Horoscop: O nouă zodie şi efectul asupra celorlalte

Astronomii dau peste cap toate analizele astrologilor: mişcarea Pământului a dus la decalarea celor 12 zodii, dar şi la includerea celei de-a 13-a: zodia Ophiuchus.
Astronomii dau peste cap toate analizele astrologilor: mişcarea Pământului a dus la decalarea celor 12 zodii, dar şi la aparenta includere a celei de-a 13-a: zodia Ophiuchus.

Semnele zodiacului sunt calculate în funcţie de poziţia Soarelui faţă de constelaţii, aşa cum apăreau ele acum 2.200 de ani. Acestea nu mai sunt însă valabile, din cauza mişcării de precesiune a Pământului (deplasarea lentă a axei de rotaţie), potrivit astronomilor.

Acest lucru însemnă că toate zodiile au fost decalate cu aproximativ o lună. Prin urmare, cei care credeau că sunt zodia berbec sunt, de fapt, peşti.


Constelaţia Ophiuchus (Cel care ţine Şarpele) este cunoscută din antichitate, fiind adesea numită şi Serpentarius, în varianta latină, şi a fost inclusă de Ptolemeu în lista celor 48 de constelaţii. Ophiuchus este descris ca un bărbat ce ţine un şarpe în mâini, corpul său "împărţind" şarpele în două. Cu toate că vechii astrologi ştiau de existenţa acestei constelaţii, nu au inclus-o în zodiac pentru că era "traversată" de Soare în numai 19 zile. Pe de altă parte, prezenţa ei ar fi contravenit concepţiei pe care aceştia o aveau despre numărul zodiilor, care trebuia să fie egal cu numărul lunilor anului.

Nici în prezent Ophiuchus nu este o zodie recunoscută de astrologi la nivel internaţional, cu toate că în 1970, astrologul britanic Walter Berg a sugerat introducerea ei ca fiind cea de-a 13-a zodie.


Constelaţia Ophiuchus este singura din zodiac inspirată de o persoană. Se pare că acesta se numea Imhotep şi a trăit în Egipt, în secolul 27 Î.Hr., fiind recunoscut pentru cunoştinţele vaste în medicină. Memoria lui Imhotep a fost păstrată vie timp de peste 2500 de ani atât de egipteni, cât şi de greci, acestuia fiindu-i atribuite de-a lungul timpului calităţile unui zeu.

Reprezentanţii noii zodii se pare că împrumută din caracteristicele acestuia. Iată care sunt acestea:
  • sunt persoane care iubesc cunoaşterea
  • au înclinaţii către profesii menite să ajute oamenii (medicina, asistenţa socială)
  • pot fi buni arhitecţi sau constructori
  • viaţa le este marcată de imaginea paternă, iar bărbaţii au un impact puternic asupra copiilor lor
  • atrag invidia persoanelor apropiate

Iată care este noua ordine a zodiilor:


Berbec - 19 aprilie - 13 mai
Taur - 14 mai - 19 iunie
Gemeni - 20 iunie - 20 iulie
Rac - 21 iulie - 9 august
Leu - 10 august - 15 septembrie
Fecioară - 16 septembrie - 30 octombrie
Balanţă - 31 octombrie - 22 noiembrie
Scorpion - 23 noiembrie - 29 noiembrie
Ophiuchus - 30 noiembrie - 17 decembrie
Săgetător - 18 decembrie - 18 ianuarie
Capricorn - 19 ianuarie - 15 februarie
Vărsător - 16 februarie - 11 martie
Peşti - 12 martie - 18 aprilie
 

Comentariile 1-50 din 56

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Vasile pe 23 Mai 2020, 16:06
    TEORIILE sint si ramin TEORII

    Nu va lasati acum innebuniti de asta, orice este posibil, exista multe secrete pe pamint care nu le stim dar nici analiza astrologica nu trebuie sa va induca in eroare, clar este un lucru, s-a obtinut un HAOS si nimeni nu stie ce mai creada, ESTE sau NU adevarat ? Raspunsul nu cred ca o sa-l primim curind... secretele sint ca sa fie tinute departe de noi.

    0
    0

  • vrajeli pe 15 Sep 2016, 16:58
    VRAJEALA PE BANDA

    Este o idiotenie care a scos'o unu pe gura si n'a mai putut sa o inghita! exista 4 semne: foc,aer,apa,pamant . toate aceste de cate 3 ori fac 12 zodii... nu prea se leaga a 13-a zodie cu impartitu avand in vedere ca e numar prim in primu rand si universul e matematica aplicata pura!

    1
    1

  • ionut pe 31 Mar 2015, 14:37
    nu.mi pasa

    eu o am fost si voi fi pesti toata viata nu.mi pasa ce e cu rahatu asta de zodie noua , nu o sa fiu versator nici dc ma omori , eu imi iubesc zodiac , mereu ma descris zodiac pesti , varsatorul nu e de al meu si punct

    2
    0

  • ionut pe 31 Mar 2015, 14:37
    nu.mi pasa

    eu o am fost si voi fi pesti toata viata nu.mi pasa ce e cu rahatu asta de zodie noua , nu o sa fiu versator nici dc ma omori , eu imi iubesc zodiac , mereu ma descris zodiac pesti , varsatorul nu e de al meu si punct

    3
    0

  • WTF pe 30 Mar 2015, 04:11
    SUNTETI IDIOTI?

    DA SI CE DACA A MAI APARUT O ZODIE? VOI PANA ACUM ATI TRAIT DUPA HOROSCOP? EXISTA VRE-UN COD SAU LEGE ZODIACALA, CE DRACU'? ASTA NU INSEAMNA CA TREBUIE SA VA SCHIMBATI VOI CARACTERUL DUPA CE SPUNE UN HOROSCOP IDIOT. SI ORICUM, VA SPUN CA NICI INAINTE NU VA REGASEATI IN HOROSCOP. VOI DOAR VA INSUSEATI PROSTIILE SI ABERATIILE ALEA, PLACANDU-VA CE AUZEATI CA SPUNE DESPRE ZODIA VOASTRA. DEJA TOATE COMM-URILE SUNT IDIOATA SI REGRET CA MI-AM PIERDUT TIMPUL SA LE CITESC! ................SI SE MAI PRESUPUNE CA NOI SUNTEM SPECIA DIN FRUNTEA LANTULUI TROFIC!

    2
    0

  • Puiu pe 6 Ian 2015, 14:14
    Say NO to stupidity!

    @Vasil Te bate limba romana la scor de neprezentare! In alta ordine de idei, tot articolul este o aberatie!

    2
    1

  • Cosmin pe 28 Nov 2013, 09:58
    Nu`i adevarat

    Nu ma regasesc deloc in zodia RAC eu is LEU si stiu asta zodia leu e potrivita pentru mine.

    2
    1

  • vasil pe 18 Iul 2013, 02:57
    Noua ordine zodiacala! SPUPEEERRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Daca vreti sa stiti si voi!! Chestia asat inseama "schimbare de caracter" PUR SI SIMPLU! eu tot nu inteleg dc va incaptanati asa! Eu unu am fost varsator iar acum sunt capricorn si ,.. am citit!!! Ma regasesc in capricorn, dar chestia e ca depinde de varsata! Trebuie sa traiesti inca o data anii in care i-ai trait in fosta zodie ca sa intrii in constelatia noii zodii!! de exeplu daca ai in gen... 30,35 de ani nu te mai poate influenta nici zodai lui dracu! dar daca esti tanar , gen pana in 20-25 de ani DA! te poate influenta zodiacea noua! Totata tarasesnia asa inseammna schimbarea caracterului "cu anii" ;) asa ca nu va mai incapatanati atata! stiu ca orgolilul e mare! dar mai scade-ti din el!!!!!

    7
    2

  • Kathrine pe 10 Mar 2013, 11:45
    NU

    cred ca este valabil doar pentru cei nou nascuti ...pentru ca nu ma simt deloc balanta

    1
    4

  • denisa pe 7 Iul 2012, 15:57
    capricorn akm sagetator

    bai deci niste chestii atat de aiurite eu inainte eram capricorn,baiatul care il plac era peste si celalant baiat sagetator si akm eu sunt sagetator baiatul care il plac e varsator si celalant e ophichus....e chiar naspa rau de tot deci eu raman la vechea mea zodie si asa voi considera toate zodiile :)

    3
    4

  • Marya pe 3 Nov 2011, 16:11
    De la scorpion la fecioara...naspa!

    Acum trebuie sa citesc despre zodia fecioara dar am auzit ca are si niste chestii rele fecioara! Daca eu sunt fecioara inseamna ca viitorul meu iubit e Ophiuchus,zodia asta noua!

    1
    4

  • inia pe 26 Mar 2011, 07:18
    berbec acum pesti

    si de acum ce o sa se intample? de o data o sa ne schmbam si caracterul.:)) eu una ma indentific 100% cu caracterisitcile berbecului.: defecte si calitati care nu au nimic in comun cu cerecteristicile zodiei pesti .In schimb sigur mama( care saraca toata viata mea mi-a zis ca sunt de o incapatanare iesita din comun ) si iubitul meu( care saracul e un capricorn linistit si imi suporta de 2 ani toate hazurile) ar fi cei mai fericiti cred ca de o data sa imi schimb caracterul =)))))

    8
    4

  • laurdzd pe 5 Mar 2011, 23:38
    raspuns

    hai bai..si ce nume au gasit la zodie...pff acum ce isi schimba oamenii felul de a fi ca cica fiecare zodie are felul ei de a fi ...acum sa vezi divorturi deodata ca nu se mai potrivesc oamenii /:) ..sictir

    7
    4

  • Andreea pe 3 Mar 2011, 18:23
    ....

    eu tot aceeasi zodie am :D ! :)) fecioara:)...

    2
    3

  • Raluca pe 28 Feb 2011, 23:37
    Aoleo zodie tampita

    Bai deci a venit zodia asta si ma mutat din SCORPION in BALANTA doamneeeeeeeeeeee ati inebunit nu exista asa ceva hai dupa 3000 de ani apara inca una dupa altii 3000 inca una si tot asa deci cand am auzit nu am crezut nici nu cred e o schimbare prea exagerata mai bne ne spuneati in anii 90 nu akuma ne dati rau peste cap si unii nu vor sa-si schinbe zodia ca asa sau nascut ei eo sincer nu prea cred nici nu stim despre zodia asta prea multe dar e chiar enervanta schimabrea

    6
    4

  • relly pe 20 Feb 2011, 17:50
    zodia noua e tare si aia care cred ca zodia scorpion e naspa gresesc sunt niste tampiti

    in primul rand nu inteleg dc toata lumea e asa suparata pe noua zodie nu exista doar de akm a existat din totdeauna ohh mi-ar place sa fie si niste baietii super draguti in zodia asta noua ,zodia asta e in aceasi luna cu mn inainte venea sagetatorul dupa mn dar akm vine noua zodie mie imi place nu am nimic in potriva ,si in plus zau asa un sfat pt voi baieti si fetenu mai fiti asa ingamfatise zice ca cine iarta are o inima mare deci iertati noua zodie ca e prea faina :)))),zau da gelosi mai sunteti,sa zicem ca prietenul unei fete de acolo care a scris ca nu-i place noua zodie s-ar nimeri sa fie impreuna cu cu un baiat in zodia aia si in plus e zodie bine venita daca e asa nu mai fiti gelosi bai desteptilor daca vrea cineva sa vorbeasca cu mn despre asta asta e id-ul meu :relly_scorpions,si eu sunt in zodia scorpion daca mai prind pe unul dintre voi ca imi mai critica zodia va tai sunteti morti nu va puneti cu mn ca nu va merge bn daca sunteti fete mai mari decat varsta mea de 13 le bat si pe alea impreuna cu prietenii mei mai mari hi hi si ha ha oh frate nu-mi place deloc sa ma prostesc poate am 13 ani dar sunt mult mai matura sila minte decat voi :)))) deci oricum puteti vorbi cu mn despre orice fie fete fie baieti poate nu credetidar mai multi prieteni am baieti decat fete ,in fine nu mai fiti asa gelosi :))

    6
    7

  • alina pe 3 Feb 2011, 17:50
    cea mai mare prostie

    nu sunt o impatimita a zodiilor dar astia nu stiu ce sa mai inventeze ca sa atraga atentia,fiecare va ramane exact ceea ce este si nu se va schimba asa ca pot sa mai descopera ei inca 10 zodii..dezamagitor..

    7
    4

  • alina pe 3 Feb 2011, 17:50
    cea mai mare prostie

    nu sunt o impatimita a zodiilor dar astia nu stiu ce sa mai inventeze ca sa atraga atentia,fiecare va ramane exact ceea ce este si nu se va schimba asa ca pot sa mai descopera ei inca 10 zodii..dezamagitor..

    6
    4

  • Mely pe 1 Feb 2011, 01:29
    NICIODATA

    voi ramane mereu scorpion....nu asi putea sa fiu balantza.....am toate caracteristicile scorpionului....astia nush ce sa mai inventeze si ne dau noua zodiile peste capX(X(X(X(

    8
    5

  • TuT pe 31 Ian 2011, 11:38
    Super tare

    Acum sunt balanta:)).Ce va ofticati atata mah:P ma plictisisem deja de aceasi zodie.

    8
    3

  • Lov3_girl pe 26 Ian 2011, 08:39
    o idiotenie

    Mi se pare cea mai mare aberatie ... lasand de o parte gluma ... eu sunt Berbec ... sunt asa cum ar trebui sa fiu .. ce am eu in comun cu pestii? la fel pentru fiecare zodie ... sunt niste descoperiri idioate, degeaba facute ... se doreste schimbarea zodiilor si a caracterelor generale al acestora? pt k eu NU prea cred. Cine se naste berbec, asa moare ... valabil pentru lei,fecioara,gemeni,varsatori si capricorni,balante si sagetatori, pestii si raci si alte alea .... a 13-a zodie nu are ce cauta aici ... corect? plus ca daca te-ai nascut in zodia X, asa mori .... pt ca nu dai peste cap nu stiu cati ani in care totul a fost in regula, pt k li s-a urcat nebunia la capX(X(X(X(X( Eu una cred k nici nu avem ce face cu 13 zodii ... sunt 12 luni .. de ce ar fi 13 zodii? ar trebui sa fie 12 cu 12 ... corect?X(X(X(X(

    5
    4

  • Lov3_girl pe 26 Ian 2011, 08:19
    m-am suparat :))

    nu mi se pare corect ... adica de ce sa fie altii berbeci?:)) mie imi place zodia mea, pt k este incapatanata, exact ca mne :) nu-mi convine sa fiu PESTI ! ... app, buna intrebare ... apare a 13 luna? unde o mai punem si pe aia? :) O sa fie in perioada de vara sau aia de iarna?:)) Oricum, mi se pare o prostie .. dau peste cap atatia ani in care fiecare si-a stiut zodia, caracterele generale ale zodiei si ... cele 12 luni ale anului X(X(X(X(

    7
    4

  • Aura pe 24 Ian 2011, 20:01
    incredibil

    ce pacat eram in rac dar acum sunt in gemeni iar fratele meu este in zodia Ophiuchus zic sa continuati cu aceasta noua descoperire dar o intrebare daca sa introdus o noua zodie se introduce o noua luna?

    4
    2

  • 2sweet pe 23 Ian 2011, 13:38
    :))

    ..ce indignata e toata lumea ..:)) ..eu spun sa va linistiti ..pt ca nu zodia va face personalitatea ..ci voi insiva ..nu aveti nevoie de o zodie ,pentru a va da seama cine sunteti,cum sunteti .. :D

    6
    4

  • andreeyutza pe 22 Ian 2011, 21:51
    BALANTA MEREU!!!!

    hai sa fim dintr-o data alte zodii care nu ni se potrivesc, k au mai gasit ei o zodie!!!! cine stie kte o sa mai gaseask :-j:-j mie nu-mi pasa!!! eu o sa fiu mereu balantza si o sa tzin cont de zodiacul traditional, cel cu 12 zodii!!

    6
    2

  • Maia pe 22 Ian 2011, 20:31
    e o prostie!!

    doamne ce tampenie! x( cum s-au gandit sa faca asa ceva :|:-?? 8-| asta ar insemna sa fiu fecioaraX( si e o mare porcarie . [Cuvinte cheie ale zodiei Fecioara:purificare, castitate, analiza, critica, ordine, ratiune, indoiala, rezerva, manie, precizie, limitare ] Niciunul din aceste caracteristici nu mi-se portivesc:| x( . Balanta am fost si balanta voi ramane!

    5
    3

  • Korina pe 21 Ian 2011, 23:15
    nu nu nu

    din Leu in Rac, asta e nebunie, sunt doua zodii total diferite. Nu inteleg si nici nu vreau sa inteleg asa ceva! Rac!!!!!!! e plictisitor)))))) si nici nu mi se potriveste !!!!!!!!

    5
    5

  • Calin pe 21 Ian 2011, 19:51
    Prostii

    In general zodiacul e o prostie, oamenii sunt diferiti chiar daca s-au nascut intr-o zi. Si cei care spun viitorul a milioane de oameni prin citeva fraze e o prostie, nu se poate intimpla unul si acelasi lucru in acelasi timp cu milioane de oameni. Acum ginditi-va logic, daca s-a schimbat zodiacul, tot ce ati citit in trecut despre zodia voastra e un neadevar, deoarece ca, de fapt, erau 13 zodii, nu 12. :))) ce timpenie

    5
    3

  • Helen pe 21 Ian 2011, 16:19
    nu cred

    Ar fi aiurea din sagetator sa ajung scorpion. Ar fi exact cum credea si soacramea. Groaznic.

    4
    2

  • lavinia pe 19 Ian 2011, 22:06
    :|

    c tampenie....o fi asa dar mie mi se potrivesc f bine caracteristicile scorpionilor si deloc ale balantelor....asa ca nu cred in noul zodiac

    3
    3

  • poupeepoupee pe 19 Ian 2011, 21:51
    ce chestie..

    mi se cam pare o prostie cu schimbarea zodiilor..chiar dk in zodiac scrie altcv in adanc tot zodia in kre teai nascut esti..caracteristicile nu se schimba...cred eu;)...dk asa zik marii cercetatori sau ce or fi tre sai credem nu?:)) asa cum credem si k sfarsitu va fi in 2012:)) da`o dreak de trb:))...app pt cei kre zik k nus de acord sa se schimbe..sau schimbat deja cik..nu k nu vreti voi:))

    3
    2

  • tinkerbell2 pe 19 Ian 2011, 12:14
    o noua zodie

    eu tot capricorn raman si punct...:-< nu ma intereseaza de noua zodie[-x

    2
    2

  • Andreea pe 18 Ian 2011, 22:27
    stele si stelute

    Da, intr-adevar. Galaxia se schimba de azi, ca asa vor astrologii. Eu cred ca nu e atat de brusca modificarea, sa fim seriosi!. Si, oricum ari fi, noi observam efectele acestor fenomene cosmice mult mai tarziu. De exemplu, lumina Soarelui ajunge pe Pamant abia dupa vreo 8 minute. In concluzie, e irelevant. Anumite stele pe care le iau astrologii in considerare e posibil sa nu mai existe macar, daca ne gandim bine. Iar asta nu e ca si cum Soarele si-ar fi schimbat pozitia de pe o zi pe alta si ar fi dintr-o data in nu stiu ce unghi fata de Cassiopeia si Iepure, ca sa poti spune ca de azi se schimba zodiile. Oricum, nimeni nu poate sa iti prezica destinul asa ca nu stiu cat de mult conteaza. Dar ca idee, eu raman capricorn:D

    3
    1

  • aries for ever pe 18 Ian 2011, 21:48
    INAINTE BERBECUTZI !!!

    BERBECUL TOT BERBEC O SA MOARA ! NU IL VETI SCHIMBA VOI VREODATA, POATE IN ALTA VIATZA !!!!

    4
    2

  • Andreea pe 18 Ian 2011, 20:47
    ..

    Chiar numi pasa de descoperirea lor. Nu ma simt deloc Scorpion e o zodie naspa. Tot sagetator raman in adancul meu

    2
    2

  • clara pe 18 Ian 2011, 19:00
    a 13-a zodie

    conform noilor descoperiri, ar trebui sa fiu peste desi pana acum eram berbec, problema este ca una dintre cele mai bune prietene ale mele a fost si ramane in continuare peste. Destinul nostru nici nu seamana nici nu se aseamana si nici noi, ca persoane nu avem afinitati, in general, fata de aceleasi lucruri sau persoane si nici nu reactionam cat de cat asemanator in aceeasi situatie.Ea este nehotarata, eu sunt putin impulsiva si dau curs ,in general, primului imbold.Deci, am fost, raman si ma simt berbec!!!

    2
    2

  • andrEA pe 18 Ian 2011, 18:59
    ha ha ha/.

    LEU AM FOSTI, SI LEU AM RAMAS INDIFERENT CUM ATI CUALCULAT!!!!

    3
    2

  • Alexa pe 18 Ian 2011, 18:26
    Noua zodie

    CAPRICORN m-am nascut si CAPRICORN mor! si voi ceilalti la fel!.

    4
    3

  • Cori pe 18 Ian 2011, 17:20
    NU , NU si iarasi NU

    Nu sunt de acord cu decalarea zodiil0r!Eu sunt balantSa si am toate caracteristicile acesteia.Nu am cum sa fac parte din zodia fecioarei , nu ma aseman deloc cu acesti nativi. Dar deloc. Oricum e aiurea chestia asta . Nu.mi place!:-))

    3
    3

  • Daniela pe 18 Ian 2011, 17:06
    la

    leul sa fie rac =)) voi glumiti :))

    5
    1

  • violeta pe 18 Ian 2011, 17:05
    Imposibil!

    Adica Scorpionul dureaza doar 6 zile????Iar Fecioara o luna si jumatate? Ce e porcaria asta???

    4
    2

  • Tita pe 18 Ian 2011, 16:57
    schimbare sa fie, dar sa stim si noi

    ce fain, eu sunt zodia noua, ca altfel eram cel mai reprezentativ dintre sagetatori :)

    5
    0

  • suppaduppa pe 18 Ian 2011, 13:52
    NU VA GRABITI!!!

    defapt aceasta noua zodie si decalarea perioadelor anului ale celorlalte zodii DEFAPT IN MOD LOGIC va fi valabila numai pentru persoanele care se vor naste de atunci incolo. Cei care sunt nascuti pana atunci vor ramane cu, caracteristicile zodiilor vechi deoarece ei s-au nascut intr-un punct in timp unde soarele si planeta pamant parcurceau un alt curs galactic!!!!!!!!!! Oameni buni .... nu va pripiti ci ganditi!!!!!!

    4
    3

  • adina pe 18 Ian 2011, 13:11
    schimbarea schimbarii

    daca se decaleaza zodiile, asta inseamna ca se va decala si caractersticile fiecarei zodii...asa ar fi logic, altfel nu...

    4
    2

  • adina pe 18 Ian 2011, 13:10
    in nici un caz

    Gemeni nu va fi niciodata Taur, niciodata! si asta nu pentru ca nu-mi place mie zodia Taur, ci pentru faptul ca n-am nimic in comun, Taurul are nishte caracteristici bine determinate, la fel ca si Gemenii, niciodata nu se vor asemana.

    3
    3

  • delia pe 18 Ian 2011, 13:00
    scorpionul nu va fi niciodata balanta!

    nu sunt de acord si nici nu vreau sa aud de astfel de schimbari....voi ramane scorpioanca ....mereu!

    3
    2

  • Gabbs pe 18 Ian 2011, 12:58
    NU

    In nici un caz nu am sa accept schimbarea ...eu sunt taur si nici o data nu voi fi berbec ...scurt si la obiect .

    2
    2

  • micutta pe 18 Ian 2011, 12:55
    Schimbarea!!

    Eu cred in astrologiee,nu degeaba dateaza de mii de ani.Fiecare dintre noi avem o stea acolo sus,iar acea stea e zodia noastra,buna,nebuna,schimbatoaree ea e a noastra!!! Eu sunt varasator si tot varsator am ramas chiar dak a decalat poate si de aici increderea mea in steaua zodiacala!!! Fiti cu bagare de seama la cer,el nu minte el ne ofera un acoperis!!! bye bye!!

    4
    1

  • Alex pe 18 Ian 2011, 12:25
    TREZIREA

    Nu va mai incredeti in astrologie, este o sarlatanie , vedeti-va linistiti de viata si ceea ce faceti, O zi buna !

    3
    2

  • ecaterina pe 18 Ian 2011, 11:33
    ZODII

    IDEM ANDRADA!!nu am nimic de un varsator dupa noua ordine!sunt peste dupa vechea si ma simt asa!!

    2
    3
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod