Culoarea preferata te "tradeaza"

Chiar daca esti "un portocaliu vibrant" sau "un pasnic albastru", culoarea preferata reprezinta o modalitate de intelegere mai buna a sinelui. Descopera parerile expertilor despre laturile personalitatii dezvaluite de culoarea preferata.
Alb - Simbol al inocentei si al naivitatii, albul are conotatii puternice cu tineretea si puritatea. Daca esti mai in varsta, preferinta ta indica o dorinta a perfectiunii, dar si o anumita doza de resemnare privind idealurile imposibil de atins; poate fi vorba si de o incercare de retraire a tineretii pierdute. De asemenea, albul mai este asociat cu ideea de simplitate.


Rosu - Semn al puterii, al sanatatii si vitalitatii, culoarea rosie este purtata de persoanele expansive, agresive sau impulsive - ori de cele care doresc sa aiba asemenea caracteristici. In spatele firilor ambitioase, se pot ascunde persoane puternice care sunt capabile sa se descurce in orice situatie, dar care se grabesc sa eticheteze lumea din jur. De obicei "oamenii rosii" sunt optimisti, nu suporta monotonia, sunt nelinistiti si incapabili de introspectii. Acestora li se pare greu sa fie obiectivi, de multe ori ajungand sa invinovateasca alte persoane pentru propriile lor greseli.
Persoanele tacute si linistite care opteaza pentru rosu fie au nevoie de caldura si puterea oferite de aceasta culoare, fie isi ascund adevaratele sentimente in spatele unei impresii de sobrietate. In general, rosul este ales de oamenii deschisi, dornici sa traiasca intens zi de zi.


Roz - Aceasta culoare imbratiseaza calitatile mai delicate ale rosului, sugerand iubirea si afectiunea, dar si lipsa pasiunii. Femeile care prefera rozul manifesta tendinte materne. In acelasi timp, ele tanjesc dupa afectiune si securitate. In societate sunt fermecatoare si gentile, lasand impresia unei sensibilitati aparte.


Portocaliu - Culoarea luxului si a placerilor, portocaliul atrage persoanele flamboaiante si petrecarete care adora sa aiba o intensa viata sociala. "Portocaliii" sunt inclinati sa dramatizeze mai mult decat este cazul, sa-si exacerbeze trairile, sa alunece cateodata in ridicol si superficialitate. Cu toate acestea sunt remarcati absolut peste tot pe unde isi fac aparitia, fiind firi populare.
Portocaliul este culoarea tineretii, a puterii, a curajului, a curiozitatii si agitatiei.


Galben - Nuanta fericirii, a intelepciunii si imaginatiei, galbenul este ales de mintile aventuroase, care cauta in permanenta noutatea. Galbenul se potriveste naturilor solare si agere, cu inclinatii spre lumea afacerilor si cu un dezvoltat simt al umorului. "Galbenii" se remarca printr-o minte rationala ce nu duce niciodata lipsa de idei si inovatii. Cateodata, acestia au tendinta de a-si neglija responsabilitatile si de a se lasa condusi de sentimente.


Verde - Culoarea armoniei si a echilibrului, verdele reprezinta speranta, renasterea si linistea, fiind aleasa de persoanele sincere. Ele sunt deschise, comunicative, lipsite de prejudecati, dar, totusi, prefera sa nu-si deschida sufletul in fata oricui, tinand foarte mult la intimitate. Uneori, datorita modestiei si cantitatilor limitate de rabdare, acestea pot sa fie exploatate cu usurinta de persoane mai dure.
In societate intotdeauna lasa intotdeauna o buna impresie, fiind civilizate si rafinate.


Albastru - Calm, milos, limpede, albastrul desemneaza culoarea introspectiei, a conservatorismului si a datoriei. Rabdatori, perseverenti, constiinciosi, sensibili si bine echilibrati, albastrilor le face placere sa fie admirati pentru caracterul si intelepciunea lor. Cateodata pot ajunge in extrema prin convingeri inflexibile si precautii prea numeroase.


Albastru-Verde - Vesele, echilibrate, atractive, persoanele ce opteaza pentru aceasta combinatie sunt sensibile, intelectuale, rafinate si stabile. Ele au un excelent bun-gust si se detaseaza din restul multimii prin farmec si intuitie. Partea negativa consta in faptul ca refuza ghidarea sau sprijinul din partea altora. Atentie la orgoliu!


Turcoaz - Complexe, originale, cu un dezvoltat simt al imaginatiei, persoanele turcoaz sunt placute de la prima vedere. In spatele unui aparent echilibru, se poate ascunde insa o stare de tensiune permanenta.



Violet - Aceasta culoare este de obicei purtata de persoanele visatoare, care refuza sa accepte ca viata are si o latura sordida. "Violetii" se imbraca intotdeauna impecabil, punand mare pret pe tinuta lor vestimentara. Stiu sa aprecieze lucrurile rafinate, le place sa se lupte pentru cauze nobile, dar fara se fie nevoie "sa-si murdareasca mainile".


Maro - Persoanele maro sunt rabdatoare, constiincioase si conservatoare. Chiar daca le lipseste uneori tactul, ele iubesc responsabilitatile, fiind de cele mai multe ori persoane de incredere. Daca alegi aceasta culoare supravegheaza-ti cu atentie inflexibilitatea si incapatanarea!


Negru - Demne si impunatoare fara a se da in spectacol, "persoanele-negre" vor sa lase o impresie misterioasa. Preferinta lor poate indica o refulare a dorintelor si a sentimentelor.    

 

Comentarii (28)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sofy pe 18 Iun 2014, 20:25
    denumirea culorilor

    nu s-a incurcat maro cu haki?

    0
    0

  • sa te fut pe 6 Iul 2009, 19:48
    sa mi-o sugeti

    e un cacat mai mare decat claculatorul meu . sa mi-o sugeti cand ma pis.sunteti un fel de pula calulului mai bleaga decat pula lui popa Gheorghe.cacamas pe voi diaree in gura.Mi-o zis m*ierea ta ieri in pat ca ai p*la mica cat un vierme si verde ca mustarul! Itzi dau una de itzi belesc fatza ta de copil pt kare a fost data in judecata firma de prezervative..Facetziash injectzie cu cxcat.

    1
    0

  • ada pe 14 Apr 2008, 16:49
    Este adevarat

    Mi se potriveste culoarea rosie, tot ce scrie este adevarat.:)

    0
    0

  • alina pe 11 Dec 2007, 19:34
    Asa este

    Culorile mele preferate sunt rosu si negru si intr-adevar acele caracteristici mi se potrivesc.

    0
    0

  • mariana pe 3 Apr 2006, 09:50
    Culoarea preferata te "tradeaza"

    Se pare ca este perfect adevarat! Mie imi plac mai multe culori mai mult sau mai putin in functie de perioada prin care trec.Eram curioasa la portocaliu pentru ca ma atrage culoarea asta foarte mult, pe langa :alb, roz, turcoaz,maro si rosu.Mai exista si tendintele din moda de care esti oarecum influentat.Per total este OK.

    0
    0

  • Lidia pe 19 Ian 2006, 17:49
    Galbenul ma reprezinta

    mi se potriveste intr-adevar!!

    0
    0

  • karla pe 19 Ian 2006, 17:49
    rosu si negru!

    doua culori care contrasteaza,...dar asta sunt, passion, mistery and blue..all in one!

    0
    0

  • vali pe 19 Ian 2006, 17:49
    negru si albastru

    chiar este adevarat ce scrie acolo mi se potriveste

    0
    0

  • dana pe 19 Ian 2006, 17:49
    albastru

    dupa descriere ar trebui sa prefer rosul; nici vorba insa - albastrul m-a atras dintotdeauna si tind sa il aleg pentru orice - haine, mobila, decoratiuni

    0
    0

  • Mihaela pe 19 Ian 2006, 17:49
    Albastru-verde

    Aceasta combinatie este preferata mea de multa vreme si mi se potriveste perfect ce ati scris.Mi-as dori sa mai publicati asemenea articole!Felicitari!

    0
    0

  • ANDRA pe 19 Ian 2006, 17:49
    Cel Putin Asa E La Mine!

    Culorile P Cae L Prefer Depind D Starea P Care O Am In Momentul Respectiv...s Intampla S Port Negru Cateva Zile La Rand Shi Dintr-o Data Simt Nevoia S Iau O Bluza Roz...:)

    0
    0

  • Elena pe 19 Ian 2006, 17:49
    Gri-rosu

    Imi place combinatia gri-rosu.Nu ati spus nimic de culoarea gri..Acum am intrat prima data pe topsanatate.ro si imi place,felicitari.

    0
    0

  • Ani pe 19 Ian 2006, 17:49
    Raspuns Gri-rosu

    Alegerea culorii gri in primele 4 culori din topul preferintelor reprezinta si un stres care este rezolvat printr-o activitate fizica intensa. Griul reprezinta o bariera in plan psihologic intre ceva dorit sau nedorit. Voi reveni cu alte precizari.

    0
    0

  • Ani pe 19 Ian 2006, 17:49
    Despre culoarea gri

    Culoarea gri este rezultatul combinatiei dintre negru si alb care sunt non-culori. Alegerea griului si a negrului pe primele locuri demonstreaza ca persoana este pesimista, deprimata chiar si nu are tendinta de a se implica. Este vorba de un stres considerabil. Daca va place culoarea rosie, probabil ca va doriti sa traiti intens si sa desfasurati activitati placute, dar va lipseste curajul. Pentru a va echilibra va recomand sa va imbracati mai mult in verde, e o culoare neutra, linisteste si nu e anosta ca griul. Nu degeaba a scris Bacovia poezii cu mult gri...

    0
    0

  • dragoi gabrielaa pe 19 Ian 2006, 17:49
    super

    este prima oara cand am ocazia sa-mi spun parerea,este o noutate nu stiam

    0
    0

  • bebel_cel_frumusel pe 19 Ian 2006, 17:49
    Alb

    Ma regasesc in ce spune acest articol despre cei carora le place albul.

    0
    0

  • dia pe 19 Ian 2006, 17:49
    culorile

    este foarte interesant acest articol si sugestiv.

    0
    0

  • a.m. pe 19 Ian 2006, 17:49
    albastru

    se potriveste cu caracterul meu

    0
    0

  • angelica pe 19 Ian 2006, 17:49
    perfect

    perfect pt mine la rosu

    0
    0

  • mony pe 19 Ian 2006, 17:49

    ce ati scris in acest articol ma caracterizeaza perfect

    0
    0

  • laury pe 19 Ian 2006, 17:49

    foarte adevarat si pt mine la rosu,dar si albastru...

    1
    0

  • ellen@ pe 19 Ian 2006, 17:49
    griul.....

    mie imi place rosu, dar nu prea se potriveste la optimism! eu sunt pesimista de felul meu, restul e discutabil! Si de obicei port culoarea gri(pe care ati omis-o) si negru. O zi buna va doresc!

    1
    0

  • mari_dnta pe 19 Ian 2006, 17:49
    violet si roz !

    Da ,acastea sunt culorile mele preferate.E adevarat sunt romantica, visatoare si nu-mi prea place sa cunosc latura mai putin frumoasa a vietii (nu-mi plac stirile de la ora 17 ).

    0
    0

  • mihaela iasi pe 19 Ian 2006, 17:49
    verde si albastru

    Acestea sint culorile mele este adevarat ce se spune mai sus ma caracterizeaza in totalitate.

    0
    0

  • dallya pe 19 Ian 2006, 17:49
    roshu

    voi chiar m-ati caracterizat pe mine :P parca m-ati cunoaste pe bune de nu....

    0
    0

  • Sergiu pe 19 Ian 2006, 17:49
    Oscilez intre verde si albastru

    Sunte destul de adevarate descrierile de mai sus. Surprinzator chiar. Stau si ma intreb cum s-a ajuns la aceste descrieri destul de exacte. Prin simpla observatie?

    0
    0

  • filofteia mazilu pe 19 Ian 2006, 17:49
    referitor articol

    mi-a placut ceea ce am citit, despre culori , foarte interesant.

    0
    0

  • kristina pe 19 Ian 2006, 17:49
    cul. mele preferate

    bun bun mie imi place albastru si roz...park duce spre adevar asa sunt si eu...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod