Trusa de machiaj de bază: de ce produse ai nevoie

Cu atât de multe tutoriale YouTube, atât de multe lansări zilnice de produse de machiaj și atât de multe dintre care poți alege, probabil că nici nu știi de unde să începi.

Dacă lumea machiajului vă atrage atenția, dar nu sunteți foarte la curent, trebuie doar să cunoașteți lucrurile de bază din trusa de machiaj. Nu aveți nevoie de tone de produse pentru un rezultat natural, simplu și la modă. Iată de ce produse ai nevoie și cum să le utilizezi.

Baza feței

Concepeți-vă fața ca o pânză goală. Primul lucru pe care îl vom face este să aplicăm baza. Vă recomandăm o BB Cream (perfectă dacă aveți pete) sau un fond de ten dacă aveți nevoie de mai multă acoperire. Acesta din urmă are o acoperire medie spre mare și finish diferit în funcție de produsul pe care îl alegi. Dacă ai pielea grasă, te interesează o matifiere pentru a elimina strălucirea și, dacă pielea ta este uscată, optează pentru un finish hidratant și luminos.

Fără defecte

Nu ai nevoie de o paletă corector cu multe nuanțe pentru a arăta fără cusur. Cu un corector verde pentru a acoperi roșeața și un corector pentru cearcăne într-o nuanță mai ușor mai deschisă decât tenul tău, este mai mult decât suficient. Vom aplica corectorul verde înainte de bază, iar corectorul în funcție de zonele și defectele pe care dorim să le asundem. Chiar dacă corectorul este ușor mai deschis, trebuie să fie bine amestecat cu baza pentru a nu arăta ciudat.

Contur și culoare pentru ten

Este foarte important să aveți un fard de obraz, un iluminator și o pudră bronzantă. Dacă nu doriți să cheltuiți mulți bani pe toate cele trei, aveți la dispoziție palete care sunt un excelent 3x1. Mai întâi vom aplica bronzerul dar nu o vom face pe toată fața, ci pe exteriorul obrajilor, pe tâmple și sub maxilar pentru a evidenția structura feței. Fardul de obraz, doar pe pomeți și foarte delicat. Vom aplica iluminatorul pe partea superioară a obrazului, pe arcada sprâncenei, pe vârful nasului și, dacă doriți, și pe canalul lacrimal.

Machiaj de zi cu zi pentru ochi

În trusa ta de machiaj ai nevoie de o paletă cu nuanțe neutre pentru ochi, pe care să le poți utiliza în fiecare zi. Acestea vor fi cea mai bună alegere, iar investiția într-o astfel de paletă nu va fi o greșeală pentru că o vei utiliza foarte mult timp. Poți alege nuanțele în funcție de culoarea ochilor tăi, pentru a îi scoate în evidență. Pentru ochi căprui poți opta pentru auriu, bronz, în general culori calde. Pentru ochii de culoare verde poți opta pentru tonuri de liliac, mov pal, violet. Pentru ochii albaștri, cele mai potrivite culori sunt cele calde, cum ar fi roz somon, oranj, nuanțe calde.

Conturul ochilor

Găsirea unui dermatograf perfect nu este o sarcină ușoară, nici măcar pentru cei care sunt familiarizați cu machiajul. Prin urmare, puteți folosi eyeliner lichid sau puteți merge pe cea mai ușoară opțiune: un creion negru cremos. Rețineți că creionul este mai ușor de manevrat și că, în cazul unei greșeli, îl puteți șterge mai bine decât cu un tuș de ochi lichid. De asemenea, vă recomandăm ca creionul în cauză să fie cremos, deoarece va fi mai generos cu pleoapa și nu va trebui să faceți mai mult de o lovitură.

Rimel sau gene false?

Fiecare are avantaje și dezavantaje. Pentru un începător, alegerea ideală este un rimel clasic. Dacă doriți totuși gene false și nu vă sperie aplicarea lor, atunci iată câteva sfaturi: înainte de aplicare, măsurați genele pe pleoapă pentru că cel mai probabil va trebui să le tăiați din dimensiune. Să nu vă temeți că vor arăta rău. Aplicați lipiciul într-o cantitate rezonabilă și lăsați-l să se usuce puțin. După, așezați genele false chiar deasupra genelor naturale. În ceea ce privește rimelul, nu utilizați în fiecare zi un rimel waterproof, întrucât acestea au tendința de a usca genele. Din această cauză, vor avea tendința să cadă mai des.

Buze perfecte

Alegerea rujului în culoarea perfectă poate fi un lucru dificil. În afară de a testa cât mai multe culori, puteți să încercați să vedeți ce culori se potrivesc mai bine cu buzele dumneavoastră. Este bine să utilizați un creion de buze în aceeași nuanță ca rujul pe care urmează să îl aplicați pentru a le contura. În acest fel, când aplicați rujul, nu veți depăși acele lucruri.

Set de pensule pentru machiaj

Nu aveți nevoie de extrem de multe pensule, însă pe cele pe care le aveți trebuie să le utilizați. Asigurați-vă că sunt de calitate. Aveți nevoie de o pensulă pentru fond de ten sau un burețel, o pensulă pentru pudră și bronzer, două sau trei pensule pentru machiajul ochilor. Găsiți seturi de pensule de machiaj care să vă acopere toate nevoile. Acestea trebuie curățate și spălate extrem de des pentru a evita bacteriile.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod