

  • florin pe 8 Mai 2012, 14:17
    e naspa

    E naspa,trec prin stari rele,imaginile despre cum am fost inselat acum 5ano,dar despre care am aflat de curand ma seaca.Imaginstia mea o ia razna in fiecare secunda,mi-i inchipui in fel si chip.Nu pot scapa.Am cautat alinare in dumnezeu.Alinarea e de moment.Toate imi revin in cap.In doua luni am slabit 20 de kile.Ma macina vina si remuscarile.In proportie de 98 la suta eu am fost vinovat pentru asta.Vreau doar sa uit.Inca sunt cu persoana respectiva.Nu pot sa accept inca.Fiecare gest,fiecare miscare ma gandesc ca a facuto si cu celalalt,desi cu el a fost doua luni,cu mine e de 8 ani.Imi vine sa mor.Nu mai gasesc placere in nimic.Ma doare minciuna.Nu ma pot accepta pe mine,greselile mele care m-au adus aici.Inca nu am incercat sa ma sinucid,dar ma gandesc zi de zi la asta,in fiecare secunda,sau sa plec,sa nu mai stie nimeni vreodata de mine nimic,sa plec pe strada sau aiurea in lume.Ma simt comparat mereu.Nu o sa mai rezist mult daca nu imi revin.

    7
    0

  • Roxy pe 4 Mai 2012, 16:08
    o stare ciudata

    vreau sa va spun k in ultima vreme am o stare tare aiurea: momente knd imi ies din minti si ma enervez ft tare (ma enervez usor), iar atunci cand ma enervez pe moment vad negru in fata ochilor, am momente knd sunt ft trista (imi amintesc de un fost prieten de akm un an, de care m-am indragostit in ft scurt timp, iar faptul k s-a bagat cu prietena mea ft apropiata m-a pus la pamant, mai ales k tipa avea si ea prieten de mult timp), si de knd sunt mica de prin cl a4a ma gandeam la sinucidere....din cauza parintilolr care ma baeau pt nimicuri.....akm sunt ku un alt baiat si sunt faze kare ma enerveaza..lucruri ce nu-mi covin..oare e depresie?

    5
    0

  • Maria pe 29 Apr 2012, 02:35
    ...

    si eu cred ca sufar de o depresie...sunt cu un baiat de 2 ani si ne.am casatorit..il iubesc enorm nu pot trai fara el...acum cateva luni am aflat ca ma inselat am simtit ca inebunesc . l.am iertat pentru ca il iubesc foarte mult dar sincera sa fiu am momente cand stau cu el si imi aduc aminte numai momentele alea prin care am trecut..de o luna de zile incerc sa dorm si eu ca omul si am numai vise urate..il visez numai cu acea fata...toul se iarta dar nu se uita..am momente cand sunt singura acasa si iimi vine sa ma sinucid dar il sun vorbesc cu el si ma mai linistesc...imi doresc sa pot i eu sa dorm sa ma odihnesc am slabit 10 kg in 4 luni......sincer imi vine sa ma duc. sper sa pot trece peste depresia asta daca nu o sa fie prea tarziu

    4
    0

  • adinabluesky pe 18 Apr 2012, 17:07
    Cand nu mai stiti ce sa faceti

    Rugati-vă! Rugaţi-vă cum ştiti voi si cereţi Domnului să ia în mâinile Sale durerea voastră, spuneti-I ca El stie ce aveti nevoie si să va ajute. Sa va dea linişte în suflet.

    11
    3

  • cosm pe 17 Apr 2012, 15:58
    mai departe

    Fiecare isi gaseste pacea si linestea intr-un mod propriu!

    5
    2

  • bianca pe 17 Apr 2012, 12:15
    depresia si modul de a putea depasii acest impas

    am avut o depresie puternica cu cativa ani in urma si credeam ca nu voi putea depasii acel cosmar niciodata...au fost clipe groaznice ,nu ma recunosteam,din persoana energica si plina de viata care eram am ajuns sa-mi fie teama de orice actiune pe care trebuia sa o fac si i-mi era frica de toata lumea (senzatia ca toata lumea i-mi vroia raul) ,nu putea sa ma multumeasca nimeni si nimic,nu aveam chef de nimic....intr-un cuvand i-mi simteam corpul de parca era fara suflet...sufletul parca era debarasat de corpul fizic.cei de langa mine mau inteles dar eu refuzam sa accept ca am depresie,pana intr-o zi cand am inceput sa ma rog la d-zeu sa-mi arate o cale de iesire ...si incet incet primeam semne...tot ce ceream primeam prin anumite forme...carti pt a citii si a ma documenta,forta de a iesii si a comunica cu cei din jur,o reintegrare sociala dtpdv,...a fost pt prima oara cand am citit biblia ...din acel moment incet incet am inceput sa -mi revin dtpdv ...aveam impresia ca sunt un alt om...da,sunt un alt om ,sunt increzatoare in mine si vad lucrurile din alte pdv ..le vad clar si cu sens....ma intreb si acum uneori ca daca nu invatam sa am credinta nu puteam sa depasesc acel impas!un sfat pt cei care sunt in aceeasi situatie...credinta i-ti arata calea spre lumina...adica ce trebuie sa faci ca sa-ti revii

    6
    0

  • alex pe 16 Apr 2012, 22:00
    nu stiu ce se intampla

    tin sa zic si eu ce am pe suflet sunt cu o fata de 3 ani o iubesc mai mult decat orice pe lumea asta este cel mai frumos lucru care mi sa putu intampla vreodata pana nu de putin timp am aflat ca ma inselat totul era bine intre noi nu stiu de ce sa intamplat asta aveam o incredere unul in celalt am trecut prin foarte multe lucruri bune si grele impreuna dupa ce mi sa intamplat numai pot sa zambesc de cateva zile bune numai mananc simt ca sunt pe jumatate mort ma simt ff rau am ganduri ca vreau sa mor viata mea pur si simplu numai are rost numai pot sa vb cu mine numai vad nici un pic de speranta in nimic nu stiu ce sa fac...:(

    7
    0

  • cosmi pe 16 Apr 2012, 17:26
    mai departe

    eu stiu prin ce treceti si va cred pe toata lumea! asta este crucea fiecarui om pe care o are de duss pana la capatul drumului Multa sanatate si trupeste si sufleteste

    1
    5

  • cosmi pe 16 Apr 2012, 17:18
    mai departe

    singurul doctor al sufletelor si a trupurilor noastre este Domnul nostru Isus Hristos El bate la fiecare inima a omului sa intre sa ne atraga spre dragostea Lui fata de orce om aflat in suferinta. Dar noi ratacitii find nui cerem ajutorul cum trebuie, mergand la biserica. dar mai aless sa ne pocaim cu lacrimii si zdrobirie de inima. cand plani ia o carte de rugaciune si roaga-te. ka Dumnezeu inseamna iubire

    7
    0

  • cosmi pe 16 Apr 2012, 16:55
    mai departe

    cine vrea sa vb si cu mine id cozzu.cozzu

    2
    0

  • anonim pe 15 Apr 2012, 23:27
    Depresie

    am scris gresit , voriam sa zic ca as vrea sa vb cu persoane

    1
    0

  • anonim pe 15 Apr 2012, 23:26
    Depresie

    Nu mi-ar place sa vorbesc cu persoane care au probleme , fiindca si eu am . Sunt adolescenta si imi este frica de lume . Daca puteti lasa un id sau ceva , nu stiu as vrea sa vorbesc cu cnv ...

    1
    0

  • adinabluesky pe 15 Apr 2012, 20:37
    Ionela,

    "viata nu e un dar pentru a fi fericiti ci pentru a merita sa fim"! iti lansez o invitatie, o iesire in oras. Uneori, o mica hoinareala prin oras, prin parcuri te deconecteaza, mai ales daca imi dai voie sa te insotesc. As putea sa-ti fiu de folos. Multa sanatate si spor in toate!

    4
    1

  • Ionela pe 11 Apr 2012, 14:48
    :(

    Multumesc ! oricum stiu k asta nu`mi va fi de folos dar am sa incerc... ;)

    0
    0

  • arrwen pe 11 Apr 2012, 12:12
    Pt Ionela

    Salut Ionela, Daca simti nevoia sa discuti cu cineva care sa te inteleaga si care sa te ajute sa treci peste etapa grea, suna la Telefonul Copilului, numarul 116 111, gratuit in Romtelecom si Cosmote. Iti va raspunde un specialist care te va ajuta sa vezi altfel situatia. Numai bine!

    0
    0

  • Ionela pe 11 Apr 2012, 00:18
    ce se intampla cu mine?

    buna...ma numesc Ionela si in urma cu 6 luni am pierdut un prieten drag...nu stiu daca el e cauza dar aveam si inainte de asta ganduri de sinucidere si eram foarte trista ...fara motiv... acum la scoala imi merge din ce in ce mai prost nu ma mai intereseaza de mn ...plaang in fiekre zi si tot ma gandesc sa plec...:( cu gandul k poate ma intalnesc cu prietenul meu...ma simt de parca as fi pe jumatate moarta..sunt mereu plictisita...nimic nu ma mai face fericita si fumez din ce in ce mai mult...si simt nevoia sa ma droghez..chiar daca nu am incercat niciodata ...as face orice sa am ..sunt multe de spus...:|

    2
    0

  • kados pe 30 Mar 2012, 17:37
    speranta

    .....draga Aurelian.... totu se va rezolva !!!

    1
    0

  • aurelian pe 29 Mar 2012, 12:14
    ....greu de inteles ,nu ma mai recunosc.

    Am 40 de ani ,casatorit a doua oara,doi baieti ,unul in prima celalalt in cea de a doua casnicie.De 3 ani nu ma mai recunosc .Snt extrem de nervos (cu familia),nu am un loc de munca stabil ,o perioada am lucrat pe cont propriu lucrurile mergeau bine dar de la o vreme lucrarile au inceput sa mearga din ce in ce mai prost mi/am pierdut increderea in sine si pofta aceia de a munci pina la epuizare .Criza financiara ma ingenunchiat total ,datorii la banci ...etc.mam angajat la cditeva firme dar 700RON ce sa faci cu ei mai intai ,datoriile sau hrana copiilor.am in cap feldefel de ginduri care maide care mai idioate .dar totusi in momentele de luciditate si calm ma gindesc la BUNUL DUMNEZEU.Nu sunt un habotnic ,eu cred ca DUMNEZEU le aseaza pe toate ,ne da incercari pe care trebuie sa le depasim .VOI CE CREDETI ?

    1
    1

  • aniana pe 20 Mar 2012, 10:38
    depresie

    mama mea sufera de depresie,de aproape 2 ani de zile decand sa intors din spania.pe data de 13 martie 2012 a plecat de acasa fara sa ii spuna ceva surorii mele,o cautam disperate ,e data si la televizor o cauta si politia,e cautata la spitale,morga peste tot,parca e intrata in pamant.pe data de 16 martie a inplinit 54 de ani si nu am avut cui sai spun la multi ani.a plecat fara de acasa fara bani,telefon nimik.nu mai stim ce sa mai facem suntem disperate,mai ales ca eu sunt departe de fam. in italia si nu pot face nimik.nu stim unde sar fi putut duce,in ultimul timp zicea ca ar vrea sa se otraveasca,ca sar arunca intro groapa sa nu o mai gasesca nimeni,ca ar pleca si nu sar mai intoarce,asta a facut,dar nu cred ca sar fi putut omora,pt ca nu avea curajul,ajunse la capat.va rog ajutatima cu un sfat ca nu mai stiu ce sa fac

    2
    0

  • niste pastile pe 18 Mar 2012, 19:15
    Am invins!!!

    Nici o clipa n-am crezut ca voi fi acelasi de dinaintea instalarii depresiei. Atac de panica , anxietate si apoi inevitabil :depresia! Dupa luni de zile de stari dintre cele mai ciudate pana atunci, dupa frici de diverse tipuri, dupa ganduri negre si extrem de pesimiste am gasit , ce-i drept nu singur, solutia, salvarea. Dupa ce citisem pe net tot felul de pareri care mai de care ori prea sofisticate ori chiar prea infricosatoare am incetat sa mai fac asta si am inceput sa ma gandesc la ce as putea face cu adevarat pentru mine ca sa ies din acest iad.Si cine citeste stie exact ca e ca un iad adevarat!; dar un iad din care poti scapa , cu siguranta! Am aflat de undeva ca exista un film, un dr. pe nume Wayne Dyer ,iar filmul se numeste "The shift"( il gasiti cu usurinta pe youtube), dar am aflat ca exista Dumnezeu de care uitasem complet, credeam ca sigur exista niste pastile care sa ma salveze. Am vazut filmul de mai multe ori si am inteles ca trebuie sa-mi schimb viata incepand de la cel mai mic detaliu pana la cel mai important(nu trebuie sa renuntati la cei de langa voi); am schimbat tot ce s-a putut schimba in functie de posibilitati, am schimbat de la podelele din casa, cearsafuri, mobilier, pana la cum respiram, cum ma spalam, am facut din toate activitatile minore cate un m ic ritual. Mi-am reformat modul de a gandi si m-am gandit la Dumnezeu , chiar daca habar n-aveam sa ma rog, dar ma gandeam si multumeam incontinuu Lui Dumnezeu. Nici astazi nu stiu sa ma rog Lui , dar stiu ca m-a salvat si pentru asta Ii multumesc in continuare, in fiecare zi de mai multe ori, de cate ori am ocazia, in masina , la toaleta, acasa in pat , oriunde am cateva clipe de singuratate. Am inceput sa fac miscare , inot, desi la inceput , cu frica pentru ca imi era frica sa merg la bazin si sa intru in apa , desi sunt un inotator bun.Astazi inot cu multa placere si credeti-ma n-am nici un fel de stare anxioasa sau de depresie; imi face placere sa fac ceea ce fac, orice fac caut sa simt ca fac acel lucru cu placere, dar in mod special fac ceea ce fac pentru mine. Faceti asta , ridicati-va din pat , iesiti din casa, puneti punct vietii de pana atunci si incepeti altceva, nu e extrem de greu, dar e necesar sa va ridicati in picioare! As fi extrem de multumit daca o singura persoana dintre voi cei care cititi ar face aceste lucruri, renuntati la pastile , la drogurile care vi se administreaza, daca nu dintr-o data macar treptat , dar renuntati.!; ridicati-va in picioare si spuneti-va : Stop! De astazi voi fi altul ;nu cel care am fost pentru ca e clar ca cel care ati fost a intrat in depresie. Si nu uitati sa multumiti Lui Dumnezeu, chiar si pentru depresia prin care treceti , pentru ca este un semn ca trebuie sa va schimbati.!

    14
    0

  • deny pe 11 Mar 2012, 13:15
    depresia

    Asa e draga Valentina ai perfecta dreptate,si eu sufar de o depresie si atacuri de panica din nefericire de la varsta de 20 de ani,e oribil recunosc si foarte greu de suportat dar trebuie sa ne gandim la noi si cei din jurul nostru pt ca de asta suntem printre ei!!!si lui Dumnezeu ca el ne scapa

    10
    1

  • claudiu pe 3 Mar 2012, 16:42
    zahar

    Ai alternat cu usurinta de la o stare la alta, ai fost si victima ,ai fost si agresor, ai fost si prada ai fost si pradator, oricum esti seducatoare, te voi URMARI cu drag

    0
    0

  • adinabluesky pe 2 Mar 2012, 22:02
    si daca nu ai citit bine...

    ar trebui sa stii ca am specificat ca noi insine ne putem zbuciuma si vindeca...in noi este solutia...

    0
    2

  • adinabluesky pe 2 Mar 2012, 21:55
    am uitat ceva...

    semneaza Adina Morfina ;)

    0
    2

  • adinabluesky pe 2 Mar 2012, 21:43
    fiecare cu palaria lui...cu pararia lui..cu PAREREA lui domn'le!

    la fel de bine ti-ai fi putut exprima doar asa opinia: "Durerea trebuie dusa pana la capat cu demnitate si solitudine , prin suferinta raul se consuma ,acceptarea oricarei solutii de compromis,nu face decat sa va prelungeasca agonia" Claudiu, "ce te raneste atat de mult, incat simti ca trebuie sa ma ranesti pe mine pentru a te vindeca?"

    2
    2

  • claudiu pe 2 Mar 2012, 18:29
    Pt depresivi

    Ce aiurea suna: ''e bine sa faci asa...'' , ''trebuie sa gandesti asa...'', ''reinventeaza o noua Ema...''etc. dar mai amuzanta este si partea ailalta :''multumesc mult,sfatu tau...''... Of...ma enerveaza cumplit amagirea..., Durerea trebuie dusa pana la capat cu demnitate si solitudine , prin suferinta raul se consuma ,acceptarea oricarei soluti de compromis ,de tip ''morfina '' care rimeaza cu Adina ,nu face decat sa va prelungeasca agonia.

    0
    0

  • adinabluesky pe 2 Mar 2012, 08:23
    be good with me! :)

    Claudiu, inca ceva: eu nu m-am bagat in discutiile astea asa aiurea...eu am trecut si trec prin perioade de neliniste, tristete, depresie si anxietate..asa ca se intampla sa mai stiu si eu cate ceva..nu vb asa din imaginatie...nu fabulez...dar nah, depinde de cum trece fiecare prin experienta asta..mmm, ar trebui sa las si un banc aici sa iti puna un zambet pe buze sa te mai imblanzeasca sa nu cumva sa mai spui ceva amar? :) nici sa indulcesti situatia nu trebuie o poti lasa asa...fara zahar, fara sare...si pe nimeni nu doare

    1
    2

  • claudiu pe 29 Feb 2012, 16:51
    amanare

    bravo Adina te indragesc din ce in ce mai mult, dar nu mai convins ,sunt incapatanat in convingeri , si vreau sa te atac destul de dur , dar astazi nu pot , cred ca sunt bine dispus, sau poate faptul ca ai recunoscut...., ma imblanzit putin , dar, mare grija ....animalul tot animal ramane...ha ha ha .

    1
    0

  • Ema pe 29 Feb 2012, 02:33
    Multumesc..

    Multumesc ptr sfatul tau!Sincer chiar iti multumesc ca ti.a pasat destul de mult incat sa mi scrii cateva cuvinte ptr mine!Asa am fost mereu o persoana cu foarte mult umor, dar parca acum sunt plicitisitoare.Si mai mult in fiecare zi dau de cate o persoana care mi spune.."Nu mai esti cum erai..!" E greu sa treci peste cand sunt inconjurata de persoana care mi zic asta

    0
    0

  • adinabluesky pe 28 Feb 2012, 19:00
    da Claudiu

    in spatele altruismului..etc este o nevoie personala, si? asta inseamna sa nu vb cu oamenii care ne cer asta? sa nu mai dam sfaturi? pai daca nu e ceva pur atunci sa nu o mai facem? cum ar arata lumea asta?

    1
    1

  • adinabluesky pe 28 Feb 2012, 18:54
    Ema

    ai grija de sanatatea ta e de nepretuit..reinventeaza o noua Ema..una zambitoare..trebuie sa gasesti ceva care iti aduce o mica bucurie, cauta...vine si primavara..astept vesti de bine :)

    0
    1

  • Ema pe 28 Feb 2012, 03:30
    Sunt trista

    Sunt foarte trista, nu-mi mai revin din aceasta stare, dar cel mai grav este faptul ca din persoana care eram acum ceva timp am ajuns o persoana care plange noaptea si scrie un mesaj unor oameni pe internet cautand poate o alinare, o vorba buna.Consider ca e un strigat de ajutor de la o fiinta catre alte fiinte. Am si spasmofilie pe langa astm si alte alergii?Oare are legatura cu depresia in care M INTRAT DE CVA TIMP? cAUT OARE PERSOANA BUNA CARE POATE SA MI DEA UN SFAT, ORICAT DE MIC AR FI SAU ORICE INCURAJARE.

    4
    0

  • nicu pe 27 Feb 2012, 22:13
    VREAU SUSTINERE SI AJUTOR

    eu cred ca am depresie de un an si jum .. nush ce sa fac ca sa scap.am fost la toti doctorii.dar la psiholog nu.nush ce sa mai fac

    3
    0

  • claudiu pe 27 Feb 2012, 17:55
    sfaturi,sfaturi

    perfida-i fiinta omeneasca ...constat cu trista dezamagire, odata cu trecerea timpului, tot mai marea noastra asemanare cu ... cu...animalele ,animale care isi manifesta instinctualitatea brut si direct, omul printro siretenie cerebrala reuseste cosmetizarea propriei rautati ,intro forma placuta, acceptata de lumea ext. ,cat si mai ales de el ;haideti sa recunoastem ca la baza iubiri, altruismului nu se afla decat o nevoie personala...da ne place sa dam sfaturi, ne prefacem ca ne pasa,...dar noi facem slava mandrului egou...asa ca fratilor,suntem singuri cu durerea,...noi sau ea... lupta ...,si am ajuns tot la ...animal...

    1
    0

  • Gabi pe 27 Feb 2012, 16:19
    Pt Alexandra

    Nu stiu din pricina carui fapt esti trista, dar, din proprie experienta, poti face urmatorul lucru si anume sa analizezi situatia chiar daca doare. Vezi cauzele care au dus la acea situatie/lucru, ce a fost a fost; vezi daca situatia se poare remedia si nu intarzia sa o faci (dar nu cu orice pret), iar daca situatia nu se poate remedia, poti sa "jelesti" faptele. Incearca sa iti asumi partea ta de vina, nu in sensul ca sa te invinovatesti numai pe tine, ci sa incerci sa iti dai seama unde si cat ai gresit; iar mai apoi, daca mai sunt implicate si alte persoane care au gresit (fata de tine sau fata de altcineva) sa incerci sa le spui in mod asertiv (nu invinovantindu-i, ci incercand doar sa ii faci sa inteleaga ca intradevar au gresit - asta daca se poate comunica cu acea/acele persoana/e) unde au gresit si sa ierti (dar nu mai intai se a-ti asuma tu raspunderea pentru acea situatie). Un punct important mai poate fi si sa incerci sa vorbesti cu cineva apropiat si care iti da un sentiment de siguranta despre acel lucru. Sper sa-ti fi fost de ajutor. Cu drag

    1
    0

  • Gabi pe 27 Feb 2012, 16:09
    Pt Ana

    Din cate am citit si eu poate fi vorba de o dependenta de acel baiat. Cred ca poate fi foarte bine depasita situatia incercand sa iesi cu prietenii, colegii etc. Incercand sa faci lucrurile care iti plac si sa incerci sa te bucuri de viata asa cum este ea. Cu drag

    0
    0

  • Adinabluesky pe 26 Feb 2012, 19:43
    Dragă Alexandra

    Sper sa existe si pt tine o soluţie..cred ca tu singura o vei găsi..caută în tine..si uneori noaptea e un sfetnic bun cum se spune..poate universul iti va da un răspuns..fi deschisa sa.l primesti te îmbrătişez

    0
    0

  • Adinabluesky pe 26 Feb 2012, 19:38
    Dragă Ana

    E normal sa simti ca viata ta s.a dat peste cap de cand el a plecat..nici lui nu îi este uşor..fii alături de el si dă.i curaj..fi trista, plângi, consumă situatia asta dar sa nu dureze prea mult. Fă ceva nou, umple.te de energie, nu va fi uşor dar merita încerkt..ai grijă de sănătatea ta. Dak vrei sa mai vb scrie aici

    0
    0

  • claudiu pe 26 Feb 2012, 15:10
    depresia

    neputinta de a intelege ceva din lumea asta,sau mai bine zis neacceptarea faptului ca suntem decat niste animale evoluate in care dumnezeu nui decat o notiune menita sa ne aline nimicnicia,te poate baga intradevar in disperare

    5
    0

  • alexandra pe 25 Feb 2012, 22:39
    dezamagire si tristete

    buna.....sunt intr-o situatie destul de delicata...de cateva zile am o depresie din cauza unui lucru pe care nu pot sa vi-l spun....plang si sunt trista chiar daca nu vreau sa ma mai gandesc la ecel lucru...cum pot trece peste asta....?

    2
    0

  • Ana pe 25 Feb 2012, 18:24
    depresie

    Buna!am o relatie de 5 ani si ceva cu un baiat.de o luna a plecat din tara si de atunci parca sunt mai agresiva.ba sunt nepasatoare,lenevesc,nu ies din casa decat cu treaba...credeti ca ar putea fi vorba de depresie?sanatate multa

    1
    1

  • Adinabluesky pe 20 Feb 2012, 18:43
    Dragă Narcisa,

    Aruncă tot din tine, vorbeste.ti tie însăti si spune.ti ce nu.ti place la tine..foarte bine ca te descarci dar ce zici dak am arunca toata neputinta asta si nu ne.ar mai păsa de nimic? Am o invitatie pt tine la grupul de sustinere Vino! Traieste o experienta interesanta

    1
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod