Cum sa fii o femeie mai puternica

O femeie puternica este o femeie increzatoare in fortele proprii.
O femeie puternica este o femeie increzatoare in fortele proprii.

Primul pas pe care trebuie sa-l faci, inainte de toate, este sa redobandesti increderea ca meriti tot ce e mai bun. Descopera micile gesturi care te pot transforma intr-o femeie puternica, asertiva si implinita.

Totul pleaca de la incredere


Lipsa de incredere in propriile forte este o gaura neagra, capabila sa inghita cantitati uriase din energia pe care ai putea sa o folosesti pentru a-ti implini visurile. Cel mai adesea isi are originea in copilarie si te poate urmari toata viata. O persoana cu o stima de sine scazuta nu poate fi o persoana puternica. Din fericire, de-a lungul timpului, poti corecta aceasta problema care iti taie de multe ori elanul.

O caracteristica a celor cu increderea in sine scazuta este accentuarea amintirilor negative si "impacarea" cu gandul ca "Numai mie mi se putea intampla asa ceva...
". Specialistii spun ca aceasta este una dintre capcanele care adancesc problema.
Tot ce trebuie sa faci este sa iti controlezi gandurile si emotiile, printr-un procedeu foarte simplu.

Data viitoare cand o amintire neplacuta iti invadeaza mintea, sterge-o. Sterge mental toate culorile care insotesc imaginile din minte, pana ce ajung sa fie numai alb si negru. Gandeste-te apoi ca toata imaginea se micsoreaza, pana ce ajunge sa fie cat un punct. Inlocuieste-o apoi cu imaginea plina de culoare a celei mai importante reusite din viata ta. "Indepartand culoarea se elimina emotia, iar prin micsorare i se reduce intensitatea", explica pentru fitnessmagazine.com psihologul Tim Ursiny .

Tu, pe primul loc


De cate ori nu ai acceptat sa faci ceva numai pentru ca ti-a fost jena sa refuzi? Daca raspunsul este "de foarte multe ori", inseamna ca ai nevoie de o schimbare. Persoanele dispuse intotdeauna sa ajute, dar care isi ofera ajutorul chiar si in cazul in care propria stare de bine este afectata, incearca in mod inconstient sa isi repare anumite probleme emotionale facand asta. Femeile sunt cele mai vulnerabile din acest punct de vedere, iar daca sunt si mame pe deasupra, tind sa isi extinda comportamentul protector pe care il au fata de copii si asupra altor persoane din viata lor care nu au in mod deosebit nevoie de protectie.

De aici si pana la tot felul de probleme nu mai este cale lunga.
Astfel de femei ajung uneori sa fie folosite, de cele mai multe ori neintentionat, de persoanele ceva mai "profitoare" din viata lor, fie ca sunt copii (dar care au trecut de varsta la care au nevoie permanenta de ajutorul mamei), frati, parinti, prieteni sau colegi.

Inainte de a accepta sa ajuti pe cineva, gandeste-te cum iti afecteaza tie viata. Esti nevoita sa anulezi o vizita pentru a-i face un serviciu unei prietene? Ramai in urma cu propriile proiecte daca iti ajuti colegul de munca? Nu ceda presiunilor de tipul "Am nevoie urgenta de ajutorul tau!". Cand auzi asta prea des, inseamna ca e o problema la mijloc. Sustine-i pe cei dragi, ajuta-i, dar cu masura!

Mananca sanatos, fa sport si ai grija de sanatatea ta


Organismul este un adevarat joc domino. Cand ceva lipseste, altceva cade. Iar daca ne gandim ca fiecare stare pe care o avem este cauzata de efectul unei reactii chimice care ne "gadila" creierul, trebuie sa intelegem cat este de important sa ii oferim organismului toti nutrientii si toate elementele de care are nevoie. O simpla deficienta de vitamina B6, de exemplu, poate cauza depresie, slabirea sistemului imunitar si anemie.


Ca sa te bucuri la maximum de viata ta, hraneste-te cat mai sanatos, alegand o alimentatie variata, care sa includa cat mai multe fructe si legume proaspete, cereale integrale, produse lactate, peste, nuci si seminte, si elimina pe cat posibil alimentele procesate excesiv. Bea doi litri de apa pe zi, inlocuieste cafeaua zilnica cu o cana de ceai verde si renunta la fumat si alcool.

Exercitiile fizice sunt cele care te ajuta sa iti pastrezi sanatatea, elimina depresiile, dar, pe de alta parte, te ajuta sa te mentii in forma si sa arati bine, ceea ce iti ridica starea de spirit si te face sa simti increzatoare. Daca te simti frumoasa, te simti si puternica.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentariile 51-56 din 56

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina pe 27 Feb 2010, 21:35
    esti puternica

    nu conteaza cum cazi jos...dar cum te ridici 2bae

    0
    0

  • sunny777 pe 27 Feb 2010, 21:32
    Relax..take it easy

    cristina esti foarteee puternica,mi-as dori sa fiu macar jumatate din ce esti tu..deedee are dreptatea ei cu ortografia, desi nu despre asta era vorba aici si poate ca nu era cazul sa faca remarca aia aici,asta n-o face in schimb neadevarata.ioana,nu cred ca e cazul sa ii iei tu apararea cristinei, cred ca se descurca si singura..si apropos, si tu ai de lucrat la ortografie.nu era vorba de prescurtari,alea n-ar fi fost nicio problema, cratimele alea va cam fac viata grea amandurora..si poate ca da, e ceva insignifiant pentru unii..dar sincer daca nici limba noastra nu o vorbim si scriem corect atunci nu stiu ce-o sa se aleaga de tara asta..

    0
    0

  • ioana pe 27 Feb 2010, 19:59
    ce stii tu?

    Deedee stii tu ce-s acelea probleme de viata?Se pare ca nu!Te-ai gindit ca poate nu a putut sa scrie si de aceea a prescurtat?Daca n-ai critica asa cu ardoare pe cel de linga tine si-n nevoie ce bine ar fi!Felicitari Cristina !Ridicate de jos si ia-o de la capat ori de cite ori este nevoie!Fii puternica tot timpul!

    1
    0

  • Deedee pe 27 Feb 2010, 19:30
    Puternica, dar ortografia lasa de dorit

    Da, esti o femeie puternica, ai crescut singura 2 copii si te-ai realizat profesional. Felicitari!! Dar ai o mare problema: inainte de a scrie pe forumuri, mai bine ai inavata sa scrii corect in romana! La varsta ta nu se poate sa scrii ca un copil de clasa a 3-a.

    0
    1

  • Cami pe 27 Feb 2010, 18:59
    Esti asa cum te simti!

    Eu te percep ca o fiinta puternica...si asta ptr ca TU INSATI TE SIMTI ASA !!! Nu ai nevoie de confirmare...Intotdeauna faptele..realizarile.. vorbesc in locul tuturor..Sanatate si spor..!

    0
    0

  • cristina pe 27 Feb 2010, 17:15
    vreau sa mi spune ti voi daca sunt o femeie puternica sau nu.

    la 22 m am maritat,la 25 am nascut un baiete,la 27 am nascut o fetita,la 29 am difortat,fostul sot a ramas cu amanta in casa iar eu cu copii am luat o de la zero,cu trei avocati cu doua sevicii.la 30 a treb.sa plec in strain.am lucrat intr o casa cu o baba putin nebuna..,nu am dormit aprope un an si jum.mi am facut actele si am putut sa ajung in tara abia dupa 1an si 5luni.i am platit apart.am aruncat totul din el,la m refacut,copii au crescut,acum am 6 ani decand sunt singura,lucrez tot in afara dar pot sa aj.in tara odata la 3 luni.si pot sa stau o luna.aici am facut scoala sa pot invata greaca si lucrez ca tehnician la o firma .am 35 de ani si ma simt o femeie fericita.este greu dar copii, credinta mi au dat cea mai mare putere si mi dau.viata e frumosa dar,,,,,,sa nu ai de aface cu oameni care nu te merita.ma rog la dumnezeu sa mi dea putere ,,,,,,,acum voi sunte ti cei care mi puteti spune daca sunt sau nu puternica.

    1
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod