Hobby-ul: mai mult decat o simpla distractie

Hobby-urile, ca si preferintele, sunt variate. Poate fi vorba de muzica, de pictura, de machete, de un sport, de astronomie, de fotografie sau de cu totul alte lucruri, pana la colectionarea....
Hobby-urile, ca si preferintele, sunt variate. Poate fi vorba de muzica, de pictura, de machete, de un sport, de astronomie, de fotografie sau de cu totul alte lucruri, pana la colectionarea a tot felul de obiecte, mai mult sau mai putin obisnuite. Insa, de ce avem nevoie de ele? Motivele sunt diverse.

Suntem adesea mult prea ocupati, iar activitatile unei zile, la serviciu, acasa, in public, pot fi surse de energii si emotii negative puternice, care duc la stres. Este, in consecinta, nevoie de un mod de a elibera acest stres, si nu doar prin activitati pasive, precum programele TV pe care le urmaresti vizual si atat.
Este vorba de un complex de energii care se elibereaza mai usor facand ceva concret.

Un hobby este, prin definitie, o activitate care iti face placere. Prin urmare, nu numai ca te detensioneaza, iti ia gandul de la aspectele neplacute ale zilei, ale perioadei sau ale vietii tale si iti ofera o mica escapada din rutina zilnica, dar iti si ofera energie, buna dispozitie si bucurie. In plus, este un excelent remediu impotriva plictiselii. Cum sa te plictisesti facand ceva concret, care iti place? Acest lucru este de-a dreptul sanatos, fizic si psihic, pentru ca un tonus psihic bun creeaza si o stare fizica mai buna, crescand rezistenta organismului la factorii nocivi.

Un alt aspect al problemei este definirea propriei personalitati.
Nu doar munca, familia si contactele sociale ne definesc; acestea, inevitabil, sunt in relatie cu ceilalti, corelandu-ne si legandu-ne de ei. Un hobby este pasiunea ta, placerea ta, ceva ce te caracterizeaza pe tine, care spune ceva despre tine si care iti este specific tie, indiferent de cei din jur.

Un hobby te ajuta sa-ti dezvolti creativitatea si indemanarea. Daca, de exemplu, hobby-ul tau este pictura, inveti tehnici noi, iti alegi subiectele sau modelele, observi mai bine, mana devine mai sigura atunci cand tine pensula si reusesti sa combini culorile intr-un mod mai interesant.
Este valabil pentru orice fel de astfel de activitate, de la sporturi la colectii.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ALISIA pe 22 Oct 2012, 19:27
    am un nou hobby - realizarea de torturi

    Pot sa-i spun hobby, nu? Se vede pe Facebook, la Torturi Calarasi, cat si pe blog la tortulete.blogspot.ro M-a cuprins o nebunie, nici nu stiu cum sa-i spun este o pasiune inradacinata bine in mine, daca vedeti pozele, poate ma intelegeti. Voi ce hobby aveti?

    1
    0

  • Dan pe 16 Iul 2011, 11:40
    Pentru cine are un hobby,articolul puncteză cateva aspecte

    Si eu am un hobby. Un hobby din care as vrea sa fac bani,sa am si mult timp liber,sa "traiesc bine"...coacazul negru. In articol subliniati cateva aspecte practice din viata de zi cu zi.Cat adevar care se poate vedea, nu este ascuns in "Viata este destul de goala fara pasiune" !

    1
    1

  • diana pe 5 Ian 2009, 03:05
    hobby-ul meu

    mie imi place sa fac puzzleuri..chiar daca imi dau mari dureri de...? de spate :P ma relaxeaza

    3
    1

  • Chira Marioara pe 25 Oct 2008, 00:41
    ma supar foarte repede

    Daca cineva imi reproseaza ceva sau ridica tonul ma supar si nu ripostez mai degraba nu vorbesc deloc cu persoana respectiva.De regula imi place sa vorbesc numai cu oameni pozitivi dar acestia sunt foarte rari.Ce-mi recomandati sa fac?

    3
    1

  • erika pe 3 Sep 2008, 00:06
    sooper

    imi place la nebunie articolul...sooperb....bv...felicitari

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod