Mewing, metoda virală prezentată pe YouTube care susține că remodelează chipul

Mewing, metoda virală prezentată pe YouTube care susține că remodelează chipul

Internetul este adesea mediul perfect în care se propagă trenduri și trucuri de frumusețe ce devin rapid virale.
Dar una dintre acestea poate ocupa fără probleme primele locuri în topul celor mai ciudate tehnici de înfrumusețare devenite virale. Este vorba deste "Mewing", un exercițiu realizat cu limba care promite să îmbunătățească aspectul feței, să corecteze forma maxilarului și a feței, fără nicio altă intervenție.

Este o soluție aparent foarte simplă care a atras numeroși fani. Practicarea tehnicii mewing presupune plasarea și menținerea limbii pe cerul gurii. Realizat cu consecvență, acest exercițiu ar putea să schimbe forma maxilarului și a feței, susțin cei care îl practică. Un alt obicei al celor care practica mewing este să-și curbeze limba sau să mestece gumă pentru a face mușchii maxilarului mai puternici.

O căutarea rapidă pe YouTube oferă peste 7000 de rezultate despre mewing.
Potrivit unui site de știri din Marea Britanie, acesta este "noul trend de sănătate care a cucerit Instagram și YouTube". Joseph Saavedra, un vlogger YouTube în vârstă de 22 de ani, a declarat că plasarea corectă a limbii este esențială. "Câțiva dintre cei care au comentat au spus că au practicat această tehnică întreaga viață și că au o structură facială foarte frumoasă", a spus Saavedra.

Mewing a fost numit astfel după medicii ortodonti John Mew și fiul său, Mike Mew. Acesta din urmă este asociat cel mai mult cu popularitatea tehnicii mewing datorită video-urilor sale postate pe YouTube. Din 2012 și până în prezent a postat peste 600 de filmulețe despre acest subiect.

Dar această atitudine deschisă a sa a avut un preț.
În noiembrie 2018 Mike Mew a declarat că a fost exclus din cadrul Societății Britanice de Ortodonție din cauza postărilor sale pe YouTube. Acesta susține că liderii asociației i-au transmis că "declarațiile pe social media au indus în eroare sau au capacitatea de a induce în eroare pacienții și publicul".

Societatea Britanică de Ortodonție a refuzat să comenteze statutul de membru al lui Mew, potrivit The Guardian. Purtătorul lor de cuvânt a oferit o declație publicației britanice. "Ca parte a Regulamentului Asociației, executivul poate suspenda orice membru al cărui comportament, în opinia executivului, este contrar intereselor societății", a spus purtătorul de cuvânt.

În ciuda acestei situații, fanii săi îi rămân fideli.
Într-o postare pe site-ul de conținut și socializare Reddit, există o subsecțiune dedicată acestei tehnici, unde userii au postat imagini editate în care Mike Mew are un halou în jurul capului, asemenea unui sfânt. Forumul în cauză se numește r/orthotropics și are peste 6300 de abonați. 

Userii caută aici informații despre cum să-și modifice forma feței, să aibă pomeți mai pronunțați sau o linie a maxilarului mai bine definită.

Tot aici, unii sceptici susțin că eventualele beneficii ale acestei tehnici trebuie dovedite științific. Alții își fac griji pentru faptul că mewing ar putea fi un simptom al dismorfofobiei. Această tulburare este definită ca fiind obsesia sau preocuparea exagerată pentru un defect fizic minor.
Persoana afectată arată normal pentru cei din jur, însă nu și în viziunea sa.

Saavedra susține că folosirea acestei tehnici pentru schimbarea trăsăturilor faciale este o abordare greșită. "Cred că este greșită metalitatea de a vedea în această tehnică una prin care se poate îmbunătăți aspectul. Dacă vrei să faci asta pentru a-ți corecta trăsăturile vei avea nevoie de câțiva ani ca să vezi cele mai mici rezultate, în special dacă ești mai în vârstă", a spus vloggerul.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod