7 sfaturi ca să fii fericită în noul an

Un an nou începe întotdeauna cu speranţa că ni se vor întâmple lucruri mai bune, că ni se vor împlini dorinţele şi că vom întâlni persoane alături de care vom trăi momente speciale.
Un an nou începe întotdeauna cu speranţa că ni se vor întâmple lucruri mai bune, că ni se vor împlini dorinţele şi că vom întâlni persoane alături de care vom trăi momente speciale. Dar pentru asta este nevoie mai întâi să facem ordine şi curăţenie în interiorul nostru: în minte şi în inimă. Abia apoi se vor putea manifesta acele lucruri pe care ni le dorim.

1. Gândeşte-te la toate lucrurile care ţi s-au întâmplat şi care nu ţi-ai fi dorit poate să fie aşa. Ce ai de învăţat din ele, cum ai fi putut să procedezi mai bine ca să eviţi anumite consecinţe neplăcute. Te-ai lăsat mereu influenţată de alţii sau te-ai condus după propria intuiţie?

2. Întreabă-te ce poţi să schimbi astfel încât de acum înainte să îţi iei viaţa în propriile mâini.
Bazează-te în primul rând pe forţele tale, ca şi când tu ai fi centrul universului şi totul ţi se întâmplă exact aşa cum faci tu să se întâmple. Fii conştientă de propria putere pe care o ai şi propune-ţi să o foloseşti din plin în favoarea ta şi a celorlalţi. În tot ceea ce investeşti energie, prinde viaţă, deci investeşte în gânduri, emoţii şi sentimente pozitive, pline de speranţă şi încredere.

3. Desprinde-te de trecut, ca să poţi merge înainte cu toate forţele. Trecutul are rostul lui, ca şi amintirile, doar că asta e tot ce mai trebuie să reprezinte pentru tine: ceva care s-a întâmplat, care nu mai poate fi schimbat dar care îţi poate oferi indicii despre cum să acţionezi acum pentru un viitor mai bun.
Trecutul este format din lecţii de viaţă, experienţe arhivate pe care nu are nici un rost să le regreţi dar din care poţi învăţa ca să devii mai bună, să evoluezi.

4. Fă-ţi un plan pe termen scurt, astfel încât să înaintezi cu paşi mici ca să poţi urmări mai bine fiecare etapă. În funcţie de rezultatele pe care le obţii vei putea să-ţi redirecţionezi paşii ca să te apropii cât mai mult de ceea ce doreşti să realizezi. Păstrează în minte scopul final, dar metodele schimbă-le şi adaptează-le în permanenţă, în fiecare clipă.

5. Trăieşte la maxim momentul prezent. În definitiv, prezentul este tot ce avem şi aici şi acum creăm viitorul, deci bucură-te de el.
Simte totul plenar, nu-ţi fie teamă să trăieşti gândindu-te că nu poţi face faţă emoţiilor sau că ai putea să suferi ori să fii rănită. Dacă te temi de viaţă, de ce te-ai mai născut? Eşti om, deci trebuie să plonjezi în tot ceea ce te înconjoară cu bucuria că ai şansa să trăieşti toate aceste experienţe.

6. Ori de câte ori te întâlneşti cu o situaţie nouă care ţi se pare dificilă sau imposibilă, adu-ţi aminte de reuşitele tale pe care le-ai avut de-a lungul timpului. Orice lucru despre care la început credeai că nu vei putea să-l faci şi până la urmă l-ai făcut, laudele, încurajările, aprecierile celorlalţi pe care le-ai primit până acum, satisfacţiile personale, împlinirile, tot ceea ce te ajută să-ţi aminteşti că ai puterea de a face până şi lucruri de care te îndoieşti că eşti în stare.

7.
Nu există "nu pot“, există doar "nu vreau“, deci pune în acord gândul, fapta şi acţiunea având intenţii şi scopuri pozitive. Aşa vei descoperi fericirea care este deja în tine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod