Onduleuri de zile mari

Universul este magic si ne uimeste cu intelepciunea sa. Si uite asa in cadrul acestei povesti despre perfectiune, unele am primit cadou de sus onduleuri, bucle si suvite rasucite. Si daca tot am avut parte de un asemenea dar, stilistii de top ne invata cum sa avem grija de el.

Un par cret frumos are nevoie de iubire si de mare grija.  Pentru ca un par cret, care este uscat si degradat, este dificil de aranjat si de purtat. Ovidiu Cristea, DESIGN TEAM Sebastian Professional Romania.

1.    Primul sfat este sa iti alegi samponul potrivit. “Recomandarea mea este samponul SEBASTIAN Hydre. Daca parul tau este uscat, un sampon hidratant face intr-adevar minuni. Sa iti faci timp sa iti speli parul de 2 - 4 ori pe saptamana. Nu il spala in fiecare zi pentru a nu determina pielea capului sa produca continuu sebum.”, ne sfatuieste stilistul.

2.    Foloseste un tratament intensiv.

Masca este un produs care nu trebuie sa lipseasca din baia unei persoane cu parul cret. Aplica masca SEBASTIAN Treatment pastrand o distanta de 1-2 cm de radacina. Astfel eviti incarcarea radacinii. Radacina parului se va hrani singura cu uleiurile produse de pielea capului.

3.    Pentru a descurca un par cret foloseste un pieptene cu dintii rari in timp ce actioneaza masca. Dupa ce ai aplicat masca, incepi descurcarea de la varf, continuand usor pana la radacina. Dupa expirarea timpului de actiune, clateste bine masca. Bucura-te acum de parul tau frumos si hidratat.

4.    O data pe saptamana poti sa iti faci un tratament-spa intensiv de hidratare. Recomandarea este sa mergi la coafor, dar se poate si acasa. Aplica masca Hydre pe parul umed, împacheteaza părul cu un prosop umezit cu apă fierbinte și stors bine, apoi aplica peste prosopul ud un prosop uscat.

Efectul de saună astfel creat va hidrata părul pentru o săptămână întreagă.

Cum usuci un par cret ?

1.    Cand stergi parul cret cu prosopul trebuie sa ai grija să nu folosesti o miscare de frecare. Pentru a evita parul “frizzy” sterge parul cu prosopu prin miscari delicate de tamponare. Tamponeaza parul pana cand ai indepartat tot excesul de apa.

2.    Daca ai timp, aplica produsul de ingrijire finala/styling recomandat de hairstilistul tau si lasa parul sa se usuce liber.

3.    Daca te grabesti, foloseste feonul. Aplica produsul de styling si foloseste un difuzor de caldura, pe care il conectezi la foen. Da parul peste cap. Imparte-l cu mana in 3-4 zone egale. Aduna fiecare zona prin miscari circulare in difuzor. Evita turatia mare a feonului si nu separa suvitele atunci cand il aduni in difuzor.

Incepi de la varfuri pana ajungi sus la radacina. Mentine difuzorul aproape de radacina pentru a usca si radacina.

4.    Spuma nu este singurul produs pentru par cret. SEBASTIAN Whipped Cream este o spuma cu o consistenta deosebit de cremoasa si nu apretează foarte tare. Pe langa spuma, există SEBASTIAN Texturiser, un gel lichid ce ofera textura si energie parului, precum si SEBASTIAN Potion 9, un tratament crema pe baza de plante, produse pentru luciu si elixire pentru varfuri. Un hairstilist te ajuta sa alegi cele mai potrivite produse pentru tipul tau de par.

5.    Dupa ce ai uscat parul, rezista impulsului de a mai trece cu pieptenele sau peria prin par. Daca totusi parul ti se pare prea cuminte foloseste degetele pentru a-l “dezordona”.

Cum se aranjeaza si cum se tunde un par cret?

Fiindca parul cret este un tip de par special exista si tunsori speciale pentru el.

Accentul se pune pe tunsori curajoase. Acestea scot in evidenta punctul forte al parului cret, volumul generos.

1.    Daca vrei sa cresti parul cret atunci ar trebui sa il tunzi 1 cm o data la 2-3 luni. Varfurile sunt primele care se degradeaza, de aceea, ai grija sa le tunzi regulat. Astfel, parul nu se va mai despica sau incurca.

2.   Pentru a evita aspectul “frizzy”, un par cret nu trebuie filat…ci doar in cazuri exceptionale.

3.    Parul cret se impaca bine cu coafurile de ocazie si este foarte apreciat de catre stilisti. Impletiturile arata splendid pe parul cret, obtinand volum si texturi nemaipomenite.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod