Felix Popescu - Medicul care a făcut din implantul de păr, un “must have”!

Daca pana mai acum cativa ani femeile erau clientele fidele ale clinicilor de chirurgie estetica, iata ca si barbatii nu s-au mai jenat sa afirme sus si tare ca sunt dispusi sa sufere tot felul de interventii doar de dragul de a arata bine.

Doctorul Felix Popescu este printre putinii medicii din Romania care a facut din implantul de par, un adevarat trend printre vedete!

 Cum ți-a venit ideea să deschizi o clinică de implant de păr și sprâncene?

Totul a pornit de la nevoia mea personală. Am încercat să văd care este piața din România și din afară. Am fost personal să cunosc clinici atât din țară cât și din Turcia, Anglia sau Gecia. Am realizat potențialul dar mai ales faptul că puteam să aduc în țară pentru prima dată un segment medical inexistent până atunci. E important să îmbogățești comunitatea medicală românească cu o știință nouă, cea a transplantului de păr.

Există în țara noastră o secțiune în cadrul facultății de medicină unde te poți specializa pe ramura asta?

Din păcate în cadrul facultății nu există încă această supraspecializare.

Sub îndrumarea Prof. Dr. Florescu Ioan Petre din cadrul Clinicii de Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă, Bagdasar Arseni, încercăm să creăm primul curs opțional dar și prima lucrare de specialitate accesibilă medicilor din România.

La prima vedere bărbații par mai puțin preocupați de imaginea lor, în medie cam câți pacienți pe an au clinicile conduse de tine?

Bărbații sunt mult mai mult preocupați de aspect decât lasă să se vadă. Podoaba capilară rămâne totuși cea mai de preț podoaba. Nu exista persoana care sa nu fie afectata de pierderea acestei podoabă. Din păcate pierderea prematură poate duce chiar și la depresii și la pierederea respectului de sine ca urmare a neacceptării schimbării de look a persoanei în cauză. Adresabilitatea nu este conformă cu realitatea problemei însă creșterea numărului de pacienți de la an la an este un semn bun.
În prezent sunt cca 3-4 intervenții pe zi și suntem full booked cu cca 3-4 luni în avans. Mergem pe caliatate și nu pe volum.


Prin mâna ta au trecut multe capete celebre, dintre toate l-ai ales pe Cătălin Botezatu ca ambasador de imagine pentru Dr.Felix Hair Implant. De ce el?

Ei bine Cătălin este, să spun așa, maximul de stil bărbătesc. Bunul gust se potriveste mult cu ceea ce oferim în cadrul clinicii, serviciile noastre fiind catalogate drept premium chiar dacă prețurile rămân foarte competitive. A fost un examen intervenția lui Cătălin, un examen trecut cu brio de către echipele clinicii iar rezultatul vorbește de la sine.

Știm că Răzvan Ciobanu și-a făcut un implant de păr la tine, apoi a revenit pentru al doilea. De ce?

Pierderea părului este un proces continuu... din păcate nu întinerim.
Totuși tehnica pe care o folosim, una foarte dificilă pentru un medic, ne permite reintervenția în vederea acoperirii și zonelor ce s-au golit în anii de după primul transplant. Răzvan a ales perfecțiunea și asta presupune eforturi de ambele părți.


Stephan Pelger a ajuns si el pe mâna ta.

E un trend implantul de păr, eu v-am zis, am deja crema capetelor celebre din moda românească în portofoliu. Implantul de păr, ca să vorbesc în limbaj fashion, e déjà în trend, e un must have. Glumesc! Sunt niște oameni minunați, am devenit amici în urma intervențiilor efectuate la mine. Stephan trece tot timpul să mă vadă când are timp. Asta spune mult pentru mine, eu cred foarte tare în relația medic – pacient, e imperios necesar să îi oferi pacientului tău căldură, siguranță, confort, prietenie. Nu e o relație care se termină o dată cu intervenția.



Sunt bărbații din viața publică dificili ca și pacienți?

Viața publică cere multe sacrificii dar uneori îți schimbă și modul tău de a fi. Nu cred că există medic plastician care să nu fi avut parte de personalități publice cu așteptări peste posibilități. Am încercat, și zic că am reușit prin discuții foarte deschise, să colaborăm cu aceste personalități în mod constructiv în vederea obținerii beneficiilor maxime. Cu riscul de a mă repeta, nu vrea nimeni să aibă un rezultat slab. Totul ține de o evaluare corectă a posibilităților și de o muncă asiduă în vederea obținerii maximului posibil.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod