Ce fel de femeie esti de 8 Martie?

Orice femeie isi doreste sa fie rasfatata...un cadou, un buchet de flori sunt mici atentii care ne aduc zambetul pe buze. 8 Martie este ziua tuturor femeilor, in toate ipostazele: cea de femeie de cariera, partenera, si nu in ultimul rand, mama. Este o zi speciala, in care orasul se impanzeste de flori si fiecare femeie ar trebui sa se simta unica.


In psihologia feminina sensibilitatea ocupa un loc aparte. Dar aceasta este inlocuita treptat de duritate. Femeia moderna are un program incarcat si trebuie sa fie eficienta pentru a face fata cu succes tuturor provocarilor. Chiar si cele mai romantice dintre voi se adapteaza la viata sociala, si, prinzandu-se in panza de paianjen a rutinei zilnice, uita sa se mai bucure de un rasarit de soare, de parfumul unei flori, de farmecul unei clipe. Cele  mai practice nu-si permit luxul de a fi romantice.

Femeia "barbata"

 

Exista si acea categorie de femei cu functii inalte, cu o cariera stralucita, cu subalterni barbati, care incetul cu incetul devin "femeia barbat".

Considera ca sensibilitatea nu le aduce decat dezavantaje. Au nevoie sa se impuna, intra intr-un joc al controlului care le da impresia puterii.

Din pacate societatea romaneasca este inca destul de misogina iar valorile feminine nu sunt apreciate intr-o lume a barbatilor care ocupa majoritatea functiilor inalte. Conform prejudecatilor imprimate adanc in mintea unora, exprimarea emotiilor este echivalenta cu slabiciunea.

Femeia "de casa"

 

Aparent la polul opus se afla femeile casnice, sau cele fara o cariera importanta, care au pus pe primul plan familia, sacrificandu-se pentru partener si copii.

Acestea apartin de obicei varstei a 2a, pentru femeia tanara a zilelor noastre acest lucru fiind aproape de neconceput.

 

 Dar psihologia acestor femei este foarte asemanatoare cu a celor de cariera, cel putin in privinta exprimarii sentimentelor. Poate la aceasta categorie pierderea feminitatii este cea mai evidenta.

 

Femeia seducatoare


Femeia seducatoare este mereu in pas cu moda, se ingrijeste, este optimista si nu traieste cu grija zilei de maine. Ea este in aparenta de o feminitate debordanta care incita si atrage.

Dar acest tip de femeie nu-si permite sa se lase incantata de cineva sau ceva cu adevarat, pentru ca atunci vanatoarea va inceta. Este tot un joc al controlului care o face sa intre intr-un cerc vicios.

Atat de diferite...si totusi atat de asemanatoare. Ce-si doresc toate aceste femei de ziua lor? Intelegere si sentimentul ca sunt importante. Un mic gest de 8 Martie le aduce inapoi ceea ce credeau ca au pierdut: bucuria de a trai si o senzatie de multumire interioara. Lucrurile marunte fac diferenta si fericirea este uneori suma acestora.


E ata de simplu! Fa si tu femeia de langa tine fericita oferindu-i un cadou de 8 Martie si zambetul ei va merita orice efort.

 

Cristina Pricop, expert in comunicare

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mota pe 11 Mar 2008, 22:56

    Cred ca aceasta sarbatoare a deveit un motiv de exacerbare comerciala, la fel ca si 14 februarie sau Dragobete. Se exagereaza, iar noua, femeilor, ni se creeaza o imagine gresita. O simpla floare si un comportament decent de-a lungul anului ar fi de-ajuns.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod