Cum ne intretinem parul vara?

Odata cu venirea sezonului estival acordam o mai mare atentie pielii, dar de cele mai multe ori ignoram parul. Hairstylistii salonului Geta Voinea UpGround ne explica ce se intampla atunci cand ne expunem parul in mod excesiv la soare si ce putem face pentru al proteja.
Atunci cand ne expunem parul la razele UV, acestea sunt absorbite de catre aminoacizii firului de par,  ce determina producerea de radicali liberi. Parul este protejat de keratina care este o proteina speciala, in contact cu radicalii liberi acestia afecteaza proteinele din par, keratina in special. In acelasi timp melanina, pigmentii din par, blocheaza radicalii liberi sa intre in contact cu keratina. Rezulatul acestui proces parul devine deshidratat si decolorat.  

Ce putem face pentru a ne proteja parul?  

"Este vital sa ne pastram parul hidratat pe tot parcusul sezonului estival.
Este important atat pentru piele cat si pentru par sa consumam pana la 2l de apa pe zi. Le recomandam clientelor noastre sa aleaga corect samponul, sampoanele ce se gasesc pe piata, in special cele antimatrata si volum curate in profunzime lasand  atat scalpul cat si parul uscat. Balsamul si masca au un rol importat pentru hidratarea parului, dar trebuie sa le lasam sa actioneze pana la 5-10minute. Pentru o actiune mai buna a acestora, le recomandam dupa aplicarea balsamului sau a mastii (doar pe lungimi, nu si pe scalp) sa-si acopere parul cu un prosop ce a fost inmuiat in apa calda.
Acest truc ne ajuta ca cuticula firului de par la caldura sa se deschida astfel sa absoarba mai bine masca. Clientelor noastre care obisnuiesc sa vina periodic la salon le recomandam tratamente profesionale. Cele mai efiecient pe care le avem la ora actuala in salon sunt: tratament  in 4 pasi cat si tratamentul cu botox. Tratamentul in 4 pasi, curata parul, deschide cuticula firului de par, hidrateaza, inchide cuticula, rezultatul un par hidratat, stralucitor, mai puternic. Tratamentul botox,  previne caderea si rupere parului, reda stralucirea si finetea naturala, creste volumul parului, hidrateaza, indreapta parul pana la 6 luni, parul este mult mai usor de coafat.
Atunci cand expunem parul la soare recomandam sa folositi produse fotoprotectoare profesionale, ar fi bine sa evitati intervalul in care soarele este puternic si avem de a face cu raze UV daunatoare, respectiv 10:00-16:00, daca nu puteti evita acest interval atunci recomandam sa va protejati parul cu un accesoriu precum o palarie sau o sapca." au explicat specialistii salonului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod