Ce-si doresc femeile?

De cate ori nu s-au intrebat barbatii asta...si uneori chiar ele...fara a gasi un raspuns. Dar lucrurile nu sunt chiar atat de complicate.

 

Totul se rezuma la lucruri simple, chiar daca poarta masca unor dorinte irealizabile. Dincolo de aparente fiecare ne dorim de fapt acelasi lucru: intelegere, afectiune, recunoasterea meritelor.


Uneori barbatii si femeile sunt pe lungimi de unda diferite. Mintea lor este altfel construita. Ei sunt de obicei mai directi si le este greu sa suprinda mai multe lucruri in acelasi timp.

 

La femei, intuitia joaca un rol important si uneori o iau pe cai ocolite, subtilitati imposibil de inteles de catre partenerii lor, de aceea femeile se inteleg mult mai bine intre ele.


Se spune ca barbatii au instinctul "haitei de lupi". Sunt mereu inconjurati de prieteni, iar neintelgerile dintre ei se rezolva pe loc, chiar daca mai agresiv decat semenele lor. Acest lucru poate fi pozitiv, fiindca face sa se consume imediat orice suparare, lasand loc unei prietenii neafectate de micul incident.

Femeile sunt mai complexe. Intr-o relatie dintre doua femei exista intodeauna un sambure de invidie si o usoara rivalitate. In general, exista mai multe femei decat barbati. Atunci de ce sunt ele cele care rivalizeaza una cu alta? Datorita unui oarecare narcisism care le caracterizeaza in mai mare masura decat pe barbati.

 

Fiecare isi doreste in secret sa fie cea mai frumoasa, cea mai admirata...dar daca reuseste depasirea acestor piedici o femeie poate descoperi in prietena sa un aliat de nadejde, un model demn de urmat.

 

Relatiile cu celelalte femei ne destind. Lipsa tensiunii sexuale si complicitatea existenta intre fete sunt factori care contribuie la echilibrul acestora. Cu cea mai buna prietena poti face lucruri care iti plac atat de mult, dar care pe barbati ii plictisesc. De exemplul, mult uzatul mers la cumparaturi.


Mama, cea mai buna prietena?

 

Mama ar trebui sa fie cea mai buna prietena a unei femei. Din pacate acest lucru nu se intampla intodeauna. Diferentele de varsta si de mentalitate isi spun cuvantul. Dar, cu putin efort si deschidere din partea amandurora, aceste bariere pot fi depasite.


Dar ce putem face in cazul fragilei relatii soacra-nora?

 

Putine sunt fericitele care se inteleg si se respecta reciproc. In majoritatea situatiilor intervine rivalitatea si gelozia. Mama lui este geloasa pe afectiunea pe care el o imparte cu partenera sa. La randul ei, aceasta si-ar dori ca soacra sa nu se mai amestece in viata lor, sa nu mai critice si cel mai mic gest al ei, aratandu-i "baietelului" ei care e mai buna din ele doua. Comunicarea dintre soacra si nora e umbrita de orgoliu si competitie. Pentru imbunatatirea ei, fiecare ar trebui sa inteleaga ca afectiunea lui este egala, doar ca pe fiecare o iubeste in alt fel.

In orice relatie comunicare este cheia succesului. Fiecare femeie e inconjurata de alte femei care joaca un rol important in viata ei. Relatia cu ele contribuie la cladirea personalitatii ei si o duce cu un pas mai aproape de implinirea visata.

 

Cristina Pricop, expert in comunicare

 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • icalas pe 10 Sep 2007, 19:20
    ce putem face in cazul relatiei fragile soacra nora

    Cre ca soacra trebuie sa trateze pe nora ca copilul adoptiv.Dar cand nora e idividualista si pune sa aleaga intre ea si Mama asta e lipsa decultura si nu numai

    0
    0

  • nu ma casatores pe 23 Mar 2007, 11:41
    Ce-si doresc femeile?

    din pricina cele ce trebuie sa fie soacra nu ma casatoresc nu o suport si el ii facew pe plac nu il intereseaza ce pot sa fac

    0
    0

  • nu sunt casatorita pe 23 Mar 2007, 11:38

    dar ceas care trebuie sa fie socra no suport asa ca nu ma casatoresc din p`ricina ei o urasc

    0
    0

  • ivona pe 22 Mar 2007, 20:06
    Diplomatia

    Dincolo de aparenta comunicare trebuie sa existe si diplomatie .Nu te poti intelege cu semenii daca nu esti diplomat (relatia cu iubitul , cu parintii, cu sefii) Spre exemplu daca iubitul te intreaba uite ce cravata frumoasa , am sa mi-o cumpar ii poti spune pe un ton cald :"iubitule cravata aceea este superba dar mie mi-ar placea la nebunie sa te vad cu cravata cealalalta ". Dupa parerea mea , niciodata nu e indicat sa ii spui unui om ca nu esti de acord cu el intr-un mod categoric . Conteaza foarte mult cum ambalezi cadoul . O persoana va aprecia mai mult o esarfa ambalata intr-un pachet frumos decat una data direct in mana. Nu stiu daca am in totaliate dreptate sau nu , dar pana acum am incercat sa procez asa si mi-a iesit .V-am pupat

    0
    0

  • pp pe 22 Mar 2007, 01:22
    de ce nu apar mesajele

    ??????????? pai am mai scris un mesaj, bine elaborat si gandit si nu a aparut ni mic

    0
    0

  • petruta pe 22 Mar 2007, 00:44
    soacra, e doar o a alta mama

    Cred ca parerea preconceputa despre relatia dintre soacre si nurori, face ca fiecare din acestea sa porneasca la drum in relatie cu idei eronate. Si spun relatie, pt ca atunci cand te casatoresti, nu o faci doar cu persoana iubita, ci, totoadata cu toata familia acestuia. E bine sa existe respect si intelegere, si astea in general vin oadata ce oameni sunt mai culti si mai preocupati de lucruri cu adevarat importante in viata (nu doar sa barfeasca si sa scormoneasca in intimitatile altora).Am o "soacra" de milioane, nu stiu ce este invidia sau neintelegerea. Cred ca depinde si de noi, de cum stim sa ne apropiem de oameni, de cum stim sa ne facem placuti sau neplacuti. Daca suntem mai toleranti, si mai buni, vom primi in cele din urma acelasi lucru si de la cei din jur. In final, ce isi vor femeile???? E o intrebare mult prea complexa pt a-si gasi raspuns intr-un articol, cred de fapt, ca nici ele nu stiu uneori ce vor!!!

    0
    0

  • baciu violeta pe 14 Mar 2007, 13:11
    numi suport soacra

    vreau sa ma mut de la ea dar sotul nu

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod