Poveste adevărată: "Mănânc mult, mă îngraş şi mi-e silă de mine!"

Problema mea a început acum doi ani când aveam un iubit care îmi tot spunea că trebuie să mai pun carne pe mine, că lui îi place să aibă pe ce să pună mâna. Aveam 55 de kg şi mă simţeam bine în pielea mea, dar eram îndrăgostită şi de Gelu, cu care visam să mă mărit. Aşa că m-am pus pe mâncat.

Problema mea a început acum doi ani când aveam un iubit care îmi tot spunea că trebuie să mai pun carne pe mine, că lui îi place să aibă pe ce să pună mâna. Aveam 55 de kg şi mă simţeam bine în pielea mea, dar eram îndrăgostită şi de Gelu, cu care visam să mă mărit. Aşa că m-am pus pe mâncat.

La început părea ceva normal, deşi o făceam împotriva firii. Nu simţeam cu adevărat nevoia să mănânc atât, dar mă forţam. Mă uitam în oglindă şi aveam impresia că Gelu are dreptate, că nu sunt atractivă deloc pentru că nu am forme de femeie. Silueta mea a fost de la natură mai băieţoasă, dar nu eram respingătoare, cum am ajuns să fiu acum în ochii tuturor.

Apoi la un moment dat s-a produs declicul.

Am început să mănânc din nevoie. Aveam permanent o foame în cap care trebuia potolită. Mâncam ciorbă, felul doi, desert, la masă, uneori umpleam farfuria a doua oară, iar după jumătate de oră sau o oră de la masă mergeam iar la frigider ca să-mi mai fac "o gustărică". Asta în condiţiile în care activitatea mea zilnică nu implică prea multă mişcare. Sunt contabilă şi stau aproape toată ziua la birou, aplecată peste nişte tabele şi şiruri de cifre care nu fac decât să-mi stimuleze şi mai mult foamea.

După un an de mâncat aşa, în disperare, corpul meu a început să se transforme într-o chestie diformă şi dizgraţioasă. Am făcut o burtă şi o guşă oribilă. Mă simţeam prost şi fizic şi psihic, când mă uitam în oglindă.
Am început să am probleme medicale cu ficatul şi cu stomacul, şi în acelaşi timp problemele emoţionale s-au acutizat. Gelu a început să-mi facă reproşuri că arăt oribil, iar viaţa noastră sexuală a dispărut, pe motiv că nu-l mai atrăgeam chiar deloc.

La scurtă vreme ne-am şi despărţit, dar eu am rămas pe cap cu problemele: un corp diform, o foame continuă şi o depresie cauzată şi de modul în care arătam şi de despărţirea de iubit. Controalele pe care le-am făcut în perioada aia mi-au arătat că îmi dereglasem metabolismul singură, ca fraiera, iar medicii mi-au zis că trebuie să fac tratament endocrin, dar chiar şi aşa nu e sigur că mă mai pot regla la loc.

De atunci am alunecat şi mai mult pe panta asta a mâncatului, îngrăşatului şi depresiei.
Mănânc mult – mai devreme am înfulecat o pâine întreagă cu unt, brânză, şuncă, o porţie de cartofi prăjiţi, nişte ouă ochiuri şi o salată de roşii înecate în ulei de măsline. Am băut şi jumătate dintr-o sticlă de Cola de doi litri. Mănânc, mi-e silă de mine, dar nu mă pot opri. Am acoperit oglinzile din casă ca la mort, ca să nu mă mai văd, şi singurul meu prieten pare să rămână frigiderul. Un prieten parşiv, care mă îndeamnă doar să îl deschid şi mă îmbie cu de toate.

Ultima dată când m-am cântărit, acum câteva luni, aveam 80 de kg, cifră rotundă pe care am "sărbătorit-o" cu o oală cu sarmale. Nu mai încap în absolut nicio haină din vechea mea garderobă, nu mai ies în oraş decât ca să fac piaţa, iar când ies mă străduiesc să ignor privirile lungi le oamenilor care se uită la mine ca la o ciudăţenie de circ.
Arăt chiar ca un balon umflat şi diform. Mi-am luat de lucru numai acasă, ca să am din ce trăi, şi nu fac decât să mă îndop pentru ca imediat după ce mă ridic de la masă să mă simt ca un sac diform şi greţos de grăsime, pe care nimeni nu-l vrea. Nici măcar eu.

Am numai 27 de ani, cum să scap din infernul ăsta? Tot ce am vrut să fac a fost să-i fiu pe plac bărbatului cu care speram să mă mărit.

 

Comentarii (31)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ionut pe 14 Aug 2014, 15:46
    Vointa

    Ca sa slabesti la loc nu trebuie decat sa iti amintesti cum mancai inainte sa ignori senzatia de foame si sa iti gasesti o ocupatie, un hobi care nu te lasa sa iti amintesti de mancare. Un om poate trai o saptamana fara sa manance nimic deci cu siguranta nu vei muri daca vei lua doar 2 mese pe zi, dimineata si la amiaz. Dupa maxim 1 luna o sa te obisnuesti si cel mai probabil nu o sa mai ai senzatia de foame. Pur si simplu nu te mai gandi la mancare si gasesteti o ocupatie care sati ocupe timpul. Daca vrei sa slabesti mai repede invata ceva in timpu asta: Fizica Chimie Matematica , stinte reale, astea o sa te consume mult si o sa slabesti inainte sati dai seama. A, si la alea doua mese nu manca fastfooduri sau alte prosti, mancarea preparata in casa e buna: supa, pireu, orez, chiar si carne, fara grasimi. secretul e sa nu te mai gandesti ca iti e foame. La fel ca si in cazul in care vrei sa te ingrasi, acolo trebuie sa te gandesti ca iti e foame tot timpu :P.

    1
    0

  • alexa pe 29 Apr 2014, 23:18
    dieta

    foarte trista povestea. Si eu m-am ingrasat 15 kg timp de un an si acum incerc sa dau jos. Am descoperit ca cereale intregrale chiar potolesc foame iar cand nu te mai poti opri din mancat merg foarte bine morcovi.Dupa 300-400 g te plictisesti de gust si iti trece si foamea. Mai are efect sa arunci dulciurile,chipsurile si toate tentatiile din casa. spor la slabit fetelor!

    0
    0

  • Ina pe 26 Ian 2014, 17:39
    UN SFAT

    Va recomand tuturor dieta Dukan.Eu am slabit peste30 kg tinand-o strict.

    2
    0

  • Ionut pe 2 Dec 2013, 14:06
    :(

    Sincer imi pare rau pt tine am doar 16 ani , am inceput sa ma ingras si eu in ultimu timp , nu foarte mult mai ales ca acum 5 ani eram SCANDURA, dar am inceput sa iau destule kg mai ales ca am mai stopat putin din sport si tare-mi-e ca o sa ajung obez:(

    2
    0

  • SONYA pe 19 Iul 2013, 03:18
    GREUTATE

    Si io sunt in aceeasi situatie k si tine....ba din contra am avut 93 kg ,am pierdut 8 kg ....knd am ajuns la 85 kg organismul meu a stopat n mai dau nik jos de 2 sapt ....sunt disperata incerc sa n imi pierd controlul ,pt k eram atat de multumita k am dat jos 8 kg intr_o luna de zile,si acu sa vad ca n mai dau nik....offffffffffff doamne cat_ai chinul.....

    1
    0

  • simona pe 11 Mar 2013, 20:24
    buna

    Stiu foarte bine ce simti, si eu am avut aceasta problema.Eu am slabit 22 de kg in 2 ani, am mancat numai salate, fructe,lactate si carne numai la gratar, Incearca sa iti stabilesti mesele regular,musai sa mananci dimineata iar intre mese mananca un fruct.Am renuntat la sucuri iar paine foarte rar mananc,In schimb trebuie sa ai multa vointa din pacate dupa atata timp am cazut iar in patima dulciurilor si nu ma mai pot opri acum:(.Trebuie sa te motivezi si sa te inarmezi cu multa rabdare si ai sa vezi ca o sa reusesti.

    2
    0

  • raluca pe 15 Nov 2012, 20:16
    buna

    te inteleg perfect prin ce ai trecut, acum la cateva luni de cand ai postat pe net sper ca nu m-ai esti la o greutate mare. acum 3 luni si jumatate si eu ma chinuiam cu o obezitate de gradul 2, sfatuita de sora mea am reusit sa merg la doctor si vreau sa va spun ca bine am facut. am primit o "cura" un stil de viata sanatos care a si dat rezultate am dat jos 22kg, dar nu ma opresc aici caci mai am de dat jos inca 12kg. va sfatuesc pe voi cei sau cele care aveti probleme cu kg in plus sa mancati putin si des de 5 ori pe zi sau cel mai bine mergeti la doctor. va pup si bafta

    3
    0

  • Ilinca pe 1 Nov 2012, 19:58
    Off

    Imi pare rau pt tine! Fii atenta! Fugi la nutritionist! O sa-ti dea o dieta ca sa slabesti, incet dar sigur. Trebuie sa te tii de ea pt ca nu e sanatos sa mananci atata mai ales ca nu faci niciun sport. Fa un sport de placere. Ia suplimente alimentare. uite, slim and fit iti taie mult din pofta de mancare, nu o sa mai poftesti la toate prostiile. Apoi uita-te la poze cu femei slabute. Sa vezi ce-ti taie pofta de mancare :) Succes!

    2
    0

  • christina pe 30 Oct 2012, 13:55
    :(

    cred ca te simti oribil imi pare rau pt tn ai incerkat vreo dieta???

    3
    0

  • danideea pe 30 Sep 2012, 16:39
    greutatea..

    buna si eu am probleme cu greutatea desi sunt mai mica decat tn,am incercat si cu diete dar nu reujesc sa le duc pana la capat..mam gandit sa fac o pag de facebook pt noi toate cele care avem probleme cu greutatea sa ne dam sfaturi dar nuj de unde sa incep,cu cine sa vb..dak te intereseaza pag se chiama NIMENI NU-I PERFECT cautama pwp si mullt succes

    2
    1

  • ionelastefan pe 16 Aug 2012, 03:17
    buNA ioAnA

    pe facebook sunt Ionelastefan-Ionela sunt din Baia Sprie Maramures

    2
    0

  • ionelastefan pe 16 Aug 2012, 03:02
    buNA ioAnA

    ...te-am cautat si eu dar nu te-am gasit :)sunt mai multe cu n-le tau adresa mea de e-mail de ionelastefan30@yahoo.com ..asteptam vesti de la tine...trebuie neaparat sa vb...te pup

    2
    0

  • Daniela pe 15 Aug 2012, 15:38
    BIANCA

    scrie-mi pe adresa bianca_b79@yahoo.com si te pot ajuta cu o solutie sanatoasa

    2
    0

  • adinutza pe 15 Aug 2012, 14:07
    vointa

    Stiu ca e foarte greu sa slabesti, dar pentru ca sa dai sfaturi nu e greu ma inghesui si eu cu cateva!! mananca putin si des, mesteca fff bine; nu renunta de tot la ceea ce-ti place, dar GUSTA DOAR; ai grija ce cu ce amesteci-respecat regulile de combinare! fa zilnic seara o plimbare in ritm alert sau danseaza 1/2 h imbracata mai gros;alege o zi de fructe si salate-fara nimic fainos si dulce Succes!

    2
    1

  • mira pe 15 Aug 2012, 09:46
    a

    incearca cu salate facute de tine in casa si cu putina carne slaba, dar introdu in dieta ta obligatoriu ceaiul de soc,trei cani pe zi,mult succes,si in loc de dulciuri consumi fructe.cu respect, eu sunt tot contabila si te sustin.

    2
    1

  • mesaros maria pe 14 Aug 2012, 11:05
    stiu ce simti

    am citit povestea ta si vreau sa iti spun ca si eu am aceeasi problema ca tine, dar eu am incercat sa schimb ceva, sfatul meu este sa cauti pe net dieta Irinei Reisler se numeste dieta 3+3 este o dieta disociata, 3 zile mananci legume si fructe in ori ce fel in ori ce cantitate, pe urma 3 zile carne, branza, oua, lapte in ori ce fel in ori ce combinatie la ori ce ora, asa faceam eu si in 4 luni am slabit 22 de kg. Am inceput aceasta dieta de la 112 kg si azi am 89 kg.Iti doresc succes si daca doresti sa afli mai multe ma gasesti pe facebook maria mesaros.Trebuie sa ai incredere si ai sa reusesti!!!! numai cine a trecut prin asta stie ce simti. Iti doresc din inima mult succes!!!

    7
    1

  • Ralu pe 13 Aug 2012, 11:53
    incepe din interior

    mai mare decat problema cu greutatea este problema pe care o ai cu stima de sine si trebuie sa incepi de aici.Invata-te sa apreciezi la valoare corecta,redescopera-ti partile bune,investeste in tine, fa un curs, redecoreaza-ti casa, esti mai mult decat un numar pe cantar, esti o persoana minunata si trebuie sa fii independenta. Nu trebuie sa te schimbi pentru nimeni,tu esti tu si nimeni nu te cunoaste mai bine. Daca tu nu te iubesti, ce le ceri altora? relaxeaza-te,nu te mai gandi la mancare, gandeste frumos, gaseste-ti preocupari noi, rasfata-te cu ce iti place : plimbari, haine, obiecte pentru casa,fa-ti prieteni noi. Esti tanara si TREBUIE sa profiti de anii astia . Ai grija de tine. Te sfatuiesc si sa mergi la un psiholog.Ti-ar putea face bine.

    9
    2

  • carmen pe 13 Aug 2012, 11:28
    vorbesc din experienta

    respecta doua reguli de baza: 1) scoate painea si de pe lista de cumparaturi; 2) nu mai manca prajituri; dupa circa o saptamana vei constata 2-3 kg mai putin si pentru faptul ca fara paine nu poti manca icre, grasimi, etc.Va urma apoi o saptamana in care nu vei da jos nimic dupa care iar vei slabi in medie 1 kg pe saptamana. Atentie ft.mare: daca vei face doar o data abuz o vei lua de la capat

    4
    2

  • Ioana Gheorghe pe 13 Aug 2012, 02:15
    e foarte greu

    cine te poate intelege mai bine decat acela care trece prin aceiasi problema?e foarte usor sa-i zici cuiva '"de maine nu mai manca aia aia aia " ,acele persoane nu stiu ce presupune o dieta sanatoasa! TREBUIE SCOS TREPTAT DIN ALIMENTATIA ZILNICA ALIMENTELE DAUNATOARE ,daca le scoti brusc organismul intra "in criza" (adica el pana la momentul respectiv era obisnuit sa primeasca de toate si dintr-o data gata! nu i se mai da nimic ,si incepe sa nu mai functioneze normal si o sa retina orice si o gura de aer sau o cana de apa) si nu iti faci decat mai mult rau ! totul trebuie luat incet cu calm si sustinut moral !! IONELA STEFAN TE ROG MULT CAUTA MA PE FACEBOOK PENTRU CA EU NU TE GASESC !!!!! IOANA GHEORGHE E NUMELE MEU PE FACEBOOK!!

    6
    2

  • Miha pe 12 Aug 2012, 21:52
    Iti urez succes

    Cel mai usor si cu rezultat sigur, garantat este programul personalizat recomandat de un consultant wellnes ca mine care a avut si el un rezultat.

    3
    3

  • bucurie93 pe 12 Aug 2012, 15:43
    hei! Scoate capul din frigider si priveste in jur!!!!

    Buna. Eu sunt Irina. In timp ce stai cu fata in oala cu sarmale, daca nu te soliciti prea mult, te-as sfatui sa te gandesti la faptul ca mai ai aproximativ 50 de ani de trait. Nu crezi ca e pacat sa-ti irosesti unica ta viata? Tot ce trebuie sa faci este sa incepi sa gandesti logic, precum un contabil(doar asta pretindeai ca esti). Nu e timp de vaicareli. Vei slabi daca incetezi treptat treptat sa mai mananci in cantitati industriale. Scoate capul din frigider si priveste in jur!!!! E o lume minunata afara (si sunt o multime de barbati carora le plac femeile plinute) . tipul ala normal ca ti-a dat papucii.doar nu vroiai sa se casatoreasca cu cineva care se transforma treptat intr-o gogoasa mergatoae. adica, el a vrut o femeie cu forme, nu o femeie in forma de balon :). ideea e ca trebuie sa-ti bagi mintile in cap. nu e un sfarsit de lume daca te-ai ingrasat. misca-ti fundul tau gras la un nutritionist si fa-ti abonament la aerobic. e foarte simplu.

    9
    2

  • Dorina pe 12 Aug 2012, 15:28
    Eu am slabit cu Ecofit

    Si eu am avut probleme mari cu greutatea, dar am zis sa incerc un produs de slabit. Auzisem de la cineva, care l a folosit. In 3 luni, am slabit 17 kilograme.

    7
    3

  • dora pe 12 Aug 2012, 15:12
    da rezultate

    incearca sa te indragostesti de cineva pe internet...nu-i arata fata ta niciodata ,asta te v-a motiva sa slabesti-iti spun din experienta...mai mult se potriveste foarte bine cazului tau , vorba aia :cui pe cui se scoate- bafta !!

    6
    1

  • Carmen pe 12 Aug 2012, 15:11
    parerea mea

    Problema e mai mult decat vointa, pe care se pare ca o ai din plin, doar ai avut vointa sa te ingrasi. Problema de la inceput a fost increderea in sine; daca ai fi avut suficienta incredere in tine nu ai fi simtit nevoia sa te schimbi pt celalalt. Acum ai intrat intr-un cerc vicios, pt ca ingrasandu-te, nemaiplacandu-te, increderea si acceptarea de sine au scazut si mai mult. Parerea mea este ca ai nevoie sa vorbesti cu un terapeut si impreuna sa discutati, sa vedeti exact de unde pleci in lupta cu tine si pentru tine, sa fixati obiective mici pe care dupa ce le indeplinesti sa-ti maresti increderea in tine. Cu timpul, usor, usor, vei reusi sa slabesti. Eu am incredere in tine, pt ca ai o vointa de fier. Succes!

    5
    3

  • Lorena pe 12 Aug 2012, 15:10
    .

    hey,imi pare sincer rau de toata intamplarea asta.Si eu sunt intr-o continua lupta impotriva kilogramelor.Am fost bulimica ,mi-a cazut parul foarte mult din cauza stresului dar am reusit sa trec si peste asta.Iti doresc succes in continuare! PS. Poti sa mesteci si sa scuipi mancarea.Pe mine m-a ajutat.

    4
    6

  • Anca pe 12 Aug 2012, 15:07
    Nici nu stiu de unde sa incep..

    In primul rand, daca trebuie sa te schimbi pentru cineva, acel cineva nu merita.. mai bine singura! In al doilea rand .. incepe o dieta. Va fi greu, vor fi zile cand o sa vrei sa mananci un bou intreg, dar te vei obisnui.. asa cum te-ai fortat sa mananci si organismul s-a obisnuit, asa se va obisnui si sa nu mai ceara atata mancare. Fa miscare si fiecare kilogram pe care il pierzi sa fie o sarbatoare pentru tine! Incearca sa te mentii cat mai motivata sa slabesti. Mult succes iti urez :)

    5
    1

  • Stefan Ionela pe 12 Aug 2012, 14:23
    stai linistita ca eu am ajuns la 84 de kg..

    Santem cu aceeasi problema doar ca eu am alta poveste.....m-am ingrasat de am ajuns acum la 84 de kg...am auzit ca sunt f.bune,si iti taie pofta de mancare.Mi-ar face mare placere daca am reusi sa slabim impreuna...m-ar ajuta si pe mine si te-asi ajuta si eu...ce spui?am cont pe Facebook Ionela Stefan si vb zilnic...o sa-ti dau si nr de tel....te rog ...hai sa slabim impreuna....

    9
    2

  • evamonica pe 12 Aug 2012, 11:59
    Vointa

    Poti sa scapi din acest infern daca ai vointa. Daca ai avut vointa sa mananci mult poti avea vointa si s te abtii. La inceput elimini painea si dulciurile iar apoi reduci din portii. Apeleaza la un nutritionist ca sa ai rezultate.

    8
    0

  • elena pe 12 Aug 2012, 08:20
    dieta atkins

    renunta la carbohidrati ( paine ,fainoase,cereale,tot ce contine zahar si faina alba inclusiv fructe) si vei slabi repede.Acest regim regleaza nivelul insulinei care e dereglat si cauzeaza foamea.Succes1

    5
    2

  • Nico pe 12 Aug 2012, 01:46
    spuneai ca la inceput mancai fara sa stimti nevoia...

    Asa cum la inceput te fortai sa mananci,acuma forteaza-te sa invingi foamea care o stimti daca ai mancat doar o portie normala de mancare.Renunta la paine,sunca,cola si chestii din astea si treci pe fructe si legume,salate,daca vrei carne incearca piept de pui dar nu in exces.Poti consuma si cate o ciorba de legume fara rantas.Incearca sa faci miscare,poti incepe chiar si cu mersul pe jos ca ajuta!La birou cand simti ca ti-e foame incearca sa consumi un iaurt slab simplu sau daca nu iti place simplu pune in el fructe de care iti plac si putina miere ca tine de foame.Cu timpul ai sa iti revii,trebuie doar sa fi ambitioasa!

    7
    2

  • Bianca pe 10 Aug 2012, 17:03
    !

    Am citit povestea ta si imi pare foarte rau..Lasa regretele si incearca sa ai multa ambitie,daca tot muncesti,nu mai da banii pe mancare nesanatoasa,ci ia-ti mancare sanatoasa,legume,fructe plus un abonament la sala.Stiu ca e foarte greu,imi imaginez desi nu am trecut si nici nu as vrea sa trec prin asta,dar din greseli se invata,si altadata sa te gandesti mai intai la tine si dupa la ceilalti,mai ales daca nu te apreciaza pentru ce esti tu si pentru cum arati.Cum ai putut sa te ingrasi,asa poti si sa slabesti! succes si mult noroc:*

    15
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod