5 pasi care te ajuta sa-ti stapanesti stresul inainte de nunta

Inca putin si vine si ziua nuntii. Te simti din ce in ce mai stresata si presata de tot felul de treburi organizatorii. Ti se pare ca nu vei mai face fata situatiei. Nu te lasa coplesita! In primul rand, trebuie sa te asiguri ca ai o alimentatie echilibrata care te poate ajuta sa-ti controlezi starea de anxietate.
Da, probabil ca nici nu iti mai vine sa te gandesti la mancare in aceste momente, insa numeroase studii au demonstrat ca iti poti controla mai bine stresul, fiind atent/a la alimentele pe care le consumi. Cateva idei te pot scoate din impas si te vor ajuta sa treci cu succes de pregatirile de dinainte de nunta.

1. Renunta la cafeina!

Prea multe bauturi cu continut ridicat de cafeina iti pot "coplesi" sistemul nervos si de la starea de alerta se poate ajunge la caderi nervoase sau chiar atac de panica.
Chiar daca te gandesti ca nu ai cum sa rezisti fara cafea, aduna-ti fortele si fa pauza o zi sa vezi cum te simti.

Fiind un stimulent al sistemului nervos central, cafeina luata in doze de 50-100 mg/zi accelereaza activitatea cerebrala. De obicei, aceasta este cantitatea de cafeina care se gaseste intr-o ceasca de cafea sau ceaiu negru. Daca o consumi doar ocazional, poate avea un placut efect stimulat. Insa, in cantitati mari aceasta nu va face decat sa te "stoarca de vlaga" si mai mult.


2.
Consuma mai putin alcool!


Daca vrei sa iti calmezi nervii pentru ca ceva nu a iesit asa cum ti-ai fi dorit nu-ti ineca supararea intr-un pahar de bautura alcoolica. Incearca mai degraba un pahar cu apa sau sucurile naturale.


3. Consuma carbohidrati complecsi!

In perioadele stresante este indicat sa incluzi in dieta ta si carbohidratii. Acestia te pot calma, marind nivelul serotoninei. Carbohidratii complecsi precum cartofii, painea integrala si pastele necesita un proces de digerare mai lung, ceea ce inseamna ca starea de satietate se prelungeste, iar nivelul zaharului din sange ramane constant (eliminand stresul si starea de anxietate).



4. Ia suplimente nutritive de vitamine si minerale!

O alimentatie nepotrivita iti poate induce starea de oboseala si lipsa de energie. Nu iti poti permite aceste lucruri tocmai acum. Complexul de vitamine B joaca un rol important in asigurarea unei doze optime de energie. Alege un supliment nutritiv care sa-ti asigure 100% din doza zilnica recomandata pentru fiecare vitamina si mineral.


5. Consuma multa apa!


Bea in fiecare zi 8 pahare cu apa pentru o hidratare constanta. Asigura-te ca bei mai multa apa decat ai nevoie, deoarece senzatia de sete este semnalul tras de un organism deja deshidratat.
Odata ajuns in aceasta stare oboseala, durerile de cap si stresul se intensifica.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • laura pe 9 Feb 2007, 19:53
    nunta

    cateodata un pahar de alcool face minuni !!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod