Poveste adevărată: "Cum am ajuns să-mi hărţuiesc fostul iubit pe Facebook"

Sunt o femeie tânără, arăt bine, am o carieră şi sunt independentă. Şi totuşi nu sunt capabilă să mă vindec de o relaţie pe care am avut-o timp de un an de zile cu un individ prost şi afemeiat, care totuşi m-a jucat pe degete cum a vrut el.
Sunt o femeie tânără, arăt bine, am o carieră şi sunt independentă. Şi totuşi nu sunt capabilă să mă vindec de o relaţie pe care am avut-o timp de un an de zile cu un individ prost şi afemeiat, care totuşi m-a jucat pe degete cum a vrut el. De şase luni de când ne-am despărţit continui să-l urmăresc pe Facebook, ba chiar mi-am făcut câteva conturi false ca să-l pot observa mai atent şi să-i stric ploile cu diversele femei pe care le vrăjeşte acolo. Sunt disperată că am ajuns aşa şi nu pot să ies din cercul ăsta vicios.

L-am cunoscut pe Sorin la o petrecere dată de nişte prieteni şi trebuie să recunosc că m-a vrăjit din prima. E cuceritor, deşi în fond e un individ necultivat. Dar reuşeşte să se facă plăcut prin fizic şi prin învăluire în vorbe mieroase, cu care te flatează şi efectiv te face să te simţi bine. În fapt cred că are o inteligenţă nativă pentru înşelat, şi o foloseşte din plin.

Cinstit, m-am aprins după câteva zile, ca o gâsculiţă.
Iar pasiunea asta subită a fost alimentată timp de câteva luni de curtea lui asiduă, dar şi de modul fizic în care ştia să mă facă să mă simt bine. Săruturile lui ...le simt şi acum şi mă înfior când îmi amintesc de ele, deşi îl urăsc pentru cum s-a comportat cu mine.

Dar el s-a plictisit după cele câteva luni în care simţeam că l-am luat pe Dumnezeu de un picior. OK, simţeam, ştiam, vedeam că el nu e ceea ce aşteptam să fie, în sens intelectual. Zi de zi îi descopeream tot felul de lipsuri, de la greşeli gramaticale, în scris, până la goluri impardonabile de cultură generală. Dar, aşa cum îmi spunea o prietenă, am închis ochii pentru că nu vrei să dormi în pat cu Academia Română, ci cu un bărbat cald care ştie să te facă să vibrezi.

Dar când el a început să le facă să vibreze şi pe altele, s-a întunecat în paradis. Şi ce a fost mai grav era că el o făcea pe faţă, fără să se ferească, chiar sub nasul meu, pe Facebook.
Flirta cu tot felul de paraşute, genul care-şi postează nurii dezbrăcaţi sau în ipostaze chipurile sexy pe wall-ul lor, şi cerşesc like-uri de la bărbaţi.

Încet, încet am început să-l urmăresc mai atent şi mi-am dat seama că nici măcar afectiv sau fizic Sorin nu era bărbatul de care aveam nevoie. Dacă fusesem în stare să închid ochii la golurile lui intelectuale, nu puteam să accept să mă înşele. Aşa că după un an de relaţie... la limită, am pus capăt.

A acceptat surprinzător de rapid şi de uşor. De fapt nu ştiu de ce m-am mirat. În naivitatea mea chiar credeam până la final că va încerca să se schimbe, de dragul meu... Şi atunci s-a declanşat sarabanda Facebook. Îmi făcusem un obicei să pierd zilnic câteva ore pe Internet ca să văd ce postează el pe wall şi să-l combat. Să comentez acid la modul în care încerca el să vrăjească alte femei. Şi mă enerva că folosea aceleaşi texte. Iar acum, în lumina asta, îmi dădeam seama cât de proastă fusesem eu că l-am crezut, că i-am căzut pradă aceloraşi metode răsuflate de agăţat.

La un moment dat m-a blocat, că se enerva că îi făceam atmosferă proastă pe wall.
Aşa că mi-am făcut un cont fals. Apoi nici ăla nu a mai fost de ajuns, mi-am mai făcut încă unul şi încă unul. Culmea, am ajuns să fiu curtată iar de el pe un cont fals. Cu o poză „grăitoare”. Şi după câteva zile de conversaţii cu el în numele unei identităţi inexistente ajunsesem aproape să tânjesc după el din nou. Mă imaginam că se va îndrăgosti de mine, cea falsă, şi că vom relua legătura.


În cele din urmă m-a prins că eu eram una dintre falsele identităţi şi m-a înjurat. M-am coborât într-atât încât i-am suportat înjurăturile fără să pot spune nimic, pentru că m-am simţit atât de prost prinsă cu mâţa în sac. M-a blocat şi cu acel cont. Aşa că acum am rămas doar cu două identităţi cu care îl urmăresc. Încă nu pot renunţa la ele, dar nu mai interacţionez cu el. Mă limitez doar să văd şi să constat că viaţa lui merge mai departe, în timp ce a mea se duce de râpă, din cauza unui individ prost, dar fără scrupule, care a reuşit să mă dea peste cap şi să-mi distrugă orice urmă de decenţă.
Sunt practic dependentă de el ca de un drog, şi nu ştiu cum să fac ca să scap. Cum să fac să-l pot uita şi să-mi văd de viaţă?

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.
 

Comentarii (19)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dragoescu Alin pe 23 Oct 2013, 21:12
    .....

    Poti incerca sa ceri sfatul mai multor persoane pe site-ul :http://povesteata.eu/ . este locul perfect unde poti primii un sfat .. chiar poti apela si la un psiholog.

    0
    1

  • Criss pe 19 Ian 2013, 23:26
    Doamne...cum pot exista asa barbati...

    am citit comenturile voastre...si ma regesesc si eu pintre victime, am cunoscut un tip care imi parea tot universul..tot pe FB, am petrecut o saptamina impreuna...si a disparut din viata mea, posteaza poze cu fel de fel de femei cum se pupa, toate ii scriu mesaje de dragoste, oare chiar asa de disperate suntem...atit de mult nu ne apreciem ca acceptam asa situatii, e strain venit de 3 ani in romania, a reusit sa faca si un copil cu cineva, cu toate ca acasa la el are sotie si 2 copii...doamne..nustiu cum sa trec peste asta..vreau sai scriu comentarii dar nu-mi permite educatia, are citeva femei pe luna...se foloseste de ele si le paraseste..ma simt...foarte dezamagita...sa folosit ca de un lucru, apoi a dat cu piciorul, si vad victeme in fiecare saptamina care le face..practic inconstient ii urmaresc facebokul, ce sa fac, cum sa sterg momentele astea din creerul meu? ajutati-ma..

    2
    0

  • diana pe 14 Oct 2012, 11:56
    hey..

    Culmea, am aceeasi poveste ca si tine, aproape.. Si pe al meu tot Sorin il cheama, este putin afemeiat.. stie cum sa ma faca geloasa, stie cum sa ma faca sa fug dupa el, sa tanjesc dupa el.. Ma aduce pur si simplu la disperare cateodata! deoarece stie ca il iubesc enorm de mult. Suntem impreuna de 11 luni, dar in aceste 11 luni m-am confruntat cu multe situatii pe care nu le doresc nimanui..

    1
    2

  • Nicoleta pe 6 Oct 2012, 11:04
    pt.bianca

    eu tot vreau sa stiu numele, te rog spunel... tot ma vrajeste unul pe facebook Eduard..., vreau sa stiu daca nu cumva e el...te rog

    1
    0

  • mira pe 2 Oct 2012, 16:29
    pt bianca

    imi poti spune numele complet? te rog mult sau macar numele de familie

    1
    0

  • Nicoleta pe 2 Oct 2012, 11:11
    Nu fiti naive

    Chiar asa de singure va simtiti ca permiteti la oricine sa profite de voi, nu perdeti timpul in zadar, cu cineva care nu costa nici doi bani, ar trebui sa ai curajul sa spui numele persoanei, poate vad si alte fete su nu se vor lega cu el,oricum viata e un bumerang si va veni si timpul lui, doar ca tu trebuie sa mergi mai departe si sa incerci sa fii fericita

    2
    1

  • bianca pe 2 Oct 2012, 08:36
    Fiti sigure pe voi si nu va lasati mintite

    nu cred ca e un singur profitor sint mai multi, si toti se folosesc de retele de socializare pentru a gasi prada usoara si bine financiara, prilul de facebook sau altele dau 80% info despre tine.Numele este K...... Ed..., cred ca daca ai avut de afacere cu el stii despre cine vorbesc...nu vreau sai fac rau...doar ca nu vreau sa mai sufere si alte fete de pe urma lui, mai ales ca are 35 de ani dar aghita de 20 de ani fara mare experienta, as vrea sa spun mai multe dar nu cred ca murdarind pe cineva fac bine, chiar daca merita sa fie reclamat pentru ceea ce face oricum nam curajul

    2
    1

  • Poky pe 2 Oct 2012, 08:11
    ....

    Asa m-a vrajit si pe mine un tip si am stat cu el un an si ceva am facut un copil apoi au inceput bataile l-am lasat a inceput cu amenintari si acum ii verific in fiecare zi contul de facebook ca sa vad daca mai zice ceva referitor la mine dar iti spun sincer ca nu ma mai atrage nimic la el mai ales ca si pe mine ma jignit si m-a inselat. de atunci am devenit rigida si nu mai pot sa tin la nimeni din cauza lui. asa de inversunata m-a facut sa fiu. sper ca o sa fiu iar ce am fost si apropo incearca sa gasesti pe cineva care sa fie numai pt tine. viata e frumoasa. incearca sa vezi partea plina a paharului. cred ca a devenit o obsesie pt tine..nu te supara ca ti-am spus dar asta e parerea mea debaraseaza-te de el exista viata in cuplu si dupa el

    0
    1

  • Iana pe 1 Oct 2012, 11:35
    dati numele profitorului

    Da in ziua de azi se pare ca asta e un nou fenomen! aud tot mai multe fete care zic ca au intalnit baieti pe net si care au profitata de ele adica au stat cu ele pana le -au cheltuit toti banii si dupa ce au avut-o in pat. Cred ca ar fi bine ca macar 2 -3 fete care au avut de suferit de pe urma lui cu tare Edy ca sa nu mai aiba de suferit !

    1
    1

  • bianca pe 30 Sep 2012, 18:00
    realitate

    iate in miini , viata chiar e frumoasa, incearca sa faci ceva careti place,deja ai perdut timp cu el...nu mai perde si mai mult, concentreazate la alta relatie, sunt baeti buni...dar referitor la EDY, cred ca stiu la cineva va referiti, face ravagii mari pe fb, mii mila de fetele care se leaga cu el, dar tu bucurate ca sa intimplat acum si nu peste citiva ani, considerate invingatoare si lasa altele sa sufere din cauza prostiilor lui

    3
    1

  • roxy pe 30 Sep 2012, 17:51
    pentru ama

    ai dreptate, poate ca are un pic de obsesie, dar daca a recunost deja ii trece...dar referitor la tipi astea daca au putut proceda cu cineva asa deci tu poti fi urmatoarea,so apoi alta...si tot asa...fiecare cum isi asterne asa doarme..din pacate din cauza singuratatii si problemelor zilnice ne legam de iluzii...

    5
    0

  • Ama pe 30 Sep 2012, 16:56
    Obsesie

    Asta se numeste obsesie. Nu te poti numi o femeie normala la cap, daca in loc sa-ti refaci viata, te legi, in continuare, cu o identitate falsa, de barbatul despre care chiar tu spui ca nu te merita si cu care nu te potriveai. Cu ce drept ii urmareste ea viata celui de care s-a despărtit, cine ii permite sa-i strice relatiile cu altele? Treaba lui cu ce se ocupa, chiar daca nu e nici corect, nici moral! Foarte bine i-a facut ca a injurat-o. A avut ceea ce a meritat! Mai stiu o tipa care, tot asa, a cunoscut pe FB un barbat si dupa ce s-a culcat cu ea, el a lasat-o. De ciuda, ea i-a spart contul de mail si de FB, i-a sters tot din lista de prieteni, ca pe urma sa se intereseze de viata lui, de ceea ce a facut si inainte sa-l cunoscasca, dar si dupa ce s-au despartit. Isi face planuri sa se mute in orasul de unde este el, isi face prieteni pe FB numai de acolo... efectiv e obsedata si nu recunoaste. Ce merita asemenea femei?

    1
    3

  • aish pe 30 Sep 2012, 16:03
    ................

    Timpul vindeca tot trebuie sa ai rabdare altfel niciodata nu te vei vindeca de acea ,,iubire care doar te raneste''.Capu sus si nu te da batuta viata continua si fara el

    6
    1

  • roxy pe 30 Sep 2012, 15:16
    Aveti grija la tipi care arata bine...si nui credeti..va vrajesc

    intimplator sorin nu e Edy?, doar ca el vineaza femei cu bani, le seduce, apoi cauta alta prada usoara, au aceleasi fraze pentru toate fetele, si totul e bine regizat...in special aveti grija la salvamari

    4
    0

  • roxy pe 30 Sep 2012, 14:59
    Atentie la fecebook

    fac foarte multi barbati jocul asta, multe fete sunt prinse in jocuri sentimentale,si in special incearca sasi bat joc de femiile de succes,

    3
    0

  • rick pe 30 Sep 2012, 13:09
    sfat

    cand mi s a dat papucii fara o explicatie de un tip care era ok dar nu printul din povesti am facut si eu la fel in incercarea de a afla motivul, raspunsul la intrebarea de ce. si mi am zis ca nu voi mai face asa ceva niciodata si cand o relatie nu merge, indiferent cat voi suferi, voi avea puterea ca odata ce zic nu, nu sa ramana, fara hartuieli, fara sa ma agat... incearca sa faci la fel: sterge toate conturile de pe facebook, iesi la aer cu prietenele, veze ti de munca ta, de activitatile care iti plac...in afara de hartuit si lasa l in pace pe sorin. se zice ca fiecare om isi are nasu ...si cu el va fi la fel, poate nu acum, dar peste cativa ani. mult noroc, depinde de tine sa fii puternica si sa scapi de un om abject

    8
    0

  • ana pe 30 Sep 2012, 12:57
    ...

    Ai incercat macar sa mergi mai departe? Gaseste-ti un nou "drog", de preferat unul compatibil.

    12
    0

  • lalky pe 30 Sep 2012, 10:07
    ....

    sa te gandesti ca meriti ceva mai bun, si sa nu-ti pierzi vremea cu unii ca el.

    11
    0

  • alex pe 30 Sep 2012, 09:05
    ...

    "barbatii este porci"

    20
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod