Cum poti fi cu adevarat fericita? (II)

Privesti maxima "traieste clipa" ca pe un cliseu, o expresie banala al carei inteles nici nu mai incerci sa il patrunzi? Ironia este ca a fost folosita atat de mult incat a ajuns sa piarda din importanta mesajului transmis.
Privesti maxima "traieste clipa" ca pe un cliseu, o expresie banala al carei inteles nici nu mai incerci sa il patrunzi? Ironia este ca a fost folosita atat de mult incat a ajuns sa piarda din importanta mesajului transmis.

Potrivit psihologului Robert Holden, specialist oprah.com si autorul bestseller-ului "Happiness NOW!", a trai in prezent, acum si aici, este principalul pas pe care trebuie sa il faci pentru a gasi fericirea.

Citeste mai jos sfaturile psihologului si descopera schimbarile care te ajuta sa te bucuri de viata ta si sa descoperi fericirea:

Apreciaza-ti viata


Una dintre cele mai puternice atitudini, care iti poate schimba viata radical, este recunostinta. Cei mai multi dintre noi ne-am obisnuit sa punem in prim plan ceea ce nu avem si ceea ce nu putem face.
Poate ca ai mai mult decat crezi, dar nu ai invatat sa apreciezi.


Cel mai mare avantaj este acela ca vei trai tot mai mult in prezent, atunci cand vei invata sa iti apreciezi viata. Te vei bucura de "aici si acum", fara sa iti incarci negativ viata cu "ceea ce ar putea/ar trebui sa fie" sau cu "ceea ce a fost, ce am pierdut, ce nu am facut".

Iarta si uita


Exista persoane despre care am putea spune ca au tot ce isi doresc pentru a fi fericite. Si cu toate acestea, nu sunt. Psihicul uman poate ignora cu succes tot ce e pozitiv in preajma, agatandu-se de trecut, de greseli, de esecuri si dezamagiri.

De aceea, un pas esential in atingerea fericirii este iertarea, fie ca te ierti pe tine pentru greselile trecutului, fie ca ii ierti pe cei care te-au facut sa suferi.


Resentimentele sunt cele care te blocheaza in trecut si iti "devoreaza" prezentul.

Stii cum sa te simti bine?


Ca sa fii cu adevarat fericita, trebuie sa te concentrezi pe ideea ca circumstantele nu conteaza chiar atat de mult pe cat crezi. Studii care au avut ca subiect fericirea au evidentiat faptul ca majoritatea persoanelor care aveau un scor al fericirii ridicat nu se bucurau de circumstante de viata deosebite. Deci, de ce erau fericite? Un raspuns ar fi acela ca stiu sa se bucure de viata.

"In cea mai mare parte a timpului nu prea ma distrez, iar in restul timpului nu ma distrez deloc", spunea la un moment dat, in gluma, regizorul Woody Allen.
Aceasta pare sa fie o problema comuna tuturor celor care se considera nefericiti. Suntem atat de preocupati sa gasim fericirea incat uitam sa traim in prezent.

Aminteste-ti in fiecare zi sa te bucuri de viata ta. Treci cu vederea lucrurile care te deranjeaza zi de zi, fii mai relaxata in relatia cu ceilalti si permite-ti sa te simti bine.


Ai grija de tine


Singura piedica reala in calea fericirii este o stare de sanatate precara. Incepe prin a-ti organiza mai bine viata, alege o alimentatie sanatoasa, fa miscare si nu ignora semnalele organismului tau.

Fa-ti timp pentru tine si aminteste-ti ca nimeni nu se poate ingriji mai bine de starea ta fizica si psihica decat tu insati.


Citeste restul sfaturilor oferite de psihologul Robert Holden in articolul "Cum poti fi cu adevarat fericita?"
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • geompz pe 14 Nov 2010, 16:31
    :)

    sunt oameni care : iarta,uita,se simt bine, isi traiesc viata si au grija de ei...dar cu toate astea tot nu pot depasi anumite probleme :(

    1
    0

  • elena pe 10 Oct 2010, 21:47
    cum poti fi cu adevarat fericita?

    Madalina crezi ca a castiga bani nemunciti este o fericire? Crezi ca la asta se refera acest articol?Acest articol se refera la oamenii care muncesc zi de zi si nu mai au timp de ei.Spune sa nu exageram cu munca sa mai avem timp si de noi,ca sa fim fericite. De ce traiti numai din banii altora?Inseamna ca tu nu esti instare sa castigi banul din munca ta.Sunt altii mai inteligenti ca tine. Iti place sa fii considerata un nimic ?

    1
    0

  • Madalina pe 2 Iun 2010, 10:26
    :)

    Foarte interesant articolul tau. Ceea ce m-ar face pe mine cu adevart fericita, ar fi sa castig o mie de euro la concursul Nescafe 3in1, la care particip acum. Ar fi super super tare.

    0
    1

  • vali pe 1 Iun 2010, 00:26
    fericirea,,,

    fromos,articol,,

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod