Bucuria de a trai

In fiecare dimineata avem in fata o noua zi; tu hotarasti daca va fi o zi buna sau proasta, daca urmeaza sa te bucuri de viata in ziua aceea sau nu. Indiferent de natura factorilor externi cu care ne confruntam cu totii, zi de zi, la serviciu sau in alt alte domenii ale vietii, tot noi suntem cei care hotaram in mare parte ce fel de zi vom avea.

Umorul este un element simplu si esential, care te poate ajuta sa ai o stare de spirit degajata. Cand lucrurile par sa mearga prost, relaxeaza-te, nu te grabi sa reactionezi. Incearca sa realizezi o imagine de ansamblu, gandeste-te la ceea ce se intampla si care este reactia potrivita.

Zilnic pot exista multe lucruri care te pot enerva, ingrijora sau nemultumi. Important este sa nu permiti sa se intample acest lucru. Poti alege modul in care sa reactionezi si sa treci mai lejer peste nemultumirile marunte, ajungand in felul acesta sa ai o dispozitie mult mai vesela si mai creativa. Buna dispozitie si un nivel cat mai redus al stresului iti pot prelungi viata chiar si cu cativa ani!

Atitudinea pe care o ai in fata vietii poate sa atraga persoanele in preajma ta sau nu. Oamenii sunt in general atrasi de persoanele care au o perspectiva optimista asupra vietii. Cu totii dorim sa fim inconjurati de prieteni care gasesc solutii la orice problema, care au o atitudine pozitiva. Nu este greu de ghicit de ce o persoana care se plange tot timpul este evitata de cei din jur, neavand parte de prea multi prieteni. Atitudinea pozitiva in fata vietii este secretul pentru a construi o viata fericita.

Schimbarile care apar in viata pot fi reale surse de stres, ceea ce ii face pe oameni sa fie nervosi si ingrijorati. In fata neprevazutului este firesc sa ne simtim putin nesiguri.

Ce este de facut cand suntem nesiguri?


O mare cantitate de energie o pierdem atunci cand ne preocupam de trecut sau de viitor. Trecutul a fost, iar viitorul nu este inca aici. Oricat ne-am stradui, nu putem sa modificam trecutul, poate doar sa il intelegem si sa ni-l asumam, si nici viitorul, pentru ca nu este inca aici. Poti sa schimbi ceva ce nu este prezent? Exista un singur timp in care putem trai. Acesta este prezentul. Acest timp este aici, chiar in clipa in care citesti aceste randuri.

Ce rost are sa evoci sau sa plangi clipele din trecut? Trecutul ne poate ajuta sa progresam atunci cand reflectam si invatam din experientele avute. Toata atentia si energia de care dispunem trebuie sa fie concentrata pe singurul moment in care putem sa schimbam ceva: prezentul.

Foarte multe persoane pierd timpul facandu-si griji pentru lucruri care nu se pot intampla niciodata. Intotdeauna vor exista probleme pe care nu le putem rezolva. Oricate eforturi am depune, oricate idei originale am avea, sunt situatii pe care nu putem sa le controlam. Cu cat invatam mai repede sa ne relaxam si sa fim constienti ca nu putem controla totul, cu atat vom fi mai fericiti si vom avea mai mult succes.

Incearca sa realizezi o ierarhie a lucrurilor carora merita sa le acorzi atentie si ignora restul. In fiecare zi, realizeaza cateva activitati care-ti fac placere si care te relaxeaza. Gandeste-te la ceva placut care se poate intampla in ziua aceea. Oricare ar fi acest eveniment placut, important este ca viata nu trebuie sa fie monotona sau neinteresanta. Descoperirea de noi sensuri si teluri pentru care sa ne mobilizam constituie imboldul de a merge mai departe si de a duce o viata fericita.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • loty pe 28 Nov 2010, 17:40
    multumesc

    thank you!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod