Poveste adevărată: "Iubita mea a fost concediată pentru că e mai frumoasă decât şefa ei"

Diana, iubita mea, a fost concediată în urmă cu două luni de zile din cauza unei gelozii stupide manifestată de şefa ei. După doi ani de şicane pe care i le-a tot făcut încă de la angajare, şi pe care Diana le-a suportat cu stoicism, şefa, o femeie de vreo 45 de ani frustrată şi isterică, s-a plictisit s-o mai hărţuiască şi i-a desfăcut contractul de muncă.
Diana, iubita mea, a fost concediată în urmă cu două luni de zile din cauza unei gelozii stupide manifestată de şefa ei. După doi ani de şicane pe care i le-a tot făcut încă de la angajare, şi pe care Diana le-a suportat cu stoicism, şefa, o femeie de vreo 45 de ani frustrată şi isterică, s-a plictisit s-o mai hărţuiască şi i-a desfăcut contractul de muncă.

Pretextul este inventat, chipurile i-a fost restructurat postul, dar noi ştim că în realitate Diana a fost victima unei răzbunări feminine. În plus ea e singura concediată din firmă. Niciun alt post nu s-a mai desfiinţat.

Vă scriu această poveste stimulat de ceea ce am citit tot la dumneavoastră pe site, despre acea şefă care trăia o idilă cu un subaltern căsătorit. În cazul nostru idila s-a înfiripat tot la serviciu şi bănuiesc că şi asta, admiraţia mea faţă de Diana şi frumoasa noastră poveste de dragoste, a contribuit un pic la gelozia şefei.

Diana este o femeie foarte frumoasă, are un corp superb, un ten luminos, e blondă, are ochii verzi şi nişte buze incredibil de senzuale.
Cel mai important e că nu face nimic ca să arate aşa, ci este înzestrată de Dumnezeu cu aceste calităţi. Frumuseţea completează un caracter frumos, de om bun şi inocent.


Pe de altă parte, fosta ei şefă este o frustrată cu tendinţe de îngrăşare, care veşnic ţine cure de slăbire ineficiente, măritată cu un fraier pe care-l ţine sub papuc şi pe care probabil nu-l iubeşte, deci este profund nefericită acasă. Îşi petrece jumătate din timpul liber prin saloane de frumuseşte ca să suplinească ceea ce nu i-a dat natura. N-ar fi un păcat faptul că arată rău, dacă n-ar încerca aşa din răsputeri să pară ceea ce nu este. O divă. Iar din ţoalele de firmă pe care şi le cumpără şi modul dizgraţios în care stau toate pe ea nu face decât să arate ca o parvenită.

Antipatia dintre ea şi Diana nu a fost evidentă de la început. Dimpotrivă, în primele luni de după angajare şefa părea că e atrasă de Diana şi o complimenta destul de des. De altfel se înscria în corul admiratorilor, pentru că Diana este imposibil de trecut cu vederea.


Ceva s-a înâmplat la un moment dat când brusc atitudinea şefei s-a schimbat şi au început şicanele. Îi returna mereu lucrările pe care le făcea sub pretextul că nu sunt bine făcute, îi făcea observaţii de faţă cu ceilalţi colegi, apoi în ultimele luni chiar se ajunsese la jigniri. Diana era din ce în ce mai stresată dimineaţa când trebuia să vină la job. Acum este uşurată, pe de-o parte, că a scăpat de nebună, dar e şi amărâtă că simte că i s-a făcut o nedreptate.

Relaţia noastră datează de un an jumate. I-am făcut o curte asiduă Dianei timp de câteva luni până când a acceptat să iasă cu mine. Deşi firma nu ne interzicea să fim împreună, Diana s-a prevalat la început de faptul că suntem colegi. Avea senzaţia că nu e bine să te combini cu cineva de la serviciu. Ulterior, însă, toată lumea a aflat de noi, şi mie cel puţin nu-mi pare rău. Pentru că o iubesc şi vreau să mă însor cu ea cât de curând.

Totuşi, nu pot să nu mă întreb dacă nu cumva una din cauzele pentru care ea a fost dată afară este şi această relaţie cu mine.
Pentru că de când a dat-o afară pe Diana, şefa ei mă priveşte într-un mod ciudat, de parcă ar vrea să-mi facă avansuri. Eu nu sunt în departamentul ei, aşa că nu-mi fac probleme că m-ar putea hărţui, dar tot mă deranjează atenţia ei.

O colegă mi-a spus că ar fi auzit-o pe şefa exclamând, atunci când Diana a fost concediată, ceva de genul „în fine, n-o s-o mai văd toată ziua pe Miss Perfecţiune cu relaţia ei cu tot”.

Colega noastră nu vrea să depună mărturie la Inspecţia muncii despre acest comportament abuziv al şefei, şi practic noi nu ştim dacă avem sau nu vreun câştig de cauză dacă am reclama-o. Deşi ni se pare evidentă motivaţia asta neoficială a concedierii. Practic postul ei a fost singurul „restructurat”, iar cineva de la Serviciul personal mi-a spus că solicitarea de desfiinţare a postului a venit de la această şefă geloasă. Dacă există printre cititori cineva cu cunoştinţe juridice, care să ne spună ce baze legale am avea ca s-o dăm în judecată pe această şefă, ar fi minunat.
Nu ştim cum să demonstrăm, totuşi, această neobişnuită hărţuire în cazul unui proces. Ce părere aveţi?


Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andra pe 29 Aug 2012, 11:50
    Exercitiu literar

    Este o copilarie aceasta poveste iar intrebarea este penibila, de aceea consider ca e doar de umplutura. Ca sa nu fiu 100% offtopic, pentru stiinta voastra si a celor care au luat in serios ce au citit, ITM-ul nu este organizatie sindicala care sa raspunda la reclamatii facute de un grup de angajati pentru sprijinirea altuia - reclamatiile se fac in nume propriu.

    3
    0

  • A pe 28 Aug 2012, 19:08
    Draga Miki

    Si eu am fost in pielea personajului feminin din articol. Si constat cu stupoare ca inca sunt deja de aproximativ 3 ani. Sefa mea are aceeasi varsta cu a mea, respectiv 30 de ani si a beneficiat de post superior pentru ca a avut pile si deja acest fapt a fost considerat ca "handicap"de toti angajatii instituei. Stiu ca par lipsita de modestie, dar sunt o femeie feminina, eleganta din p.d.v al vestimentatiei, dar si al atitudinii. Sefa mea mi-a spus deseori ca sunt diferita de celelalte,desi in tonul vocii ei era o urma de iritare. A facut deseori abuz de functia ei, desi nu intelege nimeni care este rolul ei in firma, pentru ca mai mult haos a facut, decat sa puna lucrurile la punct, iar pe mine ma hartuieste si este tot timpul cu ochii pe mine. Cand nu am mai suportat, am luat atitudine si i-am promis eu ca ii voi face reclamatie si aceasta mascarada sa ia sfarsit. Sincer, aceste persoane nu au ce cauta in functii de conducere, sunt oameni mici, sunt oameni care ar trebui sa fie in deplinatatea facultatilor mintale si sa fie buni organizatori. Nicidecum nu au fost angajati pentru a fi critici de moda si nici nu au dreptul de a maltrata psihic o persoana numai pentru ca arata bine sau are o rochie in plus.

    3
    0

  • claudiu pe 27 Aug 2012, 17:12
    asa e intre femei

    sunt multe urate frustrate si invidioase , pline de ura si rautate dar trebuie starpite asa cum starpesti gandacii, la creaturile astea le merg sicanele doar daca esti ,, slaba de inger''.

    12
    5

  • Miki pe 27 Aug 2012, 09:45
    o opinie

    In opinia mea, adevarul poate fi un pic diferit. Este posibil ca lucrarile frumoasei domnisoare sa nu fi fost la nivelul solicitat de sef. Poate ca i-a acordat doi ani in care sa vada o evolutie, dar care, probabil nu a fost la nivelul asteptat. Astfel, sefa ei, putea sa o concedieze pentru faptul ca nu se ridica la standardele profesionale, dar pentru a nu-i face rau domnisoarei in viiotr a ales solutia cu restructurarea postului. Este normal ca domnisoara sa considere ca nu este vina ei, pentru ca noi nu putem fi obiectivi cu noi insine. Eu nu cred ca o sicana, daca asta a simtit domnisoara, pentru ca era frumoasa, ci pentru ca sefa ei dorea pe cineva care sa faca lucrarile foarte bine si sa se bazeze pe datele, care sa fie corecte, oferite de colega subalterna. Mi se pare o copilarie tot articolul, mai ales ca domnul grijuliu, aduce in apararea sa faptul ca lucrurile de firma nu stau bine pe sefa de 45 de ani a iubitei sale cu buze incredibil de senzuale. Da, sunt de acord sa i se faca dreptate domnisoarei, daca a fost discriminata, dar eu ma indoiesc ca asta a fost motivul concedierii sale.

    12
    2

  • evamonica pe 26 Aug 2012, 22:24
    Nedreptate

    Nedreptati se fac peste tot dar trebuie sa creada ca intr-o zi Dumnezeu ii va face dreptate.Trebuie sa se roage sa se afle adevarul si e imposibil ca sefa ei sa nu isi dea arama pe fata. Asa cum a spus o data despre ea asa o va mai spune. Nu cred ca nimeni vrea in firma angajati care fac reclamatie (daca esti in oras mic se afla reede) asa mai bine te rogi si sigur primeste ce tie ti-a facut.

    5
    2

  • ellla pe 26 Aug 2012, 03:16
    alta poveste----

    intotdeauna vor fi oameni urati si oameni frumosi. caracterul este cel care defineste acest aspect. eu sunt sigura ca si sefa si diana au bruma lor de frumusete si de uratenie fizica si spirituala.... ptr ca asa e firea umana cu bine si cu rele... cat despre faptul ca i s a desfacut contractul de munca, asta e sa o ia ca pe un sut in fund inainte nu ca pe un esec. are experienta si dk iti tii gura iti poti gasi ceva asemaantor in domeniu. doi ani nu sunt de colo.... nu vreau sa iau apararea nimanui dar sunt sigura ca si sefa are partea ei frumoasa doar ca atunci cand un om iti e antipatic poate sa care si aripi in spate....si aureola pe cap ca tot nu il place...asta e nu putem sa fim pe placul tuturor cum nu putem sa avem simpatii cu toptanul.....ideea e sa stii sa fii doamna/domn si sa lasi loc de buna ziua oriunde te duci.

    13
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod