Primul pas spre echilibru incepe din interior

Sa fii o persoana echilibrata inseamna in primul rand o stare de spirit anume, gandurile fiind la baza a tot ceea ce ni se intampla.

Sa fii o persoana echilibrata inseamna in primul rand o stare de spirit anume, gandurile fiind la baza a tot ceea ce ni se intampla.

Echilibrul poate fi tradus prin fericire, insa de foarte multe ori fericirea se confunda exclusiv cu partea materiala a vietii, ceea ce este complet fals. Intalnim constant persoane, care in ciuda faptului ca au tot ce si-ar putea dori din punct de vedere material, le lipseste ceva, spun ca pur si simplu nu sunt fericite.

Ne surprindem uneori, cand in agitatia de zi de zi, ne bucuram atunci cand vedem un rasarit de soare, cand un copil ne zambeste sau ne plimbam prin parc si auzim ciripitul pasarilor.

Acestea sunt acele momente in care, pentru cateva clipe, mintea noastra alege sa puna pauza tuturor grijilor si framantarilor noastre si reusim sa ne incarcam sufletul cu un sentiment de stare de bine si profunda relaxare. Mintea functioneaza ca un mecanism natural de aparare, fiind necesar ca din cand in cand sa iesim din starea de ingrijorare si framantare de care ne lasam coplesiti, si sa incercam doar sa ascultam, sa vedem sau sa simtim ca ce se intampla in jurul nostru si este cu adevarat minunat.


Putem alege insa sa lucram la gandurile noastre in mod constient. Auzim frecvent expresii precum „esti ceea ce mananci”, „esti ceea ce bei”, dar mai ales „esti ceea ce gandesti”. Gandurile au efect de bumerang, dar daca suntem in armonie cu noi insine, atunci suntem in armonie si cu ce se petrece in exteriorul nostru.

Incepe prin a-ti acorda zilnic cateva momente de ragaz si liniste in care sa te opresti si sa iei o pauza. Goleste-ti mintea de orice ar putea pune presiune pe umerii tai.
Imagineaza-ti ca esti undeva pe o pajiste insorita, plina cu flori si bucura-te de acest peisaj splendid. Alunga toate grijile si temerile, inceteaza sa te mai critici, uita toate acele actiuni sau evenimente care te incarca cu amintiri neplacute si alege cu atentie ceea ce lasi sa patrunda in mintea ta.

Antreneaza-ti zilnic mintea cu ganduri frumoase si senine si vei vedea ca adevarata fericire vine din lucrurile marunte, accesibile tuturor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod