Stima de sine si sexul

Acea sau acele persoane nu fac decat sa-si exercite drepturile pe care noi le atribuim fie ca asa ne-am obisnuit (educatia), fie din iubire (prea multa), fie din fuga de responsabilitate (cineva trebuie sa fie vinovat de ceea ce ni se intampla) etc.

Fundalul poate fi unul variat, ceea ce conteaza este momentul de trezire si lucrurile pe care alegem sa le facem cu viata noastra (fie ea sociala, familiala sau de cuplu).

Exista uneori o tendinta de a suprapune acea imagine general valabila cu cea specifica, intima noua. Sa ne amintim maniera in care alegem sa ne dezvaluim celor din jurul nostru!

Putem incepe chiar cu noi insene! Astfel, descoperim diferite grade de transparenta si, in acelasi timp, diferite fatete pe care alegem sa le aratam sau ne dorim sa fie vazute de catre cei din jur.

Revenind la relatia stima de sine si sex, interesant este impactul stimei de sine in alegerea partenerului de viata sau de cuplu, cu implicatii directe in tipul de relatie pe care il poti stabili sau accepta (in relatie cu celalalt).

In cazul unei stime de sine scazute, de exemplu, tendinta va fi:

  •  sa accepte regulile celuilalt (si asta pentru ca celalalt stie ce este mai bine pentru amandoi), prin infranarea propriilor dorinte, fantezii si imprumutarea dorintelor si a fanteziilor celuilalt (surogate ale propriei placeri);

  •  sa explice si sa-si asume sau atribuie mai usor evenimentele negative (esec, act ratat, lipsa de orgasm, impotenta etc.), prin invocarea unor cauze interne;

  •  sa isi asume intr-o mai mica masura vreun risc (iesirea dintr-o relatie de cuplu nereusita, solutionarea unei situatii conflictuale, abuz, violenta etc.), beneficiind de resurse putine de autoprotectie etc.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Homan Ana Maria pe 10 Feb 2011, 23:22
    teama de a face sex cu logotnicul meu

    nu stiu ce ar trebui sa mai fac sa mi dispara teama dea face sex

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod