Originalitatea - cartea ta de vizita

Indiferent daca ne uitam la o opera de arta care ne place, la o prezentare de moda reusita sau la o persoana pe care o admiram, adesea originalitatea apare ca una dintre calitatile-cheie...
Indiferent daca ne uitam la o opera de arta care ne place, la o prezentare de moda reusita sau la o persoana pe care o admiram, adesea originalitatea apare ca una dintre calitatile-cheie, care ne inspira respect. Originalitatea este, de multe ori, semnul excelentei: arata ca persoana respectiva a reusit sa gaseasca propria cale de exprimare. Si acest lucru devine, parca, tot mai greu.

De ce simtim nevoia de a fi originali?


Iata cateva dintre motivele care ne stimuleaza aceasta dorinta:

Educatia

Calitatea de a fi special, de a fi altfel decat ceilalti este, de multe ori, chiar exagerata prin educatie, astfel incat copilul poate ajunge sa creada ca este atat de important sa fii deosebit, incat nu mai conteaza daca este in sens pozitiv sau negativ.

Criza adolescentina

Apoi, la varsta adolescentei, apare oricum o criza existentiala, in care persoana incearca sa isi gaseasca individualitatea, sa afle cine este. Dincolo de criza se asterne existenta fiecaruia dintre noi ca adult, cu momente de inspiratie si momente mai plate.

A conta printre ceilalti ca si individ

Fiecare dintre noi simte nevoia de a fi original.
In felul acesta, simtim ca existam, ca ne punem amprenta in lume. Nevoia noastra de a apartine, de a fi apreciati de cei din jurul nostru sustine dorinta de a fi intr-un fel in care nu mai este nimeni altcineva.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mada2 pe 4 Mar 2009, 12:25
    Cel de sus

    .Prea multa normalitate strica,fiecare suntem speciali intr-un anumit fel,cam asta ar fi.

    0
    0

  • mira pe 25 Oct 2008, 14:44
    originalitatea este o parte din noi

    suntem unici oricum, prin simplul fapt ca existam; cei care isi canalizeaza energia in a fi originali cu orice pret, sfarsesc,de cele mai multe ori,prin a fi penibili.

    0
    0

  • alexutza105 pe 21 Oct 2008, 10:46
    originalitatea este o parte din noi

    In fiecare zi, fiecare dintre noi vrea sa iasa din anonomat. Fie ca poarta o piesa de imbracaminte pe care o asorteaza in mod diferit decat ceilalti, fie ca scrie o poezie care nu poate fi contestata ca ii apartine, ne punem amprenta asupra persoanelor din jur intr-un mod propriu. Nimeni nu ne poate copia pentru ca suntem speciale si in acelasi timp originale. Avem acel ceva care nu poate fi plagiat.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod