Dr. Oana Spanu ne invata cum sa ne pregatim tenul pentru sosirea iernii

Scaderea temperaturilor, anuntata a avea loc zilele acestea, ne poate influenta intr-un mod neplacut sanatatea pielii. Tocmai de aceea, este necesar ca in aceasta perioada, de inceput de iarna, sa acordam mare antentie ingrijirii tenului, prin creme adecvate si tratamente laser ce vin sa regenereze pielea afectata de expunerea la soare de pe timpul verii.

“In acest sezon este necesar sa aplicam creme bogate in lipide, grasimi si nutrienti, cu vitaminele A, C si E, insa tot timpul adecvate tipului nostru de ten.
Este important sa apelam la medicul dermatolog pentru a afla cu exactitate ce tip de ten avem si ce tip de produse cosmetice este bine sa folosim, pentru a evita, spre exemplu, iritatiile, alergiile si eruptiile acneice, dar si agravarea rozaceei sau a dermatitei seboreice”, declara medicul dermatolog Oana Spanu.

Specialistul subliniaza ca „anotimpul rece este ideal pentru stergerea petelor pigmentare provocate de expunerea la soare, dar si pentru indepartarea cicatricilor post acneice. Laserul Genesis, spre exemplu, pe care il folosesc frecvent, reface textura pielii, sterge ridurile fine si reduce porii dilatati.
Radiofrecventa fractionata si peelingul chimic sau laser se pot folosi cu rezultate importante in stergerea petelor pigmentare extinse, in tratamentul cicatricilor postacneice si atenuarea ridurilor profunde”.

"O atentie deosebita trebuie acordata si pielii de la nivelul mainilor, ce necesita, in anotimpul rece, ingrijire cu creme mai grase, mai bogate in lipide, dar si spalari cu formule speciale, uleioase, care sa nu deterioreze bariera lipidica formata in mod natural de piele, ci sa o pastreze intacta.
Astfel, se evita eczema mainii, atat la persoanele cu o piele normala, cat si la cele cu dermatita atopica", adauga Dr. Oana Spanu (www.oanaspanu.ro).

Dr.  Oana Spanu este medic specialist Dermatologie, doctorand la UMF Carol Davila, absolvent al cursurilor importante din domeniu si participare cu lucrari la congresele internationale de specialitate. Dr. Oana Spanu este si Investigator principal si Coordonator studii clinice pentru produse dermato-cosmetice ale unor mari companii din Franta si Germania, precum L’Oreal, Pierre Fabre, Clarins, Chanel.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod