Poveste adevărată: "Un avort mi-a distrus viaţa!"

Am 25 de ani şi mi-am distrus viaţa crezând că gestul meu o va îmbunătăţi de fapt. Am făcut un avort de dragul carierei şi acum mă aflu în situaţia de a nu mai putea vreodată să fac copii. Plătesc un preţ prea mare pentru o carieră efemeră.
Am 25 de ani şi mi-am distrus viaţa crezând că gestul meu o va îmbunătăţi de fapt. Am făcut un avort de dragul carierei şi acum mă aflu în situaţia de a nu mai putea vreodată să fac copii. Plătesc un preţ prea mare pentru o carieră efemeră.

Când aveam 16 ani, tata a primit pe stradă un fluturaş care anunţa o preselecţie de tinere pentru o agenţie de modele, la noi în oraş. Dintre cei trei copii din familie, tata întotdeauna a fost mândru de mine, pentru că eram cea mai reuşită. Sunt brunetă, am ochi verzi, eram pe vremea aia cea mai înaltă din clasă (acum am 1,78) şi, fără modestie, am un corp armonios. Nu chiar 90-60-90, dar pe aproape.

Aceste atuuri nu aveau cum să scape neobservate la preselecţie, aşa că am câştigat nişte cursuri gratuite şi o şedinţă foto ce aveau să mă introducă în lumea strălucitoare a prezentărilor de modă şi nu numai. Ce-şi putea dori mai mult o fată din Moldova fără alte oportunităţi?

În primii doi ani lucrurile au mers ca într-un vis. M-am mutat iniţial în Iaşi, apoi în Bucureşti, am renunţat la matematică şi geografie, materiile mele preferate, în schimb am învăţat ce minuni poate să facă fardul pentru nişte cearcăne sau cât de bine te simţi după o prezentare, când bei şampanie în compania creatorului sau a sponsorilor.

Geografia am învăţat-o mergând prin ţară cu firma care ne închiria, pe mine şi pe colegele mele, la diverse manifestări. Eram hostese, purtătoare de haine scumpe, bijuterii, sau promotoare de diverse produse.

Când am devenit majoră am fost remarcată de un tip care se ocupa de oranizarea multor evenimente din Bucureşti. Era şarmant, elegant, fin, cam toate fetele erau cu ochii după el, o prezenţă care atrăgea în orice companie s-ar fi aflat.
 
Poate că eu eram un pic mai întârziată din punctul ăsta de vedere, emoţional, şi, la început, nu am răspuns la avansurile lui. Fapt ce l-a determinat să insiste, să-mi facă curte, şi, în cele din urmă, să mă cucerească. Eram, în fond, o gâscă uşor de impresionat, chiar dacă mă speriam de intimităţi. Eram virgină.

Relaţia cu Doru a fost foarte frumoasă atâta timp cât a durat. El mi-a arătat Parisul şi Milano, el m-a sprijinit să intru la facultate. Aveam aproape 20 de ani când s-a întâmplat să rămân însărcinată. Am fost şocaţi amândoi, iar el, care fusese deja căsătorit şi avea de plătit o pensie alimentară, mi-a spus clar că nu-şi mai doreşte un copil.

În plus, a ştiut să-mi inoculeze aşa de bine ideea că sunt prea tânără pentru un copil, că îmi va strica viaţa, cariera, că am de terminat studii, de cucerit lumea, de, de, de...

Dincolo de toate astea, gândul meu principal ducea către el. Dacă el ar fi dorit să păstrez copilul,l-aş fi păstrat. În fond, era prima mea dragoste, primul bărbat pe care am deschis ochii, ce-ţi poţi dori mai mult decât să ai un copil cu el?

Văzându-mă că oscilez – chiar dacă nu i-am spus niciodată explicit gândul meu cu privire la el şi la copil – Doru a decis că cea mai bună metodă de convingere e să mă părăsească. Aşa că m-am trezit într-o zi, fără un job fix, fără locuinţă şi fără iubit. Doar eu cu corpul meu frumos, care mă ajutase până atunci să câştig bani, dar care, în câteva luni, avea să fie o povară.

Unde să mă duc? Am plecat acasă la părinţi, iar mama m-a dus la spitalul din localitate. Eram deja însărcinată în 3 luni, iar în timpul intervenţiei lucrurile s-au complicat. Poate că de vină au fost şi medicii, nu ştiu exact. Cert e că după ce m-am trezit din anestezie mama plângea lângă patul meu. Aveam să aflu mult mai târziu de ce.

Medicii îmi scoseseră uterul pe motiv că „fusese compromis de sarcină”. Nu ştiu nici acum ce înseamnă asta. Cineva mi-a spus că probabil în timpul chiuretajului, medicul a perforat uterul, de aceea am fost anesteziată complet şi operată imediat.

Pentru mine oricum nu mai contează acum. Au trecut deja câţiva ani de atunci. N-am mai avut decât relaţii pasagere. Doru a murit pentru mine, la fel ca şi copilul nostru. Probabil că relaţia noastră n-ar fi fost de durată, dar de ce a trebuit să mă coste atât de scump?
Acum am 25 de ani, sunt încă frumoasă, am terminat o facultate de drept, ca toate fotomodelele, dar ce folos? Sunt conştientă că doar mi-am cumpărat o diplomă. În viaţă lucrurile nu sunt ca în filmul „Blonda de la drept”.

Câştig bani din vânzarea trupului meu, pentru diverse prezentări, dar cât timp o mai pot face? Zilnic se alătură acestei cohorte de fete frumoase care se consumă pe catwalk, altele mult mai tinere. 
Apoi, spre deosebire de alte fete eu sunt doar un bun consumat şi avariat. Nici dacă sufletul mi-ar renaşte şi m-aş îndrăgosti din nou n-aş putea să sper la o căsnicie.

Cine ar vrea să se căsătorească cu o femeie care nu poate avea copii?
 

Comentariile 1-50 din 51

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • irina pe 2 Iul 2014, 21:26
    capul sus si mergi inainte

    niciodata nu trebi sa disperi chiar daca tiapare in cale un deal tu tre sal ridici te inpedici atunci te ridici simergi inainte sinainte nu tre sa disperi ca greutatea noastra care o avem sau problemele noastre care le avem nu sunt mai mari si mai grele ca cum o fost a domnului isus hristos cind o dus crucia in spate pentru pacatele noastre

    0
    0

  • Ralu pe 20 Nov 2013, 13:11
    Never give-up!

    Da...e o poveste trista. E greu de trecut peste asta... Fiecare om cu soarta lui. Toate comentarii le- am citit...Fiecare isi exprima parea sa si da sfaturi.. De exemplu, situatia mea tot a fost dificila. La 27 de ani am ramas incarcinata, dar la luna 6-sea am pierdut copilul. Din greseala medicilor am ramas fara 60% de uter , am avut metroragie . Sentita medicilor a fost cruda- eu n-o sa pot concepe copilul pe calea naturala. A fost foarte greu sa treci peste asta si sa te impaci cu gandul ca n-o sa poti sa ai copii. Am cazut in depresie, am mers la psiholog. Si el m-a sfatuit sa ma gandesc la posibilitatea apelarii la mama purtatoare sau la infierea unui copil. Si de atunci parca mi-am dat seama ca nu totul e pierdut si exista o sansa sa devenim parinti. Aici ne-a venit in ajutor Ucraina, unde surogatul este permis si reglementat. Centru Biotexcom din Kiev a facut tot posibilul, ca noi sa devenim parinti unui minunat bebe. Ia r acum ne gandim la adoptia.... Vrem o familie mare! De aceea niciodata nu trebuie sa te resemnezi cu soarta grea, din orice situatie exista o iesire. Never give-up!!!

    1
    0

  • cojocariua pe 15 Nov 2013, 19:07
    toate au un rost pe lumea asta

    Nu fii pesimista, nu te judeca, ai facut ce ai simtit si poate ca asa a fost sa fie. Eu cred ca toate au un rost pe lumea aceasta, toate se intampla cu un scop, din care noi sa invatam, sa fim mai buni, sa apreciem mai mult ce avem. Am intrebat odata un preot de ce mor copiii asa de mici. Preotul mi-a spus ca asa a fost mai bine pentru el si pentru cei din jurul lui, pentru ca daca traia atuncinu avea o viata buna, era criminal si facea multe rele. Poate fi o explicatie si asta. Poate ca asa este scris sa nu ai copiii sau sa intalnesti pe cineva care te va iubi pentru cine esti tu, nu pentru ca vrea doar sa aibe copii cu tine. Poate ca iti este scris sa adopti un copil care are nevoie de tine.... sunt multe posibile explicatii. Eu zic sa traiesti clipa, sa te bucuri de ce ai, de ce poti avea si sa nu te mai gandesti la trecut si la ce nu poti avea. Priveste cu optimism spre viitor, traind in prezent fiecare clipa. Iti doresc numai bine.

    2
    2

  • anca fogoros pe 26 Oct 2013, 20:14
    Incearca sa iti recapeti increderea.....

    Incearca sa iti recapeti increderea in tine.Si am facut un avort in urma cu cativa ani,asa ca nu am de gand sa te critic sau sa iti spun cat de mare este pacatul pa care l-am facut si eu si ti.Ma rog....bineintelas ca asa ceva este de uitat din moment ce esti sigura ca nu ai nici o sansa sa mai faci copii si eu iti spun ca inca mai exista barbati intelegatori,cu care poti discuta si care te pot ajuta sa treci peste perioada asta cumplita din viata ta,asta depinde de ce fel de persoana ai langa tine,din cate s-a dovedit a fi acel DORU nu are legatura cu ce scriu eu aici. La fel cum m-am gandit si eu atunci la mine la fel ma gandesc si la tine acum....amandoi ati avut vina,poate am fost prea egoiste si durerea pe care am simtit-o atunci si inca o mai simtim nu ne lasa gandim lucrurile asa cum sunt.adevarul este ca am fost iresponsabile si egoiste.TE INTELEG PERFECT. Nu vreau sa iti dau solutii despre ce sa faci ca sa ai un copil pentru ca sunt sigura ca le sti,de altfel ti le-au mentionat toti in comentariile de mai sus.Incearca sa iti refaci viata intr-un alt mod cu alt job,niciodata nu sti de unde iti vine norocul,considera ca job-ul asta a fost ceva legat de adolescenta si nimic mai mult. Toate ce ti s-au intamplat in acea perioada lasale acolo unde au ramas(nu o sa poti uita),leaga-te de oameni care au o oarecare valoare sufletesca,mai ales cand vine vorba de barbati,cred ca iti poti da seama cam ce vor de la tine,nu te mai lasa dusa de val. Ma gandesc cat de mult am suferit eu acum 7 ani cand am avut o alta viata ,o alta relatie si un avort din acea relatie,imi amintesc cat de mult am decazut in fata ochiilor mei,dar mai ales aveam impresia ca innebunesc. Am luat decizia sa vin in Grecia in concediu la unchiul meu in vacanta,sa imi revin(iti spun ca nimeni nu stie de ce eram asa cum eram,nimeni nu stie de avort nici in ziua de azi)si am ramas pana in ziua de azi,adica de 6 ani.Viata mea a luat o intorsatura diferita fata de ce visam in urma cu 6 ani. Azi ma gandesc ca a fost un vis tragis dar despre care cred ca s-a terminat bine dupa cate am trecut. Asta sa faci si tu,nu te lasa coplesita de ganduri ,oameni si imprejumi,incearca sa te schimbi.II greu,stiu,dar gandeste-te ca nu ai incotro.SUCCES

    1
    0

  • Cristi pe 17 Oct 2013, 17:54
    nimic nu e pierdut

    Nu doresc sa critic pe nimeni, vad unele comentarii de genul: " Acesta este un păcat strigător la cer. Este uciderea la mijloc, nu este cu nimic mai uşoară. Ascultaţi toţi cu luare aminte: sângele lor cere răzbunare. De asemenea, nu vei avea noroc cu ceilalţi, ci numai plâns şi jale. Răzbunarea sângelui vărsat se face fără milă, ori îţi ia Dumnezeu şi pe ceilalţi, ori vor cere însuşi capul mamei". Acestea sunt persoane care afirma ca stiu cum actioneaza Dumnezeu, sunt doar rataciti. Imi permit sa spun ca Dumnezeu cel adevarat e iubire neconditionata nicidecum razbunare, sa nu crezi niciodata ca ceea ce ti s-a intamplat e o pedeapsa divinitatii. Pe undeva am citit: "Cred că noi toţi suntem aici pentru a experimenta lucruri diferite şi nimeni nu ar trebui sa comenteze experientele nimanui, deoarece experienţele sunt doar diferite modalităţi de a ne regăsi sinele nostru.Și mai cred că în fiecare experienţă există înțelepciune iar noi trebuie doar să fim răbdători să o găsim". Daca iti place sa citesti poti incerca cartea autoarei: Louise Hay: Poti sa-ti vindeci viata. E ocarte extraordinara!

    0
    2

  • Cristi pe 17 Oct 2013, 17:53
    nimic nu e pierdut

    Nu doresc sa critic pe nimeni, vad unele comentarii de genul: " Acesta este un păcat strigător la cer. Este uciderea la mijloc, nu este cu nimic mai uşoară. Ascultaţi toţi cu luare aminte: sângele lor cere răzbunare. De asemenea, nu vei avea noroc cu ceilalţi, ci numai plâns şi jale. Răzbunarea sângelui vărsat se face fără milă, ori îţi ia Dumnezeu şi pe ceilalţi, ori vor cere însuşi capul mamei". Acestea sunt persoane care afirma ca stiu cum actioneaza Dumnezeu, sunt doar rataciti. Imi permit sa spun ca Dumnezeu cel adevarat e iubire neconditionata nicidecum razbunare, sa nu crezi niciodata ca ceea ce ti s-a intamplat e o pedeapsa divinitatii. Pe undeva am citit: "Cred că noi toţi suntem aici pentru a experimenta lucruri diferite şi nimeni nu ar trebui sa comenteze experientele nimanui, deoarece experienţele sunt doar diferite modalităţi de a ne regăsi sinele nostru.Și mai cred că în fiecare experienţă există înțelepciune iar noi trebuie doar să fim răbdători să o găsim". Daca iti place sa citesti poti incerca cartea autoarei: Louise Hay: Poti sa-ti vindeci viata. E ocarte extraordinara!

    1
    0

  • ploiesteanu pe 19 Sep 2013, 13:29
    "Un avort mi-a distrus viata"

    Razbuna-te. Du-te la Doru si impusca-l la oua.

    3
    0

  • Arsenie Boca pe 29 Mai 2013, 13:02
    Pacat foarte grav

    AVORTURILE 26. Altă durere pe care o aveţi voi, mamelor, taţilor, sunt copiii lepădaţi. Acesta este un păcat strigător la cer. Este uciderea la mijloc, nu este cu nimic mai uşoară. Ascultaţi toţi cu luare aminte: sângele lor cere răzbunare. De asemenea, nu vei avea noroc cu ceilalţi, ci numai plâns şi jale. Răzbunarea sângelui vărsat se face fără milă, ori îţi ia Dumnezeu şi pe ceilalţi, ori vor cere însuşi capul mamei. Ştiţi bine că aceasta se оntвmplă la multe atunci pe loc. Iar aceasta aşa se tocmeşte că altă supărare vei avea оn casă, că оţi pierzi cumpătul şi uiţi de marea milă a lui Dumnezeu, ce o are cu toţi păcătoşii, şi se apropie diavolul de tine şi оţi bagă оn cap gвndul să-ţi iei lumea în cap şi să-ţi faci capătul. Acesta este glasul оmpotriva tuturor celor care fac aşa. 27. Mare ispitire păţesc mamele care fac aşa, care au ucis copii. Iar dacă vrei să scapi tu şi ceilalţi copii, pe care i-ai făcut, trebuie să pui în loc tot atâţi copii, ai altor femei sărace şi să-i botezi, iar dacă nu, ia-i şi botezaţi gata şi să îngrijeşti de dânşii ca de copiii tăi, cu îmbrăcăminte, cu încălţăminte, făină, bani de şcoală, până ce sunt în stare să-şi câştige pâinea, şi ce scoţi din copiii tăi, să iasă şi din aceia. Iar toate necazurile pe care le vei avea în vremea aceasta, fie pentru ei, fie de la ei, să le rabzi pe toate, nădăjduind în mila lui Dumnezeu, că îţi va ierta păcatul, căci prin răbdare ispăşeşti păcatul. Milostenia cu osteneală, biruie înaintea judecăţii. 28. Vrei copii puţini, nu lăsa bărbatul să se atingă de tine. Însă ca să puteţi face lucrul acesta, trebuie să vă înfrânaţi cu postul, iar eu zic cu foamea. Căci trupului acestuia de pe noi nu-i pasă dacă ne bagă în focul iadului. De aceea, ar trebui ca nici nouă să nu ne pese de poftele lui, ci să le mai ucidem cu postul. 29. Te sfătuieşte bărbatul ca să ucizi copiii? Sfatul este ucigaş, nu-l asculta, ci mai bine rabdă să fii alungată de la casa lui şi Dumnezeu va vedea osteneala ta şi nu te va părăsi, ci te va milui, de vei fi vrednică. În toate acestea de până aici se încurcă oamenii care nu postesc, căci aceştia sunt izbiţi de toate relele care de la stomac încep, iar eu vă spun că şi de la brâu în jos. Prin urmare, să vă pocăiţi şi să nu mai păcătuiţi. Să alergaţi la spovedanie curată şi la Sfânta Împărtăşanie, căci altfel nu vine ocrotirea lui Dumnezeu asupra voastră şi asupra avutului vostru. Nu uitaţi însă, că postul este poarta, iar patrafirul este uşa. Iar, cu acestea, vine ocrotirea vie a lui Dumnezeu, fără de care nu putem face nimic, «Mărturisi-voi Domnului fărădelegea mea şi îndată a ridicat pedeapsa păcatului meu» (Psalm 31). Asupra noastră atârnă pedeapsa păcatului şi urmează să-l ispăşim şi să-l scoatem din obicei. «De aceea, toată sluga să se roage la vreme, chiar potop de ar veni, să nu-l poată potopi». Vedeţi cum trebuie să vă fie aşezământul minţii, inimii şi trupului vostru, curăţite, căci Dumnezeu nu păzeşte trup spurcat, inimă şi minte cu vicleşug, iar dacă ne îndreptăm, zilele se înseninează şi ne vom bucura. 30. Din cauza avorturilor romвnilor ne vor stăpânii ţiganii.

    0
    2

  • madalina pe 22 Mai 2013, 15:24
    Arsenie Boca poate fi un bun sfatuitor in privinta avorturilor

    Si de ce zic acest lucru deoarece am citit cateva carti de ale sale vi le recomnand sa le cititi si va garantez ca va va schimba viata........

    1
    1

  • Nico pe 18 Apr 2013, 19:45
    Infiaza un copil

    De ce nu infiezi un copil? Sa iei alaturi de tine un sufletel abandonat si sa-i oferi o viata pe care sigur n-ar putea sa o aiba intr-un centru de plasament. Iar barbatul potrivit pentru tine te va iubi oricum

    1
    0

  • Madalina pe 14 Iul 2012, 16:17
    buna

    Stiu exact cum teai simtit eu am 13 ani si nuss de genuriel aste dar nu e bine sa faci asta unui copil cu greu cu bine e copilul tau si a lui doru stiuu cum teai simtit in momentu acela trebuia sa va canditi bine si trebuia sa fie alaturi de tine peste tot pt ca e si copilul lui eu iti urez suces in viata si esti foarte frumoasa

    3
    1

  • madalina pe 22 Nov 2011, 19:38
    Si eu sunt in aceasi situatie

    Si eu acum 3 ani am facut un avort...si eu in urma avortului am avut de suferit...nu mai pot face copii...iar acum sunt casatorita un tip...nu trebuie sa te gandesti k nu o sa ai pe nimeni pt k nu poti face copii nu....in primul rand el trebuie sa te iubeasca pe tina ca persoana nu ca....ce poti sa faci ce nu...nu ce ai ce nu....dak te iubeste cu adevarat va intelege. cum este sotul meu... sunt atatia copii care asteapta ca o familie sa vina la ei.....poti infia un copil...dak il cresti u e ca si cum e al tau...crede-ma ca si eu am infiat un copil...mult succes t pop madalina din bucuresti

    6
    1

  • bolosin florin pe 1 Mar 2011, 19:20
    UN AVORT MI-A DISTRUS VIATA

    Daca ne marturisim pacatele, daca le regretam Dumnezeu poate sa ne ierte toate pacatele facute, prin Domnul Vietii, prin singurul Mantuitor, prin Domnul Isus. Cu prietenie, Bolosin Florin -membru in Biserica Baptista Sfanta Treime din Deva.

    7
    5

  • bolosin florin pe 1 Mar 2011, 19:15
    UN AORT MI-A DISTRUS VIATA

    Este o tragedie ceea ce se intampla in zilele noastre, cand mama cu copilul, doi pacienti se duc la spital sanatosi, mama se intoarce acasa bolnava, iar copilul ramane la spital fiind omorat. Dumnezeu este cel care ne-a creat, suntem facuti dupa chipul si asemanarea Domnului, omul nu poate dispune nici de viata sa nici de-a altuia. Dumnezeu este autorul vietii , noi suntem chemati sa spunem Nu avortului si Da vietii.Mamele noastre ne-au dat sansa sa traim ,la randul nostru si noi suntem datori sa protejam viata copiiilor nostri. Cu prietenie, Bolosin Florin -membru in Biserica Baptista Sfanta Treime din Deva.

    6
    2

  • Ioan pe 16 Feb 2011, 18:16
    Credinta si nadejdea in Dumnezeu te mai poate salva.

    Toata lumea vine cu opinii, pozitive sau mai putin pozitive. E normal, fiecare vrea sa ajute cu ceva prin parerile sale. Trebuie sa tii cont de un singur lucru: cainta. Sa te rogi si sa`ti duci viata ca un bun crestin mai departe si sa ceri iertare Bunului Dumnezu si Maicii Sale. Daca vei face asta, Dumnezeu se va milostivi asupra ta si te va ajuta. Inca ceva important, cauta`ti un duhovnic, marturiseste`ti pacatul si savarseste canonul pe care ti`l da. Dumnezeu sa te ajute!!! lasa`mi id`ul tau pe adrwsa mea sa mai tinem legatura

    4
    3

  • Sam pe 4 Feb 2011, 14:49
    Cine te iubeste o sa se casatoreasca cu tine, cine nu nu te iubeste destul

    Stai linistita, copiii chiar daca nu ii poti face ii poti infiia. Sunt destui copii care asteapta sa aiba o familie. Cat despre barbati, sa nu-ti fie frica sa spui ceea ce crezi, ce doresti si ce esti.

    4
    1

  • silvia pe 1 Feb 2011, 15:09
    povestea de viata

    Esti foarte tanara si tentatiile /ispitele sunt la tot pasul dar urmarile de acest fel sapa adanc in suflet pt. o persoana sensibila si cu bun simt lasat de la DUMNEZEU. Drumul pe care ai mers si poate inca mergi e un drum gresit /ma refer la profesie/; este o lume a desertaciunilor cu tentatii false si e greu sa gasesti un barbat care sa aprecieze o viata curata de familie; si eu am fost tentata in tinerete sa merg pe cai gresite si am facut multe avorturi /avortul este unul dintre cele mai grele pacate pt. ca suprimam cu voie sau fara voie viata data de DUMNEZEU - cel mai mare DAR - iar sufletele lor nu mai pot intra in IMPARATIA CERURILOR pt. ca nu au fost botezati, iar P L A T A acestui pacat e ff. greu de suportat pt. sufletul mamei ; e fff. important sa ai un duhovnic care sa-ti spuna ce sa faci mai departe si poate sa vezi altfel viata, sa ai alte repere; am intrebat un preot daca pot sa botez un copil si mi-a spus ca nu mai am acest drept si mi-am dat seama inca o data cat de pacatoasa am fost si mi-a spus ca nu pot sa-mi rascumpar pacatul decat incurajand o alta viata, ducand o munca de lamurire fata de o potentiala mama care vrea sa avorteze sa nu faca acest mare pacat. De aceea am simtit nevoia sa-ti scriu si eu dar nu stiu daca vei mai avea puterea sa mai citesti pt. cate sfaturi ai primit pana la acest rapuns, mult prea multe sfaturi si din pacate multe gresite din partea altor femei; vreau sa va spun dragelor si dragilor ca orice metoda de contraceptie este un pacat fata de DUMNEZEU si Legea pe care ne-a lasat-o tuturor si orice conduita departata de aceasta lege duce la boala si la consecinte dureroase -Parintele ARSENIE BOCA a scris ,printre multel sale scrieri, o carte care se cheama CASATORIA CA TAINA in care ne explica d.p.v. al teologului, dar si al celui care a facut si medicina intre-un mod unic multe taine. Sper ca ati auzit de EL, un Sfant contemporan - cautati pe net numele Lui si veti avea mult de castigat. Cand ai credinta dreapta in DUMNEZEU si incepi sa comunici cu EL se intampla adevarate minuni si orice greutati vom intampina nu trebuie sa deznadajduim pt. ca deznadejdea vine de la cel rau ci sa ne calim si sa ne maturizam. Iti doresc sa gasesti calea catre EL si vei vedea ca viata ta se va schimba , nu sunt vorbe doar pt. afisare pe site ci trairi din experienta proprie. DOAMNE ajuta! tuturor.

    4
    4

  • S Doru pe 31 Ian 2011, 18:15
    Un mic ajutor pentru eva

    E dureros ce ti sa intamplat dar ca raspuns eu cred ca ai putea de un mic ajutor cuiva care nici macar nu a apucat sa traiasca un sfert din anii tai si sper ca de acolo de unde dai sa ti se inmulteasca inapoi. http://www.mariaeva.ro/povestea-evei-maria/

    4
    0

  • Ioana pe 31 Ian 2011, 02:11
    Pt Anna1991

    "asa sunt fetele din Moldova... naive"...nu cred ca conteaza din ce regiune esti ca sa stii de prezervativ sau anti.....vinovati sunt si parintii ca nu vorbesc mai mult cu copii lor....le e rusine sau nu stiu ce gandesc.NU CRITICA PE ALTII PENTRU CA PROSTIA E PESTE TOT. Gandeste te ca ea avea 16 ani..nu stiu daca avea macar internet sa se informeze.....Viata merge inainte,cu bune si cu rele

    5
    1

  • nic pe 30 Ian 2011, 22:20
    ?????

    la ce ne-am nascut dact tot murim????

    1
    5

  • Cristina pe 30 Ian 2011, 21:52
    Cine ar vrea sa se casatoreasca...?

    Nu esti singura care isi plange in pumni pentru ceea ce a fost. Esti tanara si frumoasa, ai sansa de a trai din plin, bucura-te. Dasca nu poti avea ce doresti, imvata sa doresti ce poti avea. Cat despre sexul masculin: poti avea orice barbat iti place, iar daca vine vorba de o casatorie, iar ceea ce ai ales refuza: nu-i bai. Nu era cel potrivit pentru tine. Ai sansa care o are orice barbat: traieste fara obligatii si ia tot ce poti de la viata cata vreme poti. Bafta!

    5
    1

  • Ana1991 pe 30 Ian 2011, 21:10
    (((nu avort....

    nu cred ca'i corect ceea ce ai facut tu,dar tot'odata shi parintii tai sunt vinovati,atit de fragita shi tinara in lume nu chiar ushor...poti sati spun ca ai facut un pacat mare shinca la a '3'a nu luna nu se recomanda avort,pacat ca nimeni nu te'a avertizat(((dar ce sa'i faci asha sunt fetele din Moldova...naive....o sa ai totush un succes capul sus....sper ca Domnu it'i va ma'i da o shansa....shi nu uitati fetelor de contraceptive...Urasc prostia....

    1
    3

  • romina pe 30 Ian 2011, 20:40
    viata merge inainte!!

    nu cred ca trebuie sa gandesti asa de negativ..esti tanara frumoasa si inca ai multe de facut in viata asta..asa ca fi optimista si stai linistita ca o sa gasesti si barbatul care o sa te iubeasca si o sa te aprecieze asa cum esti tu!..si acum sunt multe modalitati de a avea copii. Asa ca, capul sus intodeauna!!!!!

    1
    2

  • maya pe 30 Ian 2011, 19:59
    mai exista o sansa

    situatia ta se poate rezolva prin intermediul unei mame-surogat care sa-ti poarte copilul.probl principala este cea a banilor...

    5
    0

  • ana pe 30 Ian 2011, 18:45
    capul sus

    la fel am patit si eu adica aproape la fel aveam 17 ani cand am facut un chiuretaj si o nenorocita de doctora mi-a perforat uterul si mi-a rupt prapurele am trecut cu bine peste tot norocul meu a fost cu un doctor de la sp cantacuzino dr. popa care mi-a salvat uterul si acum am un baietel de 13 ani asa ca capul sus si mergi mai departe

    3
    1

  • Ana pe 30 Ian 2011, 18:42
    buna

    in urma cu 2 ani am trecut si eu printr-un avort. am o varstra apropiata de a ta si oarecum se aseamana povestile noastre: si eu am ramas insarcinata si baiatul ma parasit doar ca parintii mei nu au aflat nici azi. acuma am o relatie cu alt baiat dar mereu ma gandesc la fluturasul pe care nu l-am lasat sa zboare, la care i-am rupt aripile. ieri s-au implinit 2 ani si imi pare atat de rau, cred ca toata viata o sa ma mustre constiinta

    4
    0

  • THUNA pe 30 Ian 2011, 17:47
    trist.....dar trebuie sa mergi mai departe

    E foarte trist ce ne-ai povestit despre viata ta si cred ca din asta ar trebui sa invete tinerele fete,protectia sa fie pe primul plan.Nu uita ca fiecare om are umbra lui pe pamant si candva i-ti vei gasi si tu umbra ta.Trebuie sa vorbesti cu un preot sa-ti descarci sufletul si durerea care te apasa.Cand vei gasi barbatul iubit cred c-ar trebui sa-i povestesti ce-ai patit sa nu-si faca sperante desarte si poate da va avea el un copil si-l vei iubi ca pe propriul tau copilas sau daca nu sa stii ca sunt de parere cu alte eve de mai sus si infierea e o solutie asa vei oferi dragoste unui suflet trist si indurerat si asa vei avea liniste sufleteasca daruindu-i dragoste acelui copil.Cat despre barbatii care fac ce-a facut"fostul tau"sunt niste lasi,umbla dupa placeri dar de responsabilitati fug ca dracul de tamaie.Ai grija cu cine te combini in viata nu tot timpul gasesti si un suflet bun.Am vazut ca printre noi este si un barbat trecut deja de prima tinerete(petre)se vede ca judeca alt fel si este un barbat care in viata a respectat omul de langa el,mai sunt si barbati din astia dar cam rar in ziua de azi. Cel mai important lucru,acum,e ca esti sanatoasa si roaga-te Celui de Sus sa te ierte si sa aiba grija de sufletul tau in continuarie. Te pup si ai grija de tine pe viitor,pa,pa

    7
    3

  • Gabriela pe 30 Ian 2011, 17:37
    capul sus....

    ...draga mea, desi nu am trecut printr-o astfel de experienta pot sa te incurajez si sa-ti spun ca in tot raul este si un bine...acum constientizezi mai bine ca oricine ce inseamna toate astea si nu uita ca sunt foarte multi copii pe lumea asta care isi doresc o mama...alaturi de o persoana care sa te iubeasca si sa te aprecieze pentru ceea ce esti, nu pentru cum arati...este f dureros si greu de trecut dar intotdeauna exista speranta....asa dar capul sus, si o sa vezi ca in viata sunt si lucruri frumoase, trebuie doar sa le descoperi.... Dumnezeu sa te ajute!

    2
    1

  • Korina pe 30 Ian 2011, 16:23
    ....

    ...Dan... ...Anatole France a spus: ''Cel mai frumos dar facut cuiva este speranta''. Nu uita de acest lucru.

    2
    0

  • 2sweet pe 30 Ian 2011, 15:36
    pt acest articol ..

    ..pot spune doar atat : "priveste-o ca pe o experienta" -totul se intampla dintr-un anumit motiv .. Delia are dreptate ..in privinta copiilor. Pot spune ca sunt un nimic, iti citesc viata , rezumata intr-o pagina..si toti cei care o citesc ..n-au habar ce simti,ce-ai simtit ..ci doar te putem incuraja .. .fi tare .. multumim pt ca ai avut curajul sa relatezi intamplarea ..si sunt sigura ca spunand ce ti s-a intamplat.. ajuti o gramada de fete, care pot pica in tentatia dragostei.. si mda ..care cred in iubirea unui barbat (nu insinuez ca e total grsit sacrezi ..dar mna..)..(si apropo ..DAN .. nu stiam ca parapantele sunt de fapt femeile care se daruiesc unui singur tip..) ..dar te sfatuiesc sa nu mai folosesti cuvinte , daca nu le cunosti intelesul :))

    2
    0

  • betiii pe 30 Ian 2011, 15:35
    Viata este frumoasa daca ai sanatate!

    imi pare nespus de rau sa aud asa ceva ,dar atita timp cat esti sanatoasa ,bucura-te de viata.

    1
    1

  • 2sweet pe 30 Ian 2011, 15:23
    pentru dan ..

    ..daca nu ai nimic bun de spus, mai bine taci ..!.. se gasesc tot felul de filozofii sa-si lase "excremente" peste tot,pt ca doar asa se pot numi parerile voastre .. si de fapt habar n-au de nimic! ..daca n-ai habar sa-ti dai cu parerea, mai bine tine-o pt tine, pt ca sincer daca te-ar duce capu ,nu te-ai afla pe un site lasand commenturii stupide, ci ai fi undeva "sus" ..asa ca nu da nimeni 2lei pe parerea ta..!

    1
    2

  • delia pe 30 Ian 2011, 15:04
    priveste inainte!

    @dan, cine esti tu ca sa judeci aceasta fata? pentru vorbele care le-ai spus esti un misogin, ce a fost parasit de mai multe femei, pentru ca nu ai fost in stare sa le tii langa tine! aruncati cu pietre in ea, voi, cei care nu ati pacatuit niciodata! de ce sa se sinucida? sinucide-te tu! draga mea, viata nu se termina aici! daca esti frumoasa si desteapta, un barbat te va iubi pentru ceea ce esti, nu pentru ca nu vei avea in pantece in copil! poti ajuta un suflet strain infiind! o mama este cea care creste copilul nu cea care ii da nastere! sunt atatea femei ce dau nastere si ii parasesc in orfelinate!

    1
    1

  • Tanea pe 30 Ian 2011, 14:22
    totul va fi bine...

    cu timpul vei adopta un copilash, care ii vei da toata dragostea de mama, si se va gasi un barbat care va va iubi cu adevarat, caci nu sunt toti porci ca ela..... credema!!!!!!!!!!!!!!!!!eu am 23 si am o fatita de 5ani, mam divortat cind fata avea 7 luni, miam finisat si studiile, inca nu mam recasatorit,dar sper ca e pe aici.........mult succes!!!!!!!!!!!!!eu sunt din Chisinau

    2
    0

  • Doru pe 30 Ian 2011, 14:13
    Așa iți trebuie!

    Ai procedat tipic pentru orice țărancă pițipoancă care cum dă de bani și de succes uită cine este cu adevărat și clachează. Viața ''răspunde'' tuturor! Dar... din greșeli învață omul.

    1
    7

  • emma pe 30 Ian 2011, 13:56
    Esti norocoasa!

    Exista femei care au probleme grave de sanatate si nu pot avea un copil, si nu fac o tragedie din asta, unele lucruri in viata sunt menite sa ne invete cate ceva, sa ne responsabilizeze. Doar un idiot egosit incapabil sa te iubeasca pe tine ca om, va refuza sa se casatoreasca cu tine...sunt barbati si barbati, tu trebuie sa te faci respectata....si iubita, daca ajungi iar langa un om ca cel care te a parasit desi ii purtia copilul...in loc sa te ocroteasca, iubeasca mai mult, te-a parasit...deschide ochii , viata unei femei nu se reduce la o sarcina...ai gresit, ca noi toti de altfel...insa pentru a fi mama si a iubi un copil nu trebuie musai sa-l porti in pantece, numai oamenii ingusti la mine considera ca ideea de adoptie e ceva absurd...exista un rost al lucrurilor aflate sub Ceruri...

    3
    0

  • pepsych pe 30 Ian 2011, 13:48
    capul sus!!

    Sunt multe femei care nu pot avea copiii, dar mai exista si psibilitatea adopitiei, nu cred ca acest lucru ar trebui sa fie un impediment. Deasemenea cred ca barbatul de langa tine nu trebuie sa te iubeasca pt ceea ce ii poti oferii sau nu, ci pentru ceea ce esti tu ca om. Capul sus si o sa vezi ca lucrurile se vor indrepta intr-un fel sau altul, tu trebuie doar sa rezisti si sa continui sa lupti pt fericirea ta...

    2
    2

  • petre pe 30 Ian 2011, 13:44
    asa e viata

    Sunt un barbat casatorit si am 51 de ani,am trecut si eu prin viata si am vazut enorm de multe ,niciodata nu am profitat de o fata desi pe vremea aceea in 1979 eram un baiat dragut,aveam bani,casa dar la fete nu le placea ca nu eram extravagant,nu poti fi ceea ce nu esti.Urasc barbatii care profita de femei ca au bani si o functie,realitatea e ca si ele sunt de vina ca nu se uita la suflet ci la profituri materiale.Nu esti singura patita am cunoscut foarte multe in situatia ta,e grea reabilitarea dar cu vointa si cu cineva intelept si cu suflet curat vei reusi.

    5
    1

  • Dana pe 30 Ian 2011, 13:41
    Trebuie doar sa crezi !

    Citindu`ti povestea,am tresarit. Si eu am trait ceva asemanator..Te inteleg,stiu cat de greu este. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ridici un zid intre tine si restul,sau, sa crezi ca fericirea,casatoria nu sunt pentru tine. In ceea ce priveste copiii,daca iti doresti cu adevarat sa`i ai,poti adopta. Sunt multe suflete care au nevoie sa fie iubite si ocrotite. Important este sa nu renunti la a fi tu insati !

    2
    1

  • ciprian leon pe 30 Ian 2011, 13:40
    buna

    fara comentariii ... e drepd ceea ce ai zis in finall ..

    1
    1

  • Dan pe 30 Ian 2011, 13:27
    povestea ar fi prea trista sa se termine asa

    merita sa continui, sa povestesti ce ti s-a mai intamplat si sa raspunzi la comentarii:d

    2
    1

  • raluca pe 30 Ian 2011, 13:24
    curaj!

    esti frumaosa, tanara si doamne doamne te iubeste. o sa vezi k o sa ai o viata fericita :D nu dispera >:D< fii puternica si lupta >:D< sunt convinsa ca o sa reusesti :X>:D

    1
    2

  • alexia07 pe 30 Ian 2011, 13:16
    Nu iti pierde speranta...

    Poate Dumnezeu asa a vrut...daca o sa iti doresti asa de mult un bebe ai putea sa adopti unul de care cu siguranta te vei indragosti ca de propriul copil...in plus vei face un bine unui sufletel nevinovat...asa sunt unele mame ...cand pot face copii nu si doresc...iar cand nu pot face ar face orice sa ii aiba...iti urez numai sanatate si fericire...dumnezeu sa te indrepte spre calea ce-a dreapta....te pup

    4
    2

  • ST.EVA pe 30 Ian 2011, 13:00
    Offfff

    Nu dispera te rog, tu stii cati barbati sunt care nu doresc neaparat un copil? habar nu ai. Ia viata asa cum e esti tanara si cine te iubeste te iubeste asa cum esti.

    3
    0

  • dia pe 30 Ian 2011, 12:54
    ORICE SHUT IN FUND,E UN PAS IN FATZA

    Ce ai patzit tu, se pot intampla multor fete...important e sa fi realista si optimista, gandeste te la viitor...lasa trecutul in urma pt ca nu mai ai cum sa il schimbi, stiu k e greu sa te desprinzi de trecut....dar incearca sa pui accent pe viitor si prezent.In lume mai sunt si baieti buni, doar ca trebuie gasiti.te pup si mult noroc

    2
    0

  • Gabi pe 30 Ian 2011, 01:51
    Nu dispera

    Nu dispera ai de abia 25 de ani !! Intr-adevar este un adevar care te va urmari toata viata ,dar nu poti sa stii niciodata ce-ti rezerva viitorul. Poti sa fii o mama desavarsita pentru un copil infiat ; poti sa fii o mama desavarsita pentru copilul iubitului -sotului tau. Se spune ca fiecare fapta din viata noastra a fost predestinat sa o savarsim !! Incearca sa vezi viitorul tau intr-o alta lumina pentru ca inocularea ideilor acestea, zi de zi , o sa te transforme intr-o alta persoana , pe care putini vor alege sa o aiba alaturi, ca prietena, sau iubita. Hotararea care ai luat-o atunci e de domeniul trecutului, nu mai poti schimba nimic. Inchide usa asta si deschide alta in care sa lasi lumina ,dragostea si speranta sa intre . Fii tare si optimista !! Avem o singura viata de trait, de bunele si relele ei, cu greselile si succesele care le implica, dar adu-ti aminte o singura viata de trait !!!

    2
    2

  • Korina pe 30 Ian 2011, 01:41
    Curaj

    Se spune ca in viata tot ce se intampla e pentru binele nostru, totul are loc dintr-un motiv si cu un scop anume Nu sunt sigura, dar cred ca in locul tau multe fete ar fi procedat la fel. Problema e ca noi mereu privim partea proasta a lucrurilor. Gindestete la ce ai obtinut, ai terminat o facultate, ai o cariera la care multi doar viseaza. Si da, nu exista probleme fara solutii, deaorece rezolvarea nu consta in metoda dar in cel care aplica metoda. Important este sa crezi in tine :))

    3
    1

  • Madi pe 30 Ian 2011, 01:12
    Poate ca cel predestinat tie o sa aiba deja un copilas

    Si o sa te indragostesti de amandoi. Nu zice niciodata "niciodata"

    1
    1

  • STOVIMI pe 30 Ian 2011, 00:42
    nimic nu se poate uita

    incearca sa nu te mai gandesti la asta dute la un preot iti va fii de mare ajutor o spovedanie si ti-i se va lua de pe suflet o mare greutate si vei vedea altfel lucrurile ,imi pare rau pt tine dar unii oameni parca platesc cam scump niste greseli ,dumnezeu stie ce vrea cu noi ,cu fiecare in parte -mai tarziu poate te gandesti la o adoptie daca ai sa vrei un copilas ,numai bine iti doresc

    2
    0

  • nimeni_nu_stie pe 29 Ian 2011, 23:39
    fii tare!

    tine fruntea sus, nu te lasa coplesita de acele momente sfasietoare, priveste in fata, mai ai o viata de trait, nu e usor dar macar nu ti-o mai ingreuna cu astfel de ganduri. Iti tinem pumnii sa isi deciziile cele mai corecte pe viitor...

    1
    1
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod