Fetele din Romania se alatura miscarii Always #CAOFATĂ

Regizorul de teatru Chris Simion, psihologul Cristiana Haica, Alexandra Timofte (olimpică internațională la matematică și națională la informatică și șah) și Alexandra Marinescu (pilot de Formula 4 și vicecampioană națională la karting) s-au alăturat mișcării Always #CAOFATĂ din dorința de a inspira cât mai multe fete să își urmeze visul, indiferent care este el și indiferent dacă acesta ține sau nu de un domeniu pe care societatea îl etichetează a fi apanajul clasic al unei fete.

Un experiment social realizat recent de Always arată că multe dintre fetele din ziua de azi se simt limitate de așteptările societății față de femei. În realitate, datele colectate de cel mai recent Sondaj Always Confidence & Puberty* arată că 72% dintre fete consideră că societatea le ține pe loc și le împiedică să își valorifice la maxim potențialul, dictându-le ce ar trebui şi ce nu ar trebui să facă. După lansarea clipului #CAOFATĂ „De Neoprit”, Always, lider mondial în domeniul produselor de îngrijire pentru femei, anunță astăzi lansarea în mediul online a campaniei locale Always #CAOFATĂ „De Neoprit” alături de Chris Simion, Cristiana Haica, Alexandra Timofte și Alexandra Marinescu, în 4 clipuri ce au scopul de a inspira cât mai multe fete să-și păstreze încrederea în propriile forțe și să fie de neoprit.

De câte ori povesteam despre pasiunea mea, lumea mă privea cu surprindere și neîncredere.

Poate pentru că, în percepția lor, motoarele reprezintă încredere, iar fetele nu.”, spune Alexandra Marinescu, adolescenta de 15 ani care are deja un palmares bogat în curse de Formula 4. Alexandra s-a lovit de o mulțime prejudecăți atunci când a descis să-și urmeze pasiunea, dar nu s-a lăsat descurajată în niciun moment de acest lucru, ci, dimpotrivă, a trecut peste ele și a ajuns să facă performanță într-un domeniu despre care i s-a spus că nu e pentru fete.

Același lucru i s-a întâmplat și Alexandrei Timofte, olimpică națională și internațională la în două domenii care, în accepțiunea socială, sunt domenii de performață pentru băieți: informatica și matematica. Ea a primit însă susținerea celor apropiați și iată că acum, la doar 14 ani, Alexandra este unul dintre liceeni care se întorc acasă cu medalii de la olimpiadele internaționale.

Părinții mei au crezut în mine și asta m-a făcut și pe mine să am încredere în pasiunea mea. Și am continuat să lucrez. Acum pot să spun că mă simt foarte mândră că am reușit în domeniul pe care îl iubesc. Sper ca toate fetele care cred în pasiunea lor să nu și-o piardă în timp din cauza oamenilor din jur. Pentru că orice fată poate să facă lucruri extraordinare!’, spune Alexandra în mesajul video postat pe pagina de Facebook NoiFetele România.

Atunci când crezi cu adevărat în tine mergi până la capăt și îți asumi ceea ce simți, ceea ce gândești, ceea ce alegi. Eu cred că ne definesc opțiunile noastre și că ne cunoaștem mai bine decât oricine altcineva din exterior”, spune regizorul de teatru Chris Simion, alăturându-se mișcării Always #CAOFATĂ „De Neoprit”.

Cum poate și ajutată o fetiță să fie mai încrezătoare? Răspunsul vine de la Cristiana Haica, pshiholog, pshihoterapeut și doctor în științe naturale: ‚Prin educație și dezvoltare personală, dar și prin modele de rol din partea părinților, profesorilor și a altor persoane semnificative din jurul lor: prieteni, colegi mai mari, vedetele momentului.

Mesajul complet al Cristianei precum și mesajele celorlalte trei românce care s-au alăturat mișcării Always #CAOFATĂ sunt disponibile pe pagina de Facebook NoiFetele România, precum și pe canalul de youtube Always România, aici: Alexandra Marinescu, Alexandra Timofte, Chris Simion, Cristiana Haica.



*Studiul Always Confidence & Puberty Wave II a fost derulat folosind panelul Research Now, la care au participat 1.800 de americani (1.300 de femei americane cu vârste cuprinse între 16 și 49 de ani și 500 de bărbați americani din aceeași categorie de vârstă). S-a utilizat un eșantion reprezentativ la nivel național de 1.000 de femei și 500 de bărbați, precum și un eșantion adițional de 150 de femei afro-americane și 150 de femei hispanice. Sondajul a fost realizat în perioada 5 decembrie 2014 - 12 decembrie 2014.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod