Cum să păstrăm corect produsele cosmetice BIO?

Produsele BIO reprezintă unul dintre cele mai importante trenduri atunci cand vine vorba despre un stil de viata sanatos. Din ce în ce mai multe persoane au început să le introduca in rutina de ingrijire zilnica. Pentru a ne bucura de eficienta lor este foarte important sa avem grija de modul de pastrare si utilizare.
De obicei, condiţiile improprii de păstrare duc la scurtarea termenului de valabilitate a produselor cosmetice, mai ales în cazul celor care au la bază ingrediente 100% de origine vegetală. Pentru a ne asigura că produsele cosmetice pot fi folosite pe toată perioada valabilităţii lor, trebuie să ne informăm înainte a le utiliza.
 
De obicei, producătorii fac anumite teste şi declaraţii în acest sens. „ Este ideal sa păstram produsele cosmetice bio la temperaturi cuprinse între 18 şi 25̊ C, în mediu uscat, ferite de lumina soarelui.
De fiecare dată, capacul recipientului trebuie să fie închis cu grijă astfel încât produsul să nu intre în contact cu aerul pe termen lung, fapt ce ar grabi procesul de râncezire. Produsul trebuie luat din recipient cu ajutorul unei spatule cosmetice, fără a introduce degetele, pentru a evita contaminarea acestuia
” ne sfatuieste Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania.

În general, un produs BIO are un termen de valabilitate de maxim 6 luni. De obicei, aceste produse contin conservanti de origine vegetala şi din acest motiv condiţiile de păstrare şi utilizare ar trebui respectate cu rigurozitate.

Ingredientele benefice ale cosmeticelor BIO sunt distruse dacă sunt supuse timp îndelungat radiaţiilor solare, chiar dacă temperatura din încăperea unde sunt păstrate este ideală, radiaţiile UV trec prin sticlă.
Produsele BIO nu trebuie păstrate la frigider, deoarece conservanţii vegetali folosiţi în componența lor ne asigură eficiența lor pe toată perioada de valabilitate. Multe persoane au impresia că pot prelungi această perioadă dacă tin produsele la frigider. Temperatura la care se păstrează alimentele în frigider nu este o temperatură recomandată pentru păstrarea cosmeticelor BIO” sustine Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania.

Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod