UNSCENT 2014, cea mai mare expoziție de artă parfumată, în vizită la București

În cadrul evenimentului, Diane Pernet și-a prezentat propria colecție de parfumuri
La sfârșitul săptămânii trecute, Bucureștiul a găzduit evenimentul UNSCENT, cea mai mare expoziție de artă parfumată desfășurată vreodată în România. Opt maeștri parfumieri și opt artiști plastici de anvergură internațională au creat Love Magic Potions – un concept original, realizat în exclusivitate pentru UNSCENT 2014, prin care fiecărei fațete a iubirii i s-au alocat atribute parfumate, instalații și lucrări de artă grafică.

MADISON absolute beauty a oferit vizitatorilor o călătorie imaginară în jurul acestui enigmatic și etern subiect – iubirea. Cele opt poțiuni magice vor putea rămâne în atenția vizitatorilor numai virtual, dat fiind că nu vor fi comercializate vreodată și nici nu mai fi reproduse. Această călătorie olfactiv-vizuală a fost completată de un itinerariu literar conceput de autorul Giuseppe Santonocito.

Cei peste 500 de vizitatori ai manifestării găzduite de Sala de Marmură a Casei Presei au putut admira expozeurile mai multor branduri de nișă precum Acqua di Stresa, Agonist, Boadicea The Victorious, EIGHT&BOB, Blood Concept, Roads, soOud și, nu în ultimul rând, creațiile unui brand nou lansat: Diane Pernet Paris.
Colecția include patru parfumuri prin care celebrul critic de modă şi video-jurnalist Diane Pernet a abordat universul parfumurilor de nişă și a transpus fascinanta sa identitate stilistică. Toate aceste parfumuri sunt disponibile la magazinul MADISON absolute beauty.

Geneza liniei concepute pentru Diane Pernet a durat doi ani, din momentul zero marcat de întâlnirea inopinată dintre Diane și Celso Fadelli, CEO Intertrade Group, și până a putea fi finisată și prezentată în faţa iubitorilor de modă şi arome. Fiecare dintre miresmele unice captează un aspect intim al personalității acestei iconice femei, imortalizându-i şi incapsulându-i gusturile în modă şi parfum în sticluţe negre, suple, lucrate cu rafinament. Designul elegant al sticlei este desăvârșit prin prezența unui simbol iconic: păianjenul, creat special pentru Diane de către bijutierul Mario Salvucci.

PARFUMURILE DIANE PERNET PARIS

TO BE HONEST evocă experiența descoperirii unui templu antic în mijlocul unei păduri.
Aroma de lemn şi verdele frunzelor pătrund în interior, lumânările ard mocnit, lumina tremură tainic. Adierea de tămâie persistă deasupra altarului, ca şi cum ardoarea credinței încă vibrează… Tot cadrul acestei scenografii olfactive e desenat cu note de smirnă, piper negru, lemn de cedru, patchouli, vetiver şi chihlimbar.

WANTED este o reminiscenţă a unei grădini orientale peste care se aşterne ceaţa. Sălbatic şi crescut din abundență, muşchiul se agaţă de statuile de piatră ascunse de arbuşti și de copacii noduroși. Explozii de arome exotice sunt reliefate de un abur uşor, în care se disting note de cuişoare, ienupăr, nucşoară, piele cu un uşor miros de mosc.

IN PURSUIT OF MAGIC induce senzația că ai pătruns într-o lume paralelă, dar familiară. Plutind deasupra unui templu din vârful dealului, timpul pare că a stat în loc.
Aerul proaspăt impregnat de adieri citrice înviorează, incită și purifică acest tablou olfactiv înţepător, curat, intens.

SHADED evocă baia nocturnă în mare: sarea de pe piele, mirosul ei subtil şi senzaţia aproape ilicită, ca și când ai aștepta o nouă întâlnire cu un iubit secret. Mângâiat de ceaţa oceanului, fiecare sentiment este învăluit de un nor intens de vetiver şi înconjurat de atingerea profundă a moscului şi a lemnului gaiac.

O altă descoperire senzorială pentru vizitatorii expoziției a prilejuită de brandul AGONIST, prezent prin chiar fondatorii săi ce au prezentat noul parfum N10 WHITE OUD. Acesta reprezintă o abordare în cheie nordică a multi-cunoscutului „oudh”, o răşină atât de preţioasă încât depăşeşte preţul aurului în greutate comparată. Departe de a fi un parfum tipic oriental, esența include  ingrediente exotice precum ylang-ylang, paciuli, boabe de tonka şi cypriol, alchimizate cu un acord de mosc alb, suav, catifelat asemenea unui şal din mătase imaculată.
Acest al zecelea parfum marchează și aniversarea unui deceniu de existență a brandului AGONIST.

 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod