Paranormal: "Oamenii fac tot ce vreau eu. Şi asta mă înspăimântă!"

Am început prin liceu, mai mult într-o joacă, să mă gândesc "ce-ar fi dacă...?" Şi nu s-a întâmplat imediat, dar în minutele următoare, orele următoare, se întâmpla ce gândeam eu.
Am început prin liceu, mai mult într-o joacă, să mă gândesc "ce-ar fi dacă...?” Şi nu s-a întâmplat imediat, dar în minutele următoare, orele următoare, se întâmpla ce gândeam eu. Asta m-a intrigat la început, apoi m-a pus pe gânduri. Oare chiar puteam să influenţez faptele oamenilor cu gândul meu? Se părea că da.

Apoi am perseverat. Mi-am antrenat mintea ca să proiecteze cu intensitate din ce mai mare diverse lucruri. Îmi amintesc şi acum cât am râs singură, într-o pauză la şcoală, când m-am uitat fix timp de câteva minute la o colegă care lingea o îngheţată, şi mă gândeam: "ce-ar fi dacă acum i-ar pica tot gogoloiul ăla de îngheţată fix între sâni?”. Era o  colegă cu un piept generos, trebuie spus, şi care se mândrea cu podoabele ei. Şi asta s-a întâmplat în câteva secunde. Fata a început să ţipe, surprinsă şi de întâmplare şi de răceala îngheţatei de pe pieptul ei, iar eu nu mă puteam opri din râs. Colegii mă întrebau ce e aşa amuzant, că au zâmbit şi ei la început, dar nu era cine ştie ce faza.
Dar pentru mine era că eu ştiam că eu o provocasem. Sigur, se poate spune că poate oricum s-ar fi întâmplat, dar eu cred că am avut o influenţă.

După asta mi-am încercat puterile pe diverse alte întâmplări. Am împiedicat-o să vorbească pe o altă colegă, când a fost scoasă la tablă, de se întreba toată lumea ce are de deschide gura ca peştii şi nu scoate niciun sunet. Am făcut-o pe o profesoară foarte înţepată să rostească involuntar nişte cuvinte porcoase, după care se înroşea ca racul şi îşi umfla nările de indignare, pentru că nu înţelegea de ce nu se poate controla. Am făcut să-i cadă catalogul din mâini unui prof nesuferit, de atâtea ori în drum spre cancelarie, încât a mers mai mult de-a buşilea până acolo, tot ridicând catalogul şi aplecându-se iar după el. Râdea toată suflarea de elevi adunată, şi nu pricepea nimeni ce are.

În fine, astea au fost peripeţiile din liceu. Ulterior m-am luat cu învăţatul serios şi cu examenele şi am pierdut din "antrenament”. Nu mi-am mai bătut capul cu asta, considerând că e mai degrabă o prostie decât ceva periculos.
Dar se pare că în subconştient lucrurile au evoluat. Aşa că într-o zi, când eram deja anul I la facultate, la unul din examene, mi-a picat un subiect total aiurea, la care nu mă aşteptam deloc. Adevărul era că nu citisem partea aia de materie şi am fost nepregătită. Am bătut câmpii cu graţie timp de câteva minute, şi eram sigură că urmează celebra frază "ne mai vedem şi la toamnă, domnişoară”, când mi-a trecut prin cap, aşa, aproape involuntar gândul "dar dacă proful a fi cucerit instantaneu de deruta mea şi mă va invita la o cafea?”. Iar următoarea frază rostită de profesor a fost asta: că i-ar face plăcere să bea o cafea cu mine, ca să discutăm mai în amănunt despre acest subiect pe care se vede că deşi nu l-am pregătit, am reuşit să-l bălmăjesc suficient cât să-i captez interesul. Am făcut amândoi ochii mari în acelaşi timp. Eu pentru că nu mă aşteptam să spună chiar asta, iar el pentru că nu se aştepta, de asemenea.

Până la urmă am ieşit la o cafea cu el. Tipul era tânăr, abia în anul ăla devenise lector, după ce-şi luase doctoratul, şi părea destul de neobişnuit să iasă cu studentele.
De altfel, nici nu era OK, dar părea cumva o obligaţie cafeaua aia. A fost cea mai ciudată cafea băută vreodată, pentru că doar eu ştiam ce căutam acolo. Omul acela habar nu avea ce i se întâmplă. Fusese silit de mine, prin forţa gândului, să mă invite la o cafea, şi să-mi dea examenul.

Eram mândră de mine, trebuie să recunosc. Trecusem într-o etapă nouă. Puteam influenţa oamenii nu numai să acţioneze, ci să şi rostească anumite cuvinte. Ceea ce era teribil. După asta m-am distrat şi mai mult încercând să determin diverşi colegi să facă tot felul de declaraţii.

Eram şi eu mirată de ce pot să le transmit. Pe unul foarte îngâmfat şi plin de el l-am silit să-i pupe mâna unei profesoare, în timpul cursului, şi să-i declare că se gândeşte numai la ea. Sala era la fel de încremenită de uimire ca şi profa. Iar tipul aproape că plângea de frustrare, că nu pricepea ce i se întâmplă. Aşa, hodoronc-tronc, să te duci la catedră şi să-i faci declaraţii profesoarei, în mijlocul cursului...

Ce mai, vă spun, mă distrez de minune cu puterile mele.
Încă nu le-am folosit pentru ceva constructiv, dar nici pentru ceva rău. Mă gândesc, însă, că probabil Dumnezeu mi-a dat darul ăsta ca să pot face ceva bun cu el. Aştept să apară cauza aceea. Deocamdată savurez micile mele victorii asupra celor din jur.


Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre
, scrieţi-ne pe adresa redacţie@eva.ro.
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • martacika pe 17 Iul 2012, 21:56
    falsss

    nu prea cred aceasta istorie e cam falsa de tot numai neam pierdut timpul citind citeva rinduri .... ceva mai interesant nai putut inventa???

    6
    2

  • florentina pe 26 Oct 2011, 17:48
    bravo tie

    eu sincer cred povestea ta pentru ca si mie mi se intampla astfel de lucruri doar ca la un nivel mai mic, si din pacate se intampla doar lucrurile rele la care ma gadnesc de exemplu un vecin avea cirese in pom si ca orice copil imi era pofta i-am cerut cateva si nu a vrut sa imi dea. in sinea mea m-am gandit sa i se uste creaga, primavara urmatoare s-a uscat jumatate din copac.am plecat impreuna cu sora mea intr-o calatorie si pe drum din voarba in vorba am spus ca pe drum o sa prindem toate anotimpurile din pacate asa a fost.

    4
    0

  • ramona pe 30 Sep 2011, 08:41
    cred

    daida nu iti doresc sa descoperi 100% realitatea, pt ca sunt lucruri bune de stiut dar odata deschisa calea vei afla si lucruri rele. bianca sunt deacord cu tine ,sa il det pe base sa fie bun . alladin ai atins pct sensibil , asta ar trebui sa faca prietena noastra , va pup pe toti

    3
    0

  • daida pe 28 Sep 2011, 14:15
    Oricare dintre noi poate...

    E demonstrat stiintific ca folosim doar o mica parte a creierului. Cei care reusesc sa il "antreneze" putin mai mult,fac lucruri asazis neobisnuite. E dificil insa de descoperit secretul. Trebuie doar sa incercam. Si poate va ajuta daca aflati ca, noi, oamenii, nu vedem decat 10% din realitatea care ne inconjoara. Asadar,de ce nu am incerca sa descoperim mai mult...\

    3
    1

  • Puterea mintii pe 26 Sep 2011, 17:09
    Fara explicatii

    Nu ma pot pronunta asupra paranormalului, sunt un om cat se poate de realist dar cert este faptul ca se intampla multe lucruri inexplicabile. Nu o data mi s-a intamplat sa gandesc un lucru si sa se intample, legate de o anumita persoana, vise premonitorii... chestii ciudate de care si eu m-am mirat, puterea mintii este foarte mare cu siguranta!!!

    4
    0

  • JeaninaGT pe 26 Sep 2011, 14:59
    Nici eu nu cred

    Nu este adevarat, domnisoara doar elucubreaza, tuturor ne-ar placea sa detinem controlul in multe situatii, sa influentam lucruri, oameni, evenimente insa am si o veste buna, daca are imaginatie, de ce nu se apuca de scris?!

    4
    2

  • Bbiiaa pe 26 Sep 2011, 02:40
    Bianca

    Nota mea catre redatie: nu e deloc adevarata povestea, e fictiune de proasta calitate, va garantez! :))

    2
    5

  • bianca pe 25 Sep 2011, 22:03
    ...Paranormal

    :)))) Foarte tare...dar daca nu stii ce sa faci in scop bun iti zic eu...incerk sa schimbi tara asta in mai bine...e destul de rau cum a ajuns si decat sa te distrezi atata ar trebui sa ii transmiti Presedintelui nostru ceea ce ar trebui sa faca.Bafta!

    9
    0

  • aladdin pe 25 Sep 2011, 19:44
    Influente

    ..."Deocamdată savurez micile mele victorii asupra celor din jur." Nu pun la indoiala ceea ce povestesti, vreau doar sa atrag atentia asupra atitudinii - cand ai puterea de a influenta si esti constient de asta, nu e cazul sa fii doar un mic dictator care pedepseste ceea ce nu-i place; cauze care sa merite se gasesc cand reusesti sa treci dincolo de orgoliul personal si cand pleci de la ideea de a ajuta si nu de a pedepsi.

    8
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod