6 soluţii ca să fii fericită, deşi eşti singură. Cum să te înveseleşti

Dacă te sperie îngrozitor ideea de a fi singură, poate cauţi într-o relaţie mai mult decât este necesar. Cele mai reuşite relaţii sunt cele în care ambii parteneri au învăţat să fie fericiţi singuri înainte de a se cunoaşte. Nu dispera doar pentru că nu eşti într-o relaţie şi încearcă 6 soluţii ca să fii fericită deşi eşti singură.

Dacă te sperie îngrozitor ideea de a fi singură, poate cauţi într-o relaţie mai mult decât este necesar. Cele mai reuşite relaţii sunt cele în care ambii parteneri au învăţat să fie fericiţi singuri înainte de a se cunoaşte. Nu dispera doar pentru că nu eşti într-o relaţie şi încearcă 6 soluţii ca să fii fericită deşi eşti singură.

Planifică-ţi timpul
Cea mai mare problemă a oamenilor singuri este că îşi irosesc timpul, în loc să se bucure de el. Poate fi foarte simplu să te pierzi zi de zi în faţa computerului sau a televizorului, dacă nu îţi planifici corect timpul.

Dacă eşti singură, ai ocazia să-şi găteşti singură mese mai sănătoase, să-ţi extinzi rutina de înfrumuseţare şi să-şi investeşti timpul în activităţi pe care le-ai ignorat multă vreme.

Planifică-ţi timpul în mod corect pentru a include tot ce îţi doreşti să faci şi pentru a nu lasa săptămânile şi lunile să treacă pe lângă tine fără niciun progres.


Răsfaţă-te
În loc să îţi plângi de milă că eşti singură, răsfaţă-te cu toate lucrurile care îţi plac, însă nu te lasa pradă exceselor. Poţi face o baie lungă şi relaxantă oricând, poţi ieşi la un restaurant singură cu o carte sau cu un player audio. Du-te la spa sau la cosmetică pentru a te impresiona pe tine, nu ai nevoie de validarea unui partener pentru a fi fericită.


Bucură-te de lipsa compromisurilor
O relaţie oferă numeroase beneficii emoţionale, însă atunci când eşti singură nu este util să-ţi petreci tot timpul gândindu-te la cum să găseşti un nou partener.

Te poţi bucura de lipsa compromisurilor atunci când mergi la cumpăraturi, atunci când vizitezi un muzeu sau o galerie de artă sau atunci când alegi filmul pe care îl vezi viziona.

Tu hotărăşti cum să-ţi petreci timpul şi nu mai răspunzi în faţa unui partener pentru nimic.


Ia în grijă un animal de companie
Un animal de companie oferă atât o alinare a singurătăţii cât şi o interacţiune socială plăcută. Alege corect animalul în funcţie de temperamentul tău şi de timpul pe care îl petreci acasă şi îţi va oferi o companie plăcută.

Chiar dacă un câine sau o pisică se poate adapta nevoilor tale şi pare că te înţelege, nu face greşeala să crezi că dragostea pentru un animal este suficientă pentru a-ţi umple sufletul. Nu lasă animalul de companie să devină centrul vieţii tale. Efectele acestei greşeli pot fi simţite când vei avea din nou o relaţie şi pui animalul înaintea partenerului.


Petrece timp cu prietenele în aceeaşi situaţie
Când nu ai o relaţie, îţi poţi petrece mai mult timp alături de prieteni şi familie, dar evită situaţiile în care cei din jur te fac să te simţi neîmplinită doar pentru că eşti singură.

Rudele pot pune presiuni neplăcute asupra ta să găseşti un partener, iar cuplurile de care eşti apropiată îţi pot aminti constant de faptul că eşti singură.

Petrece timp cu prietenele în aceeaşi situaţie, ieşiţi în oraş şi distraţi-vă.


Perfecţionează-te
Nu lăsa deznădejdea să te copleşeaşcă şi perfecţionează-te, pentru a-şi creşte respectul de sine. Urmează cursuri sau încearcă hobby-uri care ţi se par interesante. Citeşte cărţile pe care le-ai amânat pentru că nu ai avut timp de ele şi caută oameni alături de care ai interese comune. Urmându-ţi interesele şi înconjurându-te de oameni pozitivi, alături de care ai conversaţii şi experienţe plăcute, vei fi mai pregătită pentru momentul în care nu vei mai fi singură.

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Emy pe 29 Iun 2012, 22:11
    ...

    Interesant articol....doar ca uneori desi ai vrea sa faci toate lucrurile astea si sa`ti iei gandul de la "el" inevitabil iti mai aminteste cate ceva din trecut...

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod