primul Mercur retrograd din 2020

Cum îți va afecta primul Mercur retrograd din 2020 viața sentimentală

Poate că nu îți doreai ca trecutul să revină în viața ta, dar odată ce Mercur a intrat retrograd în Pești pe 17 februarie, se pare că nu vei avea de ales!

În astrologie, Mercur retrograd este celebru pentru reapariția și reaprinderea flăcărilor vechi, a iubirilor, a situațiilor și chiar a sentimentelor din trecutul nostru.

În loc să te temi de ce înseamnă acest tranzit, să fugi sau să îți repeți că nu trebuia să ți se întâmple acest lucru, mai bine ai experimenta ceva ce oricum nu ai cum să schimbi


Mercur poate fi retrograd de mai multe ori pe an, iar în 2020 se întâmplă de trei ori, astfel încât avem trei oportunități de a trece în revistă deciziile și alegerile noastre din trecut sau actuale, ceea ce ne poate influența viitorul. Uneori, cu toții vrem să avansăm mai repede decât ne-am propus sau uităm că acest proces nu este liniar, întotdeauna revenind la ceea ce trebuie revizuit pentru a putea evolua în adevăratul sens al cuvântului.

Cu Mercur retrograd în Pești, tema este iertarea. Dar, pentru a ierta, trebuie să începi cu ceea ce te-a rănit


Mercur este planeta care ne guvernează gândurile și comunicarea.

Când Mercur e acasă în Fecioara analitică, preferă să fie logic, dar a fi rațional nu e ceea ce avem nevoie atunci când căutăm să facem pace cu trecutul nostru sau când avem probleme sentimentale. Dragostea nu va fi niciodată logică, deoarece nu există o formulă pentru aceasta, ceea ce înseamnă că nu este ceva ce ar trebui să înțelegem. În schimb, ar trebui să o simțim și să ne predăm. Mercur se simte puțin neliniștit când vine vorba de dragoste, pentru că nu e un lucru pe care îl poate controla sau planifica. Dar în Pești, inima decide în locul creierului. Acest lucru nu înseamnă că ne vom grăbi sau că vom lua decizii impulsive și greșite, ci că avem șansa de a ne confrunta cu cei mai răi dușmani: temerile și îndoielile noastre. Mercur în Pești vede lucrurile ca fiind pozitive și drept o experiență frumoasă. Poate că este un pic inconfortabil, dar, de asemenea, nu ne lasă de ales. El va aborda ce e mai grav și serios, va dezvălui adevărul inimii și se va descurca cu ce primește în loc să fugă.

Citește și: 3 zodii de bărbați alături de care poți fi fericită, în funcție de zodia ta

Dar Peștii au un scop și acela e de a vindeca și de a merge în adâncul subconștientului, astfel încât să putem înțelege tot ce am trăit. Nimic nu este întâmplător și niciunul dintre noi nu a meritat durerea pe care am experimentat-o când vine vorba de dragoste. Peștii știu acest lucru, dar continuă să iubească. Nu o fac pentru că sunt dependenți, ci pentru că s-au vindecat mai întâi. Știu să îi ajute pe ceilalți să se vindece și ei, iar o mare parte din acest Mercur retrograd are acest rol. Nu putem merge cu adevărat înainte dacă trecutul ne apasă.

Gândește-te la deciziile pe care le-ai luat în trecut, la orice alegere ai făcut și chiar la ceea ce ai simțit, probabil va trebui să te ocupi din nou de ele!


Nu orice decizie pe care o luăm are la bază vindecarea noastră, ci și rănirea și suferința noastră. Când suntem răniți, nu facem alegerile care se aliniază sufletului nostru.

Așa că, atunci când începem să ne vindecăm și să ne simțim mai stăpâni pe noi, ne dăm seama că am făcut sau am spus ceva ce nu trebuia. Concluzia este că trebuie să conștientizăm că vom avea de-a face cu ceva sau cineva din trecut care ne cere să ne schimbăm sau revizuim deciziile, ducând la iertare.

Dar, povestea nu se termină aici. Mercur retrograd în Pești va ajuta cu iertarea, vindecarea și dragostea, dar el va trece înapoi prin Pești în Vărsător începând cu 5 martie până la sfârșitul retrogradului. Apoi, va trece din nou prin Pești, dar a doua oară va fi direct. Acest tranzit este o evoluție pentru toți.

În timp ce Mercur în Pești se referea la a aduce lucruri din urmă și a fi sincer în legătură cu trecutul, Mercur în Vărsător este despre a recunoaște și a ne schimba modul de gândire. Este vorba despre schimbarea unora dintre acele decizii pe care le-am luat fără să ne pese de ceea ce spun ceilalți.
Mercur în Vărsător este despre a avea puterea de a ne crea propria cale și propriul viitor. Poate că facem greșeli uneori, dar acele greșeli ajung adesea să fie exact ceea ce trebuie pentru a învăța lecțiile care ne sunt menite.

Odată ce Mercur reia mișcarea directă, va trebui să revizuim sentimentele Peștilor. Dar până la acel moment, va fi un sezon nou și un nou capitol în viața noastră, așa că vom primi cu brațele deschise sentimentele oneste pe care le va aduce această fază a tranzitului.

Să cădem la pace cu trecutul nostru este ceva de care avem nevoie pentru a ne debloca un viitor cu totul nou!

 

Înscrie-te în grupul Horoscop Eva pentru a afla tot mai multe lucruri despre tine!    

 

Sunt pasionată de astrologie și urmez cursurile școlii Fidelia, prima școală de astrologie din România. Îmi place să vă țin la curent cu ce spun astrele și să vă povestesc despre importanța astrologiei în relații.
Sunt pasionată de astrologie și urmez cursurile școlii Fidelia, prima școală de astrologie din România. Îmi place să vă țin la curent cu ce spun astrele și să vă povestesc despre importanța astrologiei în relații.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Simona pe 22 Feb 2020, 23:12
    Vorbesc cu cineva și aș dori dacă o să mai fim împreună sau nu??

    Se numește Mihai din 27.06.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod