Totul despre depresie

Depresia este una dintre cel mai des intalnite afectiuni din lume si poate si cea mai caracteristica. O persoana din cinci va suferi de depresie la un moment dat in viata ei. Poate afecta atat femeile cat si barbatii de toate varstele si indiferent de mediul in care traiesc.

Multi oameni cred ca aceasta boala nu se poate trata, dar multi dintre cei care sufera din aceasta cauza vor face tot ce le sta in putinta pentru a inlatura durerea, uneori, descoperind chiar tratamentul potrivit.

Depresia este un termen general, care cuprinde o larga paleta de afectiuni psihice, de la starile proaste pana la sentimente de sinucidere. Pentru a putea raspunde la intrebarile pe care vi le puneti, aflati mai multe despre cauzele majore ale depresiei, diferitele tipuri ale acesteia si posibile modalitati de tratare.

1. Cauzele depresiei


Chiar si cauza este un amalgam al acestor factori. Starea de depresie poate fi legata de o serie de cauze fizice, cum ar fi o alimentatie saracacioasa, lipsa exercitiilor fizice sau unele boli, cum ar fi gripa. Chiar si folosirea frecventa a energizantelor poate duce la depresie din cauza distrugerii reactiilor chimice ale creierului.

2. Simptomele depresiei


Exista foarte multe simptome ale depresiei printre care putem intalni:

  •  sentimente persistente de tristete, pierderea increderii in sine sau proasta parere despre sine, pierderea bucuriei in fata lucrurilor care altadata ar fi fost placute si interesante;
  •  pierderea sperantei si sentimente de neajutorare, sentimente inexplicabile de vinovatie si de zadarnicie;
  •  agitatie sau anxietate, dificultati in munca de la serviciu sau in comunicarea cu colegii, dificultati in concentrare;
  •  ganduri de sinucidere si de moarte.


Alte simptome fizice pot fi: oboseala, pierderea energiei, probleme cu somnul, pierderea apetitului sau exagerarea cu mancatul, pierderea apetitului sexual sau chiar probleme ale functiilor sexuale, consumul de alcool sau fumatul mai mult decat in mod obisnuit, dureri fizice sau diverse tulburari ale organismului.

Daca ai experimentat patru sau chiar mai multe dintre aceste simptome aproape in fiecare zi timp de peste doua saptamani, trebuie sa ceri ajutor.

3. Tipuri de depresie


Depresie reactiva

Se pare ca depresia reactiva este cel mai obisnuit tip de depresie. Aceasta este declansata de un eveniment traumatic, dificil sau stresant al vietii. Persoanele afectate se simt rau, nervoase, anxioase sau chiar furioase. Acest tip de depresie mai poate aparea dupa o perioada prelungita de stres si chiar la mult timp dupa sfarsitul acestei perioade. Cauzele variaza enorm de la o persoana la alta, fiind vorba uneori de schimbarea locuintei sau de pierderea unui parinte in copilarie, pana la incapacitatea de a realiza ceva o lunga perioada de timp, o pierdere grea sau un divort.

Depresia endogena

Acest tip de depresie nu este intotdeauna cauzat de un eveniment stresant din viata, ci mai degraba poate fi vorba de un dezechilibru al reactiilor chimice ale creierului. Acest tip de depresie apare cel mai adesea din cauza problemelor legate de familie.

Depresia maniaca

Cel putin o persoana dintr-o suta va experimenta genul acesta de depresie cel putin o data in viata ei.

Acest tip de depresie - cunoscuta si ca depresia bipolara - este foarte diferita de toate celelalte tipuri de depresie. In afara sentimentului de nefericire care o urmareste tot timpul, persoana afectata experimenteaza o crestere exagerata de energie si stari de exaltare, urmate de scaderi bruste si de disperare cumplita. Aceste urcusuri si coborasuri de stare pot dura chiar si cateva luni la rand.

De asemenea, persoanele afectate pot suferi de deziluzii si halucinatii - vad si aud lucruri care nu exista. Cei mai multi din cei afectati de acest tip de depresie sufera de aceasta in adolescenta si in jurul varstei de 20 de ani.

Ca si in cazul celorlalte tipuri de depresie, se poate da vina pe un intreg amestec de factori fizici si de ambient. Nu s-a confirmat ca ar exista vreo legatura cu determinarea genetica; daca unul din parinti sufera de aceasta afectiune, exista sanse de 10% ca aceasta boala sa te afecteze.

Depresia post-natala

Aceasta este o foarte bine cunoscuta forma de depresie, care afecteaza intre 10 si 20% dintre femeile care dau nastere unui copil.

A nu se confunda cu o alta afectiune, denumita "baby-blues" - o scurta perioada de timp de nefericire care apare la trei sau patru zile dupa nastere. Aceasta afectiune poate provoca un plans inexplicabil si sentimentul de singuratate pentru cateva zile de la nastere.

Depresia post-natala este o afectiune cu mult mai serioasa, care apare dupa doua sau chiar trei saptamani de la nastere si care se dezvolta incet, ceea ce face sa fie foarte greu de diagnosticat. De asemenea, poate fi foarte dificil chiar si pentru mama sa isi dea seama ca sufera de depresie, ceea ce ingreuneaza cu mult situatia. Acest tip de depresie este cauzat de un dezechilibru hormonal in creier.

Tulburari afective de sezon

Acest tip de depresie apare odata cu apropierea iernii si se pare ca se datoreaza lipsei de lumina a zilei in lunile de iarna. Aceasta lipsa de lumina a zilei limiteaza producerea serotoninei, un hormon al fericirii produs de creierul nostru, provocand sentimente de nefericire. Acest tip de depresie poate fi tratat cu terapie prin lumina.

 

Comentariile 101-150 din 426

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adinabluesky pe 19 Feb 2012, 22:46
    Să fim liberi!

    Grup sustinere in Bucuresti Să ne vindecăm împreună de anxietate si depresie Întalniri periodice cu diverse activitati pt cei interesati las adresa mail adinabluesky@yahoo.com

    2
    0

  • Adinabluesky pe 19 Feb 2012, 22:36
    Dragă Gina

    Sunt niste pastile din plante kre te.ar putea relaxa, linişti..sunt si ceaiuri, poti încerk valeriana inainte de culcare sau ceai Noapte bună, poti bea si în timpul zilei pt linistire dar cred ca e ceva acolo in sufletul tău kre trebuie scos afară. Nu mai amâna si mergi la un psiholog el te poate ajuta uneori mai mult decat o poate face părintii tăi chiar dak te asculta si iti vor binele, te ajuta mai mult decat cea mai buna prietena sau pers iubita Fii tare! Nu te purta dur cu tine, iubeşte.te si caută sa te împaci cu tine. Te rog raspunde sa stiu ca esti mai bine

    1
    0

  • Adinabluesky pe 19 Feb 2012, 22:27
    Dragă Andrei

    relaxează-te! Pt un 9 la matematică nu trebuie sa te zbuciumi atât..viata ta doar asta înseamnă, note de 10? Suferi de perfectiune..asta nu.ti poate face decât rău. Te rog nu te mai îngrijora pt scoală, dak ai numai note bune esti foarte ok. Ce o sa faci cand nu vei obtine primul interviu? Oamenii se confrunta cu probleme mai grave, tu stai bine. Dă.ti voie sa nu fi cel mai bun. Stiu persoane kre nu au avut note de 10 si sunt pers de succes. Fii tare si dă.ti voie sa fii liber!

    1
    0

  • Andrei pe 19 Feb 2012, 13:04
    Nu stiu de ce...

    Sunt in depresie ca am luat un 9 la matematica...imi este foarte frica ca la sfaritul anului nu voi luat premiul I,tinand cant ca la toate materiile pe sem. trecut am avut 10 inafrat tot de ....matematica.La sfarsitul anului voi crede ca sunt cel mai prost...iar din aceasta cauza am intrat intr-o depresie...

    0
    0

  • Gina Chimu pe 16 Feb 2012, 18:52
    buna seara

    Am si eu o intrebare ce medicamente sau ceaiuri naturiste pot lua pt depresie, pt ca uneori am ganduri negre de suicid, ori imi vine sa ma lovesc cand vad ca nu imi iese ceva, am o presiune in cap, pt ca eu cand ma loveam ma loveam cu cureau apeste picioare sau cu capul de perete sau cu pumnii in cap Va rog ajutatima ce medicament naturist as putea lua si daca as putea merge la un psiholog sau psihiatru?

    1
    2

  • adina pe 13 Feb 2012, 22:15
    grup de sustinere

    da. cred ca o sa ajute sa citim Acoperamantul Maicii Domnului. La fel cred ca va ajuta sa se uneasca mai multe suflete pt inecarea suferintei. Un grup de sustinere, nu doar virtual. Astept doritori. Sa aveti parte de liniste sufleteasca!

    2
    0

  • eu pe 9 Feb 2012, 21:50
    si.

    osa fie bine ..

    1
    0

  • eu pe 9 Feb 2012, 21:46
    depresiea

    incercati sa citi Acoperamantul Maici Domnului Lunea Mircurea , Vinerea sa vedeti atunci ;)

    0
    0

  • CRISSA pe 7 Feb 2012, 14:22
    depresie?

    am 38 de ani am trecut printr-un diovorzt de 2 ani umblu prin lume si imi caut locul nu ma simnt bine niciunde mereu asa vrea sa merg acasa dar nu am acea casa ,apoi am cunoscut pe cineva pe net mia distrus vizta dupa 8 luni ma abandonat si a disparut nu mai stiu nimic de el de si m-am ars cu acel tip am cutata un altul pe net acest om spune ca ma iubeste doar ca nu putem locui impreuna ptr ca tatal lui nu ma vrea el e italian cand vb despre noi despre a intemeia o familie el se enerveaza cand ii spun ca vreau sa stau cu el ca mi-ar place sa ma tina in brazte deci strga ah sunt asa de dezamagita asa de depresiva nustiu ce sa fac nustiu cum tre sa ma comport ajutaztima

    1
    0

  • adina pe 6 Feb 2012, 01:45
    club

    e cineva interesat sa facem un club al depresivilor? sa ne intalnim si sa desfasuram diverse activitati..sa vorbim..? in bucuresti. lasa-ti un comentariu

    5
    0

  • narcisa pe 4 Feb 2012, 21:46
    m am saturat de viata mea

    ma numesc Narcisa am 42 de ani in copilarie am facut multa vilva cu inteligenta mea.Acum ma intreb care inteligenta?Nam realizat nimic cu darurile mele.M am casatorit cu un betiv pe la 39 de ani asa ca sa ma numesc casatorita.Am o fetita frumoasa foc si nu sint in stare sa fac prea mult pt ea.Sufar cumplit de lene nu am servici as face multe si am facut multe ca sint o bataioasa activa si agitata.Nu mi place sa fac mincare mi ar place s o iau de undeva de a gata.Sint incapabila de a fi stabila la mine toate sint pe chef si toane.Ma urnesc greu sa mai fac ceva evit deplasarile sint f obosita. cred in Dumnezeu dar ce folos ca nu mi e si mie bine viata trebuie sa fie frumoasa nu credeti?Nu mai am pic de viata ma tirasc prin aceasta viata fara nici un simt de om.

    0
    4

  • Gabi pe 1 Feb 2012, 15:51
    Pentru toti cei aflati in depresie

    Dragi mei, Noi stam si ne plangem ca suntem depresivi, ca nu ne merge aia, ba ailalta... sunt de asemenea intr-o astfel de stare, ba de nepasare, ba de disperare. Ma tot plimb de un pol la altul, numai bucuria nu o gasesc. Si stiti de ce? pentru ca noi nu suntem in stare sa facem ceva pentru noi. Daca sunt lenes, sa nu mai lenevesc; daca sunt agresiv, sa nu mai agresez; daca sunt jignit, sa nu mai permit sa fiu jignit; cu alte cuvinte toate aceste stari de nimicnicie sunt rezultatul unor invalidari pe care le aruncam semenilor nostri (gen "esti asa si pe dincolo") sau pe care le primim cu voia noastra (cand ni se spune "esti asa si pe dincolo", sau cand suntem jigniti/agresati sau ni se porunceste etc. si noi dam dreptate celor care isi permit sa spuna asa ceva). trebuie sa schimbam vietile noastre. De exemplu: iti lipsesc parintii, spune-le ca nu mai poti singura fara ei, Prietenul cu care intentionezi sa-ti faci viata te jigneste, spune-i clar si raspicat ca ori isi schimba atitudinea ori faci cale intoarsa, si faci cale intoarsa (la ce sa-ti legi "boii de gard" cu cineva care nu te respecta?). Esti plecat departe pentru servici, fa de asa natura si vino mai des pe acasa la cei dragi, traieste pentru copii tai fiind aproape de ei nu departe etc. TREBUIE analizat ce ne face sa fim asa depresivi si actionat asupra acelui lucru/situatie/persoana. Daca noi stam decat si ne plangem si nu facem nimic, tot nimic vom obtine. Lantul este cam asa: SUNT-->FAC-->VREAU, adica: am valoare, dar ceva ma tine sa mi-o manifest, vad ce anume, actionez asupra lucrului care ma tine, si voi avea rezultate si voi obtine ceea ce vreau, adica liniste sufleteasca. Dar pentru asta trebuie munca si neaparat ajutor de sus (ca sa-l obtineti trebuie sa duceti o viata catusi de putin curata si asta va va usura mult). Succes si Domnul cu voi

    2
    2

  • aura pe 29 Ian 2012, 03:04
    depresia

    citeodata simt ca numai pot...sunt singura nu am pe nimeni..credeti.ca e vb de o depresie ?simt ca numai sunt eu...persoana de altadata care stia ce vrea in viata...vas ramine recunoscatoare daca miati da un sfat sami fie de folos...mulumesc din suflet..

    1
    0

  • aura pe 29 Ian 2012, 03:00
    depresia

    de citeva luni trec prin niste momente foarte grele...viata a fost foarte dura cu mine de multe ori ...2 casatorii esuate ...2 copii ...fetita cea mare sufera de o boala cronica...am luat greutatle vietii foarte devreme si uneori ma simt neputincioasa, obosita sa mai lupt cu viata si sa mai cred in oameni deoarece multi miau facut doar rau ...sunt plecata in strainatate la munca sa le ofer ceva bun in viata c

    4
    0

  • enigma pe 24 Ian 2012, 15:43
    imi e greu pe suflet

    de cand ma stiu am starea asta, desi toti ma vad k rad si glumesc in spatele "veseliei"se afla o mare tristete, mereu plang, nimic nu este bine, de munca nu mi gasesc, cu nunta numai probeleme, nu am buletin nu am unde sa-l fac, am dureri de cap, si mereu nervoasa, macar daca prietnul ar fi mai intelegator, dar mereu este nervos si furios pe mine ma jigneste, cred k o sa ma paraseasca sis unt in prag de nunta, creez numai probleme la toti, vreau sa nu mai fiu, sa nu chinui pe toti in jurul meu, imi este greu sa lupt cu tot, s o adunat ataea, nu le mai fac fata, daca as avea suport, sunt dewparte de familia mea, sunt printre straini, si siimt k la toti le sete mila de mine, numai pot asa vreau sa inchid ochii si sa nu mai trezesc

    8
    0

  • Rodica pe 21 Ian 2012, 21:49
    Ofer solutii gratuit pentru sanatate

    Ofer solutii pt sanatate,produse naturale,unice,originale,brevetate,calitate garantata,consiliere gratuita !Telefon: 0753747937

    1
    5

  • maria pe 18 Ian 2012, 15:09
    eu tot am depresie

    salut,vreau sa spun ca si eu ma aflu intr-o stare de depresie,eu fiind tot timpul vesela cu zimbetul pe buze,acum sunt schimbata vreau doar sa pling si iar sa pling.Eu cred ca motivul este ca acum citeva saptamini m-am maritat si nustiu ce s-a intimplat cu mine,poate imi este greu pentru ca traiesc cu parintii sotului dar oricum imi este foarte greu si nimeni nu poate sa ma inteleaga.

    3
    0

  • pinky pe 15 Ian 2012, 14:42
    Se poate numi depresie si stres?

    Buna,cum as putea sa-mi revin din starea asta care o am de nepasare,dezinteres pentru chestile care acum ceva timp in urma le adoram? La mine e ceva mai complicat...nu ca vreau eu sa fie ei au vrut sa fie,parinti mei..totu a inceput cand aveam 5 ani si tatal meu a plecat...acum am 16 ani nu l-am vazut deloc in acest timp acum 2 ani cateva poze...el e in Spania e fericit ,mama din cauza lipsurilor o trebuit sa plece si ea in Italia acum 7 ani treaba era mai buna e menajera...nu am inteleso niciodata de ce vandut tot pt el .Ea,in 7 ani a venit o singura data in Ro...Cred ca din cauza asta ma simt asa aiurea .Acum sunt la liceu dar din cauza chestilor legate de familia mea nu ma pot concetra nu mai sunt la fel m-au intrebat parinti tai unde sunt...si atunci am inceput sa plang am fost ridicola nush de ce am reactionat asa...Din punct de vedere financiar nu am probleme...nici nu sufar dupa cum arat sunt multumita de mine...stau cu bunici...dar nu sunt fericita la scoala sem asta am ramas la cateva obiecte din cauza lipsurilor ca nu vroiam sa ma ridic din pat sa ies sa mananc acum mi am mai revenit.. Scuze ca am scris asa de mult...instinctiv...Cred ca am nevoie de niste sfaturi am incercats a ma mai iau am mai iesit cu prieteni dar tot la fel tot asa ma simt....Trec prin viata ca o somnambula. .O zi buna! :)

    6
    0

  • Gina pe 5 Ian 2012, 12:07
    nu credeam ca mi se poate intampla

    la multi ani la toata lumea!! ma uit cumva uimita la toate mesajele de aici - toate durerile ni le creem singuri ...uneori nu ne dam seama ca singuri alegem ac cale si singuri ne plangem...sau poate nu, eu uneori sunt dura cu mine - insa uite surpriza eu merue am fost psihologul tuturor prietenelor mele care suferea din dragoste in mod special sau probl in familie cu parintii neaintelegeri etc iar acum sunt eu cu probleme iubesc 2 barbati in acelasi timp..e grev credeti-ma si asta m-a facut sa ma simt oribil.....sunt/am fost nici nu mai stiu cu un barbat 10 ani si la 32 de ani mai exact acum 2 ani am cunoscut pe cineva de care m-am indragosit nebuneste cum nu mi s-a intamplat niciodata...am crezut ca e simplu, ma despart si fac loc noiii persoane dar nu a fost asa...iar de 2 ani trec prin niste chinuri sufletesti...in loc sa rezolv si sa eliberez persoanele care sufera si inclusiv eu continuii nu stiu pana cand...pana cand ne vom distruge toti 3 - e dureros - ma imbrabtez uneori si spun gata: fac aia...si cu aia si cand sunt in fata lor sunt slaba....sunt mereu nehotarata nu mai stiu ce sa fac...uneori spun ca renunt la tot ce am aici si plec...nu stiu unde ,,,,imi fac bagajul si ma duc unde vad cu ochii pt a-mi cauta linistea inainte sa ma distrug total ..zilnic plang cu orele inclusiv la servici...caut sa ma ocup de ceva si deodata imi vin in minte diverse faze, ganduri, mustrari de constiinta si ies sa ma plimb si imi spun..clar, am luat-o razna...cand credeti ca nu exista nici o sansa de fapt EXISTA ideea este sa ai puterea sa faci ce poti pt binele tau pt ca nu o va face altcineva....Va urez un an mai bun si mai intelept la toti...

    7
    0

  • Gabi pe 29 Dec 2011, 21:24
    Pt Ghimu Gica

    Draga Gica, Eu nu am trecut prin divort dar am trecut prin cateva lucruri care mi-au distrus de tot increderea in mine si acum sunt pe punctul sa ma casatoresc cu un om minunat. Culmea este ca sunt constienta ca sunt destul de mici sansele sa mai gasesc un asemenea om, dar ma sperie groaznic gandul casatoriei. Am impresia inversa decat tine si anume ca sunt iubita si nu iubesc si crede-ma ca este mult mai cumplit decat sa nu fii iubit. Si stii de ce? Pentru ca si daca nu ai fi iubita de oameni sigur esti iubita de Dumnezeu; dar asta numai daca ai curaj sa iti infrunti situatia de acum si sa te gandesti ca ai doar dreptul de a-ti trai viata, nu si de a lua-o, caci nu-ti este decat imprumutata aceasta viata. Un sfat prietenesc, pe care il voi incepe si eu de anul viitor: du-te de graba la psiholog/consilier. Gaseste-ti un motiv pentru a trai (exemplu: infiaza un copil sau ia sub ocrotire un copil fara posibilitati asta daca nu ai copii, daca ai copii... pai asta este un motiv nemaipomenit sa traiesti). Incearca sa ocolesti internetul si TV-ul. Mai du-te si pe la biserica daca te trage inima. mai si roaga-te, etc. Incearca sa combini credinta si consilierea. Nu le ocoli pe niciuna. Dumnezeu sa te ajute!

    0
    0

  • Chimu Gica pe 18 Dec 2011, 21:16
    Buna seara

    Am si eu o rugaminte daca ma puteti ajuta intr-o problema. eu de exemplu cred ca sufar de depresie pt ca uneori simt ca nu sunt iubita de nimeni, am trecut prin doua divorturi nu am reusit sa am si eu pe cineva in viata mea stau cu parintii , am uneori impresia ca sunt urata , sunt rea, am suflet rau , am impresia ca toti ma urasc , ca nu ma iubeste nimeni si ca nu o sa am niciodata noroc in viata mea , uneori imi vin ganduri negre prin cap sqa ma sinucid prin metoda de spanzurare , ma uit la imagini socante, mam uitat la imaginea in care un baiat din suedia se spinzura in direct in timmp ce ceilalti in vedeau pe net. si uneori imi vine gandri negre sa ma sinucid si eu prin spanzurare. eu niciodata nu ma uitam la asa ceva, nu aveam ganduri de astea, eram o fata calma si linistita. Chiar ma gandeam sa ma duc la un Psihiatru sa rezolv problema, Ajutatima va rog ce sa fac, sau ce tratament pot lua sa fiu linisrtita din nou si sa nu mai am aceste ganduri si aceasta depresie.Va multumesc si astept raspunsul dummeavoastra pe adresa mea de email sa ma ajutati in problema mea si oricand voi avea probleme sa imi fiti alaturi si sa ma ajutati. va multumesc

    0
    0

  • silvian pe 13 Dec 2011, 20:43
    depresie

    buna ziua.de ceva timp mai exact de un an viata mea s-a schimbat dramatic.traiesc toate zilele de parca ar fi aceeasi zi,nu ma mai inteleg cu nimeni,am inceput sa ma contrazic cu toata lumea chiar daca stiu ca nu am dreptate.incet incet simt ca imi pierd toti prietenii.cu sanatatea nu stau prea bine am facut mai multe analize au iesit ok,dar am dureri musculare foarte mari,oboseala inexplicabila,nu am pofta de mancare.nu am un somn linistit.daca puteti sa ma ajutati intr-un fel sunt deschis sa ascult orice sfat ma va pune inapoi pe picioare.va multumesc

    3
    1

  • ddd pe 8 Dec 2011, 00:14
    fara depresie

    sal...pot spune k am avut acele stari kre le a avut toata lumea...e cumplit...trebuie neaparat sa ganditi pozitiv...sa va impuneti k totul e trecator...si mai ales k altii au super mari greutati.....deci eu unul asa trec impunandu mi k trebuie sa gandesc altfel.....incredere in cei apropriati si in Dzeu...bafta

    5
    0

  • Gabi pe 7 Dec 2011, 12:28
    Dima draga

    Imi aduc aminte de cei 17 ani ai mei... o gramada de probleme acasa si cu parintii si financiare, nu tu prieteni, nu tu chef de viata, dar cand au venit adevaratele greutati m-am decis (cu ajutorul Celui de sus) sa lupt. Voiam sa ies din conditia care, la momentul de atunci, era mai presus de mine. Noroc ca o aveam pe mamica langa mine si un acoperis deasupra capului. De mancare doar ce se nimerea sau cum ne descurcam. Eram tot timpul trista, dar nu dezinteresata sa ies din situatia care se batuse deasupra mea... deci sfatul meu prietenesc: lasa iarba (caci la un moment dat va crea dependenta), spala-te, aranjeaza-te, filmele pune-le deoparte sau, mai bine, arunca-le, fa-ti curat in camera, gandeste-te la altii care nu au nimic din tot ce ai tu si incearca sa faci ceva pentru ei (sa te implici in actiuni de voluntariat), daca vrei sa urmezi actoria vezi ca acolo nu se intra fara rezultate exceptionale la invatatura, deci pune burta pe carte, incearca din cand in cand sa te duci pe la biserica macar cate 5 min si sa aprinzi o lumanare pentru cei morti sau cei vii de langa tine. Gandeste-te ca nu cei din jurul tau sunt rai ci chiar tu este acela, in sensul ca sa nu judeci pe nimeni (spun asta din proprie experienta pentru ca trec printr-o situatie asemanatoare dar Bunul Dumnezeu imi da sa mai vad din cand in cand ca de fapt eu sunt cea rea, mandra, lenesa etc.). Este o mare lupta cu tine insuti in care, daca tu nu esti cel care va lupta, ceilalti nu prea au cum sa te ajute. Si totusi poti cere ajutorul lui Dumnezeu, singurel in camera ta, seara cateva minute inainte de culcare (nu trebuie sa te stie nimeni... fii doar tu cu Dumnezeu in prima instanta... de exemplu ii pot cere sa-ti arate o cale pe care sa mergi, oameni cu care sa te intelegi si de la care sa inveti ceva, prieteni adevarati etc.). El nu ramane absent la cererile noastre mai ales cand suntem la inceput. Bineinteles ca in unele cazuri se poate lasa asteptat, dar la tine acum nu... ai sa vezi cum minunile se vor asterne in viata ta si cum viata ta va capata alt sens. Daca ii vei cere ajutorul nu uita ca si tu trebuie sa-L ajuti pe El. Lupta, nu deznadajdui. Cand vine lenea, macar ca citesti si tot fa ceva. Munceste, plimba-te... fa orice este bun numai sa nu lenevesti caci de aici vine toata deznadejdea. Mult spor in toate

    3
    0

  • Dima pe 6 Dec 2011, 17:34
    ma simt inexistent..

    K..deci..habar nu am cum sa incep.. Sunt un baiat de 17 ani..dintr-un oras..mh..mort..si zi de zi, traiesc si ma simt singur..fara vlaga...sunt praf din toate punctele de vedere. K, deci totul a inceput in decembrie 2010 cand am avut probleme la scoala ( am ramas la 2 materii ).Din acel moment..parca cerul a picat pe mine..am inceput sa stau pe ganduri..eram trist, ba chiar plangeam!...dar ma consolam cu amicii la o bere..la o vorba, voie buna si consumand iarba.(nu sunt dependent). A trecut ceva timp si parca situatia se agravase..eram si mai trist si mai posomorat..si dintr-o data incepusem sa umblu singur.Nu mai vroiam sa vad pe nimeni, sa vorbesc cu nimeni..eram ca o fantoma.Si asta a devenit un hobby.. Incercam sa-mi mai usurez povara facand muzica, uitandu-ma la un film sau citind.Degeaba.. Dar..anul asta din fericire am reusit sa-mi rezolv problemele cu scoala..da..am trecut clasa.Vara am fost singur..la fel..ca o fantoma..nu-mi placea sa ies afara..imi placea sa fiu singur. In schimb..din septembrie, iar am inceput sa gandesc negativ. E adevarat..colectivul meu e..insuportabil..numai redusi mintali cu gura mare si cu figuri..ii detest.Si ASTA..ma face sa cad in gol.. Surpirza..iar am probleme cu scoala..INCA n-am ramas..dar nu am incredere in mine..pur si simplu nu mai fac fata stresului si raului din jur.Am avut ganduri de sinucidere dar nu....m-am gandit ca as fi chiar prost si las ca sa renunt. Dar..ce ma mai tine in picioare..sunt filmele si muzica...in special filmul(drama, suspans).Deoarece vreau sa dau la teatru si cu adevarat ma bag in pielea personajului..pana la lacrimi.Teatrul acum este pentru mine chiar..orice..pentru ca nu mai pot simtii nimic in viata reala.. Sunt jegos, nesimtit, nepasator, dar in acelasi timp si o persoana de treaba datorita oamenilor din jur. E o poveste mai lunga dar..sunt si lenes de fel..si chiar..pe bune as dori putin ajutor..nu mai sunt ala care eram inainte..vesel, plin de viata..vedeam lucrurile altfel..acum..sunt ca o umbra. ID'ul meu: marry_marryhuana Va multumesc ca v-ati pierdut timpul citind povestea mea.

    3
    1

  • danay pe 30 Nov 2011, 18:37
    pt ioana care spune ca s-a tratat de depresie

    si eu sunt de acord ca atunci cand treci prin o perioada grea faptul de a cere ajutorul lui Dumnezeu este de un real folos;apoi sa te concentrezi asupra lucrurilor spirituale , mai exact asupra intelegerii Bibliei, te poate ajuta sa intelegi ca Dumnezeu ne iarta cand gresim daca ne caim sincer si incercam sa nu mai facem acel lucru.De asemenea Biblia te poate ajuta sa intelegi de ce exista atat de multa rautate si cand va interveni Dumnezeu in favoarea noastra.Desi multi oameni sunt reticenti legat de studierea Bibliei, aceasta ne poate ajuta sa avem un scop in viata .Un studiu atent al Bibliei m-a ajutat sa fac fata la toate probemele si asta pt ca am acceptat sa studiez Biblia gratuit la domiciliu cu Martorii lui Iehova.

    4
    0

  • fane pe 30 Nov 2011, 14:40
    depresie

    buna am si eu o probleme cu sotia de vreo cateva luni de zile ami tot spune ca am amanta si copil nu se poate antelege nimeni cu ia am fost si la um pshihiatru particular ia dat niste pastile dar degeaba si are si dureri foarte mari de cap si ceafa ajutatima daca putei va rog din sufle astept raspunsuri.

    4
    0

  • VALENTINA pe 24 Nov 2011, 19:27
    poate nu credeti

    Sunt doar niste faze ale vietii care vor trece.Si eu am trecut prin asa ceva este cumplit f greu si va inteleg pe toti perfect dar sunt sigura ca D-zeu m-a facut bine...am fost diagnosticata cu depresie majora si atacuri de panica in urma unui eveniment pe care eu l-am considerat f grav dar era o faza a vietii prin care trebuia sa trec. Aceasta a fost reactia mea , credeam ca nimik nu mai are sens ca traiesc degeaba dar Dumnezeu m-a scos la liman asa fara sa cred in El am mers la biserica fara nici o credinta vroiam doar ca cineva sa ma ajute fie ca exista fie ca nu...mergeam la masluri in fiecare vineri si in fiecare noapte ma rugam sa ma ajute sa nu ma lase si m-a ascultat Ii sunt recunoscatoare in fiecare zi pt asta si cum a mai spus cineva mai sus - God is the answer - are perfecta dreptate...chiar si daca nu ai credinta si i te rogi Lui totul se schimba pasii sunt mici si grei dar MERITA. MULTA INCREDERE IN VOI SI IN D-ZEU....

    6
    2

  • ge3orge pe 12 Nov 2011, 14:23
    pentru vali

    vali esti terminat rau:|

    1
    2

  • scripcaru lacramioara pe 12 Nov 2011, 13:04
    depresie

    Am mai avut de a face cu o depresie,am luat un tratament,dupa 2 luni mi am revenit,acum am intrat din nou intr o stare de tristete,ganduri negative,de exemplu ca eu mor...numai am chef de nimic. Nu stiu ce sa fac? Dati mi un sfat :(

    3
    0

  • ionela pe 8 Nov 2011, 18:35
    Depresie

    Am mai avut de a face cu o depresie,am luat un tratament,dupa 2 luni mi am revenit,acum am intrat din nou intr o stare de tristete,ganduri negative,de exemplu ca eu mor...numai am chef de nimic. Nu stiu ce sa fac? Dati mi un sfat :(

    5
    0

  • krisztina pe 2 Nov 2011, 19:59
    totul la un loc

    Am 28 de ani si de cativa ani numai reusesc cu nimic orice decizie iau totul e gresie,sunt super suparata,ma simt tot timpul singura,ma enervez de la orice si de la cel mai mic zgomot,nimic nu imi imi mai place,urasc singuratatea dar si prezenta cuiva ma deranjeaza,am un baietel de 8 luni pe care il cresc singura tatal lui a fost si inca este o greseala pe care trebuie sa o corectez,nu este niciodata alaturi de mine si nici de noi,odata la o saptamana sau la doua sapt are cateva ore pentru noi,povestea mea este foarte lunga...............................

    11
    3

  • cimpan florica pe 2 Nov 2011, 01:50
    tulburare pshiotica

    buna cum pot sa il ajut pe fiul meu sufera de tulburare pshiotica si are tocmai o criza mentionez ca iam administrat tratamentul zyprexa10mg,carbamazepina 200mg,levomepromazin25mg si diazepan 10mg si tot se simte agitat nu mai stiu ce sa fac3

    3
    0

  • Lizica pe 23 Oct 2011, 13:20
    depresie

    Iau Seroxat si Ansilian si am slabit 5 kilograme in 3 saptamani si am stari de somnolenta, desi mananc normal .Este normal in cadrul unei depresii?

    0
    1

  • augustina pe 21 Oct 2011, 23:10
    ferice de cei saraci cu duhul

    sunteti oameni inteligenti pt ca constientizati ce drama traiti , pt oamenii limitati si redusi sunt fericiti in prostia lor

    9
    1

  • alin pe 17 Oct 2011, 01:11
    buna tuturor!

    si eu sunt tot in aceasta situatie ca si voi toti , multi nu au pe nimeni sa ii inteleaga si sai ajute deci haideti sa ne ajutam unii pe altii . mailul meu este lucianalin24@yahoo.com . capu sus ca mai avem multe de dus :)

    2
    0

  • IOANA pe 5 Oct 2011, 14:02
    Eu m-am vindecat de depresie

    Depresia se trateaza !!!!!!!!!!!!!!!!!! Oameni buni va rog credeti-ma ca am stat o saptamana la pat din cauza anxietatii, depresiile si gandurile de sinucidere erau la ordinea zilei in viata mea pana mi-am adus aminte de Dumnezeu...cam tarziu pentru mine,o asa zisa crestina cum ma credeam. Stiam ca orice boala este din cauza unui pacat. M-am gandit ce pacate am (sufletesti in primul rand,nu fapte propriu-zise) si mi-am dat seama ca eram foarte mandra,imi placea sa ma laud si sa ma vada lumea bine. Imi lipsea cu desavarsire smerenia,asa ca am renuntat la cercurile vicioase in care imi pierdeam timpul si am incercat sa dezvolt smerenia si dragostea de oameni in suflet. Ma simt minunat acum,a fost o schimbare peste noapte...dar desi ma schimbasem ,tot mai simteam undeva in adancul sufletului o urma de regret si pana nu m-am dus sa ma spovedesc nu mi-am gasit linistea. Spovedania e ca o renastere,parca incepi o viata noua. Cautati-l pe Dumnezeu ,fiti smeriti si iubiti tot omul,mai ales pe cei rai. Mirzaten,Xanax si psihiatrul sunt istorie pentru mine si nu-mi vine sa cred ca am chemat ambulanta de 3 ori intr-o saptamana si ca am ajuns in asemenea hal,cand aveam tratamentul chiar langa mine. Va doresc la toti credinta si dragoste multa,pentru ca numai asta ne poate ajuta....Nimic nu este mai presus de Dumnezeu,asa ca Dumnezeu ,daca ii ceri ajutorul si vrei sa fii un om bun, te poate vindeca intr-o clipita,asa cum a facut si cu mine.

    13
    0

  • mai76 pe 20 Sep 2011, 14:21
    depresie

    Va pot ajuta cu retete naturiste de tratare a depresiei. Am fost ajutat si vreau sa ajut la randul meu. mariuspele@gmail.com 0764.420.816

    8
    2

  • eliza pe 2 Sep 2011, 22:22
    stare de tristete

    eu sunt tare trist in fiecare zi, pentru ca in fiecare zi vad porumbei calcati de masini si morti de foame aici in Spania, iar barbarii astia nu ma lasa sa le dau mancare, tipa la mine ca este interzis si m-au reclamat la autoritati. Mai sunt si pisici la care la fel le dau mancare pe ascuns si cu multa frica; din cauza asta simt ca mor de tristete pentru ca nu suport sa vad asa ceva zilnic.

    5
    6

  • Sebi pe 15 Aug 2011, 19:25
    sfat

    sfatul meu pt lupta impotriva depresiei: 1.SPORT...orice fel de sport...pentru baieti, sala de forta, box, orice ce te ajuta sa scapi de nervi....si pt fete fitness, alergari, bicicleta...sportul este cheia spre un suflet sanatos... 2.muzica...diferite stiluri, diferite genuri, rock, trance, house...imposibil sa nu aveti un gen de muzica care va trezi sentimente de bucurie, fericire sau liniste 3.filme de comedie 4.Dincolo de bine si rau - Friedrich Nietzsche Asa grait-a Zarathustra - Friedrich Nietzsche PS: nu sunt psiholog si nici n-as vrea sa fiu...dar sunt un bun ascultator si gasesc probleme la solutii...pt oricine are nevoie sau nu are nevoie ID de mess: dark_angel_hypa

    3
    0

  • Camelia pe 14 Aug 2011, 01:06
    Tratament depresie

    Depresia poarte fi cauzata de o proasta circulatie la creier. Deci incercati ulei de catina, Reishi, nuci, alune, suc de lamaie care curata vasele de sange, ulei de peste si miere cu laptisor de matca si propolis luata impreuna cu drojdie de bere. La http://www.vindecarenaturista.blogspot.com am strans tot ce am gasit naturist si pe majoritatea le-am incercat, Poate gasiti si acolo ceva.

    0
    0

  • soledad pe 28 Iul 2011, 17:47
    depresie,singuratatea ma ucide!!!!!

    am 19 ani si sunt casatorita de un an, sotul meu e pleca mai mereu in strainatate si raman singura mereu,asta pentru mine a devenit o ebsesie, singuratatea ma face sa devin sensibila, plang mereu si ma consum din cauza asta foarte mult,idea este ca il iubesc prea mult si ii simt lipsa poate prea mult de cat ar trebui,nu mai am nici un chef de viata,imi place sa stau singura sa plang, sa sufar, nu vreau sa fie nimeni in preajma mea,as vrea sa gasesc o solutie la problema asta, dar nu vad cum,daca cineva stie vro soluitie la asta aveti aici idd meu de mess

    20
    3

  • mihaela pe 27 Iul 2011, 14:50
    depresie

    am 27 ani si am 2 copii si de atunci numi trece depresia am ganduri de sinucidere ma simt singura si cred ca nimeni nu ma antelege nici macar sotul meu cu care am multe certuri ,sant si foarte nervoasa si cateodata nu vreau sa vad pe nimeni as dori sa fi singura pe pamant mi-am atseama ca am depresie si trebuie sa fac ceva dar nu stiu ce . nu mai sant sigura pe mine si nu am ancredere an mine ma gandesc ca daca as divorta nu as putea sami cresc singura copii.

    7
    2

  • irina gabi pe 22 Iul 2011, 00:32
    sanatate!!

    am avut si eu un caz in familie ..teribil sa lupti cu depresia ..insa daca voi constientizati ce aveti ,sunteti ca si vindecati .nu va mai lasati mintea sa va transforme in sclavii ei....SUNTETI CEEA CE GANDITI ! cititi despre legea atractiei,poate va convingeti. cumparati ganiel goleman-inteligenta emotionala ,cititi despre mintea umana ...e o carte cu cercetari stiintifice.medicina sufletului invinge pastilele,nu va mai intoxicati cu ele. NU MAI CERETI AJUTOR ! bucurati-va de frunza care se misca in vant dimineata ....de faptul ca traiti si ca respirati ! AJUTATI-VA VOI INSIVA ! voi puteti orice setati in minte !

    8
    1

  • alina pe 16 Iul 2011, 23:57
    Off sufar enorm

    Am 22 de ani si dupa nastere nu-mi mai revin din depresie,fetita are 1 an si 5 luni,va rog ajutati-ma

    4
    1

  • irina pe 2 Iul 2011, 10:09
    depresie

    Am 15 ani si ma lupt cu depresia de aproximativ 1 an si ceva. Am mai avut si perioade in care ma simteam bine dar au durat foarte outin 2-3 saptamani.Imi trec prin minte tot felulde ganduri. Am mai incercat odata sa ma sinucid dar probabil am luat prea putine pastile...,oricum depasisem situatia asta pana in urma cu o saptamana dupa ce am dat examenul. Pana acum fusesem prima pe scoala sh am luat numai premiul I dar la examen... am luat 6 la matematica, desi am luat 10 la romana, iar sansele mele de a intra la un liceu bun au scazut dramatic. Acest lucru m-a marcat foarte mult pentru ca si parinti m-au cicalit intruna.Pe langa asta am mari probleme cu socializarea pentru ca intotdeauna am fost foarte slaba, insa in ultimul timp luasem in greuate si incepusem sa ma simt bine , insa din cauza examenelor am slabit la loc si mi-am pierdut de tot increderea in mine.

    5
    1

  • alex pe 21 Iun 2011, 02:38
    noutate

    PS...recent s-a descoperit de doctorii francezi ca adolescentii care sunt sau au fost tratati contra acneei cu anumite produse medicamentoase s-au sinucis sau au tendinte spre acest lucru, ca o declansare a efectelor adverse.

    0
    0

  • alex pe 21 Iun 2011, 02:24
    In toate exista rezolvare

    Depresia este una dintre "bolile secolului", in mare parte provocata de stress, surmenare, sedentarism, consumul de "droguri" (alcool, tutun etc. Daca sunteti constient(a) de prezenta unei astfel de afectiuni, sfatul meu (dpdv al unei persoane care a trecut prin aceasta experienta) este de a lua masuri imediat....deja "ridicat piciorul de pe acceleratie" si sa sa va ocupati mai mult de voi insiva, iesiti in natura, mergeti la stadion si alergati cel putin 15 min/zi, orice activitate fizica este binevenita, sustinuta constant,dar nu "agresiva" ca sa va doboare si mai mult..probabil ca nu va fi usor imediat, insa dupa cateva sedinte la psihoterapeut sau psiholog sunt necesare pt ca doar un specialist este in masura sa detecteze cauzele si sa va puna ordine in ganduri....Acest specialist nu este un "doctor", nu va da medicamente si nu inseamna ca sunteti "dusi cu sorcova"....O igiena de viata corespunzatoare, 10% vointa si un bun terapeut este cheia tratamentului acestei "boli" . Mult succes, va pup pe toti ;)

    1
    0

  • danny pe 20 Iun 2011, 15:44
    depresie

    de vreo 4 ani sau 5 trec si eu prin aceasta boala numita,depresie,dar de vreo 2 luni incoace sa cam agravat,fara chef de viata,toti oameni mi se par dusmanii,am inceput sa ma intreb ce oare caut eu pe aceasta lume,e ceva de nedescris:((

    7
    0

  • cosmin pe 19 Iun 2011, 23:54
    depresie

    Buna as vrea si eu sa va intreb ceva de o saptamana ma-m despartit de sotia mea a fugit de la mine cu tot cu baietelul nostru de 2 anisori de atunci nu ma mai recunosc pe mine nu ma mai simt nu mai simt ca traiesc acum 5 zile lam visat pe copil si am inceput sa plang dupa cateva minute am vrut sa ma sinucid dar a intervenit mamica mea nu mai vreau sa ma gandesc la asa ceva dar infiecare zi imi vine sa fac asta nu mai pot ce e de facut va rog ajutatima cu un sfat

    10
    2
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 8 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod