Valentina Pelinel a descoperit avantajele machiajului mineral in sarcina

In timpul sarcinii te poti farda in voie pentru a te simti bine in pilelea ta. Machiajul nu are contraindicatii (verifica doar compusii din bazele pentru machiaj si fondurile de ten), insa e posibil sa nu mai suporti unele dintre produse pe piele.
Atunci poti apela la machiajul cu produse minerale, care nu incarca porii si tenul, nu provoaca alergii si nu incurajeaza eventuale afectiuni deja existente ale pielii. Recent Valentina Pelinel, insarcinata in ultimul trimestru de sarcina, a dorit sa se rasfete si a pășit pragul make up artist-ului Ciftci Elena pentru un machiaj usor, dar si pentru cateva sfaturi elementare in sarcina.

E bine sa folosim produse de machiaj non comedogenice si non alergenice” ne-a spus make-up artistul Elena Ciftci care recomanda machiajul mineral.

Cum sa estompezi masca de gravida? Atat in perioada sarcinii, cat si dupa, trebuie sa acorzi o atentie deosebita tenului. In primul rand exista riscul obtinerii cloasmei, asa-numita masca de gravida, caracterizata prin aparitia unor pete inestetice de culoare maroniu, care se observa in special in zona fruntii si a obrajilor.  Pentru a face sa dispara aceste pete, cel mai simplu truc este: fondul de ten dar inainte de al aplica nu uita de baza de machiaj care este obligatorie.  Aplica-l pe toata fata, dar si pe gat si pe decolteu, prin miscari lejere, circulare, asemeni unui masaj.
De asemenea, este recomandat sa nu te expui la soare, sa folosesti creme cu factor de protectie, sa porti palarii si sa te hidratezi corespunzator.

Cum sa ascunzi cearcanele? Nu iti indrepta atentia spre primul anticearcan pe care il gasesti in magazin, doar pentru ca denumirea acestuia promite sa te scapa de pungile albastrui de sub ochi. Pe un platou de cinema sau intr-un studio foto unde lumina este artificiala, se foloseste o cantitate mare de anticearcan intr-o nuanta deschisa. Insa, pentru utilizare zilnica ai nevoie de un anticearcan cu o textura mai usoara, de preferat roz pal. Nu il intinde doar pe cearcane, ci extinde suprafata de actiune, de la coltul intern al ochiului, pleoapa inferioara, pana la osul nasului. Finalizeaza prin aplicarea unui fond de ten pe toata fata si prin mișcări ușoare usucă l cu o pensula naturală cu putina pudra de orez sau bambus.

Cum sa stopezi sebumul? Dusmanul unui machiaj de lunga durata este sebumul.
Pe toata perioada sarcinii, organismul femeii produce mai multi hormoni ceea ce duce la ingrasarea tenului si a parului. Un truc eficient pentru a scapa de tenul lucios este sa aplici pe toata fata, inainte sa efectuezi machiajul, un cub de gheata pentru a inchide porii .Dupa aceea, aplica o crema hranitoare ca baza de machiaj ,un fond de ten cu efect matifiant si putina pudra.

Cum sa scapi de cosuri? In timpul sarcinii, aparitia cosurilor este determinata de faptul ca hormonii produc mai mult sebum, ceea ce duce la ingrasarea tenului. Batonul corector verde sau bej este unealta cea mai eficienta pentru a ascunde micile bubite rosiatice. Amesteca in palma putina crema corectoare si o picatura de fond de ten si aplica pe cosuri. Tapoteaza usor fata cu o pudra translucida pentru a fixa machiajul.

Imbujoreaza-ti obrajii -  Stresul la maximum si noptile albe se vad imediat pe fata ta, iar oboseala imbatraneste in scurt timp tenul.
Pentru a creea impresia de prospetime, pudreaza-ti obrajii cu un blusher. De asemenea, pentru a face pometii usor mai bombati moduleaza intensitatea blusher-ului in doua zone: deasupra obrajilor aplica un fard mai deschis, iar dedesubt o tenta usor mai inchisa.

Ai ochii obositi?
-  Nici o problema. Cu ajutorul unui machiaj reusit vei putea arata extraordinar. Aplica pe pleoapa superioara un fard deschis, sidefat, pentru a conferi luminozitatea si stralucire privirii. Renunta la fardurile inchise si la cele cu baza roz-rosu pentru ca iti vor face ochii sa para si mai obositi. Opteaza pentru tonuri deschise, chiar culori electrice. Aplica mascara indeajuns incat sa-ti curbezi genele, pentru a deschide privirea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod