3 pasi care elimina stressul inainte de a se instala

Simptomele stressului, de regula, pun stapanire pe noi deoarece se formeaza incet, in timp si culmineaza cu un disconfort psihic general, cum sunt durerile de cap, durerile de spate sau anchilozarea gatului.
De ce sa nu opresti stressul si urmarile acestuia?

Nu este vorba despre un atac, care sa ucida dintr-o lovitura toate consecintele stressului, ci despre o combinatie intre tehnicile de administrare ale stressului, care te poate tine departe de tensiunea zilnica si de anxietatea, lasand liber ceea ce este bun din tine.

1. O ora de zi, in fiecare saptamana nu face altceva decat sa respiri: nu raspunde la telefon, nu intocmi liste, si scapa de responsabilitati. Este exact ca atunci cand telefonul mobil are nevoie de reincarcate, acelasi lucru se intampla si cu tine.

2.
Organizeaza-te mai  bine. Majoritatea oamenilor pierd 20% din timpul lor liber cautand lucruri. Eticheteaza-ti catafrusele, alfabetizeaza-ti dosarele. Poate suna lumesc, dar ordinea te va ajuta sa iti salvezi timpul liber si energia.

3. Razi de una singura si incearca sa ii faci si pe ceilalti sa rada. Zburdalnicia si simtul umorului pot diminua cateva dintre situatiile de viata.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • stefan pe 25 Feb 2010, 20:03
    Fumatul

    Fumatul pe multii oameni ii inseala crezand ca ii scapa de stres ca ii relaxeaza.

    0
    0

  • lavinia pe 14 Dec 2007, 19:56
    Fumatul

    Parerea mea este ca fumatul este cea mai mare prostie. Din aceasta cauza poti sa ai cancer la buze, limba etc. Nu fuma deoarece pe un pachet de tigari poti sa iti iei ceva bun de mancat, cum ar fi o cliocolata, fructe etc. Iar daca nu o sa mai dai pe tigari in fiecare zi 2,5 leu, cel putin s-ar putea ca intr-un an sa iti cumperi o masina.

    0
    0

  • lia pe 22 Oct 2007, 09:35
    stres

    super. dar tot nu le putem face pe toate asa cum trebuie si cum mai nou oricat de ordonat esti si daca cumva ti sa descoperit vreo boala primul motiv este stresul asa ca daca ar disparea de tot ce diagnostice noi ar mai pune doctorii. pa

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod