Tot ce trebuie sa stii despre epilarea cu laser versus IPL

Visul oricarei femei este sa scape definitiv de parul nedorit de pe corp. De multe ori, rezultatele dorite nu sunt obtinute cu usurinta si asta pentru ca foarte putine reprezentate ale sexului frumos stiu ce tip de epilare definitiva li se potriveste cel mai bine.

Iata cateva informatii importante despre epilarea cu laser versus IPL – epilare cu lumina intens pulsata.
Spre deosebire de laser care prezinta o singura lungime de unda, IPL-ul utilizeaza un spectru larg de lungimi de unda a luminii. De obicei, persoanele cu un contrast cat mai mare intre culoarea pielii si a parului obtin rezultate mai bune daca folosesc laserul ca metoda de epilare definitiva, decat daca ar opta pentru IPL. Insa nu doar persoanele care au aceste caracteristici pot folosi laserul ca metoda de epilare. In functie de tipul de piele si de caracteristicile firului de par, aparatul laser se seteaza in asa fel incat sa dea rezultate bune si in cazul celor care au firul de par mai subtire sau mai multa melanina in corp.

Care sunt cele mai bune proceduri de epilare definitiva cu laser

Un tratament utilizat si recomandat de catre medicii dermatologi din intreaga lume este GentleMax Pro care distruge firele de par nedorite in proportie de 30-60% la doar doua saptamani dupa o prima sedinta de epilare. Acest efect benefic are loc atat in cazul persoanelor care au tenul deschis la culoare, cat si pentru cele a caror piele produce mai multa melanina. Pe langa faptul ca reduce numarul firelor de par de pe corp, Gentle Max Pro tratateaza in mod eficient foliculita si impiedica cresterea firelor de par sub piele.

Astfel, pielea devine matasoasa pe termen indelungat.

Elysion este un alt tratament care distruge rapid foliculii de par de pe corp , efectul datorandu-se temperaturilor ridicate folosite, insa fara a afecta tesuturile inconjuratoare.  Spre deosebire de alte echipamente de pe piata, aceasta tehnica de epilare are o rata de repetitie ridicata si foloseste o energie mare cu impulsuri scurte. De aceea, se obtin rezultate vizibile chiar de la prima sedinta. Tratamentul poate fi folosit pe orice zona a corpului, indiferent de tipul pielii. Tehnica de epilare definitiva da rezultate foarte bune si pentru pielea inchisa la culoare sau bronzata, cat si pentru persoanele care au o sensibiltate mare la durere sau care au parul inchis la culoare si densitate foliculara mare.

Riscuri la care te expui

Atat in cazul epilarii cu laser, cat si al IPL-ului, nu se recomanda expunerea la soare dupa efectuarea sedintelor, in jur de 4-5 zile. Altfel, zonele epilate pot fi afectate de razele soarelui, intrucat pielea este mai sensibila. Uneori, pielea poate raspunde neasteptat si pot aparea arsuri minore, trecatoare. In ceea ce priveste riscul aparitiei cancerului de piele, specialistii explica faptul ca laserul si lumina intens pulsata nu afecteaza modul de functionare a organismului si nici nu duc la aparatia tumorilor canceroase.

Atentie! Inainte de sedintele de epilare definitiva se recomanda un consult de evaluare prin care se poate stabili cu exactitate tipul de epilare care ti se potriveste cel mai bine, in functie culaorea pielii si caracteristicile firului de par.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod