“Armonia artelor” a oferit publicului “evenimentul anului in artele plastice”!

Aseara, la Biblioteca Nationala a Romaniei, “Armonia artelor”, evenimentul creat de artistul plastic Georgeta Constantinescu si hair-designer-ul Cristina Grama a oferit publicului o experienta artistica unica, un spectacol complex, in care granitele dintre arte s-au estompat.

Este evenimentul anului in arte plastice!”, este de parere scriitorul si diplomatul Nicolae Mares. “Eu cred ca aceasta este expozitia anului! Am facut o previzionare si am ramas puternic impresionat de forta pe care o degaja panzele doamnei Constantinescu. Artista ridica pe culmi noi arta abstracta din Romania. Doamne, cata lumina degaja acest tablou - pictura Bucuria vietii! Stie sa logodeasca culorile, stie sa ne vorbeasca prin necuvinte, pentru ca are aceasta forta telurica!”, mai spune scriitorul.

Artistul este cel care reuseste sa-i inspire pe cei din jurul lui”, afirma si Cristina Grama, care marturiseste ca picturile create de Georgeta Constantinescu sunt o sursa de inspiratie nelimitata pentru ea: ”Esti liber sa creezi propria ta poveste, iti da multa libertate arta ei!”, mai spune hair-designer-ul.

Cele 13 modele, “tablouri vii” create de Cristina Grama, s-au integrat perfect in universul abstract si plin de semnificatii al picturilor Georgetei Constantinescu. Modelele si-au cautat locul potrivit in puzzle-ul picturilor pana cand fiecare dintre ele s-a integrat in lumea careia ii apartinea.

Make-up-ul, hair-design-ul si costumele minimaliste cu accente androgine din materiale ce pareau desprinse din picturile colectiei – toate concepute de Cristina Grama ca un raspuns la dialogul artistic initiat de Georgeta Constantinescu – au propus publicului un eveniment unic in Romania.

Hair-designer-ul Cristina Grama a marturisit ca vernisajul expozitiei “Armonia artelor” a fost pentru ea o experienta foarte intensa: “A fost o calatorie prin arta, emotie, viata si evolutie! A iesit bine, dar am trait la limita, am trait foarte intens fiecare fractiune de secunda din eveniment, dar si din pregatirea pentru intalnirea cu publicul”, mai spune Cristina Grama.


 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod