Al Bano şi Romina Power: „Love Story” în stil italian

Nu a existat niciun cuplu în domeniul muzicii care să fie mai cunoscut decât Albano şi Romina Power, care au împărţit o căsnicie de aproape 30 de ani şi care pentru tot atâta timp, au

Nu a existat niciun cuplu în domeniul muzicii care să fie mai cunoscut decât Albano şi Romina Power, care au împărţit o căsnicie de aproape 30 de ani şi care pentru tot atâta timp, au încântat cu povestea lor de iubire şi cu muzica lor plină de viaţă sute de milioane de oameni.

Albano Carrisi s-a născut în localitatea Cellino San Marco, pe 20 mai 1943, la apusul soarelui (6:00pm), într-o familie modestă. Mama sa i-a dat numele de Al Bano, deoarece tatăl lui se afla atunci în Albania, ca soldat în armata italiană a celui de-al Doilea Război Mondial. El şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii, chiar şi după ce a ajuns bogat şi celebru, în comuna natală care numără acum în jur de 7.000 de suflete. A moştenit de la mama lui o voce extraordinară, cu un timbru puternic şi la doar 16 ani a plecat de acasă, la Milano, pentru a se lansa în muzică şi film. A muncit din greu, uneori pe lângă mari cântăreţi precum fraţii Celentano, ca să se afirme. În 1967, la filmările pentru filmul „Soarele”, o cunoaşte pe Romina Power, care juca în acel film alături de mama ei, Linda Christian.

Romina provine dintr-un mediu complet diferit, ea fiind fiica unui celebru sex-simbol, actorul Tyrone Power şi a actriţei mai puţin cunoscute, Linda Christian şi s-a născut pe 2 octombrie 1951, la Los Angeles, ora 11:24. De fapt, pe linie paternă, ea se trage din mai mulţi strămoşi cu calităţi artistice, căci bunicul şi străbunicul ei au fost actori, ea fiind înrudită şi cu Lordul filmului britanic, sir Laurence Olivier. Romina a avut parte de o copilărie tipică hollywoodiană, cu un stil de viaţă excentric şi pe alocuri chiar imoral. Părinţii ei au divorţat când ea avea doar 5 ani şi ea împreună cu sora ei mai mică au fost crescute de mamă şi purtate peste tot prin lume. Ea şi sora ei şi-au văzut mama bând, luând droguri şi având multiple aventuri sentimentale. Datorită frumuseţii ei tulburătoare, Romina a jucat în filme de la vârsta de 14 ani, în roluri considerate mai mult decât îndrăzneţe pentru acea perioadă, în care inocenţa şi senzualitatea ei au fost exploatate din plin.

Albano a povestit cum în timpul filmărilor în care s-au cunoscut şi îndrăgostit, aflându-se pe insula Capri, au reuşit să scape de echipa de filmare şi să se ascundă într-o grotă mică. Aici, ei au săvârşit un fel de logodnă secretă, înainte de cea oficială. Pe două inele gravaseră cuvintele „pentru totdeauna” şi aşa cum făceau indienii americani când se doreau a fi fraţi de cruce sau ţiganii când se logodeau în vremuri mai vechi, s-au tăiat la mâini şi au schimbat câte o picătură de sânge.

Martori la ceremonia lor copilărească, dar explicită pentru dragostea nebună pe care o împărtăşeau, au fost doar pescăruşii care zburau în afara grotei. Ei s-au căsătorit oficial în 1970 (Romina avea doar 19 ani), au făcut împreună patru copii frumoşi, o carieră de succes şi întreaga familie părea că avea să trăiască, ca în poveşti, până la adânci bătrâneţi, în casa lor din Cellino San Marco, micuţa localitate de la Marea Adriatică.

Toţi îi vedeau ca pe un cuplu idilic: ea o femeie tânără şi frumoasă, cu un păr lung mătăsos şi castaniu şi cu nişte ochi căprui-verzi ca ai frumosului ei tată şi Albano, un bărbat chipeş şi el, cu un farmec cum numai italienii îl pot avea şi cu vocea lui de cântăreţ de operă. Dar în 1994, fiica lor cea mare Ylenia, pe atunci în vârstă de 24 de ani, a dispărut în New Orleans, aflându-se într-un anturaj dubios. Toate căutările poliţiei, a detectivilor particulari, nu au dus la niciun rezultat sigur. Se crede că ea s-a sinucis aruncându-se de pe un pod, căci a existat un martor care a văzut o tânără cu aceleaşi semnalmente. La un moment dat, a circulat zvonul că s-ar fi refugiat la o mânăstire în Statele Unite, ţara unde a fost ultima dată văzută, dar că nu doreşte să fie contactată de părinţi sau de oricine altcineva. Albano şi-a învinuit soţia că a tolerat comportamentul şi anturajul fiicei lor şi chiar a încurajat-o, căci şi Romina ar fi luat împreună cu Ylenia droguri pe ascuns. După 5 ani de certuri şi reproşuri şi 29 de ani de căsătorie, în 1999, au divorţat şi au rupt şi orice colaborare profesională.

Albano este un Taur cu Ascendent în Scorpion, ceea ce îl face un bărbat de încredere, statornic, prudent şi cu o bună capacitate de a se descurca în situaţii dificile. El a încercat să dea la o parte evenimentul tragic şi să meargă împreună cu soţia lui, dar se pare că iubirea Rominei începuse să pălească cu ceva timp înainte de dispariţia fiicei lor. Având şi pe Marte în Peşti, Albano este un bărbat blând, modest, având dorinţe, ambiţii şi atitudini puternic emoţionale. Martele în Peşti, ca şi trigonul minunat pe care-l face Soarele cu Neptun, sunt indicii pentru creativitatea şi talentul său artistic deosebit. Mama Rominei nu a fost de acord cu căsătoria lor, considerându-l pe Albano „un ţărănoi necizelat, având ca avere doar o chitară”, dar cu talentul şi perseverenţa lui, el a ajuns mult mai celebru şi mai bogat decât ar fi crezut ea vreodată.

Harnic şi profesionist, cu multă voinţă şi tenacitate (atât Taurul, cât şi Scorpionul excelează în aceste calităţi), el a fost şi foarte fidel partenerei sale.

Albano a mărturisit că în toţi anii lor de căsătorie i-a fost mereu credincios soţiei sale: „cu aşa femeie deosebită lângă mine şi de care eram îndrăgostit nebuneşte, nu aş fi putut să am ochi pentru altcineva.” Soarele din astrograma natală a lui Albano se află în casa căsătoriei arătând că pentru el, această uniune a fost foarte importantă. Prin partenera lui de viaţă, el şi-a desăvârşit propria personalitate, şi-a întărit vitalitatea, chiar dacă şi-a creat şi o stare de dependenţă faţă de ea. Pentru el, Romina a fost chiar „Soarele” lui şi Albano a luat foarte în serios jurământul făcut în grota de pe insula Capri. Martele în Peşti se află chiar în casa iubirii, care are aceeaşi zodie sentimentală şi mistică pe cuspida ei, arătând predispoziţia către iubiri impulsive, intense, pline de senzualitate. Idealismul şi romantismul se combină într-un impuls puternic şi Albano şi-a urcat partenera pe un piedestal, creându-i o aură de sfinţenie, expunându-se astfel uşor dezamăgirii în iubire (Marte în opoziţie cu Neptun).

Romina este o Balanţă cu Ascendentul în Săgetător (ea mai înaltă decât el, căci Săgetătorul asigură o statură mai înaltă decât Scorpionul, zodia Ascendentului lui). Combinaţia oferă un caracter plăcut, optimist, sociabil, altruist. Sensibilă şi romantică, iubitoare de aventură, ea manifestă însă şi înclinaţie spre comoditate, superficialitate şi chiar viciu. Soarele face aspecte dificile la Jupiter din casa originilor (arătând mediul prea opulent şi tolerant faţă de normele morale, în care a crescut) şi la Uranus din casa căsătoriei (modul neaşteptat, brutal în care căsătoria ei a luat sfârşit). Luna în Scorpion, element determinant pentru exprimarea unei femei, o arată pe Romina ca fiind pasională, dar şi dominatoare, cu trăiri intense pe plan emoţional; plină de energie şi independentă, nu acceptă să fie contrazisă sau dominată. Luna guvernează şi casa a VIII-a, a morţii, unde se află Pluton, guvernatorul Scorpionului şi dispozitorul Lunii. O femeie cu asemenea tipar astral se confruntă aproape inevitabil cu pierderea cuiva drag: părinte, partener, copil. Cu Venus în Fecioară, într-o zodie în care nu se simte bine (este „în cădere”) şi guvernator al casei care arată iubirea pe care ea poate să dăruiască, sentimentele ei au fost destul de pragmatice şi de „reci” în exprimarea romantică comparativ cu modul cum se dăruia Albano, cu Martele său în Peşti.

Comparaţia dintre astrogramele lor natale, a lui Albano cu cea a Rominei, arată punctele tari şi cele slabe ale relaţiei lor.

Există nişte „potriviri” interesante şi care explică atracţia lor atât de puternică şi de durată. Luna lui este în aceeaşi zodie cu Ascendentul ei, în Săgetător, şi în casa a XII-a a Rominei, poziţie karmică. Luna ei este în aceeaşi zodie cu Ascendentul lui, în Scorpion, şi tot în casa a XII-a a lui Albano. Acestea sunt nişte conexiuni karmice intuitive, făcându-l pe fiecare din ei să fie foarte sensibil la dispoziţiile şi emoţiile celuilalt, ceea ce poate fi bine, dar şi rău. Când fiecare din ei a ajuns plin de frustrări şi resentimente, celălalt a receptat din plin aceste trăiri negative. Un alt interaspect pozitiv şi des întâlnit în mariaje este un sextil între Soarele ei în Balanţă cu Luna lui în Săgetător, combinaţie ce asigură o bună compatibilitate, căci Aerul şi Focul se stimulează reciproc. Avem însă un puternic aspect discordant, un careu între Martele ei în Leu şi Soarele lui în Taur. Acest Marte al ei pe casa a IV-a aduce mult orgoliu şi infatuare şi atât timp cât i se oferă laude şi i se recunoaşte superioritatea care crede că i se cuvine, totul poate merge bine. Marte mai exprimă şi energia erotică, ori se pare că în ultimii 5 ani de dinaintea dispariţiei fiicei lor, Romina nu a mai dorit să stea prea mult în casa din San Marco, căci şi dragostea ei faţă de Albano scăzuse foarte mult. Ea a recunoscut, într-un interviu, că l-a înşelat pe Albano odată, fără să dea alte detalii.

De fapt, sunt două cauze principale care au săpat la temelia relaţiei lor şi care au dus la despărţire.
În primul rând, este „background-ul” fiecăruia din ei, practic moştenirea mediului din care au provenit şi, în general, căsătoriile între indivizi aparţinând diferitelor culturi sau din medii sociale diferite sunt foarte complicate. Adesea, ca asemenea relaţii să reziste, unul din parteneri renunţă la o parte din natura lui intimă, din ceea ce l-ar face să se simtă „ca acasă”. Când eşti tânăr şi îndrăgostit crezi că poţi învinge orice diferenţe şi obstacole şi că ele se vor topi, pur şi simplu, la focul şi entuziasmul specific vârstei şi situaţiei. Albano nu a înţeles niciodată de ce Romina a avut nevoie să fumeze „iarbă”; el a locuit cu părinţii şi fratele lui şi concepţiile lor de viaţă erau că alcoolul şi drogurile sunt ceva rău şi cu care nu trebuie să ai de-a face. Pe măsură ce focul pasiunii a început să se domolească, a început să iasă la iveală o parte din moştenirea pe linie de personalitate a Rominei. În ultimii 10 ani de căsătorie a lor, cu 5 ani înainte de a-şi pierde fiica, ei nu i-a mai plăcut să locuiască în satul lui Albano, pe care a început să-l vadă ca demodat şi plictisitor.

Soarele ei nu e în casa a VII-a, a căsătoriei, ca la Albano, ci sus, în casa carierei şi a expunerii sociale. Ea voia să fie permanent în lumina admiraţiei celor mulţi şi un partener era dorit atât timp cât o ajuta să fie acolo.

În al doilea rând, a fost momentul tragic al pierderii copilului lor, cu circumstanţele care o incriminau moral şi pe Romina. De aceea, ea nu recunoaşte nici până astăzi că fiica lor ar fi moartă, căci în subconştientul ei se simte vinovată şi e mai suportabil să creadă că un lucru irevocabil şi atât de cumplit nu s-a produs. Există însă şi multă karmă în această pierdere şi este tulburător cum atât Albano, cât şi Romina au amândoi Luna Neagră în Rac, simbolul maternităţii şi al familiei. Luna Neagră sau Lilith, cum i se mai spune,  în zodia Racului simbolizează adesea tipul mamei care îşi „devorează” copiii, în sensul că îi distruge emoţional sau chiar fizic. Poate viaţa lor în doi ar fi fost un chin de nesuportat pentru ei care trăiseră o asemenea pasiune şi divorţul lor să fi fost cel mai bun lucru pe care îl puteau face. Poate că atât a fost „porţia lor de fericire” pe acest pământ şi oricum se pot considera, dincolo de tragedia pe care au suferit-o, printre cei mai norocoşi oameni că au putut să trăiască atâta timp o asemenea magie. Imediat după divorţ, ca şi cum voia să fugă de trecut, Romina  a părăsit Italia şi s-a întors în SUA, la mama ei.

În vara lui 2013, la 14 ani de la divorţul lor, Albano şi Romina Power s-au aflat din nou pe aceeaşi scenă, în două concerte pe care le-au susţinut la Moscova. Iată ce a declarat Romina despre decizia de a se alătura soţului ei, în acest scop: „După tot ce s-a întâmplat, este totuşi tatăl copiilor mei şi bărbatul pe care l-am iubit şi este important să lăsăm în urmă vechile sentimente de ranchiună”.Cât a contat însă „nostalgia” după vremurile bune de odinioară când îşi cântau „fericirea” de a fi împreună şi cât a fost argumentul împărţirii celor 2,6 milioane de dolari oferite de un magnat rus, numai ea şi Dumnezeu ştiu.

Vă invit să-i vedeţi când cântau „Felicita” (Fericirea):
„Fericirea e un pahar de vin şi o gustare,
Fericirea este de a lăsa un bilet într-un sertar,
Fericirea e să cântăm în doi despre cât îmi placi,
Fericirea, fericirea,....”

http://www.youtube.com/watch?v=Q0wZQbK938Y&feature=kp

www.astrovesta.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod