Totul despre depresie

Depresia este una dintre cel mai des intalnite afectiuni din lume si poate si cea mai caracteristica. O persoana din cinci va suferi de depresie la un moment dat in viata ei. Poate afecta atat femeile cat si barbatii de toate varstele si indiferent de mediul in care traiesc.

Multi oameni cred ca aceasta boala nu se poate trata, dar multi dintre cei care sufera din aceasta cauza vor face tot ce le sta in putinta pentru a inlatura durerea, uneori, descoperind chiar tratamentul potrivit.

Depresia este un termen general, care cuprinde o larga paleta de afectiuni psihice, de la starile proaste pana la sentimente de sinucidere. Pentru a putea raspunde la intrebarile pe care vi le puneti, aflati mai multe despre cauzele majore ale depresiei, diferitele tipuri ale acesteia si posibile modalitati de tratare.

1. Cauzele depresiei


Chiar si cauza este un amalgam al acestor factori. Starea de depresie poate fi legata de o serie de cauze fizice, cum ar fi o alimentatie saracacioasa, lipsa exercitiilor fizice sau unele boli, cum ar fi gripa. Chiar si folosirea frecventa a energizantelor poate duce la depresie din cauza distrugerii reactiilor chimice ale creierului.

2. Simptomele depresiei


Exista foarte multe simptome ale depresiei printre care putem intalni:

  •  sentimente persistente de tristete, pierderea increderii in sine sau proasta parere despre sine, pierderea bucuriei in fata lucrurilor care altadata ar fi fost placute si interesante;
  •  pierderea sperantei si sentimente de neajutorare, sentimente inexplicabile de vinovatie si de zadarnicie;
  •  agitatie sau anxietate, dificultati in munca de la serviciu sau in comunicarea cu colegii, dificultati in concentrare;
  •  ganduri de sinucidere si de moarte.


Alte simptome fizice pot fi: oboseala, pierderea energiei, probleme cu somnul, pierderea apetitului sau exagerarea cu mancatul, pierderea apetitului sexual sau chiar probleme ale functiilor sexuale, consumul de alcool sau fumatul mai mult decat in mod obisnuit, dureri fizice sau diverse tulburari ale organismului.

Daca ai experimentat patru sau chiar mai multe dintre aceste simptome aproape in fiecare zi timp de peste doua saptamani, trebuie sa ceri ajutor.

3. Tipuri de depresie


Depresie reactiva

Se pare ca depresia reactiva este cel mai obisnuit tip de depresie. Aceasta este declansata de un eveniment traumatic, dificil sau stresant al vietii. Persoanele afectate se simt rau, nervoase, anxioase sau chiar furioase. Acest tip de depresie mai poate aparea dupa o perioada prelungita de stres si chiar la mult timp dupa sfarsitul acestei perioade. Cauzele variaza enorm de la o persoana la alta, fiind vorba uneori de schimbarea locuintei sau de pierderea unui parinte in copilarie, pana la incapacitatea de a realiza ceva o lunga perioada de timp, o pierdere grea sau un divort.

Depresia endogena

Acest tip de depresie nu este intotdeauna cauzat de un eveniment stresant din viata, ci mai degraba poate fi vorba de un dezechilibru al reactiilor chimice ale creierului. Acest tip de depresie apare cel mai adesea din cauza problemelor legate de familie.

Depresia maniaca

Cel putin o persoana dintr-o suta va experimenta genul acesta de depresie cel putin o data in viata ei.

Acest tip de depresie - cunoscuta si ca depresia bipolara - este foarte diferita de toate celelalte tipuri de depresie. In afara sentimentului de nefericire care o urmareste tot timpul, persoana afectata experimenteaza o crestere exagerata de energie si stari de exaltare, urmate de scaderi bruste si de disperare cumplita. Aceste urcusuri si coborasuri de stare pot dura chiar si cateva luni la rand.

De asemenea, persoanele afectate pot suferi de deziluzii si halucinatii - vad si aud lucruri care nu exista. Cei mai multi din cei afectati de acest tip de depresie sufera de aceasta in adolescenta si in jurul varstei de 20 de ani.

Ca si in cazul celorlalte tipuri de depresie, se poate da vina pe un intreg amestec de factori fizici si de ambient. Nu s-a confirmat ca ar exista vreo legatura cu determinarea genetica; daca unul din parinti sufera de aceasta afectiune, exista sanse de 10% ca aceasta boala sa te afecteze.

Depresia post-natala

Aceasta este o foarte bine cunoscuta forma de depresie, care afecteaza intre 10 si 20% dintre femeile care dau nastere unui copil.

A nu se confunda cu o alta afectiune, denumita "baby-blues" - o scurta perioada de timp de nefericire care apare la trei sau patru zile dupa nastere. Aceasta afectiune poate provoca un plans inexplicabil si sentimentul de singuratate pentru cateva zile de la nastere.

Depresia post-natala este o afectiune cu mult mai serioasa, care apare dupa doua sau chiar trei saptamani de la nastere si care se dezvolta incet, ceea ce face sa fie foarte greu de diagnosticat. De asemenea, poate fi foarte dificil chiar si pentru mama sa isi dea seama ca sufera de depresie, ceea ce ingreuneaza cu mult situatia. Acest tip de depresie este cauzat de un dezechilibru hormonal in creier.

Tulburari afective de sezon

Acest tip de depresie apare odata cu apropierea iernii si se pare ca se datoreaza lipsei de lumina a zilei in lunile de iarna. Aceasta lipsa de lumina a zilei limiteaza producerea serotoninei, un hormon al fericirii produs de creierul nostru, provocand sentimente de nefericire. Acest tip de depresie poate fi tratat cu terapie prin lumina.

 

Comentariile 251-300 din 426

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ioana pe 16 Sep 2009, 18:19
    aurora te contrazic

    scuza`ma dar tocmai ce zici tu mai sus mi`a distrus prietenul:);)...credinta sta in suflet nu in ceea ce spui tu posturi si mers la biserica spovedirii preoti cretini care iti baga tot felul de prostii in cap..stiu ca totul sta in Dumnezeu..dar pe dumnezeul il gasesti in sufletul tau nu in posturi si preoti si biserici etc..:-j asa ca scuteste lumea de astfel de sfaturi...crede`ma stiu ce vb..

    1
    1

  • aurora pe 16 Sep 2009, 15:22
    vindecarea depresiei

    dragii mei,cu totii suntem oameni...cu slabiciuni...si sincer eu cred ca toata psihologia din lume nu ajuta....singurul care poate sa ne ajute este Dumnezeu...dar printr-un act de vointa trebuie sa ne abandonam in bratele Lui....dupa aceea nu ne vom mai simti singuri...si inutili...incercati...si veti vedea...rugaciunea,postul si apropierea de Dumnezeu...sunt adevaratul leac al depresiei...

    0
    1

  • laura pe 14 Sep 2009, 18:10
    depresie

    Salut! Eu sufar de depresie de ceva ani buni, nu stiu o perioada a vietii cu exceptia copilariei in care sa fiu altfel. Am incercat sa ma mobilizez sa fiu ambitioasa insa mi-am dat seama ca ma mint singura. Momente de durere si inadaptare am avut intotdeauna. Nu am cautat pana acum remedii sperand ca este vorba doar de sensibilitate si de modul in care am fost crescuta. Va astept dragii sa vorbim si sa incercam sa ne ajutam. Id-ul meu este the_night_artist@yahoo.com

    0
    0

  • ioana pe 14 Sep 2009, 14:43
    depresie

    Povestea mea..=((...Prietenul meu sufera de depresie de mai bine de un an..a mers in italia sa se vindece..si ia niste pastile..de un an de zile,dar totusi nu e vindecat complet...e foarte schimbat nu mai e persoana de care m`am indragostit..si totusi eu il iubesc si nu vreau sa il pierd,vreau sa il ajut..sa`i pot fii alaturi chiar dak suntem la distanta momentan...trebuie sa existe ceva ce sa`l poata ajuta,va rog cei care se pricep la asa cea care au trecut prin asa ceva sa am ajute si pe mine cu niste sfaturei,imi las adresa de e-mail si care doreste chiar va rog frumos..micutza_notguilty@yahoo.com

    0
    0

  • DW pe 7 Sep 2009, 01:05
    Nu te izola

    Trebuie sa vorbesti despre problemele acestea si sa intelegi ca nu este decat o boala... Tot respectul meu pentru acesti oameni care au vorbit despre suferinta lor: http://bit.ly/3uGcWF

    0
    0

  • Marius pe 4 Sep 2009, 23:22
    Nu pot dormi

    In ultima saptamana nu pot sa adorm, cad pe ganduri foarte des si sunt foarte stresat. Pe zi dorm numai 2-3 ore in jurul orelor 8-10 dim. Dau pt permis de conducere si vreau sa fiu odihnit ca inainte cand dormeam 7-8 ore pe zi. Inainte de culcare ma gandesc la tot ce am facut in ziua respectiva. Imi pierd concentrarea probabil din cauza oboselii. Ma strereaza gandul ca nu pot sa dorm. Intrebarea mea este sa incerc plante medicinale pt insomnii, somnifere sau un psiholog la care sa ma ajute cu somnul?

    0
    0

  • un ajutor de la voi pe 28 Aug 2009, 13:47
    Fara sens...

    si eu cred ca sunt depresiva.nu-mi inteleg atitudinea si nu imi doresc sa mai interactionez cu cei din jur..doar printr-un motiv destul de important din viata mea.motivele si sperantele de a m-ai trai sunt in ruina desarta....reactionez urat cu cei din jur si resping tot....ce as putea face in acest caz???????

    0
    0

  • viata fara rost pe 15 Aug 2009, 22:08
    help

    nu stiu sigur daca problema mea este acesta "depresie" dar am o problema cu prietena a vrut sa ne despartim si eu inca o iubesc si o vreau inapoi dar e ma cam respinge pentru ca am gresit si am facut-o sa se indeparteze de mine...de ceva zile nu mai mananc de dormit nu mai vorbesc si prin gand imi trec numai prostii ( adica...mai pe scurt sinucidere) nu pot sa traiesc fara ea

    0
    0

  • iryna pe 23 Iul 2009, 17:58
    depresia

    mama mea este foarte bolnava.este depresiva de vreo 5 ani si nimeni nu poate sa-i dea de capat.a avut o incercare de suicid in urma careia are mari complicatii la piciorul drept, 4 operatii facute la cluj cu blocarea gleznei-artrodeza,in urma careia a ramas cu mari dureri.stie oare cineva un nr. de telefon de la un spital de ortopedie din eforie nord ca am auzit ca este unul dintre cele mai bune spitale din tara.va rog mult sa ma ajutati, si va multumesc mult.

    0
    0

  • suparata pe 19 Iul 2009, 22:10
    ajutati-ma

    va rog sa ma ajutati si pe mine, am cativa ani de cand sunt in depresie si nu pot sa ies nu vreau sa ies din ea, nu gasesc rostul de a fi fericita, mama e mereu plecata in it, tata la serviciu, sora e maritata si ne certam continu iar prietenul NU MA INTELEGE si nici nu ma ajuta. Simt cum se darama lumea peste mine , refuz psihologii sau alt tratament pur si simplu, as vrea sa dispar de pe fata pamantului sau sa plec odata la facultate sa-mi creez o viata a mea ... astept va rog frumos niste sfaturi ca numai rezist...

    0
    0

  • liliana pe 19 Iul 2009, 21:59
    depresia

    sunt o persoana depresiva,am vrut sa ma sinucid de "n"ori.familia a stiut doar de doua tentative,pozez intr-o persoana sigura pe mine,dar pe dinauntru sunt varza,e foarte greu,am incercat cu toate chestile gen,autosugestie,gandire pozitiva,orice eveniment ratat ma da peste cap,ma chinui ingrozitor si regret de fiecare data ca n-am reusit sa duc pana la capat...ma simt inutila,parca dezamagesc pe toata lumea,si o fac inadins...sunt singura la parinti iar maica-mea isi facea probleme acum 10 ani ca n-o sa ma ingroape popa

    0
    0

  • liliana pe 19 Iul 2009, 21:54
    depresia

    sunt o persoana depresiva,am vrut sa ma sinucid de "n"ori.familia a stiut doar de doua tentative,pozez intr-o persoana sigura pe mine,dar pe dinauntru sunt varza,e foarte greu,am incercat cu toate chestile gen,autosugestie,gandire pozitiva,orice eveniment ratat ma da peste cap,ma chinui ingrozitor si regret de fiecare data ca n-am reusit sa duc pana la capat...ma simt inutila,parca dezamagesc pe toata lumea,si o fac inadins...sunt singura la parinti iar maica-mea isi facea probleme acum 10 ani ca n-o sa ma ingroape popa

    0
    0

  • andreas pe 17 Iul 2009, 14:22
    depresie

    intr o forma foarte avansata a depresiei te afli si atunci cand plangi din lucruri extrem de minore,cum ar fi un film,o stire......asta mi se intampla mie de ceva vreme si chiar nu stiu cui sa ma adresez.....imi este frica de singuratate si mai ales de batranete.....ma tem ca aceasta boala se v a agrava daca nu fac nimic....daca poate cineva sa mi dea un sfat as fi foarte incantat.....

    0
    0

  • ramona pe 13 Iul 2009, 10:02
    oare e o depresie

    saptamana trecuta am fost la mare cu iubitul meu si familia lui am venit ieri 12.07.2009 si problema este ca tot acest timp am stat numai cu el si acum imi este greu fara el imi vine sa plang tot timpul ca nu il mai vad il vad in fiecare zi dar cand nu este cu mine simt ca mor de dorul lui si plang intruna ce sa fac oare nu pot sa uit clipele petrecute alaturi de el fiecare pas imi aminteste ce frumos a fost in vacanta si cum vam zis il vad in fiecare zi pe la ora 17 cand iese de la munca dar ...tot mie dor de el problema e ca nu mai dor cu el pt ca e la el acasa ce sa ma fac ajutati-ma va rog mult

    0
    0

  • ramona pe 13 Iul 2009, 10:01
    oare e o depresie

    saptamana trecuta am fost la mare cu iubitul meu si familia lui am venit ieri 12.07.2009 si problema este ca tot acest timp am stat numai cu el si acum imi este greu fara el imi vine sa plang tot timpul ca nu il mai vad il vad in fiecare zi dar cand nu este cu mine simt ca mor de dorul lui si plang intruna ce sa fac oare nu pot sa uit clipele petrecute alaturi de el fiecare pas imi aminteste ce frumos a fost in vacanta si cum vam zis il vad in fiecare zi pe la ora 17 cand iese de la munca dar ...tot mie dor de el problema e ca nu mai dor cu el pt ca e la el acasa ce sa ma fac ajutati-ma va rog mult

    0
    0

  • Dana pe 9 Iul 2009, 11:17
    apreciere

    Sincera sa fiu in urma articolului am realizat de ce unii ca de ex sotul meu tine atat de mult la persoana lui....eu mai am de invatat la capitolul asta...multumesc celei care a publicat articolul....mi-a dat un strop de calm in mine si m-a facut sa pot trece din pasa urata in care sunt

    0
    0

  • dana pe 21 Iun 2009, 22:08
    ...

    am 15 ani si ce catziva ani am inceput sa vad si eu viatza pe bune doar ca mi-a picat cam prost ralitatea, am inceput sa ma inchid in mine, tentative de sinucidere si foarte rar un zambet... adevarat. am mers vara trecuta la un psiholog cam 2-3 saptamani apoi mama nu m-a mai lasat sa merg pe motiv ca nu ii spun si ei ce-i spun acelei doamne... mama nu ma prea intelege, desi incearca nu prea poate sa ma ajute as vrea sa stiu si eu ce as putea sa iau sau sa fac ca sa scap de starea asta daca nici la psiholog nu ma lasa sa merg... va rog daca puteti... ajutati-ma

    0
    0

  • Cristiana pe 8 Iun 2009, 19:43
    Nr tel Viorel Pop

    Sufar de depresie de la 16 ani si inca nu am reusit sa ma vindec, ba dimpotriva. V-as ruga frumos daca ma poate ajuta cineva cu nrul de telefon al dlui Viorel Pop. Am speranta ca el e salvarea mea. Va multumesc mult de tot!

    0
    0

  • Niculina pe 7 Iun 2009, 10:42
    Violeta Cum pot ajuta un depresiv?

    Ar fi trebuit mai demult sa ceri ajutorul unui specialist.Te rog,mergi d-na doctor Ana-Maria Nicolescu,cabinetul se chiama Diamar,pe la Sebastian {Rahova} Eu personal am avut probleme si initial am mers la alt medic care nu m-a ajutat.Dar nu mai astepta!

    0
    0

  • violeta pe 6 Iun 2009, 18:40
    Cum pot ajuta un depresiv?

    Buna ziua, Am un copil , elev de liceu care este depresiv.La inceput am crezut ca este doar indragostit.Mai are putin si intra in Bac.Cum pot sa-l ajut sa aiba incredere in el? Alte simptome sunt:doarme mult, mananca indelung(sta la masa cate 3/4 de ora privind fiecare imbucatura), nu iese intre tineri, de orice sunt altii de vina si nu el, nu-i place sa faca nimic, refuza sa ia medicamente(suplimente alimentare)pentru memorie desi se plange ca nu poate invata "ca este prost". Il iubesc si as vrea sa-l ajut.Dupa examen il voi duce la un medic, dar care? Multumesc mult daca ma puteti ajuta ca sa-mi ajut copilul!

    0
    0

  • miruna pe 2 Iun 2009, 20:29
    curaj..si totul va fii bine

    Buna inima voastra....citeam fiecare mesaj in parte..si m-am ingrozit...trist dar adevarat.....eu sunt la un pas de vindecare totala......si spun asta pentru ca asa va fii de data asta.....prin luptele care le-am dus pana acuma.....voi invinge....Secretul? DOMNUL VIOREL POP.....MI-A FOST DE MARE AJUTOR.....si imi este in continuare....cine are incredere si crede in bioenergoterapie......ma poate conntacta la adresa mina_miruna31@yahoo.com...pt a va da nr de tel domnului viorel pop.... SANATATE

    0
    0

  • Elena pe 29 Mai 2009, 12:48
    Stare de bine

    Incercati sa creati stari de bine din orice: ati avut ocazia sa mergeti la tara, de exemplu. Trageti un pui de somn in fanul adunat de tataie: e posibil sa aveti acel somn pe care in apartamentul dvs confortabil din oras nu l-ati mai avut demult. Eu, de exemplu cultiv flori. Imi da o stare de implinire cand vad ca din grija si atentia mea pot creste niste frumuseti. Sau, incercati o cina romantica la podea, pe perne multicolore, la lumina unor lumanari parfumate. Fiecare dintre noi are un destin creator. Daca stiti ca ati gresit cuiva, cereti iertare - astfel veti obtine si iertarea de sine. Si nu uitatisa daruti iubire. Chiar si celor care nu merita. cele mai simple lucruri pot deveni cele mai marete.

    0
    0

  • Elena pe 29 Mai 2009, 12:16
    Autosugestia

    Sunt ca voi, de asta va scriu. Dar incerc sa povestesc cum procedez eu, ca sa trec peste probleme pe care le am. Mi-am creat o lista de enunturi pozitive, gen "Viata este frumoasa. Iar astazi sunt cea mai fericita persoana din lume". Exista o multime, le puteti gasi si in reviste de specialitate, sau le puteti crea singuri. Si, le citesc cu voce tare in fiecare zi. Pentru a se intipari in subconstient. Apoi, mi-am trecut intr-un caiet o lista de definitii din DEX a unui lung sir de cuvinte pozitive: gen dezvoltare, empatie, placut impresionat, valoare, speranta. Le citesc si recitesc ori de cate ori am putin timp liber; spre exemplu, in metrou. Nu este nevoie sa le memorati. Ele trebuie sa patrunda in subconstient. Priviti-va in oglinda in fiecare dimineata si schitati un zambet. Apoi incercati sa radeti si sa va urmariti mimikca si trasaturile fetei. Astfel, impregnati in subcomstient stare ade bine! Bafta!

    0
    0

  • Elena pe 29 Mai 2009, 11:58
    Emotii pozitive

    Incercati sa va controlati gandurile. Prin ele, puteti crea emotii pozitive. Atunci cand sunteti solicitat sa raspundeti sau sa reactionati, nu va grabiti, numarati in gand pana la 10, apoi incercati sa emiteti pareri care incep cu: Sunt foarte incantat!, Frumoasa incercare!, Excelent!, Sunteti un cuplu frumos!, Este o persoana calda si plina de dragoste. Eliminati din anturajul vostru persoane puse tot timpul pe galceava si barfe. Mergeti la masaj, dandansuri, concerte. Spectacolele si cartile triste nu sunt recomandate. Puteti merge la comedii si circ; rasul este un bun remediu. Daca doriti ceva dulce, serviti ciocolata neagra. Face minuni! Va doresc sa fiti fericiti!

    0
    0

  • Elena pe 29 Mai 2009, 11:50
    Iubire

    Persoanele care au fost private de dragoste in copilarie isi exprima sensibilitatea la respingere prin violenta impotriva celor dragi. Prin violenta (morala, verbala si chiar fizica) ei isi exprima nevoia de iubire. Acestea au stima de sine scazuta. Pretuirea copiilor este sarcina primordiala a parintilor. Cu totii - varstnici sau copii avem nevoie de afectiune).

    1
    0

  • dana810anka pe 22 Mai 2009, 22:15
    raspunspt strango florin

    cinste tie, frumos articol, dumnezeu sa te ajute in continuare

    0
    0

  • iuliana pe 18 Mai 2009, 18:35
    rugaminte

    o rog pe natalia sa-mi dea si mie adresa sau sa-mi spuna cum il pot gasi pe dr care o trateaza. adresa mea e xxiuliana@yahoo.com multumiri anticipate

    0
    0

  • Roxana pe 14 Mai 2009, 21:46
    hmm..tot despresie

    am 15 ani si desi pare greu de crezut sufar grav de despresie...deci..cauza necunoscuta..problema e ca de ceva timp..nu mai am chef de viata..hmm...mie nu mi se parea ceva grav..da din cate am citit ..pare a fi..credeti ca ar trebui sa consult un psiholog?ma poate ajuta oare cu ceva..

    0
    0

  • Ruxi pe 10 Mai 2009, 23:39
    credeti ca sunt depresiva?

    Am 18 ani si cred ca ma aflu in aceiasi situatie ca si voi si anume intr-o stare de depresie.De 3 saptamani nu mai pot sa mananc normal si cand mananc o fac datorita durerilor de cap si faptului ca incerc sa am totusi o alimentatie cat de cat normala ca sa pot invata pt bac. Am inceput sa fiu mult mai sensibila fata de cum eram si parca vad mult mai clar tot ce se intampla in jurul meu . Desi sunt o persoana sociabila si am foarte multi prieteni...sau mai bine spus amici , de fiecare data cand am o problema incerc sa nu ma exteriorizez si am sentimentul ca desi fac foarte multe pentru ei si ii ajut in orice situatie , ei nu fac acelasi lucru pentru mine . Am impresia ca ma implic mult prea mult si devin prea afectiva si naiva incat ceilalti incep sa profite de acest lucru si desi imi dau seama tot vreau sa ii ajut. Acum intrebarea mea este ... sunt cumva depresiva sau pur si simplu este o criza de dinainte de exmane datorata stresului ?

    0
    0

  • kamelia pe 7 Mai 2009, 21:04
    depresie

    sunt trista o sa scriu altadata

    0
    0

  • anca pe 5 Mai 2009, 10:36
    una dintre voi

    da...mi-e greu sa recunosc...dar am aceleasi sintome ca si voi...am 20 de ani si totusi la o varsta atat de frumoasa cred ca sufar de depresie...sentimentul de frica,neincrederea in mine,bocetul zilnic,senzatia ca nu mai am aer...ca m-am saturat de tot..si mai nou dorinta de a incheia socotelile cu viata asta...desi nu-mi lipseste nimic...chiar nimic...am totusi aceste stari...am oameni minunati langa mine pentru care merita sa lupt...niste parinti care ma inteleg si ma ajuta,un iubit care mi-e alaturi tot timpul,o sora care ma iubeste si care imi este cea mai buna prietena..am reusit sa intru la facultatea pentru care m-am pregatit si totusi... vreau sa cred ca e doar o perioada "dificila",un obstacol sa-i zicem...primele impresii am fost ca am niste afectiuni care se pot trata prin medicamente..a fost o impresie gresita...e ceva mult mai greu de vindecat...se pare...vointa imi lipseste...mi se pare dificil..mai dificil dekat ma asteptatm...si totusi o sa incerc...nu pt mine...ci pt cei care ma iubesc...si pe care ii iubesc din suflet...sper sa reusim!eu o sa incerc...pt ca imi doresc din suflet sa scap din acest labirint...asta va doresc si voua!nu pierdem nimic daca incercam:)

    0
    0

  • alexia pe 2 Mai 2009, 15:05
    depresie...

    Sunt trista sa vad ca suntem atat de multi in situatia asta.

    0
    0

  • cami pe 30 Apr 2009, 17:53
    sufar de depresie ...

    eu aa 17 ani si sufar de depresie . cred ca am mai toate simptomele .. faza e ca de cativa ani ma lupt cu depresia. intr-o perioada am mers la psihologul de la scoala , dar acum s-a schimbat si cu cel actual nu vorbesc . am avut si perioade mai ok, dar am probleme mari in familie si nu le pot ignora, am multe de facut si pt scoala ... am si probleme de sanatatae si m-am gandit de cateva ori la sinucidere ... nu stiu ce sa mai fac, deja incep sa urasc viata. poate ma ajutati careva si pe mine. va multumesc!

    0
    0

  • cami pe 30 Apr 2009, 17:52
    sufar de depresie ...

    eu aa 17 ani si sufar de depresie . cred ca am mai toate simptomele .. faza e ca de cativa ani ma lupt cu depresia. intr-o perioada am mers la psihologul de la scoala , dar acum s-a schimbat si cu cel actual nu vorbesc . am avut si perioade mai ok, dar am probleme mari in familie si nu le pot ignora, am multe de facut si pt scoala ... am si probleme de sanatatae si m-am gandit de cateva ori la sinucidere ... nu stiu ce sa mai fac, deja incep sa urasc viata. poate ma ajutati careva si pe mine. va multumesc!

    0
    0

  • dina pe 11 Apr 2009, 22:33
    vreau sa scap de depresie

    Am 21 de ani incare sunt si casatorita si insarcinata,simpt o neplacere in viata mea numai am liniste , parca toti ma urasc si parca si sotul nu ma mai iubeste. de multe ori m-am luptat cu aceasta depresie dar numai stiu ce sa fac si cum sa fac ca sa fiu invingatoare. cine poate si a trecut prin asa ceva ajutatima

    0
    0

  • ION pe 3 Apr 2009, 11:50
    DEPRESIE

    Am 20 ani Miam parasit prietena dupa 2 ani de intilnire nu din cauza ca nu o iubesc dar din cauza ca presupun ca imi ascunde multe lucruri,nu pot scapa de amintirile legate de ea,ma omoara.Nu pot so urasc dar pe ea am facuto sa ma urasca.Vreau so am inapoi dar nu vreau sa ajung de 10 ori la despartire,sunt total incurcat si distrus,dese ori imi vine ideia de a ma inbata sa cad in coma sau...

    0
    0

  • lili pe 2 Apr 2009, 17:29
    vreau sa fiu vesela!!!

    am 50 de ani si sufar de la 20 de ani de depresie...abia acum am aflat ce inseamna depresia si consecintele ei...as da orice sa scap de ea,sa fiu fericita,sa gandesc si sa am viatza vesela k la 19 ani...as fi recunoscatoare oricui care mi-ar da sfaturi si m-ar indruma pe drumul cel bun...urmez un tratament dar ce pacat ca aproape din orice fac depresii si-mi revin f greu...fi-ti fericiti cei care nu suferiti de aceasta boala...va astept cu sfaturi bune pe id: lylymumoasa va multumesc

    0
    0

  • simona pe 20 Mar 2009, 15:58
    altfel de depresie

    in urma cu 7 luni am suferit o criza de depresie .dar diferita de cele mentionate de voi cand am avut criza eu faceam foarte urat auzeam voci imi comandam familia si ziceam ca mam indragostit de un baiat care de fapt in realitate nu aveam nimik cu el .acum mi-am revenit dar nu mai pot fi atenta la ce se intampla in jurul meu nu ma mai intereseaza nimik

    0
    0

  • mary50729 pe 16 Mar 2009, 20:20
    tratament?

    sufar de depresie reactiva; am 58 ani, cauzele sunt prea multe" traume"-pierderi afective si materiale, singuratate!!! Iau Ansilan cand nu ma pot opri di plans, dar as dori daca exista un tratament eficient (de preferinta naturist) ca sa nu ajung la o depresie profunda!

    0
    0

  • tata pe 16 Mar 2009, 08:58
    tristete

    fiul meu de 3o de ani sufera de depresie severa, e inchis,nare prieteni,e tratat cu fevarin si bromazepan,dar uneori are impresia ca e frate-sau sau mama.se sperie,e agitat, nervos, apoi are stari de rtegret, slabiciune.e f. depandent de mama lui ,poate are sindrom oedipian,nu stiu.as dori un sfat sau adresa unui medic bun sau o statiune.Cum as putea sa-l fac sa-si gaseasca o prietena,o sotie?cred ca l-ar ajuta.sanatate si voie buna

    0
    0

  • tata pe 16 Mar 2009, 08:52
    tristete

    fiul meu de 29 ani e depresiv de 5 ani.desi tratat, ii revin starile de depresie,cu gripa aproape permanenta si confuzii.se identifica cu fratele lui, apoi cu mama.nu mai stie ce e cu el.a tinut posturi dese,apoi a renuntat.adesea e furios.nu stiu ce sa mai fac cu el.dak stiti un psihiatru bun sau o statiune,va rod raspundeti-mi.ms.

    0
    0

  • ionela pe 10 Mar 2009, 10:17
    parerea mea

    am 15 ani si tocmai am citit cateva din cazurile voastre stiu k sunt ingrozitoare dar o depresie poate fi vindecata daca incercati sa aveti din nou increderea in sine si sa nu lasati lucrurile imaginare sa va atace,am trait langa persoane care a trecut printr o depresie (sora mea la 16 ani)si stiu ce inseamna ,aveti impresia ca nu o sa se termine niciodata dar se termina cu sau fara ajutorul unui doctor...vreau sa devin dr phiholog pt a putea ajuta oameni.va doresc din suflet sa treceti peste depresie si sa va vindecati kt mai repede cu putinta....

    0
    0

  • laura lucy pe 4 Mar 2009, 22:46
    depresie

    am 14 ani,si sunt in spania,acum doi ani am mai avut o depresie,nici nu vreau sa imi amintesc cat de rau am fost,nu mai stiam de mine,nici nu m.am bucurat de vacanta acasa cu cei dragi,a fost o experienta tragica.De cateva zile am avut gripa,febra,etc...nu am iesit din casa 7zile...bun dar nu am avut altceva,acum 3 zile a inceput sa intre o stare de teama in mine,nici eu nu stiu ce este cu mine,ma simt nesigura,frica,acum m-am facut bine si cand sunt cu colegi iara la skoala,rad.ma distrez parka nici nu am depresie,,,,dar seara kand vin akasa nu pot sa fak nimik,nu manank si imi vine sa plang intruna,nu sunt bolnava,,,nu am nimik,,,ma simt singura...seara dorm bn ma animez pe mine sa nu ma gandesc iara la ce o sa patesk a doua zi...deci nu mai suport sa stau akasa fara colegi mei,doar ei pot sa ma faca sa zambesk,nush ce am eu nu eram asa inainte,eu kiar nu eram asa!!!ajutor pliiiiz!

    0
    0

  • david pe 1 Mar 2009, 23:44
    depresie

    sufar de depresie de 16 ani in urma unui accident.poate vreti sa ne impartasim gindurile...0764477848

    0
    0

  • dana pe 28 Feb 2009, 19:10
    depresie in singurattae

    Am 56 ani, sunt singura si sufar de depresie uneori cand raman singura in casa ;uneori casa mi se pare pustie si mi-e frica sa stau in ea , alte ori este ok...ma lupt cu mine din rasputeri : citesc ma uit la tv, rugaciuni , pastile (nitrazepam) ceaiuri... dorm cu lumina aprinsa .Simt tot timpul ca am nevoie sa stea cineva cu mine ... si nu pot rezolva aceasta situatie ...uneori mi se pare ca e mai bine sa mor . Cum sa scap de singuratatea care ma deprima ?

    3
    0

  • ana-maria pe 27 Feb 2009, 17:27
    depresie?

    am 14 si cred k sufar de depresie... plang intruna si ma simt singura... m-am gandit de vreo doua ori serios la sinucidere,,,incep sa ma urasc pe mn caut prieteni de varsta apropiata s avb.... am auzit ca ajuta... email: dreams.wings@yahoo.com sau daca aveti cont pe skype ana.maria9510

    2
    0

  • profira pe 24 Feb 2009, 22:20
    speranta

    Am 19 ani.Mama mea a fost plecata in Italia 2 luni.In acest timp cel cu care sta ea "tatal meu vitreg" a inceput sa umble cu o femeie care practica prostitutie si a incercat sa ma ademeneasca la ea in casa,dar eu mi'am dat seama despre ce e vorba si binenteles ca am contactat'o pe mama mea si i'am spus.Cand a aflat a zbierat la mine si m'a batut,m'a jignit in ultimul hal fara de hal si mi'a zis "tu nu vei trai mult ...o sa mori repede".Incepand cu acea replica viata mea s'a schimbat complet,mi'e frica de masini mi'e frica de orice mijloc de transport in comun,mai precis de moarte.Ascund multe ganduri in suflet dar nu am cu cine vorbi.Cand a venit din Italia,mama mea s'a impacat cu el,iar eu am plecat de acasa.Momentan traiesc o mare catastrofa sentimentala si as vrea sa imi pun capat zilelor pentru ca simt ca nu mai am pentru ce trai.Va rog din suflet sa ma ajutati.Nu am posibilitatea de a merge la un medic specialist in psihologie.multumesc

    1
    0

  • vasile pe 17 Feb 2009, 00:45
    trist

    Ma numesc Vasile,si am 39 de ani.Totul a inceput dupa un accident;pe scurt nimik nu a mai fost k inainte eram trist ,imi era frica,nu mai mergeam la munca;am primit ajutor specializat ,chiar si un tratament tip ssri...totul a fost bine o perioada ....dupa care au inceput alte probleme...printre care,cea mai devastatoare au fost relatiile intime care au fost afectate atit de boala cit si de tratament....acum urmez un tratament cu un ndri si lucrurile incep sa se schimbe.....in bine.....

    1
    0

  • natalia pe 16 Feb 2009, 13:49
    depresia

    am 27 de ani shi sufer de depresie paranoida ,acum sunt sub tratament. am un doctor foarte bun, profesor universitar, m -a ajutat foarte mult. acum merg la consiliere psihologica.ma simt foate bine dupa tratament

    0
    0

  • mihaela pe 13 Feb 2009, 09:13
    depresi,crize comitiale usoare

    de 16 ani mi-a murit sotul.la aflarea vestei am avit un soc in urma caruia uitasem aproape tot ce invatasem pina la virsta de21ani,inclusv cum ma cheama,sa socotesc... am suferit foarte mult aproape 10ani dupa care au inceput sa apara depresia.doctorii mi-au spus ca am dus-o pe picioare si ca ... am incercat mai multe medicamente dar organismul meu nu le suporata chiar si in doza mica.pina la urma mi-a mers cu xeroxat dar nu pot lua mai mult de 1pastila pe zi.de trei ani iau xeroxat ,boala s-a mai ameliorat,dar ma intreb cit timp imi trebuie sa redevin acel om care am fost pina la decesul sotului meu.pt crizele comitiale am luat depakine cromo de 500 o pastila pe zi dar m-am ingrasat intr-o luna cit am luat acest medicament cu 16 kg.ma simteam bine cu el dar la recomandarea doctorului am inceput sa iau finlepsin.dorm cam12 ore pe noapte,dar de cele mai multe ori ma tezesc foarte obosita.de ce?va rog sa-mi spuneti ce sa fac. va multumesc

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod