Cu cine petreci sarbatorile?

Inainte de sarbatori, apar planurile. Pentru cei rigurosi, care isi doresc sa aiba controlul, care nu prea agreeaza surprizele, sau dezastrul de anul trecut i-a facut sa fie prevazatori, planurile au inceput cu multe luni in urma. Altii au inceput de curand sa isi puna intrebari despre ce ar putea face in vacanta.
Ce are toata lumea in comun este dorinta de a impartasi spiritul sarbatorilor impreuna cu altii: familie, prieteni sau macar cunoscuti cu care stii ca te simti bine. De aceea, planurile sunt de cele mai multe ori in comun. Si sarbatorile mobilizeaza un spirit de cooperare pe care si l-ar dori multe companii pentru angajatii sai. In mod obisnuit, lucrurile merg bine, mai ales cand in grup nu apar interese foarte diferite si lupte de putere.


Partenerul tau are alte planuri?

Insa unul din cele mai nefericite cazuri este cel in care organizarea este facuta si aproape depinde de cineva care isi schimba planurile in ultimul moment, sau poate si le-a schimbat cu mult timp in urma, dar te anunta cand ti se pare deja foarte tarziu si..
tare nepoliticos. O surpriza si mai neplacuta este cand afli ca partenerul tau are de fapt alte planuri, in care tu nu esti inclusa. Sau pur si simplu, invitatia nu vine. Nu e placut, insa, in functie de situatie, te poti replia, pentru ca sarbatorile sa ramana ceea ce trebuie sa ramane: o ocazie de a te simti bine.

Partenerul a hotarat sa faca sarbatorile cu familia sa. Daca relatia voastra nu e destul de stransa pentru a va cunoaste familiile, sau sunt alte probleme care va impiedica sa faceti asta, atunci e bine sa discutati despre ele inainte de a discuta despre sarbatori. Si poate vei descoperi ca lucrurile stau altfel decat credeai si asta te va face sa te simti dezamagita, insa partea buna este ca ai aflat intr-un moment care sa iti permita sa faci din sarbatori ocazia speciala a unui nou inceput.


Sunteti pregatiti pentru sarbatori in doi?

Daca e o relatie "proaspata" si nu sunteti pregatiti sa va cunoasteti reciproc parintii, iar pentru tine e usor sa nu petreci sarbatorile cu ai tai, accepta ca el poate privi lucrurile diferit de tine.
Sarbatorile de iarna aduna multe familii impreuna si traditiile pastrate an de an sunt foarte importante. In loc sa incerci sa il faci sa renunte la familia lui sau sa aleaga intre ea si tine, vezi daca nu exista o cale mai buna. Caci daca tine la traditie, va fi mai usor sa il convingi sa te ia si pe tine acolo decat sa il manipulezi sa renunte la traditie. Daca ai reusi sa il convingi sa stea cu tine si sa nu mai mearga acasa, asa cum facea de obicei, s-ar putea sa reusesti sa il indepartezi de familie pe timpul sarbatorilor, dar consecintele acestei mici victorii pot fi mai tragice decat iti poti imagina. Asa ca mai bine analizeaza lucrurile cu intelepciune si gandeste-te la beneficiile pe termen lung.


Nu-ti permiti o calatorie cu prietenii?

Ai prieteni buni cu care petreci mult timp impreuna, insa anul acesta obligatiile de serviciu, de familie sau pur si simplu banii te impiedica sa fii alaturi de ei.
Poate in sufletul tau ai fi sperat ca ei sa nu plece, si asta sa iti dovedeasca ce grup minunat sunteti. Dar nu e un mod putin egoist de a privi lucrurile? Faptul a ei pot sa plece acum iti va da libertatea de a pleca la randul tau, fara a simti ca iti dezamagesti prietenii prin asta. Si daca ei au ales varianta de sarbatori, tu poti alege sa te rasfeti cu o plecare dupa sarbatori, cand e si mai ieftin, si distractia e la fel de mare. In loc sa fii trista pentru sarbatori, mobilizeaza-te sa gasesti pe cei cu care vei pleca dupa. Poate e o ocazie de a face si prieteni noi, sau de a vedea cu surpriza ca si o parte din prietenii tai prefera sa isi schimbe planurile daca aud de ofertele interesante pe care le-ai gasit.

In loc sa privesti micile conflicte sau neajunsuri in termen de problema, incearca sa le privesti in termen de solutii, si astfel iti vei putea canalize resursele pentru a crea ocazia sa ai niste sarbatori bune, pline de energie si bucurie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod